Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Vergi?

Genwa

Öne çıkan mesajlar

417bin tl ye x5 aldim. Ertesi gun otv artisi oldu, kampanyali 475bin oldu. Ocakta yeni yil satis kotalari baslayacagi icin kur farkini da subvanse etmeyi birakacaklar, ayni arac 500bin tl yi gececek. 30 gunde araba 90bin tl ye yakin zam yemis olacak.

Bu sacmaligi gorebildiklerine ve gene de bunu yaptiklarina gore hazine fena durumda demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Abi alakasiz bir sey soracagim. Mesela x5'i alirken pesin mi verdin prayi yoksa kredi falan kullandin mi? O kadar pesini bir anda vermektense zamana yayip faiz odemek daha mantikli geliyor da bana merak ettim.

ticaret yapıyorsan ki o parayı veren adam ticaret yapıyordur ve aracın da bir kısmını kredi ile kullanması muhtemel. 450-500 lira kapitali arabaya yatırmaktansa çarkta döndürür o faiz parasını 4-5 mislini çıkartır ödemesi bitene kadar sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni konu açmayayım burdan yazayım.

yine soktular zammı. otogaz 2.75 oldu. artık daha kârlı değil otogaz almak. çünkü benzinli araba 100 km de atıyorum 10 litre yakıyosa normalde tüplü araba 1.5 katı falan yakıyor yani 15 litre falan yakıyor. fiyatı düşük olduğu için insanlara kârlı geliyodu ama artık gelmiyo yani varsa elinizde tüplü araba falan direk elden çıkarmaya bakın dahada zamlanırsa iyice sıçıcak ortalık.
Sosyal ağlarda paylaş

Genwa said:

Bi dangalozluk yapıp superb aldım. Hem de şaka maka 120bin verip, sunroof ve metalik boyalı

liste fiyatını 121,900 yapıp 30 kasıma kadar ötvsiz diye bi kampanya yapmışlar. Yeni fiyatı da 134,500.

evet şkodaya bu parayı verdim -_-

o baya super bir araba ama. baya baya güzel bence. güle güle kullan.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Abi alakasiz bir sey soracagim. Mesela x5'i alirken pesin mi verdin prayi yoksa kredi falan kullandin mi? O kadar pesini bir anda vermektense zamana yayip faiz odemek daha mantikli geliyor da bana merak ettim.

Pesin verdim. Kredi isi uzatardi. otv yi 1 ocak a bekletmezler diye korktum. Iyi ki korkmusum.

Kredi tl alinirsa ve euro nun artacagi dusunulurse makul geliyor kulaga ama bu rakamlarda ciddi faiz rakamlarina variliyor.

Sahis adina aldim. Sirket adina almadigimdan leasing tarzi bir cozum isime yaramayacak. Ortakli sirket oldugumuzdan bu tur sahsi yatirinlari sirket uzerine gecirmeyi tehlikeli buluyorum.

Kiralama da bir opsiyondu tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

20 yıllık araca 635 lira zorunlu sigorta (-.-) Tek artısı aracın kasko fiyatından fazla kaza teminatı vermesi.

Bu arada deniz taşıtlarına zam gelmemiş. 13000 euroya Kawasaki jet ski varmış 152 bg. 100 km sürat yapıyormuş düzgün suda.

http://kawasaki.com.tr/jetski/STX-15F/STX15F-renk.html

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...