Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda ve Kredi Kartı


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yarın sabah Amsterdam'a gideceğim de, mağazalarda kredi kartı geçiyor mu? Durum nedir? Apple Store'dan kredi kartıyla Iphone alabilir miyim mesela?

Bir de Iphone'u isteyen başkası, kredi kartını verdi; onun kredi kartını kullandıktan sonra refund zımbırtısını ben alabilir miyim?

Son olarak Amsterdam'da havalimanında cash olarak alabiliyoruz değil mi tax refund'u?
Mesaj tarihi:
schipolde duty alabiliyosun yalniz check in den once duty odasi

onun disinda amsterdamda kredi karti gecmeyen yer yok heralde. hele ki apple store...

zimbabwe apple storeda bile kredi karti geciyodur
Mesaj tarihi:
visa mastercard muabbeti abi, onlar senin kartına uyumluysa geçer
işte ırakta suriyede afganistanda kuzey korede bide iranda geçmio sanırım kk olayı hehe
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Şu başlığı bi update edeyim dedim.

Avrupa genelinde son yıllarda kredi kartına kayma mı var anlamadım ama Amsterdam son gittiğim seferden (2012) bayağı farklıydı bu anlamda. Bayağı bir yerde (restoranlar da dahil) "Sadece kredi kartı geçiyor, cash kabul etmiyoruz" yazıları vardı. Ağzım açık kaldı. Avrupada alış veriş deneyimim (özellikle teknoloji alanında "only cash or debit" üzerine kuruluydu hep. Öyle restoranda/hostelde bilmem nerede çıkartıp kredi kartı kullanmak falan hayal gibiydi.

Gerçi Yapı Kredi sağolsun euro 3.41'ken kuru 3.52 mi ne dayadı, Iphone cash'le alsam geleceğinden 100 lira falan pahalıya geldi ama yanımda yüklü miktar nakit parayla gezmek zorunda kalmadım.

Bir de ben üniversitenin her şeyimi karşılamasına rağmen ödeneğimi erken bitirmemek adına hostelde kaldım Amsterdam'da. İyiki de öyle yapmışım Amsterdam'a gidecek herkese Clink NOORD'u tavsiye ederim. Yeri inanılmaz iyi (Central Station'ın arkasından beleş feribotla literally 2dk'de karşıya geçiyorsunuz; hostel 50 metre mesafede). Çalışanlar ve konsept de bayağı iyiydi ayrıca. Gerçi fiyatı gecelik 45 euro mu neydi açık büfe kahvaltıyla beraber ama değdi verdiğim her kuruşa (açık büfe kahvaltı bizim serpme kahvaltılar kadar olmasa da iyiydi).
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Nakitsiz topluma geçişin planlamaları bunlar. Sonu iyi değil. Sıradan insanlar için problem olmaz tabi. Norveç ya da DK'de de büyük kısıtlamalar geldi, geliyor nakite. Unuttum hangi ülke olduğunu, internette falan bir sürü haber vardır zaten.
Mesaj tarihi:
kredi kartının ticarette yaygın olmasının komplo teorileri dışında bir zararı olacağını düşünmüyorum. birde 3-5 olarak düşünmeyin, bütün alım satımların bankalar üzerinde yapılması ticaretin sağlıklı olması açısından çok önemli, gerçi tabi tc gibi naktin fazla olmadığı, kredilerin vadeli çek kavramı üzerinden işletildiği bir piyasa çok ütopik kalıyor o ayrı
Mesaj tarihi:
Anelor said:

debit kart kabul edup kredi karti kabul etmeme nasil oluyor yahu. visa veya mastercard iste. debit mi kredi karti mi olmasi tamamen banka ile alakali degil mi


Almanyada debitlerin cogu maestro idi yanlis hatirlamiyorsam. Visa ya da mastercard degil. Ben de zaten Almanya tecrubelerim yuzunden acmistim basligi ama Hollanda cok baskaymis. Bazi yerlerde nakit gecmiyordu sdjf.
×
×
  • Yeni Oluştur...