Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fethin 550. yılı ??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İstanbul fethinin 550. yıldönümü bugün ...
550 yıl önce bu topraklar için kanını dökmüş insanları saygıyla anıyorum.
Paticikte bööle rahat takılmam herhalde Fatih Sultan Mehmed han ve onun askerlerinin eseridir..

Saygılar....[hline]Camelot Knight
Avalon
Mesaj tarihi:
bu konuyu tarih bölümüne açsaydın keşke, burada hemen politika karışır gibime geliyor..[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Mesaj tarihi:
[Dagger v0.12b - Forum Auto Answering Program]
Bazı tarihçilere göre fetih mart ayında yapılmış.
[hline]Anadolu uygarlığın beşiğidir. Evet beşiğidir. Uygarlık orada doğmuştur ama korkarım büyümek için başka yere göçmüştür. (Ludvig Bauhaus)[hline][Dagger v0.12b - Forum Auto Answering Program]

[Bu mesaj Dagger tarafından 29 May 2003 15:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bencede bu konu karıştırır burayı...[hline]_K_SeD_ saygıyla sunar...
Don`t trouble trouble till trouble troubles you!
kyle:Ooo BABA hoşgeldin...
baba:hoşbulduk,hoşbulduk...
kyle:BABA sen ingilizce biliyon mu?
baba:Benim kafamı bozmayın.!!!
Mesaj tarihi:
arkadaşlar esas oraya açsaydım karıştırırdı ben başka bir şeye değinmek istedim kim nederse desin kendi bilir bence kimse bişeyi karıştırmaz....
yazdığım cümlelerin altında bişi aramaa gerek yok apaçık ortada.[hline]Camelot Knight
Avalon
Mesaj tarihi:
ne politikası ne siyaseti ya? koskoca istanbulun alınısın yıldonumude mi kutlanamayacak artık?

oh iyi gecirmişiz bizansa (benim tarih anlayısım bu kadardır ehe) keskem bizans diye bi devletcik olsa idi de nası koduk şeklinde ekart gonderebilse idik.

yunanlı arkadaşı olan var mı onlara gonderirsek kızarlar mı, ne bilim her yıl izmirde denize dokuoz adamları zaten, eh yeter artık be derlermi bide bizansa nası koduk diye ekart gonderirsek?

euroizyon geldi aklıma, ne demişti spiker,
..... for peace in cyprus, turkey 8 points....

ehe sanırım eşeklik ediyorum. neyse ben kacayım ;)[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...

[Bu mesaj karakedi tarafından 29 May 2003 15:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kedi tv dizisini bile tartışırken politika karıştırana "dur" dedim de bana aşırı dinci (see: imza :-p ) arcane'e de apolitik özal kuşağı dedi, artık korkar oldum valla.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Mesaj tarihi:
şanlı bir tarihimiz var hepimizin övünebileceği..

ne mutlu türk'üm diyene![hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
bir de bazı insanlar çıkıp da:
"yok aslında biz bizansı almamışız"
"yok aslında gemileri karadan yürütmemişiz"
"yok aslında fatih var ya, topmuş"

gibi iddialarla televizyona çıkıyor ya, garip oluyorum.
Tamam bunları ermeniler, rumlar felan yapsa, bizi birbirimize düşürmeye çalışsa anlıycam da, Türk kişiler yapınca dumur oluyorum.

Kaç yılldır bu tarih böyle, bunu değiştirsen nolur, değiştirmesen nolur. Sanki o anı bizzat yaşadın da..[hline]You want a piece of me, boy?
Mesaj tarihi:
Adamları susturamazsın bırak konuşsunlar ıspatlayamadıkları süre içinde hiçbir problem yok ezik kalacaktır onlar.

Ve bu tip adamlar neyi savunurlar bilmem ama Allah onlara akıl ve fikir versin yane...

:-)[hline]Camelot Knight
Avalon
Mesaj tarihi:
cnn türk'te hatemi'yle grmediğim bir başka adam çıktı, adam "o gemiler yürütülmedi tersanede yapıldı, fatih istemeyerek yağmalattı, ulubatlı hasan uydurma" filan dedi ki çok da imkansız gelmedi bana, ama öyle bile olsa "istanbul'un fethi yeni çağ'ı açmamıştır" görüşüne katılmadım. antik çağların son temsilcisi doğu roma'nın yokoluşu ile keşifler ve bilim çağı başlamıştır, kolomb'un amerika'yı keşfinden (1492) daha isabetli bir tarihtir 1453.[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Hiç bir söze gerek yok açsınlar kapalı arşivleri herşey orda saniyesi saniyesine kayıtlı ama açmıyorlar arşivleri ne yapıyorlar o belgelere bilmiyorum ama böyle gidersek sonumuz ii deil yane.....[hline]Kral Arthur efsanesinde yuvarlak masa şövalyelerinden biri. Söylentiye göre gücü güneşin konumuna göre değişirmiş ve tam öğlen vakti yenilmez olurmuş.

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar öyle böyle demeye gerek yok saniye saniye gurur duymamız gereken bir tarihimiz var. Bu tarihi inkar edenler yanlış anlatıp akıl çelenler maksatlı kişilerdir ki bu da başka bir konudur.
Kim ne derse desin bu şehri bu tarihi bize armağan edenleri saygıyla anıyorum...[hline]Saygılarımla Can_Adamı

[Bu mesaj Can_adami tarafından 30 May 2003 17:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
karakedi, 29 May 2003 15:11 tarihinde demiş ki:

yunanlı arkadaşı olan var mı onlara gonderirsek kızarlar mı, ne bilim her yıl izmirde denize dokuoz adamları zaten, eh yeter artık be derlermi bide bizansa nası koduk diye ekart gonderirsek?

[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...

karakedi bilmem biliyomusun ama ben hürriyetin tarih dergisinde okumuştum yunanistan da 1953 te yani fethin 500. yıl dönümünde 1 haftalık yas ilan edilmiş. E kart gönder sen heralde savaş ilan ederler

[Bu mesaj Aket-Atum tarafından 01 June 2003 10:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ulubatlı Hasan diye birinin var olmadığı kanıtlanmıştır bu arada.[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
said:
Gimli, 01 June 2003 11:41 tarihinde demiş ki:
Ulubatlı Hasan diye birinin var olmadığı kanıtlanmıştır bu arada.[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti

BU BİŞEYİ DEİŞTİRMEZ ORDA HERKES ULUBATLI HASAN GİBİ MÜCADELE ETMİŞ BENCE....[hline]Kral Arthur efsanesinde yuvarlak masa şövalyelerinden biri. Söylentiye göre gücü güneşin konumuna göre değişirmiş ve tam öğlen vakti yenilmez olurmuş.

Mesaj tarihi:
Hişt sakin Gwain kardeşim ya (-8

Saldırdık aldık, bariz "yönettik" işte. Bu kadar büyük bi zaferden sonra tabiiki hikayeler & efsaneler uyduruldu. Ulubatlı Hasan büyük resmin sadece çok ufak bi kısmı
Mesaj tarihi:
zuzhzhhzhahahah
eeeee eheheh[hline]Kral Arthur efsanesinde yuvarlak masa şövalyelerinden biri. Söylentiye göre gücü güneşin konumuna göre değişirmiş ve tam öğlen vakti yenilmez olurmuş.

Mesaj tarihi:
said:
karakedi, 29 May 2003 15:11 tarihinde demiş ki:
oh iyi gecirmişiz bizansa (benim tarih anlayısım bu kadardır ehe) keskem bizans diye bi devletcik olsa idi de nası koduk şeklinde ekart gonderebilse idik.

[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...

:lol: euhaeuh

Size bir E-Kart Var!

"Size Geçirmemizin 550. Yılı kutlu olsun"

ehaeehea yere yattım kedi ya =D

Kutluk Olsun 550. Yılımız![hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 30 May 2003 09:38 tarihinde demiş ki:
Kaç yılldır bu tarih böyle, bunu değiştirsen nolur, değiştirmesen nolur. Sanki o anı bizzat yaşadın da..

goethe yi anımsadım. "5000 yıllk tarihini bilmeyen insan, ..." demiş. "3 noktalı" yeri doldurarak sizi düşünmeye davet ediyorum. neler koyabiliriz o boşluğa, neler...

[hakaret anlamında birşeyler koymaktan bahsetmiyorum, yanlış anlaşılmasın][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
  • Yeni Oluştur...