Grego Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Diğer konuyu çok dağıtmadan, niyeti olanlar için nasıl organize olunacağını belirlemek amacıyla açıyorum başlığı. çetin taş ( kuddusi ) vefat etti. geride bıraktığı insanlara yardım etmek; tanımamama, neredeyse forumda karşılıklı qoute muz bile olmamasına rağmen, boyun borcu gibi hissettirdi. ne yapabileceğimiz bir konuşalım. edit : uygun görürlerse, katılacağını söyleyen herkes ile yardımcı oluruz, uymazsa da adı üstünde, plan, plan olarak kalır. - biliyorsunuz ben de listeleme organize etme huyu var, işe yarar bir hale getireyim istedim, alttaki linkte buluna sheets i açtım. kimsenin kimseye para veya yardım teklif ettiği yok. şu aşamada kesinlikle aile ile paylaşılmayacak. amaç ne toplanacağını ve kimin destek olacağını belirlemek. - elbette bu tip konuları konuşmak, ailesi için çok çok erken. mutlaka beklenmeli. - aile ile iletişimi düzgün olan biri veya birilerinin uygun gördüğü zamanda ( emin olun o zaman maalesef gelecek ) dertlerini bir sorarlar, anlamaya çalışırlar. ve kimseyi utandırmayacak / gücendirmeyecek şekilde nacizane bir yardım eli uzatılabilir. benim en aklıma yatan, kızı için üniversite hesabı, herkesin canı ne zaman istiyorsa para yatırabileceği bir hesap açılması. gerçi kaç çocuğu var emin değilim. bunlar fikir. bu da tartışılması için başlık. kimlerin katılacağını görelim, böyle ciddi bir konuda sonra atıp tutmuş olmayalım. bu google sheet, kimin ne katmak istediğiyle ilgili. görgüsüzlük olmasın diye herkese harf/numara yazdım, davetiye sahipleri biliyor isimlerini. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f5K9Fx7UQSqyV8haZYbLcBghf6hVL76j0eVYFUZC-7k/edit#gid=0 tek seferlik, beş seferlik, yarım seferlik diye düşünmeyin. gözümüzün önünde yardım edebileceğimiz gencecik bir insan, zor durumda kalan bir aile var. ve tekrar tekrar belirteyim, lütfen aile ile şu aşamada paylaşmayın. zamanı gelecektir mutlaka. aile kontağımız sanırım vaperon. ondan güncellemeleri bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Abi önceki yere de yazdım buraya da yazayım: Habersiz ve şimdi böyle bir iş yapmayın bence. Şimdilik sadece yardıma ihtiyacı olduklarında forumda pek çok insanın olduğunu bilsinler yeter. Bildiğim kadarıyla ayrıca kızı evlenene kadar devletten para alacak sigortalı çalışıyorsa. Bunu hatırlatmamız daha iyi olur. Kız çocukları, sigortalı çalışan anne veya babalarının kaybı durumunda, evlenene kadar sigorta primine göre belli bir miktar para alır düzenli olarak. Varsa tanıdık, bir hatırlatsın durumu. Tabi hemen değil, bu işler için genelde bir kırk gün geçsin derler halk arasında. Yardım için de öyle keza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Grego said: kimsenin kimseye para veya yardım teklif ettiği yok. şu aşamada kesinlikle aile ile paylaşılmayacak. amaç ne toplanacağını ve kimin destek olacağını belirlemek. Grego said: elbette bu tip konuları konuşmak, ailesi için çok çok erken. mutlaka beklenmeli. Grego said: aile ile iletişimi düzgün olan biri veya birilerinin uygun gördüğü zamanda ( emin olun o zaman maalesef gelecek ) dertlerini bir sorarlar, anlamaya çalışırlar. ve kimseyi utandırmayacak / gücendirmeyecek şekilde nacizane bir yardım eli uzatılabilir. tekrar belirteyim. bu plan. bu planın uygulanıp uygulanmayacağı, aile dostlarının kararı olacak. aile ile paylaşılmayacak. kimsenin adına karar vermiyorum, para toplamıyorum. organizasyonunu üstlendim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Şu an yoklama yapıyoruz. Güzel niyetler içindeyiz. Kimseyi gücendirmeyiz merak etmeyin. Aileyle görüşürüz, istemezlerse zaten iptal ederiz. edit: başlığı düzelt istersen grego Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Bu arada kırk gün demişim ama şimdi hatırladım, SGK'ya başvurunun bir süresi vardı 3 ay mı ne. Kim tanıyorsa, önümüzdeki günlerde bir aileye bildirsin durumu. Detaylar şurada: http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/ab2b00e7-3eb1-413f-a3dc-8ecb840751a6/4-%C3%96l%C3%BCm+ayl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-portal.pdf?MOD=AJPERES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Peki bu aylık burs ya da para yardımı ne kadar süreli öngörülüyor? Çünkü bir süre yapıp sonra unutulup, bırakılınca çok yıkıcı olabilir kızı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 o detaya daha var sanırım, daha kabul edip etmeyeceklerini bile bilmiyoruz. aylığa takılmayın. tek seferlik yada ihtiyaca yönelik de olabilir. aylık vermek isteyen aylık yazmış sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 ya birde çok alakasız olabilir ama 40 falan oldu mu lokma döktürelim yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 henuz yazilanlari okumadim. ben kizi kac yasinda bilmiyorum, okulda okuyorsa okul baslangicinda masraflarina yardimci olmak icin hazirim. her ne olursa olsun, ailenin yaninda olmamiz gerekir diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 kuddusi abinin bir kızı var sadece. ortaokul ilkokul civarındaydı. basketbol oynuyordu ama bir kaç olay yüzünden bırakmak zorunda kalmıştı. basket oynayışını seviyordu ya diye hatırlıyorum kuddusi abi. yardımcı olacaksak kızının bu aktivitelere zaman ayırabilecek hayatını oluşturmak içinde yardımcı olsak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 ailesine danışmadan bişi yapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 o da doğruda direk baskete zorlıyalım demiyorum kızı. hani yardımcı olmamızı kabul ederlerse kızı rahat ettirecek kadar yardımcı olalım ki bu tür aktivitelere yönelebilsin. ailesiyle konuşabilecek numan wishmaster vs bir sürü insan var. onlar bizi bilgilendirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Konusmadan olmaz abi, kitliyorum konuyu, ailesi ile konusup haber atin, acarim. Kitlemeyeyim ama, konusmadan olmaz, once bir gidip konusun. Maddi durumlari nasil onu biliyor musunuz? Yardim istemiyorlarsa mesela Cetin'in buraya yazdiklarini toplayalip, guzelce formatlayip, bastirip, onu verelim mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 LAN KİMSE OKUMUYOR MU YAZDIKLARIMI. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Aynen maddi birseyi kabul etmezlerse gergenin dedigi gibi baska birsey de bulabiliriz. Aramizdan biri icin buna kalkismak bile gozumu yasartti resmen lan. Yaslaniyorum galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 maddi hatta direkt nakit işi kesinlikle çok itici. bence belli bir süre sonra bir çeşit yemek falan ayarlanıp, çeto reiz'in patide uyandırdığı sempati, ne kadar sevildiği konulu sohbetli, anmalı bir toplantı daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Genelde tartışmayla geçiyor konular, neyi kitap yapacaksınız bre. https://forum.paticik.com/search.php?13,search=,author=kuddusimavra,page=34,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL,match_threads= banlanmadan önce farklı bir nicki vardı sanırım hatırlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 https://forum.paticik.com/search.php?13,search=,author=cetintas,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL,match_threads=,sphinx_match_fields=BOTH,sphinx_match_threads=0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Satari Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Patice said: Peki bu aylık burs ya da para yardımı ne kadar süreli öngörülüyor? Çünkü bir süre yapıp sonra unutulup, bırakılınca çok yıkıcı olabilir kızı için. Sanırım maaşının %50si eşine %25i kızına bağlanacak ama emin değilim. Eşinin çalışıp çalışmadığı da fark ediyor olabilir maaş bağlanması için. Emekli olsaydı direk söyleyebilirdim de çalışan için hak nasıl oluyor bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 bence yazılarını birleştirelim işte, tartışma dahi olsa güzel anı abi. Bide bişi yaptırabilirsek daha anlamlı olur. Ama erken şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 bajazet said: https://forum.paticik.com/search.php?13,search=,author=cetintas,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL,match_threads=,sphinx_match_fields=BOTH,sphinx_match_threads=0 https://forum.paticik.com/read.php?13,6070731,6070731#msg-6070735 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Biz cenazeden sonra biraz konuştuk aramızda. Öncelikle kimse Çetin abinin eşine sormadan kendi kendine gelin güvey olacak değil. Zaten eşinin de kızının da acısı şu anda çok taze. Ben konuştuklarımızdan biraz özet geçeyim. Hem burada daha kalabalığız. Eminim ki çok daha iyi fikirler çıkacaktır. Birincisi kalkıp "Biz sana bu kadar para topladık al" diyecek değiliz. Öncelikle Çetin abi ile daha da yakından tanışan Vaporeon, Bıbıcım gibi arkadaşlar taziyeye gitcekler. Biz bence bu süre zarfında neler yapabilirizi tartışalım. Açıkçası benim aklıma ilk olarak çok sevdiğini bildiğimiz kızı geldi. Kendisi daha sadece 12 yaşında olmasına rağmen benim hayal edemediğim bir acıyı yaşıyor ve onun bir süre sonra tekrar sosyal hayata geri dönebilmesi gerekiyor. Bu konuda bir şeyler yapabiliriz. Tabii ki annesi izin verirse (tekrarlamamda fayda olduğunu düşünüyorum) bir yabancı dil kursu ya da spora tekrar başlaması konusunda ön ayak olabiliriz. Çetin abinin geniş bir çevresi vardı. Ancak ihtiyaç duyulması halinde forumdaki avukat arkadaşlar vefat sonrası saçmasapan bürokratik işlemlerde aileye yardımcı olabilir. Şu anda kimsenin şunu yapacağız bunu yapacağız diyebileceği bir durumda değiliz. Acı bizim için bile çok taze. Benim düşüncem an itibariyle sadece neler yapabilirizi konuşmak gerektiği şeklinde. Bir de Patice; Kendisi artık aramızda değil. Maalesef forumda kendisine çok haksızlık yapıldığı konusunda katılıyorum. Ancak kimsenin vicdanını daha da fazla sızlatmasak daha iyi olmaz mı? Bir şey daha. Başlığı biraz daha anlaşılır yapsak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 ben çok tanımadığım için (ve Türkiyede olmadığım için şu an) bireylerin bir ucundan ekonmik olarak tutabileceği toplu bir aktivite olursa yardım etmeye gönüllü olduğumu söyleyerek çekiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Aceace said: Biz cenazeden sonra biraz konuştuk aramızda. Öncelikle kimse Çeto'nun eşine sormadan kendi kendine gelin güvey olacak değil. Zaten eşinin de kızının da acısı şu anda çok taze. Ben konuştuklarımızdan biraz özet geçeyim. Hem burada daha kalabalığız. Eminim ki çok daha iyi fikirler çıkacaktır. Birincisi kalkıp "Biz sana bu kadar para topladık al" diyecek değiliz. Öncelikle Çeto ile daha da yakından tanışan Vaporeon, Bıbıcım gibi arkadaşlar taziyeye gitcekler. Biz bence bu süre zarfında neler yapabilirizi tartışalım. Açıkçası benim aklıma ilk olarak çok sevdiğini bildiğimiz kızı geldi. Kendisi daha sadece 12 yaşında olmasına rağmen benim hayal edemediğim bir acıyı yaşıyor ve onun bir süre sonra tekrar sosyal hayata geri dönebilmesi gerekiyor. Bu konuda bir şeyler yapabiliriz. Tabii ki annesi izin verirse (tekrarlamamda fayda olduğunu düşünüyorum) bir yabancı dil kursu ya da spora tekrar başlaması konusunda ön ayak olabiliriz. Çeto'nun geniş bir çevresi vardı. Ancak ihtiyaç duyulması halinde forumdaki avukat arkadaşlar vefat sonrası saçmasapan bürokratik işlemlerde aileye yardımcı olabilir. Şu anda kimsenin şunu yapacağız bunu yapacağız diyebileceği bir durumda değiliz. Acı bizim için bile çok taze. Benim düşüncem an itibariyle sadece neler yapabilirizi konuşmak gerektiği şeklinde. Bir de Patice; Çeto artık aramızda değil. Maalesef forumda kendisine çok haksızlık yapıldığı konusunda katılıyorum. Ancak kimsenin vicdanını daha da fazla sızlatmasak daha iyi olmaz mı? Bir şey daha. Başlığı biraz daha anlaşılır yapsak? Haklısın çok özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Para vermek hoş olmayabilir. Bence de kızının ihtiyaç kalemlerinden biri karşılansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar