paparnoz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Hadi ya ilden ile değişiyor demek ki ben gittiğimde daha başvurular başlamamıştı zaten sınavı kazansa da anca seneye başlar falan dediler. Öğretmen atamaları yeni yapılmış bazıları açığa alınmış vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Kılavuzu buldum; https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_10/11093901_bilim_ve_sanat_merkezleri__20162017_kilavuzu.pdf 14 kasım - 09 aralık kayıt tarihleri, 19-30 Aralık sınav tarihleri. Resmi kılavuz böyle diyor. Hatta sınav sonuçları Mart'ta açıklanacak diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Kaç yaşında bu çocuklar yazık değil mi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 onlarin gorusmeleri bahara sarkiyor..gelecek sene basliyorlar okulla birlikte..hepsi ayni zamanda oluyor egitim yili gibi.. bir de kazanamazsa cocuk cok ustune gitmeyin..resmen buyuk sehirlerde hirs yapan aileler var..sonrasi da bir cok aile icin istedikleri gibi gitmiyor..cogu orayi hizlandirilmis dersane gibi zannediyor ama testle vs alakasi olmayan yerler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 dreagloth said: Kaç yaşında bu çocuklar yazık değil mi ya Yok ya öyle gibi görünüyor ama gidip yerinde inceledim Finlandiya eğitim sistemini taklit etmeye çalışıyorlar. Başarılı çocuklar üzerinde deneme yapıp en olumlu sonucu alıp genele yaymak gibi bir amaç var sanıyorum. dana22 said: onlarin gorusmeleri bahara sarkiyor..gelecek sene basliyorlar okulla birlikte..hepsi ayni zamanda oluyor egitim yili gibi.. bir de kazanamazsa cocuk cok ustune gitmeyin..resmen buyuk sehirlerde hirs yapan aileler var..sonrasi da bir cok aile icin istedikleri gibi gitmiyor..cogu orayi hizlandirilmis dersane gibi zannediyor ama testle vs alakasi olmayan yerler... Evet, öğrendim zaten yapısını. Öğretmenin tavsiyesi üzerine deneyeceğiz zaten oğlanı zorlamak gibi bir amaç yok, ön hazırlık gibi bir şeyde düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 dreagloth said: Kaç yaşında bu çocuklar yazık değil mi ya yazik degil abi..cok egleniyorlar cok dinleniyorlar..super geciyor..bizimkiler daha gevsek ozel okuldalar mesela..bazi ozel okullarda gunde 30 40 sayfa test veriliyor surekli oralardan gelenler adapte olamadi cogu birakti..4 er kisilik siniflarda baslarinda degisen ogretmenler.grup calismasini plan yapmayi farkli yonlerden incelemeyi iletisim kurmayi grup calismasini vs ogreniyorlar...robotik sinifi filan var..3d yazici aldilar yeni..bu cocuklar ilkokulda daha..sonraki senelerde bunlari kullanacaklar.. mesela su anda bilgisayar dersinde sununla oynuyorlar.. linko.. bunlari simdilik ufak komutlarla oynuyorlar..bir adim sonrasi arduino ile robotik bunun.. gibi.. biz zamaninda farkli dunyaya ayak basar gibi sistem ogrendik komut yazdik kod okumaya vs calistik..onlar bu dunyanin icinde doguyor..algoritma isletim sistemi mantik devre programlamayi dogal olarak oyun olarak ogreniyorlar.. bu cocuklari ileride bilgisayar muhendisligi robotik vs gorecekleri zaman bir cogunuzun zamaninda yasadigi ne bunlar hezeyanini coktan asmis olacaklar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 15, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2016 Playstation 4 işinde nihayet mutlu sona ulaştık. Oğlan havalara uçtu. Kendi çocukluğum aklıma geldi sonra vay be baba olduk oğlana playstation alıyoruz dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Murray said: Kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorum. Bunu dayımın 3 yaşında şebek oğlu, kuzenimle vakit geçirince anladım biraz. Sıpa beni çok seviyor, çok da mizahı gelişmiş bir çocuk, şakalar falan. Baya kanka gibi olduk, kanka yumruğu falan atıyor. Gerçekten insana neşe veriyor. Gel gör ki o sorumluluk. Yemeğini yedimi, güvende mi, koşarken bile peşindesin. Bir de yapma dediğini yapması falan. Saygısız bir çocuk değil ama şebeklik var biraz, koşma dersin koşar sırıtarak. Gözünün önünden ayırmayacaksın büyüyene kadar. Büyüdükten sonra? Annem ve teyzem kanserden hayatını kaybetti. Zavallı anneannemde iki evlat acısı yaşadı hayatında, bizler için dayanıyor kadın, güçlü. Bana bir gün aynen şöyle dedi; "bana bir daha sorsalar anne olmak ister misin diye, hayır derim". Çünkü evlat acısı dünyanın en büyük acısı. Geriye kalanlar, bizler tesellisi oluyoruz işte, aynen yukardaki sermaye-kar mevzusu gibi, bu da işin negatif kısmı. Büyüdüğünde binbir dert. Hayatını adaman gerekiyor. Onun için çalışacak, onun için yıllarını ipotek edecek, borçlar altına gireceksin. Değer mi, değer orası ayrı. Ama bu işin yanında en kötüsü, böyle bir dünyada(böyle bir dünyaya çocuk getirmek geyiği) senin için en kıymetli olacak bir varlık dünyaya getirmek? Çocuk sahibi olmak aslında insanoğlunun hayattaki en büyük amacı, vücudu bile ona göre şekil almış, fonksiyonlarını belirlemiş. Hayat amaçsız değil ama saçma bir amacı var, neslini devam ettirmek. Canlıların neden neslini devam ettirme güdüsüyle donatıldığı ise muamma. Genleri aktarıyoruz, evrimleşiyoruz, yine aktarıyoruz. Kraliyet soyundan olsak buna ek olarak sosyolojik bir kaç neden de bulunurdu tabi ama soyumuz devam etse ne olacak etmese ne olacak? Zaten aile dediğin, sosyolojik bir kurumdur. Toplumun en küçük yapısı denmesinin sebebi bu. Bu kadar savaşın, cahilliğin, ahlaksızlığın, yoksulluğun olduğu bir dünyada çocuk sahibi olmak gerçekten zor iş. Bu yüzden, bir kere oldun mu bence dünyaya da çocuğuna yaklaşır gibi yaklaşman da gerekiyor. Ne demiş Manic Street Preachers? "If you tolerate this, your children will be next". TL;DR = Çocuk sahibi olurken 50 kez düşünmek lazım. Olduktan sonra da düzgün bir baba, anne olmak lazım. Çocuğa bir karakter sahibi olmasını öğretmek, onu bencil değil olgun yetiştirmek ve dünyayı da onun güzel yaşamasına uygun bir hale getirmek için çabalamak lazım. Kolay gelsin. edit: Ha bir de çocuğunuzun yanında kitap okuyun. Bu eylemi merak etsin. Dayım çok güzel bir alışkanlık kazandırmış benim kuzene, 3 yaşında ama top yerine kitapları açıp resimlere bakıyor. Teknolojiden de 15'e kadar uzak tutun. Siz Baldurs gate ile büyümüş olabilirsiniz ama şimdi çocuklar slime videolarıyla büyüyor. Çok haklısın, sakın çocuk sahibi olma, sakın ama. Etrafta yeterince embesil var bir yenisini de sen ekleme. Koş cocugun peşinden, aman ne oldu diye kıcından ayrılma. aç mı kaldı, saniye geçmeden ağzına yemeğini ver, düşmesin diye önüne kalkan ol. Kitaplar okut, teknolojiden uzak tut, hayalindeki ultimate çocuğu büyüt. "ŞU COCUK BIR DE YAP, YAPMA KOMUTLARIMA UYSA TAM OLUCAK YA" Hayatını ona ada, maddi manevi hiç bir şeyini eksik etme. Daha doğurmadan en iyi okulların, özel hocaların masrafını düşün hiç bir şeyini eksik etme. Dünyayı prensin ya da prensesin için daha güzel bir yere getirmek için çabala. Bunları yap , yap ve bu topluma bir embesil daha kazandır. Şimdikilerin büyük bir çoğunluğu gibi bir bok üretmesin, şansa, devlete,sisteme, kadere, ülkeye sövsün. Zerre kadar farkındalık yaşarsa 30 uma geldim mutsuzum başlıkları açsın. Herhangi bir probleminde hayatını ona adayan babişkosunu arasın. Bu adam işte, özel,vakıf üniversitelerini dolduran, caddelerde dolaşan, toplantı set eden bunun 3 yukarısını 2 aşşağısını yapan berkecanların, pelinsuların babası bu adam. çok kötü bir nesil geliyor, öyle böyle değil. not : vakıf uni mezunu. edit: isimlere takılmayın. berkecandır, berktir, efedir, ahmet mehmettir, dedesinin ebesinin adıdır hepsi aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Cocuk yapmak herkese göre degil ya Bana gore hic degil. Emreye katildim bir de Cocugun ilerde nasi olcaginin, ortaminin nasi olcaginin bir garantisi yok. Turkiyede cocuk yapmak, bana kalirsa en basta cocuga cok buyuk bir haksizlik ve eziyet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 yukarıdaki iki sıçmık postun dışında tecrübeli babalara sorum olacak. kısmetse nisan gibi çocuk geliyor dünyaya, ve ben hafiften birşeylere başlayayım diyorum. örneğin dün kredi kartına başvurdum, onaylanmış geliyormuş. taksitli hayata giriş yapacağım (motoru satamadım :( ). şimdi efendim, ana kucağı dişye birşey varmış. hatta bunların hem puset (tekerlekli olan zımbırtı ? ) hem de arabaya takılanı varmış. hatta millet onu evde de kullanıyormuş falan fistan. şimdi böyle birşey almak mantıklı sanırım. tek aletle heryere götür getir falan. siz ne aldınız ne önerirsiniz ? insan gibi fiyatlı, öyle para harcayacak durumum yok. ikincisi ise, bu bebek mobilyası olayı. biz şu an ki evde mutluyuz lakin çocuk geldikten 1 sene sonra taşınasım var. her ne kadar ev 3+1 160m2 olsa da sevmiyorum ben hiç ışık almıyor, işlek bir cadde üstünde 30 küsür yıllık bir bina. o yüzden bu mobilya işine acele etmesem mi diyorum ? ama bilemedim hani doğar doğmaz öyle bir odaya gerek var mı? 2 yaşına kadar en kötü odadan falan anlamaz çocuk sanırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Jeeztro said: yukarıdaki iki sıçmık postun dışında tecrübeli babalara sorum olacak. kısmetse nisan gibi çocuk geliyor dünyaya, ve ben hafiften birşeylere başlayayım diyorum. örneğin dün kredi kartına başvurdum, onaylanmış geliyormuş. taksitli hayata giriş yapacağım (motoru satamadım :( ). şimdi efendim, ana kucağı dişye birşey varmış. hatta bunların hem puset (tekerlekli olan zımbırtı ? ) hem de arabaya takılanı varmış. hatta millet onu evde de kullanıyormuş falan fistan. şimdi böyle birşey almak mantıklı sanırım. tek aletle heryere götür getir falan. siz ne aldınız ne önerirsiniz ? insan gibi fiyatlı, öyle para harcayacak durumum yok. ikincisi ise, bu bebek mobilyası olayı. biz şu an ki evde mutluyuz lakin çocuk geldikten 1 sene sonra taşınasım var. her ne kadar ev 3+1 160m2 olsa da sevmiyorum ben hiç ışık almıyor, işlek bir cadde üstünde 30 küsür yıllık bir bina. o yüzden bu mobilya işine acele etmesem mi diyorum ? ama bilemedim hani doğar doğmaz öyle bir odaya gerek var mı? 2 yaşına kadar en kötü odadan falan anlamaz çocuk sanırım ? Yaa tebrik ederim hem seni hem eşini.. Sağlıkla ve güzellikle kucağınıza alırsınız inşallah. Güzel duygular olsa gerek <3 Bebek arabası ve araç koltuğu için #doona markasını bayağı bayağı övüyor herkesler. http://www.medizane.com/urun/doona-bebek-arabasi-oto-koltugu-on-siparis/ hatta şu video belki iş görür. https://www.youtube.com/watch?v=0DPFVMjBxu8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Jeeztro said: şimdi efendim, ana kucağı dişye birşey varmış. hatta bunların hem puset (tekerlekli olan zımbırtı ? ) hem de arabaya takılanı varmış. hatta millet onu evde de kullanıyormuş falan fistan. Ben daha önce bunları ithal eden bir firmada çalışıyordum, anakucağı denen şey yeni doğanlar için oto koltuğu. Otomobile bir aparat takıyorsun, baza diye, oto koltuğunu da onun üstüne koyuyorsun. Oto koltuğunu çocuk içindeyken alıp bebek arabasına takabiliyorsun, tek elle dahi. Tabi burada oto koltuğu ve bebek arabasının uyumlu olması önemli, iyi oto koltuğu markalarına uysun diye bazı bebek arabası markaları adaptör de sunuyor. Şimdi ben marka söylemicem, sen kendin zaten araştırırsın. Ama anakucağı olarak adlandırdığın şey asıl olarak senin rahatın değil, çocuğun güvenliği için var olan bir alet. Tabi ki senin bütçeni, arabanı vs. bilemeyeceğim. Ama kuzenimden örnek vereyim 60 bin liraya otomobil alıp 1500-2000 lira çocuk koltuğuna vermeyip de gidip Çin'de yaptırılan yabancı isimli Türk koltuklarını almak bana normal gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 @patice çok sağolasın. istediğinizde sizin de darısı başınıza diyeyim :) yok diye biliyorum henüz. doona hakkında çok yorum bulamadım tabi de 39 derece ateşle yatmam araştırmacı ruhumun önüne geçmiş olabilir. yarın bbakayım sakin kafayla. inceleme süpermiş ama çok hoşuma gitti alet epey pratik duruyor. @eldar abi ucuza kaçacağım demedim şimdi 5-6k ya da var bu tarz şeyler. hani gerek yok diye düşünüyorum ben. oğlumu çok şımartıcam, herşeyin en iyisini alacağım diye bir şartım, koşulum yok. o yüzdne dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 senko said: Cocuk yapmak herkese göre degil ya Bana gore hic degil. Emreye katildim bir de Cocugun ilerde nasi olcaginin, ortaminin nasi olcaginin bir garantisi yok. Turkiyede cocuk yapmak, bana kalirsa en basta cocuga cok buyuk bir haksizlik ve eziyet. Abi düşünsene çocuk yapıyorsun geliyor 15-16 yaşına karsılık veriyor çük kadar hayat tecrübesiyle. Bık bık bık. Ben koreli bebek instagramlarını takip etmeye devam bir süre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 xunn said: senko said: Cocuk yapmak herkese göre degil ya Bana gore hic degil. Emreye katildim bir de Cocugun ilerde nasi olcaginin, ortaminin nasi olcaginin bir garantisi yok. Turkiyede cocuk yapmak, bana kalirsa en basta cocuga cok buyuk bir haksizlik ve eziyet. Abi düşünsene çocuk yapıyorsun geliyor 15-16 yaşına karsılık veriyor çük kadar hayat tecrübesiyle. Bık bık bık. Ben koreli bebek instagramlarını takip etmeye devam bir süre. dun buna benzer bi muhabbet oldu. konu biryerlerden dolasti geldi isvec finlandiya ve hapishanelerine. oralara tasinip adam oldurelim en iyisi dedim. sonra dusunduk, ulan cocuk yapcaz, cocugun espri anlayisi gelismezse, esprileri anlamazsa basimiza bela. kucukken bu cumleyi duyup aklinin bi kosesine not eder ciddiye alir. 20 yil sonra beyninin kosesinde kazinmis kalmis "duzgun bir hayat yasamak icin finlandiya da adam oldurup hapise girmek, orda bi meslek ogrenmek lazim" cumlesi yuzunden gidip katil olur kucuk bok diye gerildik durup dururken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
memetarif Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 @Jeeztro öncelikle tebrik ederim. eğer bir yerlerden hazır bebek arabası gelmeyecekse ilk kullanım için ana kucağı (puset+araba koltuğu olarak kullanılabilen) tavsiye ederim. araba ve oto koltuğuna ayrı ayrı para vermekten daha hesaplı olur. ne yazık ki marka tavsiyesi veremeyeceğim. bizim bebek arabası olduğu için böyle bir model almamıştık. bebek biraz büyüdükten sonra mutlaka arkaya bakan (rear facing) otomobil koltuğu almanı ve en az 2 yaşına kadar yavruyu arkaya bakacak pozisyonda oturtmanı tavsiye ederim. küçük çocukların kafası vücuduna göre büyük ve ağır olduğu için ani fren veya kaza anında öne doğru bakan koltuklarda boynun veya omurun hasar görme şansı çok fazla oluyor. ben besafe izi almıştım, çok çok memnunum. mobilya olarak ben ikea hensvik bebek karyolası ve gardırop almıştık. ikisini 600-700e alabilirsin sanıyorum. hem taşınmayı düşündüğün için fazla para harcamana gerek yok hem de o 3-4 binlik rengarenk çocuk odalarını oğlun/kızın biraz daha büyüdükten sonra onun zevkine göre seçmen daha iyi olur. biz bu şekilde düşünmüştük en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Bence tasin, mobilyalari da yenile. Cocuk guzel bir evde buyusun. Ayrica odasinin degismesi de psikolojisini kotu etkileyebilir nerden bilebilirsin ki. En iyisi yeni ev+ mobilyalar (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Jeeztro said: yukarıdaki iki sıçmık postun dışında tecrübeli babalara sorum olacak. kısmetse nisan gibi çocuk geliyor dünyaya, ve ben hafiften birşeylere başlayayım diyorum. örneğin dün kredi kartına başvurdum, onaylanmış geliyormuş. taksitli hayata giriş yapacağım (motoru satamadım :( ). şimdi efendim, ana kucağı dişye birşey varmış. hatta bunların hem puset (tekerlekli olan zımbırtı ? ) hem de arabaya takılanı varmış. hatta millet onu evde de kullanıyormuş falan fistan. şimdi böyle birşey almak mantıklı sanırım. tek aletle heryere götür getir falan. siz ne aldınız ne önerirsiniz ? insan gibi fiyatlı, öyle para harcayacak durumum yok. ikincisi ise, bu bebek mobilyası olayı. biz şu an ki evde mutluyuz lakin çocuk geldikten 1 sene sonra taşınasım var. her ne kadar ev 3+1 160m2 olsa da sevmiyorum ben hiç ışık almıyor, işlek bir cadde üstünde 30 küsür yıllık bir bina. o yüzden bu mobilya işine acele etmesem mi diyorum ? ama bilemedim hani doğar doğmaz öyle bir odaya gerek var mı? 2 yaşına kadar en kötü odadan falan anlamaz çocuk sanırım ? Çocuk odası tamamen yetişkinlerin kendi anlayışı. Özellikle hanımların çok hoşuna gidiyor. Çocuğun odağı oda değil önce annesi sonra muhtemelen sen olacaksın. En başlarda belli bir rutine bağlayana kadar yatak odanıza alacağınız bir bebek yatağı yeterli olacaktır. Yalnız yatırmaya doğduğundan itibaren alıştırın. Genelde annenin kolayına geldiği için hemen koynuna alıp yatırılır ama bu hem uyurken annenin bebeğin üzerine kapanma riskini barındırıyor hemde çocuk bu duruma alıştığı için annesiz uyuyamıyor. Bebek arabası olarak maclaren markalı bebek arabaları var. Genelde insanlar (özellikle orta ve orta-üst sınıf) bunları tercih ediyor. İkinci eli dahi düşünülebilir (ama genelde anneler pek kabul etmez ikinci eli). Çok üzerine düşünülecek bir konu değil. Etrafındaki tavsiyelere uymanız yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Emre333 said: Bence tasin, mobilyalari da yenile. Cocuk guzel bir evde buyusun. Ayrica odasinin degismesi de psikolojisini kotu etkileyebilir nerden bilebilirsin ki. En iyisi yeni ev+ mobilyalar (tu) Parayi printerdan basiyorsan sikinti yok aynen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2017 Playstation'ı oğlan için aldık zannediyordum ama hanım daha çok oynuyor. Oğlanla street fighter 4'te sürekli kapışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 forgiveri, reroreyi beni banlayın ben çok kişilikiyim sapık düşüncelerimle insalra zarar veriyuom silin mesjalarımısdddd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Ben bazan istasyonu bulamayan bir adamım. https://www.youtube.com/watch?v=84jlRQUJPEM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Oğlana bazı bilgileri okul harici anlatmaya çalışıyorum ama yöntem bilmediğim için anlaşamıyoruz. Geçen mesela paranın ortaya çıkışı, gelişimi ve kredi kartına nasıl geldiğimizi kabaca, onun anlayacağı dilde anlatmaya çalıştım. O kısmı anladı. Ancak coğrafya sıkıntılı şimdi haritaya aşina değil. Haritada ülkeleri yavaş yavaş anlatayım diyorum. Güzel öğretici bir şey var mı buna dair ? Günde 1 - 2 doz alabileceğimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 para olaylarını ben anlamıyorum, seninki iyi anlamış. FED'in faiz arttırdığında ne faizi arttırdığını geçtiğimiz aylarda öğrendim mesela :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2017 iyi hocalar tutun hiç bir şeyini eksik etmeyin, iyi okullarda da okutun aman abi devir kötü. sdfsdgsdfsdgsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar