paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 GEd said: Bu kadar küçük yaşta playstation bilgisayar oyunları falan? yıl 2016, artık her tarafımız internet, bilgisayar, playstation, tablet, akıllı telefon. Umum bunlarla cebelleşirken sadece derslerine odaklanıp, futbol ve bisikletle bir çocukluk geçirmesi bir noktadan sonra çocuğu bu sosyal ortamdan kopartıp, asosyal hatta anti-sosyal bir platforma koyabilir. Ayrıca oynadığı oyunları bende beğeniyorum, minecraft bana göre müfredatta yer alan bir çok dersten daha öğretici bir oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Sanal alemde sosyal ortam he mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Aceace said: GEd said: Bu kadar küçük yaşta playstation bilgisayar oyunları falan? Eşim okul öncesi öğretmeni. Aslında patide hesabı da var ama şifresini unutmuş heralde. Benim hesaptan da olsa yazar herhal. Sorunuz falan varsa sorun ha. Dışarda soru sormak için para istiyolar. anlamadım? Neyi soralım? paparnoz said: GEd said: Bu kadar küçük yaşta playstation bilgisayar oyunları falan? yıl 2016, artık her tarafımız internet, bilgisayar, playstation, tablet, akıllı telefon. Umum bunlarla cebelleşirken sadece derslerine odaklanıp, futbol ve bisikletle bir çocukluk geçirmesi bir noktadan sonra çocuğu bu sosyal ortamdan kopartıp, asosyal hatta anti-sosyal bir platforma koyabilir. Ayrıca oynadığı oyunları bende beğeniyorum, minecraft bana göre müfredatta yer alan bir çok dersten daha öğretici bir oyun. Bence ciddi bir yanlış içerisindesiniz ama bunu söylemek benim haddime değil. İnternet üzerinden bu konu hakkında araştırabilirsin detaylıca. Türkiye'ye geldiğimde gerçi senin anlattığın durum ile her evde karşılaşıyorum. Betonarme şehirlerde, cocuklara yonelik aktivitelerin bu kadar eksik olduğu bir ülkede aileler ne yapsınlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 video games > top oynamak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Çocukların, süresi kararında oldukça, video oyunları oynamalarında bir sakınca görmüyorum. Küçüklüğümde bilgisayar yoktu ama ilkokuldan itibaren game&watch denen küçük konsollardaki oyunları oynamaya başladım; annem de çoğunu oynardı. Çocukları bu tarz teknolojilerden uzak tutmak yerine doğru biçimde kullanmalarını öğretmek daha mantıklı geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Ben de kendimi bildim bileli pc'de oyun oynuyorum ancak esas sorun internet. eskiden kırkyılın başı yeni oyun bulup onu da tüketiyordum direk, dışarda oynamaya fazla fazla vakit oluyordu ve de istekli oluyordum oyunlar baydığı için. internet ve online oyunlar öyle değil ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Sorun bilgisayar oyunları, süre vs. sorunu değil. Tabi ki çocuk oyun oynayacak ama şöyle bir jenerasyona mensup olma tehlikesi de var: https://eksisozluk.com/15-ekim-2016-avm-izdihami--5208496?a=popular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 bi arastirin bence uzman görüşlerini "sakınca görmüyorum" demeden önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Murray said: Sorun bilgisayar oyunları, süre vs. sorunu değil. Tabi ki çocuk oyun oynayacak ama şöyle bir jenerasyona mensup olma tehlikesi de var: https://eksisozluk.com/15-ekim-2016-avm-izdihami--5208496?a=popular cocukken bizde böyleydik ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Fistan said: bi arastirin bence uzman görüşlerini "sakınca görmüyorum" demeden önce. Sanırım uzmanların çocukların video oyunları oynamasına tamamen karşı olduklarını sanıyorsun ama büyük kısmının yaklaşımı öyle değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 yoo öyle sanmıyorum nerden çıkardın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Bir önceki mesajından tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 bravo sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Fistan said: bi arastirin bence uzman görüşlerini "sakınca görmüyorum" demeden önce. Araştırıyorum ama rehberlik ve rehberlik öğretilerini mesnetsiz, yetersiz olarak görüyorum. Bundan 10 -15 yıl önce çocuklarınızı bilgisayardan uzak tutun aman çocuklarınız oyun oynamasın diyen ve sürekli televizyonlara çıkarılan bir kütle vardı. Ben bu açıdan ebeveynlerimle çok problem yaşadım, ikiside eğitimli ve kültürlü insanlar ve bu uzman denilen insanların görüşlerine çok kaptırmışlardı. O dönem beni takibe aldılar, mahalleden arkadaşlarla sokakta oynadıktan sonra internette yine beraber online oyunlar oynuyorduk. Turnuvalar falan düzenliyorduk, bunlar ise uzmanların görüşlerine kendilerine kaptırdıkları için beni gözlem altına almışlar, uyuşturucu satıcıları ile temasta olduğumu vs. düşünüp takip etmişlerdi. İllegal işlerde ve çeteleşme faaliyeti içerisinde olduğumu düşünüp üzerime çok geldiler o dönem. Uzmanlar insanları bir dönem manyak yaptı. Kimisinin babası bilgisayarı aldı pencereden attı, kimisinin babası kabloları söktü işe götürdü sırf oynamasın diye. Babalar ve çocuklar arasında uçurum derinleşti o dönem. Çünkü o nesil teknolojiyi tam olarak yakalayamadı. Daha yeni bizimkiler internet nimetlerini keşfetmeye başladılar. Şimdi babama sorsan internetin ne kadar olumlu olduğuna dair destan yazar ama o dönem internet felaket kötü bir şeydi. "Uzmanların" ve köşe yazarlarının gazlaması ile uzun saçlı vatandaşların akmar'dan satanist diye toplanması uzak bir zaman dilimi değil. Metal ve Rock müzik hakkında yazılan, söylenen görüşler ve toplumun bu müziği dinleyen insanlara bakış açısı malum. Bugün baktığımda rpg oyunlarını bol bol oynayan insanlarının ingilizcelerinin ve hayal gücü deneyimlerinin iyi olduğunu görebiliyorum. Daha eğitimli, daha anlayışlı ve hayal gücü fazla olan bir grubun ortaya çıkmasına bu oyunlar vesile oldular. O açıdan "uzman" denilince tüylerim diken diken oluyor. Akademinin dört duvarına sıkışmış, insanlarla teması sıkıntılı ve kısıtlı belli duvarlar ve çerçeveler içerisinde insanı gözlemleyen bir grubun yazdığı makaleler ve tezlerin geçerliliği kısıtlıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paparnoz ne güzel özetlemissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Benim de oglus 1 bucuk aylik Geceleri uyutmuyo gaz sancisi cok fazla cok hizli buyuyo masallah Bazen isirip yemek istiyorum ki o kadar guzel bisi Bilmiyorum fakat farkli kokulari var buyuk sorumluluk ama deger Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 abi hep aklima bu geliyor. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 deadwoll said: Konu o dürzüye nasıl geldi bilmiyorum ve ilgilenmiyorum ama bir iki şey paylaşmak istedim ben de. Beş yılı aşkın bir süre önce hayatıma giren bir kız arkadaşım vardı; ikimiz de çocuk istemiyorduk başlarda. Sonra o istemeye başladı, evlenme konuları açılmaya başlandı vs. ama onda aile kuracak yetişkin insan olma potansiyelini bir türlü göremedim. Neyse istediği çocuk sipariş gibiydi; ismi Toprak olsun, benim gibi kıvırcık saçları olsun vs. Bu dönemde de karşı komşunun kızının bir 2-3 yaşında bir çocuğu vardı; sadece camda falan görüyordum; adını sanını bilmiyordum çocuğun. Dedikoducu komşular sayesinde tek bildiğim çocuğun babasının olmadığıydı. Gel zaman git zaman biz ayrıldık; çocuk da büyüdü. Saçlar kıvırcık ve tipi de aynı benim çocukluğum gibi. Bu yaz ben eve gelirken o da bisiklet sürüyordu sokakta; arabayı parkettim, kapıyı açarken "vuuun vuun" diye yanıma geldi, "benim de arabam var" dedi bisikleti gösterip. "Vay güzelmiş, kaç basıyo?" diye şakalaşırken ananesi camdan "Toprak oğlum hadi eve" diye seslendi. Sonra bana da "nasılsın oğlum? İşler nasıl?" falan diye laf attı. Ben paralize olmuştum çocuğun ismini duyunca. Bir şeyler geveleyip eve kaçtım. O günden beri çocuğa ayrı bir gözle bakıyorum, çöpe atılmış hayallerden peydahlanmış gibi bacaksız. edit: yanlış virgül koymuşum. yoksa komsu ile.... acaba gizli bir itiraf da mi var derinlerde.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paparnoz haklı deadwoll un yazdıklarıyla ilgili dejavu yaşadım, ama yazarsam bburaya olmaz dimi ama bilgisayar konusunda, tv nin otizmi tetiklediğine dair görüşler var. Bu yüzden uzak tutmak istiyorum. Malum şehirde değiştirdim, mümkün olduğunca, benim çocukluğum gibi yazın takıldığım gibi takılabilmesini isterim. Hayatımda en mutlu olduğum anlar unplugged olduğum anlar genel olarak, ona da bu opsiyonu sunmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 cocuk benim icin direk dasaaa'nin paylastigi sey ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eycuf Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Playstation sözü verdiysen ve çocuk üstüne düşen kısmı yaptıysa sözünü tutmak zorundasın.Bakınız Eriksona göre çocuğun başarıya karşı aşağılık döneminde(6-7 yaş) ve elinden geleni yaptığı halde başaramazsa sıkıntı olur.Hem ödül güzeldir. (gene de bir daha ki sefere bu kadar büyük ödül verme büyüyünce ne ile pekiştircen çocuğu) Niyetin de çocuğu saatlerce playstation başında oyalamak değildir diye düşünüyorum. Birlikte zaman geçirirsiniz olur biter. Zamanla çocugunla başka etkinlikler yaparsın kitap okursunuz ne bilim bisiklete binersiniz farklı farklı ilgi alanları seçeneği de sunarsın ki takılıp kalmasın. Bilgisayar zararlı değil bizim sunamadığımız etkinlikleri sunar ama başıboş kalırsa da gelişimini olumsuz etkiler. Ebeveyn olarak dengeyi sen ayarlamalısın diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 paparnoz said: Fistan said: bi arastirin bence uzman görüşlerini "sakınca görmüyorum" demeden önce. Araştırıyorum ama rehberlik ve rehberlik öğretilerini mesnetsiz, yetersiz olarak görüyorum. Bundan 10 -15 yıl önce çocuklarınızı bilgisayardan uzak tutun aman çocuklarınız oyun oynamasın diyen ve sürekli televizyonlara çıkarılan bir kütle vardı. Ben bu açıdan ebeveynlerimle çok problem yaşadım, ikiside eğitimli ve kültürlü insanlar ve bu uzman denilen insanların görüşlerine çok kaptırmışlardı. O dönem beni takibe aldılar, mahalleden arkadaşlarla sokakta oynadıktan sonra internette yine beraber online oyunlar oynuyorduk. Turnuvalar falan düzenliyorduk, bunlar ise uzmanların görüşlerine kendilerine kaptırdıkları için beni gözlem altına almışlar, uyuşturucu satıcıları ile temasta olduğumu vs. düşünüp takip etmişlerdi. İllegal işlerde ve çeteleşme faaliyeti içerisinde olduğumu düşünüp üzerime çok geldiler o dönem. Uzmanlar insanları bir dönem manyak yaptı. Kimisinin babası bilgisayarı aldı pencereden attı, kimisinin babası kabloları söktü işe götürdü sırf oynamasın diye. Babalar ve çocuklar arasında uçurum derinleşti o dönem. Çünkü o nesil teknolojiyi tam olarak yakalayamadı. Daha yeni bizimkiler internet nimetlerini keşfetmeye başladılar. Şimdi babama sorsan internetin ne kadar olumlu olduğuna dair destan yazar ama o dönem internet felaket kötü bir şeydi. "Uzmanların" ve köşe yazarlarının gazlaması ile uzun saçlı vatandaşların akmar'dan satanist diye toplanması uzak bir zaman dilimi değil. Metal ve Rock müzik hakkında yazılan, söylenen görüşler ve toplumun bu müziği dinleyen insanlara bakış açısı malum. Bugün baktığımda rpg oyunlarını bol bol oynayan insanlarının ingilizcelerinin ve hayal gücü deneyimlerinin iyi olduğunu görebiliyorum. Daha eğitimli, daha anlayışlı ve hayal gücü fazla olan bir grubun ortaya çıkmasına bu oyunlar vesile oldular. O açıdan "uzman" denilince tüylerim diken diken oluyor. Akademinin dört duvarına sıkışmış, insanlarla teması sıkıntılı ve kısıtlı belli duvarlar ve çerçeveler içerisinde insanı gözlemleyen bir grubun yazdığı makaleler ve tezlerin geçerliliği kısıtlıdır. abi gidip rehberlik öğretmenlerinden bahsetmişsin okumadım tamamını o yüzden yurtdışından makaleler falan oku araştır derken, gidip kıytırık okulun rehberlik öğretmenine sorma mesela au an en modern sayılan finlandiya eğitim sistemini falan araştır ne biliyim multimilyoner bilişim sektöründeki insanların cocuklarına cep telefonu bile vermediğini nedenlerini falan oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 son paragrafın da efsaneymiş çomaring stayla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 cocugu doktora da goturme bence sonucta cocuk doktorlugu uzmani yapmis biri oluyor, paso 4 duvar arasinda fln adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar