Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşanma davası - dikkat edilecek noktalar

pontipati

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
Anlaşmalı boşanmada bir kağıdın 8-10 boşluğuna ad soyad vb. matbu bilgiler yazıyorsun, ekte mal paylaşım dilekçemiz var diyorsun, ikinci kağıda da hangi mal/ne kadar para kimde kaldı kim neyi aldı verdi bir özet geçiyorsun, veriyorsun gidiyor. Okuma yazması olan adamın avukata pek ihtiyacı yok, 2000-3000 TL çöpe atılan para. Sonra bir duruşma tarihi veriyorlar, hakim karşısında sözlü olarak orada yazan her şeyi onaylayıp boşanma konusunda eminsen boşuyor adam tek celsede.

Diğerine çekişmeli boşanma deniyor, bunda da davalı boşanmak istemiyorsa hakim davacıdan haklı sebep göstermesini ve kanıtlamasını istiyor. Darp veya aldatma/ciddi yalan (evlilikte güven ilkesinin bozulması) gibi durumlar kanıtlanırsa daha kolay olur, yoksa kadının şiddetli geçimsizlik kanıtlaması zor ülkemizde. Ayrıca -ihtiyaç var mı bilmiyorum ama- davayı kadın şiddetli geçimsizlik diye açarsa nafaka talep edemez, diğerlerinde edebilir, hatta belki manevi tazminat bile talep edebilir ama emin değilim.

Darp konusundan yürünecekse ilk vakada polise gidip şikayetçi olup Adli Tıp raporu alsın, bunu yapmadan (hatta mümkünse sonrasında davayı açmadan) da evi terk etmeye kalkmasın, haksız duruma düşebilir.

Bence profesyonel bir boşanma avukatından 1-2 saat sadece danışmanlık alın, anlaşmalı yolu tamamen kapalıysa da dava usulü tam olarak anlaşıp gerekli işlemlere başlatın. Bizim burada anlattıklarımız sınırlı tecrübe falan anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Anlaşmalı boşanmada bir kağıdın 8-10 boşluğuna ad soyad vb. matbu bilgiler yazıyorsun, ekte mal paylaşım dilekçemiz var diyorsun, ikinci kağıda da hangi mal/ne kadar para kimde kaldı kim neyi aldı verdi bir özet geçiyorsun, veriyorsun gidiyor. Okuma yazması olan adamın avukata pek ihtiyacı yok, 2000-3000 TL çöpe atılan para. Sonra bir duruşma tarihi veriyorlar, hakim karşısında sözlü olarak orada yazan her şeyi onaylayıp boşanma konusunda eminsen boşuyor adam tek celsede. Diğerine çekişmeli boşanma deniyor, bunda da davalı boşanmak istemiyorsa hakim davacıdan haklı sebep göstermesini ve kanıtlamasını istiyor. Darp veya aldatma/ciddi yalan (evlilikte güven ilkesinin bozulması) gibi durumlar kanıtlanırsa daha kolay olur, yoksa kadının şiddetli geçimsizlik kanıtlaması zor ülkemizde. Ayrıca -ihtiyaç var mı bilmiyorum ama- davayı kadın şiddetli geçimsizlik diye açarsa nafaka talep edemez, diğerlerinde edebilir, hatta belki manevi tazminat bile talep edebilir ama emin değilim. Darp konusundan yürünecekse ilk vakada polise gidip şikayetçi olup Adli Tıp raporu alsın, bunu yapmadan (hatta mümkünse sonrasında davayı açmadan) da evi terk etmeye kalkmasın, haksız duruma düşebilir. Bence profesyonel bir boşanma avukatından 1-2 saat sadece danışmanlık alın, anlaşmalı yolu tamamen kapalıysa da dava usulü tam olarak anlaşıp gerekli işlemlere başlatın. Bizim burada anlattıklarımız sınırlı tecrübe falan anca.

Abi pm attım..
Sosyal ağlarda paylaş

Anlaşmalı boşanmada protokol önemli, protokolün eksiksiz doldurulması gerek. Aksi halde uzar iş. Uygulamada anlaşmalı boşanma dilekçesi ekinde sunulan protokolü hakim inceler ve tarafları odasında çağırıp böyle bir protokol yapmışsınız şunlar şunlar istenmiş diye teyit alıyor genelde, hani taraflardan biri saf mı acaba neye imza attığının farkında mı diye bir kontrol ediyor. Akabinde protokolde eksik bir husus yoksa en yakın duruşma gününe sizi de sıkıştırıyor.

Yani dilekçeyi verdikten sonra en geç 2 hafta içinde boşanma kararı verilir. Eğer protokolde bir eksik yoksa.

Danışmadan kendi başınıza birşey yapmaya kalkmayın "bence" en iyi ihtimal işiniz uzar en kötü ihtimal hak kayıplarına uğrarsınız ama tabi tercih sizin.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba.
Kısaca özet geçeyim:
2 ay önce ayrı eve çıktık ben annem ve kardeşim. Kısa bir süre sonra ben onları bırakıp başka şehire gittim iş için. Bu sürede bizimkilere maddi destek oldum, arada gidip geldim.

Benim yokluğumda bizimkiler zorluk çekmiş, geçen hafta bu zorluk max seviyeye geldi. İşi gücü bırakıp onların yanına dönersem sıkıntıları halledebiliriz diye düşünüyorum. Fakat bu durum kısa vadede iyi olur ama uzun vadede kötü olur diye düşünüyorum, böyle avutuyorum kendimi. Şimdi bu zorluk max seviyede iken birkaç gün önce babam bizimkileri dışarda yakalıyor. Pişman olduğunu, şunu şunu yapacağını söylüyor. Ben onun sözüne güvenmiyorum, çok benzer durumlar yaşadık, söz verdi, sonra eski haline döndü hep.

Dip not olarak ekleyeyim, babam dediğim kişi bize her türlü şiddet uyguladı vs. tonla kötülük işte.. durduk yere bu adama karşı düşüncelerim tavrım böyle değil yani.

Sonuç olarak bizimkiler dönmeyi düşünüyor. Nedeni dediğim gibi çektikleri zorluklar, evle ilgili, kardeşimin okulu ile ilgili vs. vs.

Maddi olarak 20k kadar birikimimiz var. Ben asgari alıyorum. Bu parayı riske atarsak ve ben daha çok kazanmaya başlarsam bizimkilere dönmelerine gerek kalmayabileceğini söylüyorum. Fakat bizimkiler çok kötü durumda, ellerini kaldıracak güçleri kalmamış, cesaret yok, psikolojileri çökük...

Bugün yarın karar verip bir şeyler yapmamız lazım. 1-2 günümüz var, ne olursa olsun ev taşınacak, ya eski eve ya da yeni bir yere..
Sizce ne yapayım? Çok kötü durumdayım, hayatımda karşılaştığım en önemli problem bu.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlarin degismesi imkansiz degildir ama zordur..ole ben degistim demekle de olmaz..basamakli gecisi oneririm once birkac ay bakalim mesafeli bir iliski olsun..sonra + bulunursa biraz daha gelmesi gitmesi artsin..1-2 ay sonra gunluk gelebilsin..1-2 ay sonra haftada 1 gece kalabilsin vs..
Sosyal ağlarda paylaş

Dönmeye karar veren onlar, seni beraberlerinde sürüklemiyorlar. Dolayısı ile senin ile ilgili bir durum değil. Ama tabi anlıyorum anneni ve kardeşini korumak istiyorsun bunun için ama somut adaımlar atıp onları ikna etmen lazım ikna edemezsen yapabileceğin yine birşey yok.

Nihayetinde dönmeye karar vermelerinin esas sebebi anladığım kadarıyla karşılaştıkları ekonomik zorluklar. Onlara aynı ekonomik güvenceyi verebilirsen dönmeyeceklerdir düye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

Eğer donmeye niyetleri varsa bırak dönsünler. İleride keske soyle yapsaydık dedikleri bir durum kalmamış olur. Benzer bir durumda senin elin güçlenmiş olur hem.

Orası öyle, ama ne olursa olsun döndükleri zaman sıkıntı yaşamasınlar istiyorum. "demiştim ben size" demek de pek istemiyorum.

Law said:

Dönmeye karar veren onlar, seni beraberlerinde sürüklemiyorlar. Dolayısı ile senin ile ilgili bir durum değil. Ama tabi anlıyorum anneni ve kardeşini korumak istiyorsun bunun için ama somut adaımlar atıp onları ikna etmen lazım ikna edemezsen yapabileceğin yine birşey yok.

Nihayetinde dönmeye karar vermelerinin esas sebebi anladığım kadarıyla karşılaştıkları ekonomik zorluklar. Onlara aynı ekonomik güvenceyi verebilirsen dönmeyeceklerdir düye düşünüyorum.

Doğru, ekonomik zorluklar. Maddi gücüm yeterli olsa baştan yanıma alırdım onları, bu hale gelmezlerdi. Lakin şu an yok, benim istediğim bir süre sabretmeleri (sömestra kadar en azından çok değil), sonra kredi vs. yolumuza bakmak. Kabul ettiremedim ama bir türlü, dilimde tüy bitti bugün.

İki mesaja ortak cevap; siz karar verdiniz sonucuna katlanın demek istemiyorum, demeyeceğim. Ne olursa olsun onlar benim için kendi iş gücümden, kendi sağlığımdan vs. daha önemli. Böyle geldim bu yaşıma kadar çok da memnunum bu düşüncemden. Bu düşüncemi şöyle anlatabilirim, bu dünyaya geldiysem eziyet çeken insanlar varsa ki bu kişiler en yakınlarım bu insanlara yardım etmek için elimden geleni yapmalıyım. Yoksa benim için yaşamın anlamı yok, ne olursa olsun kendini düşünmek bana dünyadaki en kolay iş gibi geliyor.

Çok üzgünüm olanlardan, imkansızlıktan. Gökten inecek 500 bin lira kadar mutlu edecek bir şey yok beni yarın sabah.
Sosyal ağlarda paylaş

şu an senin yapacağın en mantıklı şey mor çatı gibi sosyal dayanışma kurumlarını araştırıp gidip görüşmen. maddi imkansızlık yüzünden ve çocuğu için geri dönmek zorunda kalan annelere iş olanağı sağlar bu kurumlar. sağlamıyolarsa niye varlar zaten. annenin yapabileceği ve senin asgari ücrete katkı sağlayacağı bir iş bulurlar.

gidersin anlatırsın böyle böyle bir imkan var. bu şekilde çözebiliriz mecburiyetten dönmek zorunda değilsin. sonrası onlara kalmış artık yinede dönmek isterse yapabileceğin yada seninle ilgili olan bişey yok demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

İki mesaja ortak cevap; siz karar verdiniz sonucuna katlanın demek istemiyorum, demeyeceğim. Ne olursa olsun onlar benim için kendi iş gücümden, kendi sağlığımdan vs. daha önemli. Böyle geldim bu yaşıma

Elbette böyle dememen lazım yani annen ve kardeşine değer veriyorsan ama önlerine çözüm veya alternatif koyup yinede kabul ettiremiyorsan bu noktadan sonra kendileri bizim seçimimiz sonuçlarına katlanırız veya istemesek de katlanacağız demiş olacaklar sen demek istemesende.

Yani bunu birazda seni rahatlatmak şu durumda yapabileceğin (yani en azından belirli bir süre mesela dediğin gibi sömestr tatiline kadar) birşey olmadığı yönünde hey adamım rahat ol demek için söylüyoruz.

Ama şiddet boyutunda varıyorsa durum ve hayati tehlike sözkonusu ise baban hakkında uzaklşatırma kararı çıkarabilirsiniz mesela böylece evden uzaklaştırılmış olup en azından ev sizinse kira ödeme zorunda kalmazsınız mesela aklında bulunsun. Ve ev sizinde aile konutu şerhi koydurun bu mühim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...