Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fitbit Komün


bingildak

Öne çıkan mesajlar

fitbit aldım, kurulum falan yapıyorum da bazı sorularım var. kullananlar yanıtlarsa süper olur.

yemek datası için bir yerden import falan yapamıyor muyuz? başkalarının yarattığı kayıtlar gibi mesela. barcode reader var ama tr de çalışmıyordur o herhalde. her yemeği tek tek kayıt etme olayı biraz zoruma gitti (activity için yola çıkıp ilk adımda tembelliğin verdiği ironik tat hehe)

ikinci sorum bu aria lean vs fat ne kadar accurate? hani ben zaten kas falan çalışmayacağım bana +/-1 verse de sorun değil, benim amacım sadece kas/yağ oranındaki artış azalış oranı. yani kas kaybederken yağ kazanmıyor olmayı takip etmeyi planlıyorum.

BMI'da ağırlık çalışmayan biri olarak neyi hedeflemem gerek. "normal" biri için nedir mesela bunun aşağı yukarı değeri. 20-22 gibi bir şeyi mi hedeflemek gerek?

son olarak sharing is caring.

kullananlar varsa mailleri yazsınlar ekleşelim birbirimizi kötü hissettirelim

ps. blaze ve aria aldım, kullanayım biraz review şey ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

batarya konusunda daha yorum yapamıyorum, pazartesi sabah full şarj ettim, şu an "battery full" diyor. öyle yüzdesel değer göstermiyor app üzerinde.

onun dışında alet baya hoşuma gitti. ilk başta çikletten çıkmış yan sanayi casio saat gibi duruyor asda. ondan sonra gövde, kordun ile estetik duruyor. orijinal kordonu çok rahat ama ben takımla takmam mesela, ondan metal kordon aldım bir tane. fitbit kafayı yemiş, metal kordonu 130 dolara satıyor. ben 10 dolara çakmasını aldım, canavar gibi.

orijinali :
https://www.fitbit.com/shop/accessories/blaze-metal
çakması :
https://www.amazon.com/Infiland-abc97123xDFSD-Fitbit-Blaze-Black/dp/B01DNQTMQA/ref=sr_1_3_a_it?ie=UTF8&qid=1473152672&sr=8-3&keywords=fitbit+blaze+metal

genel olarak fitbit aksesuarları absürt derecede pahalı ama çok yan sanayisi var. kordun ve frame olduğu içinde önemli değil yani, görüntüsü rahatlığı iyi olsun yeter. benim metal olan gayet premium görünüyor, takımla giyersin hiç cırtlamadan.

frame için koyu renk frame TR'e göndermiyor amazon öyle bir sıkıntı var ama şimdilik gerek duymadım.

alternatif renk frameler:
https://www.amazon.com/Fitbit-Blaze-Frame-Replacement-Accessory/dp/B01FMCX3K4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1473152750&sr=8-4&keywords=fitbit+blaze+frame

aletin kendini frame'e takması çok basit fakat kordon alacaksan saat kordonu kiti kesinlikle gerekiyor, başka türlü ayarlama mümkün değil, şundan aldım geçtim.

bu videodaki nette satılıyor TR için, 10 tl falan. bununla değiştirmesi çok kolay.
https://www.youtube.com/watch?v=mmTXhhX0rDk

orijinal kordonu gündelik kullanım için en iyisi net bir şekilde. aleti genel olarak hiç hissetmiyorsun, süper hafif. wrist bone üzerine 1 parmak takın dediği için zaten gömlek altında görünmüyor.

kurulum, entegrasyon falan çok kolay. koldan tele, ariadan tele sürekli data akıyor zaten.

android için notificationları spesific seçiliyorsun, o beni çok korkutuyordu atıyorum ben smsleri notification olarak görmek istemiyorum. sadece whatsapp seçebiliyorsun.

whatsapp notificationları da çok fazla birikebiliyor ama sürekli kontrol etmiyorsan. en aşağı kadar scroll yapıp clear all demen gerekiyor veya sağ kaydırıyorsun tek tek. mesajlar okunabilir oluyor, iş görüyor yani. bence çok gerekli değil spor yaptığın an acil bir şey gelmmiyorsa. mail olmaması üzücü ama o da çok spamlardı zaten.

en kötü yanı notification konusunda, telefonda sildiğin notificationlar blaze ekranında silinmiyor. tek yönlü sync var. hem telefonda siliyorsun, hem blazede. biraz meh. ben notificationları kapatırım büyük ihtimal, hayatımda böyle bir ihtiyaç duymuyordum kullanmaya başladıktan sonra da pek gerekli gelmedi. çağrıları göreyim bana yeter tbh.

ölçümleme konusunda fitbit ürünlerini araştıranlar eleştirileri görmüştür genel olarak. profesyoneller için değil alet. daily / casual ölçümleme için. most accurate değil yani, daha iyi ölçümleme yapanlar var.

fitbit'in olayı grafikleri, user friendly oluşu, kolaylaştırıp haplaştırıp çileye çevirmeden seni bilgilendirmesi ki ben bu amaçla almıştım, bu işi de 10 numara görüyor.

blaze ekranında geçişler, kullanımlar falan süper kolay ve pratik. quick view ile baya enerji tasarüfü sağlamışlar. kolu kendine çevirdiğinde ekran açılıyor, diğer zamanlar görüntü off.

benim gördüğüm ölçümlemeler baya accurate. yemek-içme olayına da alıştım. database bağlıymış zaten sistem, mal gibi her şeyi custom girmene gerek yok ama ben custom giriyorum her şeyi, zaten yediğim bağımsız 100 birim yemek ya vardır ya yoktur. UK veya USA db'de onlara yakın şeyler bulmak falan çok kasar.

bir seferlik büyük bir iş ama günbegün yaptığın için çile olmuyor.

benim aldığım amaca süper hizmet ediyor. aria kaç kiloda olduğu, BMI'i, yağ-kası zaten app'e atıyor. app sana soruyor, kaç kilo olmak istiyorsun diye. onu ariadan gelen datayla karşılaştırıyor. datalarını okuyor ve sana ne kadar agresif kilo vermek/almak istediğini soruyor. hızlı-yavaş seçimi yapıyorsun. ona göre bu kadar kalori ekside kapatman gerekiyor diyor.

bazal yaktığın + gündelik hareketlerin - aldığına göre bir istatistik tutuyor. bana günde -250 cal kapatsan yeter dedi ben yavaş seçtiğim için.

her şeyi logladığım için ne giriyor ne çıkıyor aktüel olarak görebiliyorum. yemek datasının 10% off olması, ölçümlemenin 10% off olması beni darlamıyor, amaç kendini motive etmek zaten.

tel üzerinden gps gayet güzel çalışıyor, dün yürüyüşleri logladım, hepsi süper accurate.

uyku olayı çok iyi, en çok büyük merak ediyordum zaten. ayarlardan (pc üzerinde var sadece) sleep ayarını sensetive yapabiliyorsun. mesela dün 7 saat uykuda sadece 3.5 saat dinlendiğimi söylüyor ki sabah çok kötü kalktım, kötü bir geceydi neden bilmiyorum soğuk mu sıcak mı rüya mı neyse artık. onu direkt bana söyledi. böyle devam ederse doktora gitmek için red alert direkt.

onun dışında hareket etmeni motive ediyor. 10k adım hedefi koydum mesela, dün 8.5k da mı ne kalmışım. notification geliyor hadi koçum bir şey kalmadı biraz daha falan diye.

şöyle bir arayüz yaptım sitesinde
http://i.imgur.com/oeOPGVA.png

buradan bakıyorum ama genelde telefondan bakmak daha iyi. gündelik zaten blazden bakıyorsun.

overall şimdilik 9/10, would work out.

kardio ölçümlerini daha check edemedim ona bakıcam bir ara.

175 dolara geldi, gümrük almadı amazon.

bi de şu olmazsa olmazı, default charger ı kim tasarladıysa büyük ihtimal vurup öldürmüşlerdir. defaultu için aleti frameden çıkartıp takıyorsun, bunu 13 dolara alıp o çileden kurtuluyorsun

https://www.amazon.com/gp/product/B01H3WHNEI/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

eş alırsan ekleşelim bebeğim

ps. sessiz alarm biriyle beraber yatanlar için mükemmel bu arada. yanındakini uyandırmadan uyanabiliyorsun sorunsuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
bingildak said:


ulan 1 hafta yağmur yağdı hemen patatese bağladım ya

yağmur öncesi
http://i.imgur.com/SIdJuqj.png
yağmur sonrası
http://i.imgur.com/o7xL9tx.png

1 aylık kullanımda adım, merdiven, active hours 250 adım atalım falan derken 2.5 kilo gitmiş.




bu ne la. aşırı büyük saçmalık var. her şey %40 oranında düşmüş, kalori %10 düşmüş. hesabını yediğimin aleti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://youtu.be/lgBC5-Rk-lQ

Charge2 güzel gibi hanıma alıyorum deri kordonla. Ben baya hayat tarzı haline getirdim. Her saat 250 adım uyarısıyla ofiste bile hareketleniyorum. Toplam 3 kilo gitmiş 1 ayda. Kiloda ziyade overall kondisyon baya arttı hareketlilik sayesinde. Pokemon go dan iyi tihihi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de charge 2 almayı düşünüyorum 150 euro burda, watch series 1 360 euro inanılmaz bir fark var. İşe bisikletle giderken ne kadar kalori yakıyorum, günlük kalp atışlarım ve en çokda uyku değerlerimi görmek istiyorum bakalım nasıl olucak..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ağbi hahaha, demin notification geldi 10 bin step için almost there diye. ulan diyorum bugün yürümedim bile, taksiyle gittim her yere. ondan sonra bir baktım workout kaydetmiş. ne diye bir baktım, 12 gibi telefon gelmişti işle ilgili, 1 saat fln konuştum brainstorm ederkene.

5 bin adım atmışım telefonda konuşurken dasss
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...