Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SAP ile ilgili bi soru

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

SAP Basis bayiyle nasıl oluyor lan?

sadece aracılık yapıp aradan sıyrılma işini kuramazsın gibi. sistem patladığında yurtiçinde kim gidip bakacak? müşteriye uzaktan bğalandık baktık biz diyemeyeceğin durumlarda, sistemini bizzat kurmamış yapıyı tanımayan freelancer falan mı çağıracaksın?

özellikle laf sokmak için demiyorum da, hani iş modelini doğru anladıysam aklıma yatmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen direk sözleşme sahibi birisine ihtiyacım var sanırım..

İşin teknik kısmını zaten pek anlamıorm, anlayan arkadaşım zaten almanyada bi firmada çalışıyor. Bu firma, basis hizmetleri veren firmalara otomasyon yapan bi firma. İşin büyük bölümünü otomatikleştiriyor, ve zamandan acayip bi tasaruf sağlanıyor.
Bu otomasyonlara ulaşımımız olduğu için vereceğimiz fiyat ise piyasanın direk altında olacaktır, fakat tr piyasasındaki fiyatlar hakkında hiçbir bilgimiz yok. Kurulum vs yapmamız gerektiğinde ise, 1 uçak mesafede arkadaş, gelip kurup gidebilir ki zaten burada çevremde sap firmalarında çalışan yakın bir çevrem bulunmakta, almanyadaki firmanın türkiyedeki ayağı olacağız, eğer firma bağlayabilirsek.. Bunun için ise

( sağlam bir sunum dışında )10luk teklife 8lik teklif vermemizden geçiyor.

eğer 10luk teklife 3lük teklif yaparsam, güvenilmez olurum.
Almanyadaki fiyat tekliflerini sunsam belki fiyatların üzerinde kalabilirim vs vs.. işin üzerinden kalkacak teknik ekip, bağlantı konusunda hiçbir sıkıntım yok, ama yönetim satış kısmında eksiğim çök
Sosyal ağlarda paylaş

SAP işine küçük firmalar girmiyor ki, daha isim yapmış orta ve büyük ölçekli firmaların işi. Onlarda servislerini isim yapmış danışman firma ya da isim yapmış freelancer SAPçılardan alıyor genelde, ben bir firma kurayım da pastadan payımı alayım hayal gibi, elinde sana avantaj sağlayacak bir bağlanıtın yoksa o şirketler içinde.
Sosyal ağlarda paylaş

teklif vereceğim bütün firmalar, o firmanın çalıştığı sap firmasının eski çalışanları tarafından olacak, pastada pay büyük ve benim maliyetlerim çok daha düşük. Bi yandan koşturuyorum işte, 1-2 firma bağlasam yeter. Zaten Almanyadaki firma üstünden yapılacak bütün işlemler. Küçük yeni bir firma kurmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

direk bağlayacağın firmadaki adamı kafalarsan 1-2 firmayla kurarsın şirketi. onlar sana referans olursa sonra geliiştirirsin. sap startup böyle olabiliyor anca. adam yıllarca beraber çalıştığı bir firmaya freelance gelmeye başlıyor, sonra yanına iki jr alıyor sonra bir abapçı bağlıyor derken bir bakıyorsun uranyum danışmanlık ltd. olmuşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

direk bağlayacağın firmadaki adamı kafalarsan 1-2 firmayla kurarsın şirketi.

aynen, hatta kimlerle iletişim kuracağımı, hangi firmalarda kimlerle konuşacağımı da biliyorum. Yalnız fiyat konusunda tecrübeli birine ihtiyacım var. X firması kaç istiyosa %80nine kabulum ben diyemiyorum sonuçta..

ps: forumun en sevilen şişmanı sensin heralde altın ayıcık (:D
Sosyal ağlarda paylaş

Kaç paralardan bahsediliyor bilmiyorum ama satınalmacıya gidicen, (bahsi geçen paranın büyüklüğüne göre) sana 5% - 10% veriyorum, hizmeti de sizin aldığınız fiyattan şu kadar ucuza veriyorum, böyle böyle yurtdışı bağlantılarım var diyeceksin, anlaşacaksın. İlle aç birileri çıkar. Çevre edindikten sonra komisyon falan da vermezsin zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

sıkıntı şimdi şu, şirketler sırf alışkanlıklardan ve "sistem patlarsa ben bu adamın üstüne çökbilirim, masa sandalyesi var" güvenini gördüğünden başka büyük şirketlerle iş yapmak istiyor. o büyük şirket 10 birim faturalayıp oraya bir senelik jr yollayıp patlakları sümenaltı ediyor olabilir ama tam patladığında gidip süpürecek profesyonelleri ve iyi bir sözleşmesi oluyor.

yani sen 10 birim yerine 8 birim fiyat verdiğinde de yurtdışı referanslarınla beraber işi yapacak profesyonellerini iyi pazarlaman lazım.

paticikten bunu bilecek adam çıkmaz. olsa olsa gitgel düz danışmanlar var burada, zaten sana fiyat bilgisi verecek seviyede olsam foruma girmem sdfs. aslında bir iki basisçi olsa iyi olurdu forumda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...