Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Nereye açiim bilemedim geyikte döner diye buraya açtım. Yazılım kursuna gidiorum bayadır bilenler vardır. Asp.net öğreniroum şuan c# ms sql falan ve ilerde bir dijital ajansta çalışmak istiyorum ama sadece uzaktan sadece cool gözüküo bakınca ama tabii içini bilmediğimden. Böyle web developer back-end başlıcak zamanla stack olacak bir web developer için sizce dijital ajanslar nasıl? Çalışan var mı varsa memnun mu biraz naparlar ne ederler falan bilgi vermesi mümkün mü?
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 dijital ajans sahibi olan var satmadıysa. Ama söylemeyeyim şimdi belki bilinsin istemez. Gelir kendisi söyler belki.
Peregrin Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 bingildak said: bok gibi tabii ki
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 tr de cool ama global olarak bak şunlarla çalışıyorsun
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Cool olanı var olmayanı var. Birbirinden farklı, bir de dijital dediğinde işin içine sadece yazılım girmiyo. Tasarım var vs... Kendi tecrübelerime göre sezonlara göre çok rahatlayıp bazen de tükettiği yerler oluyor. Ya esasen her iş böyle sayılır işte seviyosan gözünde büyütmüyosun.
Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Ya kötü denmesinden ziyade , nesi kötü neresi kötü sabah gittin akşama kadar napıyosun falan filan o tarz şeyleri öğrenmek istiyorum ben. Tasarım kısmında ben yokum tabii , onu yapan adamlarıda vardır heralde. Ben web development kısmı için merak ediyorum.
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 az para çok iş kötü çalışma şartları
WaNTeD Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 ajansta çalışma startup a falan gir
Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Web Developer arayan startup mı var abi :D Adamlar onu freelance ile aradan çıkartıyodur hiç anlamıyolarsa bile. Şaka maka benim asıl çözemediğim kısım ; Yazılımcı olsam bile , hangi alana hangi sektöre yönelmeliyim acaba. Yani programcılık başka Saas olarak , web developer başka , mobil desen zaten bana uzak bambaşka , yani yazılımda bin tane ve hepsi sektörlere dağılmış durumda , ben napiim bilemiyorum.
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Ahahah hangi sektöre gireceğini seçmek... yok abi malesef türkiyede böyle bir seçim hakkı. kariyer.net e uygun olduğunu düşündüğün iş ilanlarının hepsine başvurursun (100-200 küsür) 5-6 sı geri dönüş yapar 1-2 si teklif sunar birisini seçer işe girersin. Ne iş yapıyorlar ise onu yaparsın :D C# ile ajansta çalışamazsın. Ajanstakiler daha ağırlıklı olarak grafikçi ve web tasarımcısı bulundurur. Programlama ile çoğu zaman alakaları olmuyor. Olduğu zamanlarda ise wordpress kullanıp geçiyorlar. Ajansına göre değişir tabii ki ama fazla yazılım dönmez, C# hele ki olduğunu bile sanmıyorum. Mithat said: Web Developer arayan startup mı var abi :D Adamlar onu freelance ile aradan çıkartıyodur hiç anlamıyolarsa bile. evet anlamıyorlar. olay da burada zaten. Site yapmamız lazım diyip eleman alan çok sayıda şirket var. Piyasada 5 yıllık deneyimi olan adamı bile çağırıp "biz ileride çok büyüyeceğiz, projemiz muhteşem ama şu an paramız yok 1000tl para verelim sana sen çalış, biz zengin olunca seni de zengin ederiz" diyen şirket kaynıyor istanbulda.
Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Kumarhane soyalım ocean? C# tamamda asp.nette var back-end için , html css falanda var , bi işte javascript bir ara öğrensem iyi olacak front end için ama ona da daha bi müddet bakmam. Açıkcası web developer olmak istiyorum ama arayan çok fazla şirket yok istanbulda , arayanlarda gramla para veriyor , öte yandan c# falan SaaS şirketlerde çok daha güzel para var. Parayı mı seçsem istediğimi mi seçsem kararsız kalıyorum , zaten mobil falan direk dışarda , java ve swift şuan yok planlarımda . Sadece web developer me SaaS developer mı arasında kalmış durumdayım , ajanslar madem web developer arıyolar front-end back-end falan , bi onlara bakiim eğer zevkliyse çalışmak ona göre rahat rahat girer web developer olarak kariyerime devam ederim dedim. Ki network sağolsun belki ilerde bir gün bir tasarımcı bir sosyal medyacı alır 3 kişi dijital ajans bile açabilirim işi iyice öğrendikten sonra 10 yılda falan , o kadar çevre bir işe yarasında 3ünden 5inden para alsam yeter zaten sonra geliştiririm işi. Sadece kariyer değil ilerisi için 50 yaşında ki halimide düşünmeye çalışıyorum ki hani 10 sene sonra sektör çökerse bende açıkta kalıp ee şimdi napcam olmiim istiyorum.
Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Oce4n said: . Mithat said: Web Developer arayan startup mı var abi :D Adamlar onu freelance ile aradan çıkartıyodur hiç anlamıyolarsa bile. evet anlamıyorlar. olay da burada zaten. Site yapmamız lazım diyip eleman alan çok sayıda şirket var. Piyasada 5 yıllık deneyimi olan adamı bile çağırıp "biz ileride çok büyüyeceğiz, projemiz muhteşem ama şu an paramız yok 1000tl para verelim sana sen çalış, biz zengin olunca seni de zengin ederiz" diyen şirket kaynıyor istanbulda. Ya şunu yapana kadar internet sitesini bir hintliye falan yaptırsa ya . Hatta istanbulda bile siteyi freelancer şekilde yapacak adam bulunur 1000 liraya , ver 3 maaş etti 3000 lira , fıstık gibi site yaptırırsın amaç sadece landing page ise kralı çıkar o paraya. He tabii eğer MVP siteyse o zaman saçma.
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 İleriyi düşünen patron yok türkiyede. En azından ben görmedim. 3000tl web sitesi yaptırmak istemiyor kimse, 1000tl vereyim bana site de yapsın, beğenmediğim yerleri de düzelttireyim, yeni eklentileri de yaptırayım, arada yeni bişey çıkınca onu da eklettireyim ama benden para istemesin düşüncesi hakim. Bu yüzden türkiyede fazla freelance işi düzgün işlemiyor. İki taraf da memnun olmuyor. Şu işi outsource yapalım diyip çıkıyorlar bakıyorlar çalıştıkları kişi sürekli para istiyor, istedikleri gibi şekillenmiyor proje, ben bunun yerine adam çalıştırırım sabah akşam da güzel yapamadı diye ağzına sçarım diyor patron kişisi. Öte yandan freelancer kişi için de para vermeyen müşteriler, sürekli bişey isteyenler. Bıkkınlık veren yaşam biçimi haline geliyor. Bu dediğim olaylar tabiki ufak çaplı yerlerde yaşanıyor. Kurumsal yerlerde işler bir şekilde ayarlanıyor, sözleşmesine vs uyuyorlar. C# dili türkiyede kurumsal yerlerde kullanılıyor genelde. Startuplarda pek görülmez. Microsoft demek daha fazla para harcamak demek çünkü. (MsSql lisans fiyatlarına bakmak yeterli)
Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Express kullanıyorum kafam rahat :D Şaka bir yana C#'tan ziyade asp.net kullanıcam back-end için o yüzden bu kurs iyi oldu. Bilgeadamda aslında web tasarım kursu var haftaiçleri onuda düşünüyorum ama benim tasarım bilgim sıfır , adamlar direk adobe tanrısına taparak başlıyorlar , benim kadar sıfırına uygun olmayabilir kurs diye gitmedim daha.
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mithat said: Parayı mı seçsem istediğimi mi seçsem kararsız kalıyorum. https://whisperingabout.files.wordpress.com/2013/05/watch-out-guys-we-got-a-badass-over-here.jpg
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 of mithat ya http://i1134.photobucket.com/albums/m606/Itsallfuckinghappening/gifs/293wtc1.gif
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Bingil'ın başka bir topicte anlattığı bir tip vardı, aynı o bence bu. İki sene sonra yamaç paraşütçü olucam ben diye gelmese bari.
Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Yamaç paraşütü gayet hobi olarak yapılabilir , hanım korkar ama korkmasa yaparım valla. Web developer için şu .net back-end işinde geliştiriim kendimi ondan sonra dijital ajanslar kendini geliştirmek için güzel yerler. Sonra kendimi şikayetçi olacak kadar gelişmiş hissedersem o zaman daha bi kendi işimi açmaya bakarım.
di Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Bi insan niye dijital ajansta yazilimci olmak ister lan?
Mithat Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Abi SaaS falan olsa tamamda , web developer olarak nerde çalışmalı bir insan? Sizde olumsuz yorum yapacağınıza yol gösterin ya :D
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 UuuU SaaS baby. Anlat bakiim biraz daha baska neler var? :)
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2016 Mithat said: Şaka bir yana C#'tan ziyade asp.net kullanıcam back-end için VB ile mi yazican
Öne çıkan mesajlar