Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokağımda Gürültü ve Çözüm Önerim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Manyak mısınız oğlum?
4 aydır devam ediyor bilfiil katlanıyorum diyorum. İki ufak ses olsa delirir miyim şu kadar? Gidip evleri boyayan, kedilerime hayati tehlike yaşatan, zile basıp kaçan falan bir güruhtan bahsediyorum. Neden ben buna katlanmak zorunda olayım, siz iyice delirdiniz mi?
Evimde huzur ve sessizlik beklentisi içinde olmam nasıl anormal olabilir, çomarlık bu kadar mı sindi üstünüze?

Huzurevinin duvarında oynanıyor diyorum, bu bi "bahane" değil adamların umursamazlığını ve öküzlüğünü pekiştiren bir detay sadece. Haftada 2 defa ambulansın gelerek cenaze çıkardığı bir yerden söz ediyorum hani. Ve 100 metre ileride çocuk parkı var. İnsani bir şekilde söz söylüyorsun ve umursanmıyor. Zaten burada konu çocukların ses yapıyor olması değil, muhatabımız çocuklar da değil, çocuk ona gösterileni yapar. Konu ailelerinin tepkisizliği ve duyarsızlığı, çomarlığı.
Mesaj tarihi:
imamizer said:

bingildak said:

çocuğun oynamasında sorun yok. bunu etrafa rahatsızlık verecek ses seviyesinde sürekli olarak yapması normal bir şey değil. bunu normal kabul ediyorsanız anadolu ovaları sizi bekler, kollarınızı açarak özünüze doğru koşun asdasd.

sürekli tepeden köyünüzüne dönün diyorsun da, 'çocuğun etrafı rahatsız edecek ölçüde' diyerek gayet göreceli bir ölçüt üzerinden yazıyoruz.

böyle göreceli bir ölçüt üzerinden ancak çoğunluğun tepkisine göre bir standart belirleyebiliriz; o ortamda rahatsız olan tek kişiysen veya azınlıksan sorun sendedir ve dağına dönüp tek başına yaşaman gerekir.

sonra neden akp işte.

al bunu dine uygula. aynısı.

göreceli değil abi ölçüt, neyi göreceli? çocuk bağırmadan konuşmayı, oynamayı öğrenecek. çok zor bir şey değil. bir tek bizim ülkedeki çocuklar mı çocuk? böğürmeden olmuyor mu? bizim büyüdüğümüz yerde böğürmeden büyüdük. ne boyumuz kısa kaldı, ne eğlencemiz. oluyor mu, oluyor. ne gerekiyor? ailenin eğitim vermesi. adam ne uğraşacam yağgh derse ondan sonra standart haline gelip ben "rahatsız olan tek kişi" oluyorum.

başkalarının çomarlığının bedelini neden ben ödüyorum. mantık silselesinden bunu nasıl geçiriyorsunuz benim aklım almıyor.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

12 yaşında ergene sus dersen daha da çok bağırır, isterse ingiltere kraliyet ailesinden olsun ne terbiyesinden bahsediyorsunuz ya asds

valla annem geçen gün kapı önünde gece 12de hala anıran bebelere bağırdı çıkıp, 3 haftadır görmedim bir daha. Yan tarafta sahil var park var gidin orada oynayın dedi haklı olarak. Allah hiçbir mahalleye senin gibi çocuk vermesin
Mesaj tarihi:
senko said:

çocukların dışarda oynamasında anormal bişi yok
anomaliyi sen yaratıyorsun
ben de anomaliyi ortadan kaldırıyorum ortamda senin taşınmanı tavsiye ederek.
Hepimiz sokakta oynadık, hiçbirimiz canavar değiliz çok şükür.

+1
Sequo said:

Eğer 20 kişinin oturduğu bir masada, o masadaki gürültüden 1 kişi rahatsız oluyorsa;

19 kişinin masadan kalkması çok abes, rahatsız olan 1 kişinin masadan kalkması da haklı bir tepki olarak görülür.

genelleme olarak yanlış bi örnekleme. Ama çocuklardan rahatsız oluyorsan taşınmalısın.

Sorieno said:

. TEPKİSİZ KALIYOR OLMANIZ VE ONLARA İŞTİRAK EDİYOR OLMANIZ SİZLERİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR

saldırma abi insanlara illa yazacaksan, nazik bi şekilde rahatsız oluorm. dikkate alırsanız çok çok çok teşekkür ederim de tamamdır, niye saldırıyosun!

ayrıca direk huzur evindekiler rahatsız oluyor, dikkate alalım demek seni daha haklı gösterir.
Mesaj tarihi:
valla en temiz çözüm taşınmak ben sana deyim. sinirden stresten sağlığından olursun. o adamlara laf anlatarak, müzik dinleterek falan çözüm üretemezsin çünkü. hani doğrusunu bilelim ama ülkenin olduğu durumunda farkında olalım. görüyorsun işte vaziyeti ülke genelinde. bu sadece çocuk konusunda böyle değil. olması gerekenden ziyade çoğunluğun domine ettiği ve haklı kabul edildiği bir düzende sen istediğin en mantıklı argümanları kur. huzur evi de, hasta de, yaşlı de - sonuç alamazsın.

sıcak bir yerdeysen klima takıp, camı pencereyi sürekli tutmayı da deneyebilirsin, en azından kendi evinse yani. en azından 2-3 ay kuduranları pasifize etmiş olursun bir nebze.
Mesaj tarihi:
O değilde

http://www.youtube.com/watch?v=9nyKIZT4QNI

Şu tür adamlara gece gündüz sebastian bach dinleterek sessiz olmalarını beklemek nasıl bir kafalardır ya laksjdklasjdlaksjd
Mesaj tarihi:
Abi Aydın'dayım, Türkiye'nin en sıcak yerlerinden biri. Klima zaten çalışıyor, arada bir balkonu açıyorum ve gürültü yağıyor içeri.
Bu gürültüyü yapan zaten 3 dairenin çocukları yani ortada büyük bi çoğunluk falan da yok.
Yani hani cidden boş insanlar da değil bunlar. İyi arabalara binen, iyi işlerde çalışan, kendilerince "medeni" olma iddiasında ve çabasında olan insanlar. "Ya arkadaşlar gürültü oluyor rahatsız oluyoruz" dendiğinde buradaki bazılarından bile düzgün tepki verip "Çok pardon çağırıyoruz şimdi" diyip çocuklara bağırmadan oynayın falan diyebiliyorlar.
Ama ruhlarındaki çomarı atamamışlar. (Bu bağlamda Aydın'da sosyolojik bi tespit olarak 1 milyon TL'ye satılan evlerde bile alaturka tuvaletin eksik olmadığını söylersem içlerine işleyen kasabalılık halinin ne kadar yoğun olduğunu anlayabilirsiniz)

Belki ben de çocuk sahibi olmayı düşünseydim "yarın bi gün benim çocuğum da insanları rahatsız eder" ikiyüzlülüğünde rahat olabilirdim ama bana son derece salakça bi uğraşı olarak geldiği için empati de kuramıyorum.

Konuyla alakalı olarak:
http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/turkiye-ye-bugun-koyluluk-degil-kasabalilik-egemen_27431066
Mesaj tarihi:
Yazılan yorumları okumadım da, benzer bir sorun benim de başımda vardı. Alt komşunun oğlu ve üst komşular ailece her gün bağrışıyorlardı. Hatta alt komşunun kızı ergen olduğundan bayağı aksiyon yaşıyorduk; babası kızını dövüyordu vs.

Bizim ailede de apartman kapısı bile olabilecek en sessiz şekilde kapatıldığı; evde komşuları rahatsız etmemek için parmak ucunda yüründüğü için alışık değildim bu duruma.

Her neyse baktım susacakları yok, ben de hayatımı bağırarak, bam güm yaşamaya başladım. Normalde ayakkabılarımı giyeceğim zaman eğilip yere bırakırdım, bu hayvanları bastırmak için omuz hizasına kaldırıp yere atmaya falan başladım. Evde kediye GEL LAN YAVŞAK, YÜRÜ GİT LAN Y.RRAM falan diye bağırarak hitap eder oldum.

Sonuç olarak yaptıklarının nasıl bir hayvanlık olduğunu anladılar ve sustular. Apartmanda çıt çıkmıyor artık. Biraz bağırış çağırış olacak olsa distortion'ı kökleyip sesi sona getiriyorum amfide; pulling teeth falan çalıyorum yarım saat. Sakinliyorlar.

Ha şunu da belirteyim, alt komşumun kardeşinin kiracısıyım sldkfd
Mesaj tarihi:
Sorieno said:

Abi Aydın'dayım, Türkiye'nin en sıcak yerlerinden biri. Klima zaten çalışıyor, arada bir balkonu açıyorum ve gürültü yağıyor içeri.
Bu gürültüyü yapan zaten 3 dairenin çocukları yani ortada büyük bi çoğunluk falan da yok.
Yani hani cidden boş insanlar da değil bunlar. İyi arabalara binen, iyi işlerde çalışan, kendilerince "medeni" olma iddiasında ve çabasında olan insanlar. "Ya arkadaşlar gürültü oluyor rahatsız oluyoruz" dendiğinde buradaki bazılarından bile düzgün tepki verip "Çok pardon çağırıyoruz şimdi" diyip çocuklara bağırmadan oynayın falan diyebiliyorlar.
Ama ruhlarındaki çomarı atamamışlar. (Bu bağlamda Aydın'da sosyolojik bi tespit olarak 1 milyon TL'ye satılan evlerde bile alaturka tuvaletin eksik olmadığını söylersem içlerine işleyen kasabalılık halinin ne kadar yoğun olduğunu anlayabilirsiniz)

Belki ben de çocuk sahibi olmayı düşünseydim "yarın bi gün benim çocuğum da insanları rahatsız eder" ikiyüzlülüğünde rahat olabilirdim ama bana son derece salakça bi uğraşı olarak geldiği için empati de kuramıyorum.

Konuyla alakalı olarak:
http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/turkiye-ye-bugun-koyluluk-degil-kasabalilik-egemen_27431066

Alaturka tuvaletin yanlız kaliteyle zenginlikle falan ilgisi yok burada zaten tongaya düşüyorsun.

Milyon dolarları olupta klozetin üstüne çıkıp zıçan adam tanıyorum. Fobisi var öyle yarat edebiliyormuş.

Sonra komple banyoyu kırdırıp alaturka tuvalet yaptırdı falan filan.
Mesaj tarihi:
ben de onu diycektim tam, alaturka tuvaletle ne alakası var lan AHAHAH.

ayrıca beğenmediğin ve kasabalılık olarak gördüğün o alaturka tuvaletler daha iyi sağlık açısından.
Mesaj tarihi:
Sequo said:

Alaturka tuvaletin yanlız kaliteyle zenginlikle falan ilgisi yok burada zaten tongaya düşüyorsun.

Milyon dolarları olupta klozetin üstüne çıkıp zıçan adam tanıyorum. Fobisi var öyle yarat edebiliyormuş.

Sonra komple banyoyu kırdırıp alaturka tuvalet yaptırdı falan filan.

Senin dediğin bireysel bir durum.
Kitlesel bir özelliği haizse ve bir şehirde yapılan tüm evlerde köylü Himmet Aga gibi sıçma kolaylığı bir standart haline geliyorsa olay sosyolojik bir olgu halini alıyor.
Mesaj tarihi:
Bence sen kendi piskolojini bir irdelemelisin. Bazen piskolojik sorunlu insanlar kendileri hariç diğer herkesi bu şekilde yargılama özelliği buluyorlar kendilerinde.

Alaturka tuvalet sosyal bir olgu falan değildir. Götünün nasıl rahat ettiğidir. O kadar.
Mesaj tarihi:
Huzurevinden kimseyle konuştun mu? Oradaki bir kaç aklı başında insan ve yetkili ile belediyeye/zabıtaya haber verin. Durumu anlatarak irili ufaklı afişlere veya brandalara yazı yazdırabilirsiniz.

Gerekirse kolluk kuvvetlerine bilgi verin.

Konu ile alakalı:

http://www.hukukforum.com/showthread.php?t=6535
http://www.gercekgundem.com/istanbul/73304/kadikoyde-halk-huzursuz
  • Yeni Oluştur...