Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 ejderha o, ejderha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 su ejderhası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 besle bahçede dursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Bu normal kara kaplumbağası. Derisi buruşuk ayakları sivri pullu ve tırnaklı. Kafası yılan kafasıyla aynı birebir. Ben iki ay sonra gitcem burdan. Kimsede kalmıyor apartmanda kışın. Besleyip su vermekte istemiyorum o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Dogaya salarsan ozgur olacak, ama bir kedi ya da tilkiye yem olacak sonunda. Kopek surusune filan ya da. Bahcede tutarsan buyuk ihtimalle daha uzun surecek omrunu bedava yemek ve suyla gecirecek, ama hucre hapsinde. Ne yureyebilecek, ne ciftlesebilecek. Elinin altindaki hayvanin surungenlerin en zekilerinden oldugunu da dusun ama, fight-or-flight degil yani siradan bir kertenkele gibi. Sal gitsin abi, hayvan dogal yasaminin zevkini cikarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Kedi var bahçede gezen 2-3 tane. Ama daha önce gördüm kedi kaplumbağa etkileşimi. Çekiniyordu kediler kabuğuna saklanıp çıkınca korkuyolardı. Bencede ormana bırakmak daha mantıklı. Çünkü çıkmak isterse bahçeden çıkamaz gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Birde ormanın neresine bırakmak lazım. Çamlık orman burası. Ayvalık/Çamlık diye geçiyor bölgenin adı zaten. Kayalık bi bölgeyemi koymak lazım ormanın içinde yoksa çalılıklı bi yere mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Duvarin arkasina koy, kendi yolunu bulsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Yola çıkar o zaman. Bana böyle kaplumbağadan çok iyi anlayıp şöyle yap diyecek biri lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Ben kaplumbağadan çok iyi anlarım. Bahçeye girme ihtimali olan yeri bul, oraya bırak. Bahçeye bi daha girerse bu sefer daha uzağa bırak, bi kere daha girerse üç kere sana gelen hayvan artık seni seçmiştir, bırakılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Abi beslesene? Marul falan koyucan sadece, belki karpuz kabugu bi de. Zaten kışın bi yere gömüyolar kendilerini. Bizim aile üyesi bir kaplumbagamız var, hayvan benle yaşıt. Dükkanın bahçesinde yaşıyodu orayı kapatınca yazlığın bahçesine transfer ettik. Ayaklarımıza falan dogru gelir, tanıyomuşçasına durur acayip güzel bir hayvan. Hiç de bir zararı yok. Bir ara babamlar erkek tospağ da buldu nerden buldularsa, onu da koyduk bahçeye. Bi mevsim durdu, çiftleşmişler bunlar. Ertesi 3-4 yaz boyunca yumurtalardan ufaklıklar cıktı (kaplumbağa saklıyomuş spermi birkaç yıl tekrar tekrar yumurta çıkartmak için) o yavruların da bazıları sağ kaldı büyüyor falan. Kaç tane var şimdi bilmiyorum. Kendi hallerinde takılıyolar. Soradan gelen erkek tospağ ile ilgili bişi olmuştu ama gönderdik onu sonra. Ha bi de bizim köpeğin, erkek olan kızımızın üstüne çıktığında onu savunmk için bağrıması olay mahalini basması falan gibi hikayelerimiz de var heheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Kayalık bölgeden kastın nedir? Bu hayvanlar sadece ters donecek olup kurtarılmazlarsa falan ölüyorlar. Çalılık otun motun toprağın oldugu bir yer lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 biri fare yiyen kaplumbağa gifi koysun nasıl aklıma geldi şimdi ya fuk.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 bahçede kedi köpeğe yem olması daha kolay ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Burdaki bahçelere bakan biri var. Ona sordum evet ufak bi tane var bilmemnenin çocuğu oynuyodu felan dedi. Büyüğü ormana bıraksammı dedim yok dolaşsın bişey olmaz dedi. Devamlı kaldığım biyer olsa bakarım. Çok tatlı hayvan. Burnunu felan elledim , ilk çekindi sonra izin verdi. Yanlız gene nikimi hakettim galiba çenedi aslandan daha güçlü hayvanın ağzına parmağımı sokmaya çalıştım. Soktumda bi ara çevirdi kafasını. Ben oynaşırken biri yüksek sesle telefonla konuşunca döndü kıçını geri girdi samanların altına. Koyduğum sudanda baya içti kafasını daldırıp. Bana kalsa ben götürür bırakırım ormana. Samanların altında olduğunu bilmeyen biri ezebilir mesela samanları. Çok ayak altı değil ama olurmu olur. Birde yaprağı ısıryor ama yemiyor. Çenesiyle ezip suyunu çıkarıp posasını bırakıyor galiba. Baya evcilleştirilebilir. Hayvan iletişim kuruyo senle yaprağı uzatırken ne yapmaya çalıştığını anlıyor. kaplumbağa terbiyecisi vardı zaten gayet mümkün eğitmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 bi fotosunu atsana yakışıklının Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Yarın dışarda yakalarsam koyarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 büyük adamsın abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Ben mi? niye ağzına parmağımı soktum diye mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 yok genel olarak. keşke arkadaşım olsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 sirf ot yetmez abi, bunlar bocek, solucan filan da yemeli. onlari kendisi buluyordur bahcede gerci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Poketopu fırlat dendi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Gizli said: yok genel olarak. keşke arkadaşım olsan Daha öncede dedim sana gel ayvalığa, kışa doğru gelsen kalcak yerde var şu an başkasının evindeyim. Senin tabirinle genel anlamda büyük adam olmak zavallının teki olmaya pek uzak bi yer değil. Bahçe küçük işte ama buluyodur böcek. Bahçe doğal aslında yabani otlar felan var ama küçük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Kaplumbagalar baya guzel hayvanlar yav. Kedi kopek gibi kucagina alip oksayip sevemedigin icin anlayamiyosun ama var oyle bi guzellikleri yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Abi hayvan resmen telefonla konuşanın sesini duyunca şu güzel ortamı bozuyor yaa dedi, sakince döndü kıçını girdi samanın altına sdfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar