Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bahçede kaplumbağa var

Mal

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Dogaya salarsan ozgur olacak, ama bir kedi ya da tilkiye yem olacak sonunda. Kopek surusune filan ya da. Bahcede tutarsan buyuk ihtimalle daha uzun surecek omrunu bedava yemek ve suyla gecirecek, ama hucre hapsinde. Ne yureyebilecek, ne ciftlesebilecek.

Elinin altindaki hayvanin surungenlerin en zekilerinden oldugunu da dusun ama, fight-or-flight degil yani siradan bir kertenkele gibi.

Sal gitsin abi, hayvan dogal yasaminin zevkini cikarsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kedi var bahçede gezen 2-3 tane. Ama daha önce gördüm kedi kaplumbağa etkileşimi. Çekiniyordu kediler kabuğuna saklanıp çıkınca korkuyolardı. Bencede ormana bırakmak daha mantıklı. Çünkü çıkmak isterse bahçeden çıkamaz gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi beslesene? Marul falan koyucan sadece, belki karpuz kabugu bi de. Zaten kışın bi yere gömüyolar kendilerini.

Bizim aile üyesi bir kaplumbagamız var, hayvan benle yaşıt. Dükkanın bahçesinde yaşıyodu orayı kapatınca yazlığın bahçesine transfer ettik. Ayaklarımıza falan dogru gelir, tanıyomuşçasına durur acayip güzel bir hayvan. Hiç de bir zararı yok.

Bir ara babamlar erkek tospağ da buldu nerden buldularsa, onu da koyduk bahçeye. Bi mevsim durdu, çiftleşmişler bunlar. Ertesi 3-4 yaz boyunca yumurtalardan ufaklıklar cıktı (kaplumbağa saklıyomuş spermi birkaç yıl tekrar tekrar yumurta çıkartmak için) o yavruların da bazıları sağ kaldı büyüyor falan. Kaç tane var şimdi bilmiyorum. Kendi hallerinde takılıyolar. Soradan gelen erkek tospağ ile ilgili bişi olmuştu ama gönderdik onu sonra.

Ha bi de bizim köpeğin, erkek olan kızımızın üstüne çıktığında onu savunmk için bağrıması olay mahalini basması falan gibi hikayelerimiz de var heheh
Sosyal ağlarda paylaş

Burdaki bahçelere bakan biri var. Ona sordum evet ufak bi tane var bilmemnenin çocuğu oynuyodu felan dedi. Büyüğü ormana bıraksammı dedim yok dolaşsın bişey olmaz dedi.

Devamlı kaldığım biyer olsa bakarım. Çok tatlı hayvan. Burnunu felan elledim , ilk çekindi sonra izin verdi. Yanlız gene nikimi hakettim galiba çenedi aslandan daha güçlü hayvanın ağzına parmağımı sokmaya çalıştım. Soktumda bi ara çevirdi kafasını. Ben oynaşırken biri yüksek sesle telefonla konuşunca döndü kıçını geri girdi samanların altına.

Koyduğum sudanda baya içti kafasını daldırıp. Bana kalsa ben götürür bırakırım ormana. Samanların altında olduğunu bilmeyen biri ezebilir mesela samanları. Çok ayak altı değil ama olurmu olur.

Birde yaprağı ısıryor ama yemiyor. Çenesiyle ezip suyunu çıkarıp posasını bırakıyor galiba. Baya evcilleştirilebilir. Hayvan iletişim kuruyo senle yaprağı uzatırken ne yapmaya çalıştığını anlıyor. kaplumbağa terbiyecisi vardı zaten gayet mümkün eğitmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

yok genel olarak. keşke arkadaşım olsan

Daha öncede dedim sana gel ayvalığa, kışa doğru gelsen kalcak yerde var şu an başkasının evindeyim. Senin tabirinle genel anlamda büyük adam olmak zavallının teki olmaya pek uzak bi yer değil.

Bahçe küçük işte ama buluyodur böcek. Bahçe doğal aslında yabani otlar felan var ama küçük.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...