Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sperm saklama veya sperm bankası


Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Konu trolle açık. Ehemmiyeti yüksek konu ama kafanıza göre takılabilirsiniz :P

Testis tümörü sebebi ile ameliyat falan oldum, bir veya iki kür kemoterapi falan görücekmişim. Doktor sperm saklatman gerekebilir dedi. Google'da doğru düzgün hiçbişey bulamadım. Marmara üniversitesi hastanesi'nde var falan dediler ama bi sonuca da bulamadım. tüp bebek merkezleri falan yapar mı?

sperm bankası vs türkiyede yok bildiğim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yasak olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum. yeni bir yasaklama geldiyse sonr 1-2 senede olabilir.

özel hastaneler yapıyor bunu genelde. belirli bir saklama süresi satıyorlar, ama senin yılda bir gidip yenilemen gerekiyor. 2-3 sene önce 300 tl idi, bahçelievler de medicana yada medipol, ismini net hatırlamıyorum, ama ihtiyacın olursa bulurum.

kemoterapi konusunda da ihtiyacın varsa bilgi verebilirim,
çok geçmiş olsun.

ek ; medipol müş, tüp bebek merkezi olan http://www.medipol.com.tr/Hizmet-Alanlari/41/Tup-Bebek.aspx
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valthon said:

Linkte sadece embriyo dondurmayla ilgili bişeyler yazıyor. Embriyo dondurmayla sperm dondurma çok farklı şeyler. Embriyo döllenmiş hucredir, yani sperm + yumurta. Rahime enjekte edilmesi için dolleyip donduruyorlar.

Sperm dondurmak Türkiye de Y A S A K.
http://www.acibademtupbebek.com/spermin-dondurularak-saklanmasi/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yasak diyorsunuz da, yaptırdım. hala yok derseniz evde makbuzu bile duruyor. arzu edenler bahçelievler medipol de sorabilir benim örnekleri.

ama diyorum işte, son 3 senede kanunlarda bir değişiklik olduysa takip etmedim.

~ ek; arkadaşın işini görecek şekil yapılıyordu, adı sperm dondurma mıdır, embriyo mudur, icetea şeftali midir bilmiyorum artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saolun arkadaşlar eksik olmayın.

keyfi olarak "s.a bende çok fazla var azıcıkını dondurmak istiyorum" diye gidersen galiba yasak ama işte ameliyat sonrası bir tedavi görüceksin o yüzdende sperm kalitesi, sayısı bilmemnesi düşebilir denmesi üzerine seni yönlendiren doktor bi rapor yazıyo "ilgili makama" diye yazdı işte adam testic bilmemne kemoterapi görecek sperm dondurması uygun görülür falan dedi. bu rapor ile gidip istersen özelden istersen devletten sperm dondurabiliyosun yani.

nasıl farkettiğime gelirsek,

abi mağaza bi gün çalışırken öyle bir ağrı saplandı ki sol boşluğuma böyle tam kasıkta tek bir noktaya. nefes aldırmıyo resmen müşteriyle konuşuyorum ama kadın bile sordu iyimisiniz diye dedim ablacım yok değilim bi sn dedim. ilk sandım mideyi bozdum. 2 tane rennie çiğnedim koştum tuvalete lan yok geçmiyo bi türlü acı. ağrı değil acı resmen artık için için vuruyo. bi baktım dize doğru indi ağrısı. eli bir atıyorumki sol yumurtalık bilardo topu gibi olmuş. lan dedim bu ne. varikosal falan olduğu zamanda insan öyle bi şişme falan oluyomuş galiba tam da hatırlamıyorum o anki heyecanla yok uzanın yok ayaklarınızı sıcak suya tutun bilmemne falan herşeyi yaptım 2 tanede aspirin yapıştırdım sabaha ağrı kesildi ama şişlik devam ediyodu.

doktora gittim kan testi istedi, elle muayene yaptı dedi evet baya bi şişlik var. varikosal olabilir, iltahap olabilir hiç bişey de olmayabilir dedi. normalde 35 gün sonraya verdi ultrasonu (devlet hastanesi 4ever). 3-4 gün sonra gittim kan tahlillerini aldım. başka doktor vardı dedim hocam o kadar geldim size zahmet bi bakın herif telaşlandı uu dedi senin çook acil ameliyat olman lazım. hormonal değerler çok yüksek. acil ultrason yazıldı aynı gün ultrasona girdim (bu sahne bi şok etkisi yaratıyo insana resmen 35 gün nerede aynı gün nerede)

sonuç olarak 9 haziranda oldum ameliyat. 19 temmuzda patoloji sonucumu zar zor alabildim. bayram tatili bok tatili bilmemne falan derken çok vakit geçti.

bugün onkolog ile görüştüm işte sabah. yarın saat 9 da tomografim var. çarşamba günü onun neticesini alıcam. ona göre de bir veya iki kür kemoterapi görücem. artık serumlamı olur haplamı olur o kadarını daha bilmiyorum. sperm saklaman gerekebilir dedi vs.

velhasıl, eğer doktor yönlendirmesi ile sperm saklama işine giricekseniz eğer yasak yok epikriz raporu ile gidip yaptırabiliyomuşuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...