Bone Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Bilgisayar Mühendisleri Odası diye bişi varmış: http://www.bimo.org.tr/sss/ baktığımda başvurabilmek için illa Mühendislik takılı bir yer bitirmek gerekiyormuş. mesela Bilgisayar Bilimleri bitirmek yetmiyor, illa Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği olacak, Bilgisayar ve Enformasyon yetmiyor, illa Bilgisayar ve Enformasyon Mühendisliği olacak, Bilişim Sistemleri yetmiyor, illa Bilişim Sistemleri Mühendisliği olacak. adamlara mesaj atıp sordum, "Bilgisayar Bilimleri bitirmiş olsak gene alınamıyor muyuz?" diye, yok dediler illa Mühendislik fakültesi üstünden bitirmiş olacak. ben bunu anlamadım. Türkiye'de böyle bölümler var mı ki? yani Bilgisayar Enformasyon, Bilgisayar Bilimleri felan gibi bölümler, Enformatik ya da Bilişim Enstitüsü gibi bir binada okutuluyor. en azından ben şimdiye kadar böyle gördüm. belki 20 üniversiteden 1'inde Mühendisliğe bağlı bölüm vardır, bilemiyorum. ODTÜ, Hacettepe, DAÜ gibi üniversitelerde buna rastlamadım en azından... bi de merak ettiğim, BSc derecesi ile Meng derecesi arasında fark nedir? Meng sahibi olunca "mühendislik fakültesi" bitirmiş mi sayılıyoruz? BSc sadece akedemetik anlamı mı var?
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 bilgisayar "mühendisleri" odası
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 makine mühendisleri odasına da tornacı alalım abi o zaman dskjfd
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 ulan mühendisler odasına mühendis olmadan neden ve niçin girmek istiyorsun orman mühendisleri odasına marangoz mu alsınlar bu kadar çalışmıyor mu senin kafa bone yapma gözünü seveyim
Phoenixlin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Türkiye'de computer science olan bölümler, mezunları sıkıntı yaşamasın diye hep "computer science/enginering and engineering/science" diye geçiyor zaten. Bunu yapmayan okullar var mıdır bilmem de hem Bilkent hem Koç böyleydi. ODTÜ'de direk mühendislik diye biliyorum (ama bölümi içeriği haliyle hem mühendisliği hem bilimini kapsıyor).
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Jaegerjaquez said: bilgisayar "mühendisleri" odası thank you captain obvious. ancak benim sorduğum soru o değildi, sırf cevap vermiş olmak için yazmışsın. diyorum ki, türkiye'de (ve hatta yurtdışında) bilgisayar bilimleri ve bilgisayar enformatik gibi bölümler kendi enstitülerine sahipken, neden bilgisayar mühendisleri ofisi böyle bir şey yapmış? yazdığın şey ikinci soruma da cevap değil zaten...
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 senko said: girip napcan bi bok yok orda. ya elimdeki diploma akademik olarak yurtdışı tarafından tüm okullarda kabul görüyor. master, phd felan gibi şeylere engel değil. ama türkiye'de "mühendis" olmayanı adamdan saymama gibi bir durum gördüm. bunun ne farkı var, yurtdışı iş alanlarında da böyle mi felan onu merak ettiğimden sordum.
zeawee Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Bone said: Jaegerjaquez said: bilgisayar "mühendisleri" odası thank you captain obvious. ancak benim sorduğum soru o değildi, sırf cevap vermiş olmak için yazmışsın. diyorum ki, türkiye'de (ve hatta yurtdışında) bilgisayar bilimleri ve bilgisayar enformatik gibi bölümler kendi enstitülerine sahipken, neden bilgisayar mühendisleri ofisi böyle bir şey yapmış? yazdığın şey ikinci soruma da cevap değil zaten... yeto mühendisler "mezun olmayan bizim işimizi yapıyor, yazılım müh. sadece bilgisayar mühendisliğinden mezun olanların yapması gereken bir şey." diye ağladıkları için. ancak şöyle bir baktığında dünya geneline, daha küçük yaşta yazılım sektörüne adım atmış nice insanlar var bilgisayar mühendisliği mezunlarına taş çıkaracak. mühendislik odalarının amacı "imza yetkisi" olmalıyken bil muh odasi farkli bir durum.
sadman Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 zeawee said: yeto mühendisler "mezun olmayan bizim işimizi yapıyor, yazılım müh. sadece bilgisayar mühendisliğinden mezun olanların yapması gereken bir şey." diye ağladıkları için. ancak şöyle bir baktığında dünya geneline, daha küçük yaşta yazılım sektörüne adım atmış nice insanlar var bilgisayar mühendisliği mezunlarına taş çıkaracak. mühendislik odalarının amacı "imza yetkisi" olmalıyken bil muh odasi farkli bir durum. Şu direkt. Onlar orda "biz mühendisiz gerisi pleb" kafasında, çay-sigara takılıyolar bütün gün.
Artariel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 bilgisayar """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""mühendisliği""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" türkiye'deki kompleksli yeto dolu yapıları önemsemeyiniz
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 bilgisayar mühendisliği odası türkiyedeki en yetkisiz odalardan birisi. 5 yaşındaki çocuğun odası bile daha yetkilidir. laf olsun diye açılmıştır. (eskiden elektrik mühendisliği odasına bağlıydı bilgisayar müh.leri, çünkü o kadar gereksiz bir oda.) bazı isim takıntılı insanların açmış olduğu birşey sonuçta. bilgisayar mühendisinin imza yetkisi filan da yok malesef. imza gerektirecek bi kanun tüzük hiçbirşey yok. olması da saçma zaten. windows satın alırken bill gates'in imzası mı alınacak? :D
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 format atmak için oda mı kurdunuz lan işsizler
senko Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 kuran katılan bayağı işsizdir hakikaten.
Rasmon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 bilgisayar için nasıl bilmiyorum ama çoğu meslek grubunda üye olmak zorundasın projeye imza atabilmek için.
Öne çıkan mesajlar