Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Miyavlama Sorunu

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Koku olayında ne denedin? Sirke işe yarıyor mesel ya da tiger balm var vicks'in bi 20 kat kuvvetlisi.. onu da deneyebilirsin. https://www.amazon.com/Tiger-Balm-Relieving-Ointment-Non-Staining/dp/B001ECQ5VG
Bunu o miyavlayacağı noktalar gittiği yola falan bişeye sürsen faydası olabilir. Bizimkiler kapağını açınca bile yanında duramıyor bunun.
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.amazon.com/gp/product/B00DUVJQRO/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1

bu alet baya muazzam bir alet aslında, tam olarak böyle sorunlar için biçilmiş kaftan fakat sanırım bana gelenler sorunluydu çünkü hareket sensörü BAYA kötüydü. hani reviewlere falan bakıyorum çoğu çok iyi. sanırım aydınlık seviyesi ve hayvanın rengi çok etkili oluyor. hem karanlık hem de hayvan koyu renkler olunca motion sensor yakalamıyor. çok umutluydum yani çöpe giden parasından değil de fonksiyonel olarak işimi görmemiş olması çok dert oldu. aslında bunlardan korkuyorlar, korkuluk tarzı yine yere koyabilirim.

diğeri elektrikli olan ne yaparsan yap akıllı kediye çözüm değil ya, zıplıyor hopluyor ne yapıyor ne ediyor üstüne basmıyor. sadece koltuk üzerinde falan mantıklı olabilir. odanın kapısına koydum içeri girmiyor diye bir mantık yok. hani reviewlarda çok fazla işe yaradığını söyleyen kişi var - demek ki hayvandan hayvana da değişiyor.

outdoor olanın hareket sensörünü yere doğru baktırırsam sadece gördüğü yerde trigger olur da sürekli açık bırakmam istemem öyle bir şeyi, yükseğe koyarsam açıyı ayarlamak için bu sefer açıp-kapayamacağım. ama son çare denerim yani. evin yapısı uygun, dairenin girişine koyarsam bakacağı yer zaten mutfak ve salona giden alan. kedilerin yaşam alanını etkilemiyor. biz salonda veya mutfakta değilken kedide o tarafa geçmiyor - geçmesini gerektirecek bir şey de yok ilgisini çeken.

balkon, misafir odasında aslında kedilere çok güzel ortam kurdum ve hayvanlar çok memnun halinden. "cani insanlar" falan baya komik yorumlar hayvanların düzenini görseniz. en ufak mutsuzluk veya tatminsizlikleri yok şu deli olanın kapı, dolap, duvarlara miyavlama sorunu dışında. o da meraktan yani. çocukluğundan beri var kaç tane ev değiştirdik, hepsinde tamamen free takıldılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Cd- said:

Koku olayında ne denedin? Sirke işe yarıyor mesel ya da tiger balm var vicks'in bi 20 kat kuvvetlisi.. onu da deneyebilirsin. https://www.amazon.com/Tiger-Balm-Relieving-Ointment-Non-Staining/dp/B001ECQ5VG

bunu eski bir tshirte falan bulayıp, kapının oraya gece yatarken koyabilirim aslında. sabah kaldırırım. deneyim, kaybedecek bir şey yok.

koku olarak repellentları denedim. sirke, limon scentli birkaç tane aldım. hiçbirinden kaçmadıkları gibi birini sevdiler asdasds.
Sosyal ağlarda paylaş

yıllardır kedi sahibi olarak bunu sorun olarak görmen bana saçma geldi.

kedi kapının önünde bağırıyorsa kapıyı açmadan susmaz.

dolapta miyavlıyorsa dolabı açacan. hani ben kapım kapalı yatıyorum hep. kedilerden biri dışarda kaldı mı gece banko uyandırır kapıyı açtırmak için sdfs.

insan alışıyor. dolabımda kıyafetlerimin üstünde yatıyor. kedi tüyünden kaçılmaz. onla yaşıcaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır işin kötü tarafı deli olan hatuna aşık. bildiğin mutfağa girdiğinde saniyesi saniyesine göz temasını kesmiyor. atıyorum yemek yapıyor, sürekli çocuk gibi yanında ona eşlik ediyor. TV başına geçiyor, ayağına yatıyor şirinlikler maymunluklar falan. fena bağlandılar birbirine. diğer bebe tam bir baba kuzusuydu, bu deli olan hep bana bir tık mesafeli takılırdı, anne figürü gelince hemen ona yapıştı. gölgesi gibi. ben kızınca hatun da bana kızıyor. piç ally buldu kendine evde.
Sosyal ağlarda paylaş

ulan kedi besliyoruz diye dolap kapağı kapatamayacak mıyız evde? olay kapı kapalı bağırıyor, dolap kapalı bağırıyor ile bitmiyor ki. açıyorsun, içinde bütün gün yatıyor çıkınca kapatıyorsun kapattın diye yine bağırmaya başlıyor. evdeki bütün düzen kedinin himayesinde mi geçecek yani. 10 kedi beslemişimdir herhalde şu yaşıma kadar, ilk defa bu hayvanda bu kadar istikrarlı problem görüyorum. hani genelde bir sorun vardır, onu çözene kadar değişim göremezsin. bununki sorun değil davranış tipi direkt. ne yaparsan yap kedi davranışı devam ettiriyor. senin müdahalelerin sadece öteleyici görev görüyor, asla davranışta değişim yok.

şunun eğitim falan olsa vericem uzmanına parasını gerçekten yordu yani 5 yıldır uğraşıyorum şu sorunla.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle yapacağın bir şey yok. sorunu çözmek istiyorsan dolabı aralık bırakıcan. kıyafetlerini bantlıcan sdfs

bizim kedi kendi açıp giriyor dolapları. dolap miyavlaması çekmiyoruz sdfs.

kapınızı da açcaksınız. yanınızda yatacak.

bizim tekir çekmeceleri açıp içinden çorap don falan çıkarıyor. poşet içinde herhagi bir kurabiye çikolata ekmek vs varsa yırtıp yiyor.

alıştık yani sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimkiler her sabah sanki açlıktan ölecekmiş gibi güneşin ilk ışıklarıyla mamaver diye miyavlamaya başlamışlardı, aşama aşama önce alarm ötünce miyavlamaya döndüler, artık sevişerek kaldırıyolar gelip guruldayıp sevdirip beraber uyuyup falan

Bence hayvanda yaşla akıl gelişimi var sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Benim kedi 2 yaşını geçti, 1 yaşına kadar yatak odama hiç almadım, sabah maması bitmişse miyavlıyordu 5 gibi. Sonra kısırlaştırınca kıyamayıp 1-2 aldım alıştı.

Şimdi pezevenk kapıyı kapattığımda kapının dibine yatıyor, ağzını kapının altına dayayıp aynı tonda usulca miyavlıyor kapıyı açana kadar. Benim uykum da bayağı hafif, kesinlikle uyuyamıyorum. Bayağı bi dayak yedi hatta ama en sonunda ben pes ettim. Artık bütün gece beraber yatıyoruz. Ben kıpırdayınca ısırıp tırmalıyor bir de yavşak :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...