tambjk Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 megane st üzerine 6.5k verip c4 ile takas edeceğim. Fakat c4 üzerinde galerici tarafından ipotek varmış. 9x1600TL borç kalmış. c4 sahibinin ticari sicili ve bankalar ile arası kötü olduğundan aracı kız kardeşinin üzerine yaptırmış. c4 sahibinin dediği şu; satış için önce rehinin kalkması gerekiyormuş, bunun için galericiye gidip benim verdiğim 6.5k nın üzerini kendisi tamamlayıp rehinin kaldırılması, sonra notere gidip satışın yapılması şeklinde. Ben de düşüneyim, bilene danışayım fln dedim. Kafama takılan sorular; 1) Galerici aracın üzerine, noter de satışı engelleyici nasıl bir ipotek koyabilir? Ruhsata rehine şeklinde mi, senet şeklindemi vs bunun çeşitleri ve farklılıkları nelerdir? (araç sahibine sordum ama dönmedi henüz) 2) Bu tarz ipotekli araç ticareti yaptınız mı? procedür nedir? nelere dikkat etmek gerekir? Hangi noktalarda dolandırılma durumu vardır? 3) Bu ticaret en güvenilir şekilde nasıl yapılır?
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 procedür kardeşim genelde alıcının kazıklanması şeklinde son bulur
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 içinde patlar bu iş. bu takasla telefon almaya çalışan da sen miydin başkası mıydı?
Pordakal Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 telefon anhora adlı kullanıcıydı daha takasla sakız bile almaz bence. ama bence bu işten uzak dur, rehini kaldırttığınla kalabilirsin.
tambjk Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 c4 sahibi aradı az önce, galericiye senet yapmış ve galerici de araç üzerine tedbir kararı çıkartmış. İnternetten gördüğüm kadarıyla, tedbir kararı aracın satışına engel değil, bağlayıcı değil. Bilgisi olan var mı?
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Rehinli arac almaktan bisey olmaz. Zaten satisnicin rehnin kaldirilmasi gerekecek. Bunun ivin de galerici parasini alacak.
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 abi aracın üzerine ipotek konmaz, araç rehinlidir. bu ne demek dersen merkezi sistem var bankaların, noterin, trafiğin bağlı olduğu. mesela sen aracı kredi ile aldığın zaman borç bitene kadar araç maliki ve tasarruf hakkı sende ama asıl sahibi banka oluyor. borcu ödemediğin zaman banka araca müdahale ettirebiliyor. gelelim senin olaya; - araç ipotekli değil rehinlidir muhtemelen de araç kredi ile alınmıştır o yüzden noter de satış yapılamaz rehinli olduğundan. - ayrıca kardeşinin üzerine yapması olayı biraz ilginç geldi, ayrıca galericinin aracın üzerinde rehni olması soru işareti öyle bişi olamaz. olsa olsa senet yapılmıştır. - peki bu durumda ne yapmak gerekir dersen, galerici ile senin görüşmen lazım teyit amaçlı eğer tarafları tanımıyorsan hiç girme o işe galerici 100 tl için anasını satar söyliyeyim. - satıcıyı tanıyosan az çok biraz araştırırsın tanımıyosan hiç bulaşma, başın ağrır. paranı alırlar seni oyalarla sonra vazgeçtik derler, galerici başka hesaplar çıkarabilir vs. vs.
tambjk Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 ginaly said: Rehinli arac almaktan bisey olmaz. Zaten satisnicin rehnin kaldirilmasi gerekecek. Bunun ivin de galerici parasini alacak. Galerici nasıl bir rehin koydurabilir? Bu rehin kaldırma prosedürü nedir? Bu rehin noter de gözükür mü?
Jeeztro Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2016 Abi bilmiyorum benim epey midem bulandı yazdıklarından, henüz adamlara birşey vermediysen boşver diyorum. Başka araç bak boşver.
mahoolmez Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 ruhsatta yazmıyor mu rehin kaydı vardır şuradan diye. görünür noterde de. haciz kaydı da olabilir
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Abi kimse yazmamis ama bagcilar stili arac satisi bu. Eger salak degilsen 3. Sahisi karistirmazsin zaten. Baska araba mi kalmadi da birinin kayninin alip odeyemedigi arabayi almaya calisiyosun. Boyle abuk subuk arac alanlarin arabanin kmsiyoe oynamaya varan boklar yediklerini tahmin edemiyo musun? Nasil bjklisin olm sen?
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Ille de rp yapacaksan da git baska nik al andora aloha falan gibi
scorch Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Esh türkiyede fabrika bayiye hasarlı 0km araç satarken, bayi müşteriye hasarlı bozuk 0km satarken bilgi vermeyip sen işte şu varmış araçta diyince çamura yatarken 2.el de km değişimi en hafif yapılan iş :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Ya, madem bilmiyorsunuz, niye boyle garip islere girisiyorsunuz? Insanlari boyle dolandiriyorlar. Arabalar abi sicile tescili sorunlu tasinir mal, arabanin plakasini ogren, suradan sorgula: https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama Rehini filan cikar hep. Arac siciline (ya da resmi adi neyse iste) yapiliyor hepsi. Satilmasi da yasak, rehinli arabayi satamazsin, once o rehin kalkacak. Yok yolu. Yok yani, yok. Ne proseduru var, ne de yolu var. Saticiya parayi vereceksin, o da rehini kaldirip sana satacak. Ya da borcu ustune alacaksin, sen odeyip rehini kaldiracaksin. Ama ikisinde de adamin sana satma zorunlulugu yok. Bu borcu odersen sana bu araci satacagim diye bir seyin de hukuki olarak pek bir degeri yok. Tartisiliyordu vaktinde hatirladigim, Yargitay yeni karar aldiysa bilmem. Uzun is onu arastirmak. Adama verdigin para karsiligi senet al, arabayi aldiginda seneti geri ver. En duzgun yol budur sanirim Yargitay son donemde satis vaadi sozlesmesini kabul etmediyse.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Oku istiyorsan: http://webftp.gazi.edu.tr/hukuk/dergi/5_2.pdf Daha cok bilgi ya da yardim istiyorsan bir avukat bul. Kimse forumda yargi kararlarini arastirmaz =) Basina gelen varsa bilir ancak onun icinde once o sozlesme yapilmali, sonra satici dolandirmaya calismali, sonra mahkemeye gitmeli, sonra Yargitay'a gitmeli, sonra geri mahkemeye gitmeli... Ki mahkeme ile almak mumkun olsa da 2-3 yil surer o. Adam o arada kaza yaptim gitti bile diyebilir rahatca, ya da baska birine satabilir. Yani bu sozlesme yapilsa bile aracin baska birine satilmasina engel degil. Hakim gecerli belli olmayan bir sozlesme icin tedbir koymaz buyuk ihtimal. Yeni alicaya karsi bir hakkin da yok. Oradan da sebepsiz zenginlesmeye doner, uzar gider... Masraf verdigin parayi gecer. 6500'luk senet al sen, adam vermem derse de defol git o zaman de yani.
tambjk Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Bir işe girdiğim fln yok arkadaşım, adamın teklifini buraya yazdım. Elbette kör cahil değilim, gerek forumlarda gerek gazetelerde ben de sizler gibi okuyorum bu tür dolandırıcılık haberlerini. Bu tarz ticaret yapan herkese peşinen dolandırıcı diyemeyiz elbette, evet riskli bir iş ama risk almadan temiz bir yöntemi var mı diye araştırayım dedim sadece. Araştırdığım kadarıyla şu senet mevzusu da çözüm değil. Senet verse bile, senetin karşılığını alabilmek için mahkeme kapılarında süründürürler adamı. Zaten bu tarz dolandırıcılık işleri yapanların üzerlerinde hiçbir taşınmaz olmuyor, mevcutta da mahkemelik olmuş çok sayıda alacaklı oluyor. Böyle bir ticaretin risksiz tek yolu adamın kendi tedbirini kendisinin kaldırması ve notere tedbirsiz rehinsiz gelmesi sanırım.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Arac kiz kardes uzerineyse seneti de kiz kardes versin. Yoksa almam de yani.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Adam kara listedeyse senet menet veremez zaten
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Oyle bir sey yok abi. Verebilir. Ama odeyemez iste =)
Suark Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 bence baska araba bulda, bole kompleks durumlarda banka aracilik yapabiliyor aslinda. Soyle bir case vardi Bizim ev satildi zamaninda, evin uzernde ipotek var. Ipotegi koyan adam tanidik, zamaninda bizimkiler onlarin evi onlar bizim evi almis yalandan ve kredi cekmisler ipotek koydurup. Bide 3. sahis var mali almak isteyen. Simdi, bizim evin sahibi olan tanidigin evine bizde sahip oldugumuz icin ayni anda 3. sahistan gelen para ona gidecek, o bizim evi bize verip kendi evini kendine alicak bu arada ipotekler kalkacak ve sonunda ev yeni sahibine gececek. Haliyle risk yuksekti ve taraflar birbirine cok guvenmiyordu (ki peder emekli noter, tanidik mali musavir falan ) banka parayi alip askida tutup olayi kontrolu altina alip guvence verdi. arabada yaparlarmi tabi bilmiormda, bunu yapcagina baska araba al heh
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Tasimaz malda proseduru var, tasinir icin yok.
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Aman diyim, git başka araba bul, adam dolandırsa elinde senet bile olsa beklersin aylarca yıllarca; mahkeme mahkeme gezer; il il adamı ararsın. Yazık olur üç kuruşluk emeğine. Ha bir de megane'ı üstüne para verip C4'le değiştirmek ne?
tambjk Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Otomatik vitese geçeceğim, az yakan ucuz dizel otomatik c sınıfı olarak c4 var. Biraz zorlasam corolla, daha da zorlasam octavia ve jetta.
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Jetta falan değil de gogo Corolla bence. Adam gibi bir satıcı bul bir de mis.
tambjk Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2016 Auris de alternatif ler arasında. Konfor ve sağlamlık açısından corolla-auris kıyaslaması yapabilecek olan var mı.
Öne çıkan mesajlar