Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkcell verileri satıyor mu?

Xaero

Öne çıkan mesajlar

alayı satıyor, yıllardır bilinen bir durum zaten. adamlar ellerindeki datayı kaynak olarak kullanılıyor. direkt olarak son kullanıcıyı etkilemiyorsa çok büyük problem değil. mesela bu izinsiz gelen smsler çok büyük sıkıntı ve operatör hiçbir şey yapmıyor. bunun için yasal kanalları devreye sokmak gerek ama ülkemizde her yozlaşmada olduğu gibi bunlar devlet göz ardı etmesiyle yürüyor. diğer yanda digital marketingde target amaçlı kullanılması beni çok darlamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Data satmak yasakmis gibi konusuyo da degil ki. Datanin icerigi onemli. Monetization diye bi kavram var ve data gunumuzdeki en buyuk asset. Kasandaki para gibi muamele goruyor. Adamin yaptigi laf salatasi baska bi sey degil.
"Ben avukat degilim, cok anlamiyom bu isleri ama kanunu cigniyolar ama ben anlamiyom bak ama gercekten yasal degil bu yaptiklari"
Bi de turkcell in sucu degil 2k alan adamlarin sucu demesi beni benden aldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Turkcell yıllar önce pazarlama için izinli bir veritabanının kurulumuna başlamıştı. Yeni abone olanlardan mesela bilgilerinin bu tarz faaliyetlerde kullanılması için izin alırlarsa direkt konuşma veya internet hediyesi gibi promosyon yapıyorlardı. Aynen laf salatası yapmış, bahsettiği ücreti 2012'de part-time çalışanlarına vermiyordu, bu arada piyasanın çalışanlarına en iyi ücret ödeyen şirketlerinden.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...