Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Next Xbox (aka Scorpio)


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

said:
4K oyunculuğun mümkün olacağı bu konsolda VR teknolojisi de yüksek kalitede çalışacak. 8-core CPU ile gelecek ve 6+ teraflops gücünde çalışacak Projekt Scorpio 2017 yılının sonunda oyunculara sunulacak.


https://www.youtube.com/watch?v=mPFs_AXUlo0

sonunda görsel açıdan oyunlar daha bi iyi olacak diye seviniyorum yeni konsol duyurulmasına :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pc ile konsolu bir araya getirmenin atağı bence konsol kesiminden çok pc kesmini hedefliyor.

pc varken konsol neymiş diyen kesime oyunu iki platformda tek ücrete sunarak konsol deneyiminin yolunu açabilir. incentive yani.

onun dışında yaptıkları şey zaten konsol kullanıcısına ters abi başlı başına. konsolcu adam (pc kullanmayan) master race pc'ciler kadar salak. exclusiveliği bir bok sanan insanlar. ps exclusive title çıkardığında babası yapmış gibi böbürlenip, pc de yok diye gururları falan okşanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı alanlarda evet belki mesela VR için filan, ama geri kalan tarafta ı ıh.
Komador64 zamanından beri oyun oynuyorum. O günden bu güne grafiksel anlamda hangi gelişme yaşandıysa ilk başta woaw derken sonrasınsa ruh bulamaz oldum. Daha gerçekçi oldukça hayal dünyasını köreltiyor tıpkı kitap okumanın hayallere daha fazla katkı sağlaması gibi.
Grafikler yükseldikçe oyunlar showreele dönüşüyor, özellikle son zamanlardaki oyunlara olan katkımız çoğunlukla "şu tuşa bas hadi spam spam spam" şeklinde ilerliyor çünkü o şahane detayları kendi istedikleri şekilde bize göstermek zorundalar...
Daha çok uzun yazacaktım da vazgeçtim ya. İçimdeki hisse güveniyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de dediğin olay 1080p'de de var

çözünürlükle bağlantılı bir durum değil yani

senin dediğin olay biraz daha teknolojinin gelişmesiyle oyun motorlarının görselliği körüklüyor olmasıyla alakalı bence, çözünürlükten ziyade.

mesela, 3d görsel şölen oyunları üretmek çok daha pahalı, o yüzden içeriğe (hikaye etc) daha az kaynak ayrılıyor ama michael bay etkisiyle oyunları lanse edip satmak daha kolay - içerikten ziyade. ondan üretici o tarafa doğru kayıyor.

çözünürlük artışının bu konuyu destekleyecek bir etkisi yok bildiğim kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E 1080de de var tabi ki zaten bahsettiğim şeyler 1080 mevzularından sonra hızla arttı. Oradaki örnek 4k da daha da hızlanacak işte.
4 k pikseli doyurmak için çok daha fazla detay girilecek vesaire derken o grafiklere yoğunlaşmak daha bir ön planda kalacak, sonuç tech show.
Ha bunun aksini yapmayacaklarını iddia etmiyorum ama bir elin parmağınu geçmiyor işte.
Bugün minecraft denilen oyun çok popüler mesela ;)
Bir de büyük ekranlarda dahi 1080 bir görüntü açmak hala yeterince iyi deneyim yaşatıyor zaten. Teknoloji düşmanı değilim yanlış anlaşılmasın, ama öyle devrim olacak bir yanı da yok gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Maliyet kısmını bilmiyorum ama texturelar daha detaylı olmalı tabi.
Ya en basitinden 640x480 görüntüyü aynı ratioda rescale et görüntü bozuluyor çünkü dpi başına texture sayısı yetersiz.
Sıfırdan yaptığın 4k görüntü de daha fazla texturea ihtiyaç duyuyor illaki. Öyle olmazsa 4k yapmanın bi anlamı olmaz. Adı 4k kendisi 1080 ilk çıktığında oynadığın half life 1 gibi olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xbox scorpio kesinlikte bu foruma hitap etmiyor mesela, çünkü artık yeni bütün oyunlar hem xboxda hem windows 10 ile pc de çalışacak şekilde. aslında xboxda da windows 10 olacak daha açık olarak.

ben pc ile uğraşmak istemiyorum diyorsan xbox al diyor. xbox için de iki ayrı model çıkarıyorum biri xbox one slim eski oyunlarda idare edersin bir de yenisi var onla da daha yeni oyunlar ve vr falan takılırsın diye.

eskiden konsol 3 yıl önde götürür ondan sonra pc yakalar geçerdi. yeni nesilde böyle birşey mümkün değil artık. yeni konsol çıktığı an pc'nin gerisinde zaten. ps4 neo için yazmışlardı 2013 de çıkan ekran kartı seviyesinde diye.

sadece ekran kartlarına 400-700 dolar arası para veriyoruz artık 400 dolarlık konsoların bunların seviyesine çıkması olanaksız.

pc de çok güzel oyunlar var ancak konsolun da kendisine göre ikisini de alacağız mecbur diyenlere yönelik al ben sana iki platformda da sunuyorum istediğinde takıl, graphic manyağı isen pc ile git oyna diyor.

konsol exclusivelere alışmışız böyle bu oyun sadece ps4 de var o yoksa oynanmaz diye. o yüzden yeni xbox ölü doğacak exclusive olmadıgından diyor çogu kişi. ölü olmaz da gerçekten önceki kadar satmayacak gibi. ama genel olarak güzel bir hareket bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pc ile konsolu bir araya getirmek bence baya iyi bir fikir ya. hani başarılı olmayacaklarına adım gibi eminim ama keşke konsollar ilk başta böyle çıksalardı.

pc'de atıyorum south park'ın oyununu alıyorsun ama gamepad ile laidback olarak daha keyifli olacak öyle bir gameplay sunuyor. pc'de aldığın oyunu tv'e bağlı konsolunda açıp oynuyorsun ve savelerin iki taraflı olarak sync ediyor falan. pc'i tv'e taktım, link aldım, delay oldu derdi falan olmadan.

fps oynayasım varsa açıp PC'de takılıyorum.
witcher oynayasım varsa konsola geçiyorum.

büyük rahatlık ama şu an ki düzende birbirinden soyutlanması çok sıkıcı. iki platform birbiriyle bağını koparmasa o kadar bokunu çıkartırım ki. örnek olarak warframe'de melee ağırlıklı bir hero oynarken tv'de oynar, shooter heroya geçerken pc'e geçerim falan.

bunu şimdi yapmaya çalıştığında pc - konsol hesabı farklı. saveler farklı. versiyonlar farklı. iki platformda ayrı ayrı satın alman gerek falan saçma sapan. xplatformun iki ucu boklu değnek olması konusuna girmiyorum bile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cross-buy gelecek işte birinde aldığında ikisinde de oynanabilecek. outlook live hesabı ile savelerde eşitlenir herhalde o konuda bir açıklama görmedim de olmaması saçma olur.

artı yeni xbox kolu da herhangi ekstra birşey istemeden direkt bluetooth ile pc de çalışacakmış. ps4 de inat etmese hayat güzel olacak da bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ps4 için gün doğdu ya, kendi kulvarının efendisi oldu xbox kulvar değiştirince.

steami bekliyoruz piyasaya.

ps. platform ayrılığından para kazandıklarını biliyorum yahu bilmediğimden değil ama işin aslı oyuncu zaten tek bir platformda satın alıyor. dedication durumu var yani. normal bir kullanıcı bir oyunu iki platformdan birden satın almaz saçma çünkü hani aslında üreten adam için cirosal bir kayıp yok ortada. oyuncu sayısı aynı sadece platformda çeşitliliğinde oynama oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...