Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Faul konusunda hakem kadar futbolcu da suclu katiliyorum. Cok alistilar kendilerini yere atip basit faul almaya heleki defans oyunculari. Mesela 3 sene onceki Arena'daki Fener macini hatirlayin. Bilica o kadar emindi ki faul calacagindan birakti kendini gitti gol oldu. Selcuk mesela cok faul aliyor oyle - yuzde 90 inda birakiyor kendini. Alex'li Fener az birakmazdi kendi ceza yayinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Futbolcu fırsatı gördü mü faulu alır, hatta kaliteli bir şekilde alıyorsa kimsenin bir şey demeye hakkı yok çünkü o da bana kalırsa büyük bir meziyet.

Hakemlerin buna önlem alması, baskı altında ezilmemesi gerekiyor. Hata elbet olacak ama düzenli olarak buna izin vermek, medyadan veya taraftardan veya yöneticilerden vs. çekinmek tamamen rezillik kusura bakılmasın.

Diğer liglerde, hakemlerin istikrarlı olduğu liglerde diyelim niye futbolcular adet olarak yapmıyorlar bu tip faul alma işlerini?

Kusura bakmayın futbolcu suçlu falan değil. İmkan tanıyan her zaman suçludur. 2-3 cezasını kes sonra aynı futbolcu yine yapmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

galatasaray'lı olarak hakemlerin selcuk'a verdiği her faulde hakeme ben küfür ediyorum.

bir insan 5 senedir istisnasız aynı biçimde kendini yere atıp faul almamalı ya. düşüşü düştükten sonra topu tutması saçını düzeltmesi falan aynı ya yıllardır. ben onun yerine utanıyorum her seferinde.

bir tane babayiğit çıkarıp şuna sarı kart verse de kendimize gelsek.

alex de çok ekmeğini yedi bunun. efendi adam düzgün futbolcu olmasının bi getirisiydi. çat bırakıyordu kendini. zaten alex zamanı her duran top saç beyazlatıyordu rakip takıma.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi iste bu kafa yapisi tam anlami ile "GALATASARAYLI KAFA YAPISI"

kesinlikle boyle.

her turlu pisligi yapalim, sonra bize yapilinca itiraz edelim.
ama birisi cikar da "e siz hep boyle yapiyorsunuz" derse hemen "dovlet bise bahmiir" diyip magduruz diye haykiralim.

alintiliyorum.
"Max Damage" said:

Ben de diyorum ki lig temiz mi ki biz de temiz oynayalım.

diye bahane yaratalim.

budur iste galatasaray zihniyeti.

sonra da gelir sikayet eder.

e size az yapiyorlar ona bakarsan :D

cok aglamayin bence.

Peki önerin nedir? Hakem maçı katleden adamı ısrarla oyunda tutuyorsa ben ne yapacağım takım olarak? Hakemi de yeneceksin sığlığında yaklaşımlarla mı çözeceğiz işi. Yoksa faulü Türkiye'ye Galatasaray getirdi diye goygoy döndürerek mi çözeceğiz?

Maçları yabancı hakemler yönetsin bakalım en çok hangi kulüp itiraz edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ucan futbolculara sahip, son 10-15sezonda en cok penalti kullanmis, surekli olarak oyunu taktik faullerle kesen kimse o..

kim acaba?

kim acaba?

kim olabilir ki?

Hakemleri satin aldigi tescillenmis, 30 puanini maclar bittikten sonra uzatmalarin uzatmasinda almis bir takim olabilir mi?

Neyse serefli topigimizi kirli renklerle kirletmeyelim.

Osmanlispor macini acin da ay yildizli forma destekleyelim
Sosyal ağlarda paylaş

Opta'dan inciler

584 - Galatasaray, 2014/15 sezonunun başından bu yana Süper Lig'de bir maçta en fazla isabetli pas atan takım oldu (584). Ağ.

1 - Tolga Ciğerci bu sezon Süper Lig'de bir maçta en fazla topla buluşan (140) ve en fazla isabetli pas atan (110) isim oldu. Merkez.

Ah bide hipneler tüm verileri paylaşsalar ne de güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Çaykur Rizespor maçı sonrası Galatasaray'da tatsız bir olay yaşandı.

Karşılaşmaya yedek başlayan ve ikinci yarıda oyuna girmek için uzun süre kenarda ısınan Hamit Altıntop, bitiş düdüğünün ardından isyan etti.

Teknik direktör Riekerink'in kendisini oyuna almamasına sinirlenen tecrübeli futbolcu, saha kenarındaki su şişelerini öfkeyle tekmeleyerek kırdı.

ahaha maç başı 25k cok koymuş hamit'ime
Sosyal ağlarda paylaş

cavanda,linnes, de jong ve diğer viking kardeşiimizin takıma adapte olması lazım.

selcuk ve sabri'nin oynamaması lazım artık.

selcuk hele yeniçerilerin son kalesi. kaptan muslera veya sneijder olmalı artık.

takım şuan iyi gidiyor bence. eren ve tolga gerçekten balon olmadıklarını gösteriyorlar. çalışkan adama saygım sonsuz hata da yapsalar. adamlar mücadele ediyorlar. hele eren. ilk golden sonraki suratındaki hırs yeterdi.

takımın şuan en zayıf halkası sabri ve selcuk. ikisinin de yerine daha iyi topçularımız varken mallığa gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yedekte yekta emre çolak olsa haklısın da de jong varken ve tolga hali hazırda selçuk'tan kaç gömlek fazla oynuyorken selçuk'un oynamaması tam tersine level atlatır bu takıma.

sağ beke gelecek cavanda-linnes

göbekte tolga-sneijder-de jong ile canavar olur takım.

selçuk'un bu maçta 1 tık daha fazla terlemesi 4 senedir oynadığı leş futbolu örtmedi. şuan takımın yenilmeden ilerliyor oluşu da kesik yemesine engel değil.

haftaya inönü'de belli olacak ak göt sdfs.

hamit bile oynasa selçuk'un yerine razıyım. en azından real madrid bayern görmüş adam. fark yaratıcak 1 çalım şut bir şey yapabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün Selçuk hırslıydı, ama etkili miydi derseniz rakibin çok zayıf olmasından kaynaklanıyor da olabilir. Haftaya BJK karşısındaki performansını görmek lazım.

Sneijder + Selçuk aynı anda 11'de lüks. Selçuk'un 11 için direnç kazanması şart.

Ne bitirici pas atıyor, ne top dağıtıyor, ne de hızlı oyun yönü değiştiriyor artık. Zayıf fiziğine rağmen onu vazgeçilmez kılanlar bu özelliklerdi. Tez elden bunları toparlarsa yine yazalım 11'e.
Sosyal ağlarda paylaş

sneijder selçuk'tan daha fazla koşup pres yapıyor. normalde tam tersi olması lzm. adam sneijder. hagi sıtayla geze geze dinlene dilene az ve öz oynasa yine hakkıdır. bizim millet gol atmayınca kötü oynuyor diye düşünüyor tabi de adam 4 asistle başladı sezona. yok bilmem kaçıncı maçtan beri gol atamıyormuş bilmemneymiş. illa uzaktan bam diye yapıştıracak yoksa rahatlamaz millet.

hal böyle olunca lobici selçuk sneijder'den daha çok kollanıyor yamyam medya ve köşe yazarları tarafından.

ayrıca dünkü penaltı mevzusu bile yeterli. selçuk bu saatten sonra ne direnç kazanır ne mucadele eder. anca yedek kalınca ağlar arkadan iş çevirir.
Sosyal ağlarda paylaş

Haftaya Eren dışında kahraman çıkaramazsa GS kazanma ihtimali yok. Eren'i de çok rahat kitleriz Marcelo ile vs. bu hafta başına bir şey gelmezse o yüzden.

GS'nin oynadığı direkt Hırvatistan da Cacic'in oynattığı boktan kısır sistem, bal yapmayan arı. içeriye doldur, pivot santraforun mükemmel bir oyuncu iş yaparsa yapar yapmazsa indirir ya da rakip uzaklaştırır. takımın geri kalanı sahaya yayılsın ribaund topla, boş şut çek ya da kanatlara falan inip tekrar şişir geriye dön.

takım olarak başka şeylerde deneniyor ama ciddileşen veya gole dönen atakların hepsi standart bu sistemden geldi GS'ye, zaten 4 gol Eren hep benzer şekilde attı. Eren sağ olduğu sürecede iş yapılır bu ligde çok rahat ilk üçe girer de yetmez ciddi takımlara karşı. GS daha BJK'yi geç Konya, Başakşehir ve Osmanlı ile oynayacak ki oralarda da tutmaz bu sistem :(

Ama işte taraftarı havaya sokmaya yetti, Eren'in diğer rakiplerden kapılması cidden önemli oldu onu gösterdiler.

Tolga da sağlıklı başladı bakalım ne kadar devam edecek. Tolga çok iyi çıktı falan diyor keko kitle ama adam zaten buydu, bir şey çıktığı yok. Bunu bilip alınmadıysa zaten o paraya kulübün yetoluğu... Onun sıkıntısı prone olması ve istikrarsızlığı vs.'ydi. Dayanırsa sezon boyunca cidden GS adına önemli iş yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

Keske topu iceri doldursak. Goller ortalardan gelmis olabilir ama zaten total actıgımız orta sayısı 10 falan 4 u gol oldu. Bu macta bile inanılmaz goller attı eren kornerlerden gelen ortalar dısında orta sayımız 2 falan. Bizim kızdıgımız topu iceri doldurmuyor olusumuz forvetimiz cılgın atarken. Sen gelmissin 'topu iceri dolduruyonuz iste' diyorsun. Bari macları izleseymissin.

Tolga ilk geldiginde tum basın tarafından 'kosar ama baska bisey yapmaz iste' diye lanse edildi. Herifin paslar fisek gibi, topla dribblingi var ve 2li mucadelelerde de fena degil. Basından yansıtılana gore cok cok cok daha iyi cıktı.

Ayrıca daha bu takımın forvet hattına podolski gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Takım kısır mı evet.

Ama bunun kasıtlı olarak gerçekleştiğine inanmıyorum. Henüz hücumdaki sistem oturmadı demek daha doğru. Açıkçası 1 ay içerisinde hücumda mükemmel işleyen bir sisteme sahip olmamızı beklemiyordum da.

Ancak topa takıntılı derecede sahip olmaya çalışmamız inanılmaz doğru. Açık konuşalım. Şeşu-Balta ikilisinin iyi bir defans hattı olmadığı, en fazla idare eder bir hat olduğu ortada. E bizim için yapılabilecek en iyi defans yolu rakibe topu koklatmamaktan geçiyor. 4 haftadır da rakiplerimize topu vermemek için ıkınıyoruz resmen. Kayseri ve Rize maçlarında 30-35 dakikalık periyotlarda da olsa gegenpress gördük gözlerime inanamadım. 4 haftada sadece 2 gol yemiş olmamız cidden başarı. Eğer topa aynı şekilde sahip olmayı başarabilirsek 1 puanı alırız. Hücumda eğer 4 haftalık periyodun üzerine koyabilirsek 3 puanı da alırız.

Haftaya yanılmıyorsam Bruma yok. Polski zaten sakat. Beni en çok bu korkutuyor.

Ayrıca... Topu içeri doldurursak gol yeriz arkadaşlar. Bunu unutmayın. Biz şu anda kısır oynuyoruz. Çünkü topu içeri gelişi güzel şişirmemeye uğraşıyoruz. Eğer içeri "Doldursak" o toplar rakibe top vermemiz olarak geri döner.
Sosyal ağlarda paylaş

Sneijder yeri geldiğinde ön libero da oynadı takımda. Çok kıyaslamamak lazım, dört dörtlük oyuncu.

De Jong tam BJK maçına lazım adamdı, eğer iyileşmezse olmaması eksik. De Jong + Tolga ikilisi çok kısır olmaz, Tolga yine iyi pas dağıtıyor, ayrıca merkezi dağıtımcı rolünü Sneijder üstlenebilir öyle bir dizilimde.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...