Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Pivot sanrtafor zaten efsane inside forwardların olmadan bir işe yaramaz. Bu sistemle bu sene 5. oluruz. Ya hızlı forvet alacağız ya da zıçacağız

Tam tersi.

Efsane inside forwardların olduğu yerde oyunun temposunu düşürecek pivot santrfor aramazsın. O inside forwardları besleme işi havadan değil karadan olur. Karadan pas dağıtımını da illa "Türk kafasıyla" sırtını rakibe daya şeklinde yapmazsın. Topu goygoy yapmadan tık diye bırakabilecek adamla verim alınır. Onu da False Nine kullanarak yaparsın. Agüero gibi, Messi gibi, Müller gibi, Benzema gibi.

Pivot santrfor papaz kanat oyuncusuyla iş yapar.

Ya bir allahın kulu bizim takıma Odion Ighalo'yu alsa ya. Olmuyor mu öyle? Olsa ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Tek başına pivot sanrtafor yaramaz. Eğer pivotu tek başına oynatacaksan yanına golcü kanatlar gerekir. Ya da shadow striker. Ama şahsen beklere orta açtırmayı tercih ederim. Pivot ortalığı karıştırırken inside forwardlar ya da shadow striker devreye girer falan.

Her türlü tek pivot santraforun modern futbolda yeri yok. Hakan-Arif ya da Drogba-Burak falan kombolamak lazım fizikli forvetle çevik beleşçileri. Yoksa olmaz yani.

Olursa da işte tek Drogba koyarsın ama o lige 3-5 gömlek üstün olması lazım. Yoksa yine kurtarmaz.

Tek forvet olmasa kesinlikle katılıyorum. Muz orta ustası iki kanatla ilerde bi pivot bi poacher oynatsan mis
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

@aceace: %90'ı paralel pas. Pozisyon üretemedi. Paralel pasla istatistik kasan 6 sene öncesinin barcelonasına gitsin lütfen. Pozisyon üretsin de gelsin Tolga. Maaşını o kadar katlamışken daha iyisini yapmalı.

Yok zaten not düştüm. Okların yönleri bile yan sdfsdf

Demek istediğim şu. Ligin ilk maçı itibariyle, takımın da bok gibi oynadığını da göz önüne alırsak çok daha kötüsü de olabilirdi :D

Bok da çıkabilir.

Selçuk'a gelince... Bitti Selçuk. Kariyerinin zirve noktasını gördü ve 2 yıldır serbest düşüşte. Artık kendisinin de kenarda hamle oyuncusu olma zamanı geldi. Takımdan illa gidecek diye bir şey yok elbette (Tabii o maaşı hamle oyuncusuna vermek acı ama neyse) ama artık ilk 11'in değişmez adamı olmamalı.

Riekerink Hoçam maçtan önce 3 çeşit orta saha vardır dedi. "Fiziksel oynayan, pas dağıtan, sihirbaz". Sneijder geçen sene sihirbaz değildi. Geçen sene fiziksel oynayan değil, oynamayan Donk ön liberoydu. Bunların arasında Selçuk'un pas dağıtan olmasını arada sıyrılmasını bekledik ama o daha çok "Faul alan" orta saha olmaya çalışınca bi bok olmadı.

Lass gelirse ,ki umarım gelmez, Riekerink Tolga-Lass-Sneijder 3'lüsünü deneyecek gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Selçuk iki senedir yok ya. Çok Türk. Zırt pırt küsüyo ediyo, devrecilik yapıyo milliyetçilik yapıyo. Profesyonellik zayıf. Satsan satılmaz da kimse para vermez. Ama yine de kurtulmak lazım. Pof. UEFA'ya gidebilsek bari

Bence asıl sıkıntı kadroda, hem Sneijder hem Selçuk olmuyor. İkisinden biri yerine Melo tarzı orta saha olsa, performansları artar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada hangi macı izlediniz bilmiyorum da orta sahadaki oyuncu illaki geri yana pas atacak hele Tolga'nın oynadıgı pozisyonda topu dik oynamasa bile olur yanında selcuk onunde sneijder varken. Ama Tolga dun takımın acık ara topla ileri dogru en cok oynayan orta sahasıydı. Sneijder'in 1 orta actıgı selcugun geriye pastan baska hic bir sey yapmadıgı macta topu ileri goturmeye calısan tek adamdı dribbling ve pasla. Ben dunku performansını takımın geri kalanına gore begendim. Top kayıplarını azaltır 2'li mucadelelerini biraz daha basaryla sonlandırırsa orta sahaya seviye atlatır. Hele selcugun yerine biri gelirse ozaman orta sahamız gayet at gibi olabilir.

Bu arada Eren icin de. Besiktas macına gore kendini cok toparlamıs. Baya top aldı 2 3 tane de dagıtmaya calıstı ama bruma ve sinan ile hic anlasamadılar ve bruma ve sinan da zaten yerlerde surundu bugun o yuzden Eren'e suc bulamadım o acıdan. Adama 2 tane orta geldi dokunabilecegi birini asist yaptı (yasinin kalenin agzında vuramadıgı gol olması gereken top), digerini de gol yaptı zaten. Takımın acil olarak orta acmaya alısması lazım ozellikle sneijder 5-6 tane orta acabilecekken orta sahaya geriye dogru yerden oynadı. Burak ve Umut varken her orta yokluktu ama suan acılan ortaya vurabilirse biseyler yapabilecek bir forvetimiz var.
Sosyal ağlarda paylaş

Topsuz oyunda da bayagı vardı ozellikle selcuk ve donk ile falan karsılastırınca. 2'li mucadeleleri yeterince kazanamadı yoksa baya adam kovaladı yani orta sahada. Kesici ozelligi yeterince iyi degil ama. Benim dedigim pas oyunundaki yeri. Gayet pas acısından basarılı bir is yaptı. Takımda pas temposu en iyi adam ve buna sneijder de dahil. Top sallana sallana gitmiyor hedefine. Hata yapıyor mu yapıyor tabiki ama bekledigimden cok daha iyi cıktı. Takımın orta sahaları arasında da dunku macta en iyi cıktı.

Umuta bu arada simdi de isvicre'den 2 teklif gelmis onları da reddetmis. Bu sefer ne diyecegiz isvicrede yasam kalitesi cok dusuk o yuzden mi gitmek istemiyor diyecegiz?
Sosyal ağlarda paylaş

bonuSimo said:

applev0dka said:

Zaten tek haneli iq ya sahip degilse simdiye kadar kazandiklari ile torununun torununun gelecegini garanti altina almıştır.

bu çok fakir bir düşünce, böyle bir şey yok.

Adamlar dram takımı taraftarı. Vizyon anlayışları soğan ekmek menemen. Normal yani bu tarz söylemler bu tarz adamlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Pek fakir edebiyatı değil aslında.

5 sene 2 milyon euro alsa adam 10 milyon euro eder. Bi 10 milyon euro da geriye kalan senelerden alsa toplamda (18-34 yaş arası desen 16 sene ediyor, 11 senesi var) 20 milyon Euro para eder adamın kariyeri boyunca aldığı para. Sonrasında yok spor yorumculuğuymuş yok t.direktörlükmüş saymadım bile. Şu parayı düzgün işletsen kuşaklar boyu yeter. Ha, düzgün işletmesen dahi lüks olarak çocuğunu falan yaşatırsın ömür boyu para bitene kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kazanan çok yer de ayrı bir kafa. Tutumlu olmayı, o parayı ölene kadar aynen kazanamayacağını bilen adam hem çok yer hem çok biriktirir/yatırım yapar vs.

Esas "çok kazanıyorum o zaman hepsini yiyeyim" kafası sonradan görme kafası oluyor. Eline para geçince ne yapacağını bilemeyip çarçur ediyorlar vs. 10m euro kazanıyorsun diye yılda yine o kadar harcamanın lüzumu yok. Mecburi emekliliği geçtim yarın sakatlanırsın biter. Milletin hayal edemeyeceği paraları varoştan çıkıp kazanmışken o varoşa dönmemek için kendini sağlama almayan gerizekalıdır. Haklı bir tepki yani gayet
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kazanan çok yer hakkaten, ama bunun da sınırı olması lazım.

Ekonomik özgürlüğünü kazanıp çalışmaya başlayınca mesela o öğrencilikten çıkış sonrası ilk adımı yaşıyorsun. Ufak şeylerle başlıyor, mesela Steam'den oyun alırken öyle çok seçici olmuyorsun, bulunsun kenarda diye alıyorsun. Taksi gözünde "mecburiyetten binilecek" taşıt olmaktan çıkıyor falan. Dışarıda yemek yerken daha iyi yerleri kestiriyorsun gözüne. Bir süre sonra eskiden gittiğin tatilleri geçiyorsun mesela, daha üst sınıf tatillere merak sarıyorsun. Tatile geldik eziyete gerek yok deyip lüks paketlere girişiyorsun mesela. Bir sonraki adımda evde değilsen eve çıkıyorsun, evdeysen de daha iyi eve göz dikiyorsun. Araba alayım kafasına geliyorsun. Bir üst seviyede Mercedes falan almaya gidiyorsun. Ha, çok paran olursa gider Ferrari de alırsın heveslenirsen, gider yat da alırsın, uçakta business class'a da binersin falan. Ama bir limit de koymak lazım kendine, geleceği teminat altına alacak kadarı koy kenara, kalanı yine ye iç.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...