Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yuhluk birsey yok vale, Sneijder'in topculugu filan soz konusu degil su an.

Anlamadiginiz nokta GS'nin bu tarz lukslere sahip olmadigi. Yani Sneijder'e 5 vereyim, Drogba'ya 6 vereyim gibi bir kadro planlamasi olmaz.

Sonra gidip Selcukla Buraka 1-2 veremiyorsun. Defalarca yazdim. Yillar icerisinde Avrupa'ya gidecek paran olmuyor iste. Elmander tier dan Emrah Bassan tier'a dusuyorsun ama hala Sneijder'e yillik 5m veriyorsun.

Mantik bunun neresinde
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Paluk yagi hafizaya iyi gelir.

Ama ben uzerime duseni yapayim. 2010'da Sneijder SL ve La Liga'yi kazandi. Dunya kupasinda Final oynadi. Dunya kupasinin en golcu oyuncusu oldu. Forlan Golden Ball alirken kendisi Silver Ball aldi. Hatta hepsini gectim. Ballon d'or shortlisti aciklandiginda Xavi nasil olurda shortliste almazlar seklinde yorum yapmisti.

Ve o sene Messi ve C7 kariyerlerinin en sanssiz sezonlarini gecirdiler. Tam emin olmamakla beraber o sene Messi Dunya kupasinda gol.bile atamadiydi. Neredeyse her yorumcu o senenin Ballon d'orunun Sneijderin hakki oldugunu dile getirmisti.

Yahu ne olursa olsun ya şaka gibi messi vs sneijder ... Bırak futbolu izlemeyi vs
Mesaj tarihi:
simdi olaya sadece ekonomik acidan bakacaksak en basitinden verirsin Sneijder'e 5 milyon. yanina da koyarsin Drogbayi. 40 bin kombine satarsin.

Yapmazsan 3 binde kalirsin.

37bin kombine fark yaratir Drogba ve Sneijder.

Bunun sportif basarilari, marka degerini yuksetlmesi vs vs gibi ayrintilarina girmiyorum bile.
Mesaj tarihi:
Sneijder ve Drogba'nin direk GS'ye olan maddi getirisini hesaplamak oldukca zor olmakla beraber oyle agim sagim bir mebla etmeyecegine eminim. Bir yilda sadece bu adamlardan 11m (bonuslar haric) gelir elde edebilme ihtimali yok GS'nin. Herhangi bir zamanda.

Kaldi ki ayni seyi soyluyorum hep. Olay sadece bu ikisine verdigin para olmuyor hicbir zaman. Sen takimda 10'luk oyuncuya 5-6m euro verirsen 7-8'lik alternatifi olmadigini bildigin oyuncuya 1-2 veremezsin.

GS'nin patlamasinin en basit aciklamasi bu. Gidip tavan fiyatini 6'dan baslatip Selcuk'a hadi oglum 1-2 ye oyna, Burak'a oyna diyemiyorsun. Bu adamlara alternatif uretemezsen onlar da kapiyi 3.5 tan aciyor. Sonra gidip Yigit Gokoglan gibi adamlara bile min 1-2 veriyorsun. Olacak is degil.

Eger en iyi oyuncuna 3.5 verirsen ama gidip de Sabri'nin 3 isteyecek yuzu olmaz.

Yani bunlari gormek zor degil heralde.

Onu gectim, takim basarilari dengeyle birlikte gelir. Birinin 3 birinin 10 oldugu takimlardansa herkesin 7 oldugu takimlarda istikrar ve basari cok daha kalici oluyor.

GS'nin su an heryeri dokuluyor. Su an Sneijder vs gibi oyunculari birakip basariya ac bunun 1/3'une oynayacak akilli transferler yapmamiz gerekiyor ki bu noktada zaten boyle bir kapasitemiz - ekibimiz yok.

Her turlu patlak durumdayiz yani.

Takimin diger yerlerinden kisayim da Sneijderin parasini cikarayim kafasiyla ligde 6. olursun.

Kaldi ki su an Sneijder takimdaki herkesten dogal olarak iyi olmasina ragmen oldukca formsuz ve gucsuz durumda. Herhangi bir takimi tasiyacak kapasitede degil.

O yuzden herhangi bir teklif gelmiyor zaten. 2010 performansinin 2016 ile ne gibi alakasi olabilir.
Mesaj tarihi:

ne alaka abi niye basari maas dengesiyle gelsin? ronaldo ile marcelo ayni paraya mi oynuyor?

10 milyon cikarmamistir diyorsun da, daha yeni haberleri okumussundur 3 bin de kaldi kombineler, gecen sene 27bin, 2013 de 42 bindi. stad gelirleri 70 milyon filandi 2013 de. 10milyonu hayli hayli cikarir. uzerine urun satislari, sampiyonlar liginde kazandirdiklari paralar vs.

abuk subuk yabanci siniri oldugu icin turk futbolculara yuksek paralar odeniyordu, yavas yavas dengeye girer artik o, herkes hakettigini almaya baslar. burak ve selcuk da o donemde gayet hakediyorlardi aldiklari parayi. sonra gereksiz zam yapilmisti o ayri.

"SNEIJDER ve Drogba transferleri çok konuşuldu. Çok pahalı oldukları söylendi. Bunlar getirisi olan transferler. Bunlar yatırım. Burak bir yatırım. Drogba bir yatırım. Farkında mısınız bir Drogba Galatasaray'ın marka değerine ne katmıştır. 10 milyon dolara değil, 30-40 milyon dolara yapamayacağım bir marka hamlesi yaptım. Sneijder de aynı şekilde. Bu oyuncular dünya çapında oyuncular. Eskiden böyle transferler yapmıyorduk ama artık yapmamız gerekiyor. Bu delice para harcamak anlamına kesinlikle gelmiyor. Bu oyuncunun bana parasını 1.5-2 yılda çıkartacağına inanıyorsam, iş hayatında olduğu gibi bu transferleri yapıyorum." said:

"Geçtiğimiz 3,5 sene içinde en büyük getiriyi bize markamız sağlamıştır. Biz de en büyük yatırımı markaya yaptık, Drogba veya Sneijder’e değil. Onlar, markaya yapılan yatırımın sadece bir simgesiydi" said:

edit --
ha ben Sneijder'in satilmasina karsi da degilim.Ama Sneijder "meh" hatta takimda kalmasi zararli demek olmaz.

Sneijder'i satsinlar ok, ama yapilan muamele de bu olmamali.
Mesaj tarihi:
Meh bana Aysal'u quotelayacaksan hic devam etmeyelim.

Maas dengesi ile yazdiklarim acik. Ronaldo ile Marcelo ayni ucreti elbette almiyor ama maas dengesi o demek degil.

Maas dengesi senin kisitli butcende takimi nasil en iyi sekilde manage edebilirim demek kisaca.

Fantasy football gibi dusun 100 luk kasan var. Euro 2016 fantasy kadrosunda Bale Ronaldo Griezmann i alip gerisini Arnavtuluk'un yedeklerinden mi kuruyorsun kadroyu yoksa butcene gore mi adam aliyorsun.

O kadar basit mantik.

Bugun BJK'nin sendekilerden cok daha iyi olan yerlileri senin yerlilerinden daha az ucrete oynuyorlarsa burada sikinti sende demektir - haketme meselesi degil.

Futbolcularin neyi ne kadar hakettikleri inanilmaz relative bir kavram zaten.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar sonuç olarak sneijder yavaş yavaş küstürüldü. maaş dengesiymiş falanmış gereksiz essay yazmayın. bu takımdan sneijder gider x gelir yıllık 5 alan.

herkes hakettiğini alsa kimsenin sesini çıkarmaya götü yemez. bizde sistem amatörlerin,kıskançların,yeteneksizlerin pofpoflanması üzerine kurulu.

1m euro daha az alıyor diye takım arkadaşına pas atmayan adamlara bu gücü yönetim ve terimciler verdi. zamanında hasan şaş'lar arda'lar lincoln'un aldığı para hakkında konuşmadılar mı ? bizde sistem bu. kazmalar 3m alır. yıldızlar 5m alır. yıldızlar küstürülür kovulur kazmalar hüküm sürer.

bu takıma 1.5m maaş alan 10 tane alman koy 1 tane sneijder koy ona da 4m ver para konuşulmaz.
Mesaj tarihi:
Sevgili sotto kacirdigin sey su.
(111 yillik Galatasaray ile 10 yillik Sneijder karsilastirmamin arkasindayim onu bastan belirteyim)

Sorun senin dusundugun gibi sneijderin fazla maas almasi degil. Takimda Sneijder gozetilerek verilen cercop adamlarin sayisi ve fazlaligi.

Daha once de yazmistim defalarca. Takimdaki Muslera harici istisnasiz herkes satilabilir(Buyuk takim kalecisini satmaz. Emekli eder) Sorun su. Elindeki yonetime bir bak. Rica ediyorum... bak bonservis ucreti veremedigimiz ortada dimi? Yani Free olan transferlere yonelmek zorundaydik.

free oyuncu listesi

Steve Mandanda - Marsiglia
Nicolas N’Koulou - Marsiglia
Roman Neustadter - Schalke 04
Ron Vlaar - Az Alkmaar
Daniel Agger - Brondby
John Terry - Chelsea
Gustavo Cabral - Celta Vigo
Bruno Alves - Fenerbahçe
Martin Demichelis - Manchester City
Kolo Touré - Liverpool
Bakary Koné - Lione
Caner Erkin - Fenerbahçe
Benoit Assou-Ekotto - Saint-Etienne
Gregory Van der Wiel - Paris St Germain
Darijo Srna - Shakhtar Donetsk
Ezequiel Schelotto - Sporting Lisbona
Alvaro Arbeloa - Real Madrid
Marco Motta - Charlton
Miguel Veloso - Dinamo Kiev
Michael Carrick - Manchester United
Mathieu Flamini - Arsenal
Tom Huddlestone - Hull City
Fernando Tissone - Malaga
James Morrison - WBA
Tom Carroll - Tottenham
Tonny Vilhena - Feyenoord
Raul Meireles - Fenerbahçe
Mikel Arteta - Arsenal
Tiago - Atletico Madrid
Roman Shirokov - CSKA Mosca
Valeri Fedorchuk - Dinamo Kiev
Hamit Altintop - Galatasaray
Hatem Ben Arfa - Nizza
Daniel Didavi - Stoccarda
Yoan Gourcuff - Rennes
Tomas Rosicky - Arsenal
Cani - Deportivo La Coruna
Sofiane Feghouli - Valencia
Andrija Zivkovic - Partizan
Dirk Kuyt - Feyenoord
Victor Obinna - Duisburg
Stéphane Sessegnon - WBA
Zlatan Ibrahimovic - Paris St Germain
Leandro Damiao - Betis
Emanuel Adebayor - Crystal Palace
Marouane Chamakh - Crystal Palace
Mirco Antenucci - Leeds
Kevin Kuranyi - Hoffenheim
Dimitar Berbatov - PAOK
Claudio Pizarro - Werder Brema

Aceto'dan aldim. Bana bu oyuncu listesinden Turkiye'ye getirilmesi imkansiz YA DA mantiksiz en fazla 5 oyuncu gosterebilirsin. Ancak Dursun bu listeyi kullanmak yerine Emrah Bassan'i getirmeyi tercih ediyorsa burda bir cikar vardir diye bakarim.

Ayrica Sneijder sadece kombine degil, takimin her anlamda reklam yuzu olmus bir oyuncu. Bak bu sene 4 yildizimiz yanyana olacak. Su anda esimle birlikte bir avmdeyiz. GStore'un kapisinda kimin boydan posteri var biliyor musun? BURAK YILMAZ!!!! Hadi onu gec. Sneijder'i gonderdigin zaman taraftarn para harcamasini saglayacak futbolcun kim olacak? Umut mu Selcuk mu?

Bak hala takimin teknik direktorunu bulan kisinin dahi Sneijder olduguna deginmedim. Cok yakin arkadasim olan bir gazeteci arkadasim var. Dembele'nin gelememesinin asil nedeninin takimin aylardir teknik direktorsuz kalmis oldugunu soyledi. Sen takimin teknik direktorunu dahi bulan adama nasil olur da 2m euro sari kart cezasi verirsin? Bunun adi mobbingtir.
Mesaj tarihi:
Yonetimin basiretsizligi, cidden inanilmaz kotu yonetiliyor olusumuz vs gibi konularda hic itirazim yok zaten. Herkes ayni seyleri dusunuyor bu konuda.

Ama her zaman dedigim bir olay var: Galatasaray gibi kluplerin hedefi nedir?

Bunun uzerine konusalim.

Yani Galatasaray'in Drogba veya Sneijder'i transfer ederkenki mantigini merak ediyorum ben. Bizim gibi klupler icin oncelik her sene sampiyonlar ligine katilip belli seviyede gelir toplayabilmek olmali. Bir sene ceyrek final oynayip ertesi sene 0 cekip obur sene olmamaktansa kisa ve orta vadede 3-4 yil arka arkaya munkunse kadrolari koruyarak ve muhafaza ederek ilerlemek gerekir. Her sene gruplardan elenmek dahi olsa.

UEFA basarisinin altinda yatan sir buydu. O takim 96'dan beri Avrupa'da her sene oynuyordu ki agir fail da olmustu CL'de, kil payi gruptan cikamadi da olmustu. Her halukarda hedefler her sene bir onceki senenin ustune koymakti.

Klubun hedefinin bu olmasi gerek. Yani Drogba Sneijder gibi adamlar sana bir iki guzel ani disinda gelecek birakmaz - zaten kariyerlerinde doygunluga ulasip kafayi rahatlattiklari yuksek ucretlerle geldikleri Amerika - Katar oncesi son durak olarak goruyorlar bu ulkeyi.

Biz kendimizi nerede konumlandiriyoruz Avrupa'da onun farkinda degiliz. Duzenli basari icin kadrolari, butceleri ve hedefleri dogru belirlemek lazim.

Canavar gibi oynayan 2012 GS'sinin ustune yapilan Sneijder Drogba transferleri yerine o takimin eksiklerinin uzerine gidilse tas gibi takim olabilirdi o kazanilmis olan paralarla. Ama o paralar harcandi bitti.

Zamaninda yine GS'nin gelecek paralarini Adnan Polatlar sacma sapan adamlara vermislerdi. Bunlarin hepsi strateji olmadan gelecek dusunulmeden vizyonsuz yapilan transferler. Transferin cok iyi cikmis olmasi onu ekonomik olarak mantikli yapmaz - Sneijder argumanindan kastim bu benim. Ama 5 senede ekonomi kazaniyor. Sampiyonlar ligi ceyrek finali guzel - ama 2 sene 3 sene oralarda olmak daha guzel degil mi?

Stratejiden kasit elbette 10 yillik olacak degil. Futbolun omru kisa o yuzden kadrolar cabuk dagiliyorlar. Ama zamani geldiginde de dagitmayi bileceksin. Degerinin ustundeyse adam satacaksin - 1 sene sonra hic para alamamaktansa. Klupleri boyle dondurmen gerekiyor. 2-3 senede bir illa yenileyerek. Bunun icinde eldeki kaynaklari 1.gunden bitirmemen gerekiyor elbette.

Yani kazanilan basari ve paranin geldigi gibi gitmesi beni rahatsiz ediyor. Ha elbette geldigi gibi gidebilir de bunun 1-2 oyuncuya - daha sonra takimin genelindeki dandik adamlara gitmesi beni uzen.

GS ceyrek final oynuyor Juve'yi eleyerek iyi guzel. Ama GS bir sonraki sezon ortalikta yok. Ben o sene Juve'yi eleyen takim yerine, o sene elenen ama onundeki 3 sene boyunca Juve'yle eslesebilme kapasitesi olan takim isterim.

CL'de ceyrek final oynamis GS'nin bugun dunya uzerinde bircok oyuncuyu nispeten iyi ucretlere alabilmesi gerekir. Veya basariyi isteyen daha genc potansiyelli oyunculara biraz daha fazla vererek.

Sen eger 2-3 sene ustuste CL oynarsan, bu adamlar sana gelecek icin gelir. Iste o zaman gidip bir adami 5 e alip 10 a satabilirsin. Bunlarin hepsi birbiriyle baglantili.

Bu da Drogba - Sneijder den gecmiyor maalesef. Olay bu adamlarin topculugu degil. Olay GS parasi varken ne yapiyor, ne yapmasi gerekiyor, o parayi nereye harciyor.

Transfer isinin garantisi yok ama bu is planli oldugunda riskler her zaman cok daha az elbette.

O zaman yine soruyorum TR klupleri Avrupa'da ne konumda olmali?

Parayi bastirip yildiz oyuncu alip 1-2 sene parlayip kayip mi olmali? Yoksa kendini basalti olarak mi konumlandirmali?
Her ikisini de yapamiyorsa Ajax gibi mi takilmali.
Yoksa ben Real madrid olacagim hedefi ile mi ilerlemeli.

Hangisi gercekci hangisi yapilabilir. Bunu belirlemek gerek.
Mesaj tarihi:
Dengeyi iyi kurmak gerekli. 1-2 yildiz'in zarari olmaz. Formadir , reklamdir satlslardir karsiliyor ucretini... Bak kombine sayisina 3k suanda , gecen sene su zamanda 27k satmislar.Onun haricinde aptal aptal adamlar almamilar bizi sneijder degil bruma , amrabat gibi yuksek ucretli veya 1dk oynamayan ontivero gibi Transferler batirdi.

Bu sene de herkes isyan eder tabi, gittin serdar azize bastin parayi yetmezmis gibi 2m euro yillik ucret bagladin bu adama sonrada agliyorsun para yok diye. Sezon sonu bosa cikacak donk'a bastin parayi sonra emre mor'a vericek 500k yok dersin... Sabri reis fedakarlik yapmis eyw ama hamit çakalligin kralini yapmis. Bitmis adama bedavadan 300k euro daha para verdi gs bravo... He bir de mac basi 25k euro gibi bir muazzam ucrette kazanma sansi vermisler bu adama.

Yazmakla bitmez hatalar
Mesaj tarihi:
Ya zaten nerede tutarsan elde kaliyor da, kisa vadeli onunu gormeyen ve cidden bakkal yonetemeyecek adamlar basa gecince her 3-5 senede bir ayni donguyu goruyoruz ve sikildik artik bundan.
Mesaj tarihi:
Drogba ve Sneijder'e bi iki guzel ani birakti demissin.

Ne yazsak bos bunun ustune.

Onlar yerine eksikleri kapatsaydik, baskalarini alsaydik diyorsun da; potansiyeli olan genc getirmek daha masrafli, Sneijder Drogba gibi Avrupa'da gozden dusmus, eski potansiyelini yakalamak isteyen futbolculardan.

Ancak iste Denayer'i kiralarsin, almak istesen alamazsin. Neyse avrupa sampiyonasinda sacmaladi baya belki bi ihtimal dusuk satin alma potansiyelli kiralariz yine.
Mesaj tarihi:
Valeküenta aggro çekmiş. Dayanamıyorum...

valequenta said:

Onlar yerine eksikleri kapatsaydik, baskalarini alsaydik diyorsun da; potansiyeli olan genc getirmek daha masrafli, Sneijder Drogba gibi Avrupa'da gozden dusmus, eski potansiyelini yakalamak isteyen futbolculardan.

LOL LOL LOLOLOLOLOLOLLLLL!!!!

Tabii burada bir şeye daha değinmek lazım. Potansiyelden kasıt ne? Eğer Messi, Ronaldo seviyesinden bahsediyorsak o 10 yılda bir denk gelirdi. Ribery'i ben Galatasaray formasıyla izlemiş biriyim. Yani istenirse oluyor. https://twitter.com/tribundergi/status/682138195291590656

Bakalım yakın dönemde iyi olan gençler nerden nereye kaça gitmiş.

Moussa Dembele beleşe Celtic'e gitti.
Kristoffer Ajer 500 bin'e Celtic'e gitti.
Andrija Zivkoviç beleşe Benfica'ya gitti.
Lukas Andersen 2 milyon'a Grassophers'a gitti.
Elyounussi 3 milyona Basel'e gitti.
Edit: Değerler Euro cinsindendir. Beleş olanların da değerleri Euro cinsindendir.

Sen eğer gidipte Dursun efendinin Denayer'in ederi 30 milyon pound açıklamasını ciddiye alırsan olacağı bu.
Mesaj tarihi:
@aceace

heyecan yapmissin filan bunlar guzel seyler.

araya binlerce futbolcu arasindan 5 tane de ornek serpistirmissin, bu da guzel.

ama Turkiye ile Belcika, Iskocya'yi bir tutmaman gerekiyor burada hata yapmissin.

Cinde de kesin bir tane senin gibi vardir. O da diyordur Burak Yilmaz Trabzon'a 1.5 a gitti biz niye 8 verdik diye.

Ribery de 2005 te geldi yahu, zaten liseli degilsen gormussundur Ribery'i Galatasaray formali bunu niye belirttin ki sdf.

edit: bi de emre mor'u koymussun da. aldik mi? sonuc? bana 100 kusur senelik kuluplerden en az 20 tane ornekle gelmen lazim. mumkun mu degil mi sonra konusalim.
Mesaj tarihi:
Illa superyildiz adayi olmasina gerekmiyor genc oyuncunun da bizim isimiz bu degil. Yani benim isim GS scout ekibi olsa zaten oturur butun ligleri tararim muhtemelen agirligi da Dogu Avrupa - bize gelmesi daha mumkun olan Cek, Polonya, Macar liglerine filan yonelirim.

Ama onbinlerce futbolcu arasindan yabanci siniri da kalkmisken guzel islere imza atilabilir. Ama planli olmasi lazim bu isin Youtube videosundan degil.

Cok saglam bir scout ekibi kurmanin maliyeti Hamit'e verdigin kacta kacidir kim bilir..

On tane denersin biri gelir. Elbette kimsenin ilk tercihi TSL olmaz. Ama 300 bin degilde 750 bin verirsin, CL de oynuyorsundur adam gelir.
Tabii isin teror vs boyutlarini disarida tutuyorum.
Mesaj tarihi:
valequenta said:

@aceace

heyecan yapmissin filan bunlar guzel seyler.

araya binlerce futbolcu arasindan 5 tane de ornek serpistirmissin, bu da guzel.

ama Turkiye ile Belcika, Iskocya'yi bir tutmaman gerekiyor burada hata yapmissin.

Cinde de kesin bir tane senin gibi vardir. O da diyordur Burak Yilmaz Trabzon'a 1.5 a gitti biz niye 8 verdik diye.

Ribery de 2005 te geldi yahu, zaten liseli degilsen gormussundur Ribery'i Galatasaray formali bunu niye belirttin ki sdf.

edit: bi de emre mor'u koymussun da. aldik mi? sonuc? bana 100 kusur senelik kuluplerden en az 20 tane ornekle gelmen lazim. mumkun mu degil mi sonra konusalim.

Sadece bir transfer döneminde yapılan transferleri koydum... O da benim tanıdığım bildiğim genç yetenekler. Ben bir scout değilim. Sadece futbol izlemekten çok zevk alan bir taraftarım.
Benim dahi, adını sanını ismini cismini bildiğim 5 oyuncu, çok cüzi rakamlara hatta beleşe, Avrupa'nın en fazla kalburüstü diyebileceğimiz takımlarına gidiyorsa ve benim takımım bana Emrah Başsan'ı verip, takımın en iyi ismine Mobbing yapıyorsa isyan ederim elbette.

Ribery benim tezimi destekler nitelikte. Yani istenirse en üst seviye oyuncular dahi aranılır bulunur, çok cüzi rakamlara alınır. Sadece biraz daha zor.

Emre Mor ve Zivkoviç zamanında Galatasaray'ın beğendiği, en azından adları Galatasaray'la anılmış oyuncular. Birazcık basiretleri olsaydı keşke..

Türkiye ile İskoçya'yı Belçika'yı bir tutmamalıyım. Doğru. Çünkü İskoçya ve Belçika takımlarının verebilecekleri maaşların çok daha fazlasını, Türk takımları oyunculara önerebilecek kapasitede. Elbette kariyeri seçecek oyuncular var. Ancak kariyerine Galatasaray'da başlamış ve Barça'da devam eden Arda Turan örneği varken ikna etmek o kadar da zor olmamalı.

@Sotto

Abi Galatasaray'ın scout ekibinin elinde her pozisyon için onlarca farklı tarzda aday olduğunu biliyorum. Onların bile ellerini kollarını bağlamışlar. Zaten farkındaysan son zamanlarda adı çıkan isimlerin (Mor, Dembele, Zivkoviç hatta es kaza transfer olan Linnes) hiç birinin transfer edilmemesi ama Emrah Başsan'ın transfer edilmesinin tek bir açıklaması var. O da takımdan para çarpıyorlar.
Mesaj tarihi:
emrah bassan kotu transfer degil.

ayrica bedavaya geldi, para calmak gibi bi durum yok. sabit kazanci da makul seviyelerde.

ulan oyle seyler soyluyorsunuz ki su basiretsiz yonetimi bile savunur durumda kaliyorum bazen istemeden de olsa.
Mesaj tarihi:
ya genc parlatip satabilecek olsan zaten altyapidan turk cikarirsin. genetigimizde problem yok sonucta egitimde, sistemde problem var.

bosa hayaller kurmayin.

avrupadan her donem 2-3 tane top tier turk asilli futbolcu cikarken turkiyeden niye cikmiyor?

hagi popescu tafi capone, bunlari da mi biz yetistirdik?

hadi diyelim egittin; riberyler, balelar yarattin. bunlari sen avrupa fiyatina satabilecek misin? kasimpasaspora, besiktasa karsi cok iyi performans gostermis futbolcuyu 20 milyona satabilecek misin?

al ardayi 10a sattin ki o da rekor, adam gitti 3 katina satti daha sonra.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...