Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 niye abi geçen senede ikinci oldunuz, meydan boş değildi ki zaten oradaydınız :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 ali koç'un açıklaması takıma doping etkisi yaptı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Daha once de sordum o zaman calimero simdi de soruyorum... Bana son 10 yilin sampiyonlarini yaz. Bir de hangi sampiyonlarin hakem tarafindan eyyamla sampiyon olduklarini yaz. Cok ciddi soruyorum. Oyle ortaya atiyorsunuz ama Turkiye liglerinde oturup izledigin zaman benim acimdan haketmeden sampiyon olan takim yok. Gecen seneki Besiktas mi? Ondan onceki GS mi? Onceki Fener mi? 2 yil GS mi? Bursa mi? 2009 BJK mi? Cidden yazalim konusalim o zaman. Hakemler su takimlari sistematik kayirmistir diyelim. Bakalim. Kim olacakti bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Tamam yemek yemeye çıkıyorum şimdi dönünce olmazsa özelden de tartışırız. Bak bahsettiğim sadece şampiyonlar değil ama. Abi Ankaragücü ligden düşmesin diye kupa şampiyonu ligden düşmez gibi kararlar almış bi ülkeyiz. Play off mesela en yakın örnek. Bir ton var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 hakemlerin bir ligin kaderi ile oynaması için sistematik 34 maçta 34 hatalı yönetime gerek yok. 2 tane kritik hata, derbilerde 1 takıma çıkan kolay kırmızı kartlar işin rengini direk değiştirir. 2 kişi birbirinin boğazıına sarıldığında sadece 1 tanesi atılıyorsa bu insanların sesini yükseltmesi için yeterli sebeptir. siz ülkedeki siyasal iktidarın futboldaki yansıması gibi baktığınızdan olaya, her sesi yükselene töröröst bunlar demeleri gibi ağlıyorlar mızmızlanıyorlar, bunlar yıllardır böyle. bir durup 2 adım geri çekilip bakmak yok olaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Bak onlar hakem disinda olan olaylar ama. Ben hakemlerin sampiyonluga direk mudahelesinden bahsediyorum. Masa disi olaylar, hakem atamasi, baska turlu dalaveleri bilemem. Ben izledigim maclarda izledigim sezonlarda, dogru cok hakem hatasi gordum, bazi takimlarin lehine/aleyhine arka arkaya da olmus olabilir. Ama hicbir takim icin hakemle sampiyon oldu, sampiyonluk ayarlandi filan diyemem. Yok oyle birsey cunku. Yahu bu ulkede Bursa sampiyon oldu mesela. Onu kim ayarladi. sfds birileri Feto filan der simdi. Hakemle mi oldu Bursa. Fenerin TS macinda topunu kaleye hakem mi sokmadi. Uzar gider. @apple, abi sikintiniz orneklendirememeniz. Ben objektif bakmaya calisiyorum, hakliysaniz haklisiniz derim. Diyin bana su sene biz ince ince kiyildik sampiyon olacaktik kabul edeyim. Ama yok hatirlamiyorum. Diyin bana GS sampiyonlugu haketmedi oldu. Bakalim maclara kabul edeyim. Hani su Hamzali sezonda haketmedik dogru da, hakemle degil rakiplerin beceriksizligi yuzunden olduk biraz. Ve son haftalarda maclari nispeten sansa bala alarak. Ama bakiyorsun. Gecen seneki BJK. Haketmedi mi haketti. Ondan once biz dedigim gibi. Oncesi Fener. Adamlar kac hafta once bitirdi sak sak oynuyorlardi. Oncesi 2 yil GS. Catir catir aldi maclari, zaten BJK-FB acayip zorlamadi. Oncesi Fener - TS senesi. Onu hakemlerin disinda tutalim. Diyorum abi Bursa iste. Nasil oldu bu takim 3 buyuklerin kayirildigi ligde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Uzun uzun yazmama artık hakikaten üzülüyorum o yüzden kısa kesicem, penaltı kuralını bilmeyen hadi bilmemesi neyse okuduğunu dahi anlamayan adam gelmiş kuralı bana öğrettiğini söylüyor,kuralın benim dediğim gibi olmasına rağmen hem de. Aynen devam edin herkesi kendiniz gibi zannetmeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 beşiktaş taraftarıyla ne tartışıyorsunuz abi. göte göt diyemeyen adamlar bunlar. gs lehine verilen karar için sayfa sayfa ağlarlar. cenk tosun kendini 345 defa yere atmaktan kırmızı kart görmeyince sesleri çıkmaz. sene sonu şampiyon olamazlarsa yine dökülürler sokağa 20. haftada o korner verilseydi şampiyonduk diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Şşş dur seni de şikayet etmesin şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Sene sonu hazırlığı bu gözyaşları, o her zamanki ilk 4 5 hafta şampiyonuz, 8 9 da hakemler, 15 20de kahrolsun böyle lig kafası geri dönmüş anlaşılan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Ha bu arada beni net konuşamadığım için suçlayan arkadaşlar açsınlar bir de maratonda izlesinler kaç farklı yorum yapılıyor böyle ortada bir pozisyon için yüzde yüz penaltı diyebilmek için tek şart var, o da Beşiktaşlı olmak. Ben penaltı da olsa olmasa da bişi diyemiyorum futbol üstadları bile ulaşamıyor ben penaltı desem nolur demesem nolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Futbol üstadı Ahmet Çakar, Erman toroglu vs. evet. Futbol izliyorsam bir pozisyonu net açıdan gördüğüm zaman anlarım bunun için otorite olmaya gerek yok. Hiçbir şeyini anlamıyorsam, 10 kere izledikten sonra da ustatlar karar versin diyorsam izlemem zaten o oyunu. Adam çözülmez matematik problemi çözmüyor karşımda ben ona göre o kadar bilgisiz olayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 ne goygoy dönmüş gene ya. maçı izlemedim az üstte sotto'yu okudum adam haklı, bir şampiyonu direk belirleyecek kadar hata (bilerek ya da bilmeden) silsilesi olması (yapılması) pek muhtemel değil 34 maçlık seride. bir hatırladığım playoff çok saçma sapan bir olaydı gs'liler o konuda haklı. dün konusunda haksız mesela tosiç'in pozisyonunda, o gol olmasa kimse sallamayacaktı pozisyonu gol olunca riyakarlık baş gösterdi direkt. önceki gün konusunda haksız bir ton laf edildi kimse çıkıp da 'abi varsa bile 5-10cm lik ofsayt yardımcı kaçırabilir' demedi, herkes orta hakeme saydırdı bjkaydinus dedi (ki ne alaka yan hakem ne gösterdiyse onu çaldı herif) sonra piero gösterince herkes sus pus. hiç bjk / gs / fb ağlıyor demeyin hepsi ağlıyor net şekilde. bu üçü genel olarak kollanıyor gibi görünüyor ama bunun bir nedeni de statlardaki taraftar baskısı. bir de bugünkü gibi puan farkının çok açıldığı durumlarda belki biraz görmezden geliniyor olabilir - geçen sene gs maçlarında da bunun muhabbeti vardı - ama üç büyüklerde kafa kafaya durumlarda hakemlerin eyyam yaptığını felan sanmıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 DarKRideR said: niye abi geçen senede ikinci oldunuz, meydan boş değildi ki zaten oradaydınız :( Evet ya besiktas son 10 yilin sampiyonu, cok bosladik cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 3-5 sayfa olay olmus heralde biri ozet gecsin. neyse vazgectim calimero ve applevodka postlari gordum 1-2 tane. trashy bjk tayfa isbasi yapmis belli ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 calimero said: e abi gs'liler gelip fener başlığında fener savunuyorsa, valeq kafasında adamlar fener iyi rakipti ciciydiniz siz, şu tinerciler gitsin siz gelin pls diyorsa böyledir bu (ha bu son 3-4 haftadır her yerde böyle sadece valeq falan da değil) güçlü olan tarafa karşı cephe alınır. şu anda da ciddi bir dominasyon var, geçen senenin %50'sini oynamamamıza rağmen. fener gs falan rakip değil zaten bu sene şu futbolla başakşehir ciddi korkutuyor ama. souldarkorn said: Fener çok iyi değil ama yerden yere vurdukları kadarda kötü değil. GS birkaç maçta çok ters sonuç alabilirdi. FB den farkı olmazdı o zaman. BJK çok saçmalamazsa 2.lik savaşı verir FB-GS. Sen rage geçirmeden 2-3 sayfa önce bunu yazmıştım. Feneri neden koruyayım ki ? Bu forumda ki beşiktaşlılar böyle hissettiriyor bana. 1 senede tavan yapmış durumdalar. Durun abi 20+ senede 3 şampiyonlukla bu kadar kafalar güzel olacaksa işimiz var valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 calimero said: Futbol üstadı Ahmet Çakar, Erman toroglu vs. evet. Futbol izliyorsam bir pozisyonu net açıdan gördüğüm zaman anlarım bunun için otorite olmaya gerek yok. Hiçbir şeyini anlamıyorsam, 10 kere izledikten sonra da ustatlar karar versin diyorsam izlemem zaten o oyunu. Adam çözülmez matematik problemi çözmüyor karşımda ben ona göre o kadar bilgisiz olayım. Hacı sen biraz geride kalmışsın maratonda Erman 15 sene önce çıkıyordu ama tabi ki benim metin yerine Tümer yerine senin yorumunu dinlemem çok daha mantıklı ne de olsa her gün gazetelerde boy boy yazıları çıkan, TV'lerden eksik olmayan futbol üstadı sensin ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Liebe said: calimero said: Futbol üstadı Ahmet Çakar, Erman toroglu vs. evet. Futbol izliyorsam bir pozisyonu net açıdan gördüğüm zaman anlarım bunun için otorite olmaya gerek yok. Hiçbir şeyini anlamıyorsam, 10 kere izledikten sonra da ustatlar karar versin diyorsam izlemem zaten o oyunu. Adam çözülmez matematik problemi çözmüyor karşımda ben ona göre o kadar bilgisiz olayım. Hacı sen biraz geride kalmışsın maratonda Erman 15 sene önce çıkıyordu ama tabi ki benim metin yerine Tümer yerine senin yorumunu dinlemem çok daha mantıklı ne de olsa her gün gazetelerde boy boy yazıları çıkan, TV'lerden eksik olmayan futbol üstadı sensin ;) I rest my case şu söylemden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Sotto said: Daha once de sordum o zaman calimero simdi de soruyorum... Bana son 10 yilin sampiyonlarini yaz. Bir de hangi sampiyonlarin hakem tarafindan eyyamla sampiyon olduklarini yaz. Cok ciddi soruyorum. Oyle ortaya atiyorsunuz ama Turkiye liglerinde oturup izledigin zaman benim acimdan haketmeden sampiyon olan takim yok. Gecen seneki Besiktas mi? Ondan onceki GS mi? Onceki Fener mi? 2 yil GS mi? Bursa mi? 2009 BJK mi? Cidden yazalim konusalim o zaman. Hakemler su takimlari sistematik kayirmistir diyelim. Bakalim. Kim olacakti bakalim. Tartışmak için değil de sırf sordun diye söylüyorum 2003/04 Beşiktaş mesela ligin ikinci yarısında doğranmıştı. Uzun yıllar psikolojik etki bırakır cinsten doğrama hem de. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 O sezon Şekip federasyon başkan yardımcısıydı yanılmıyorsam. Tetikçi Cem Papila'nın da sınıf arkadaşı. Aziz Yıldırım'a da köstebeklik yaptığı hep iddia ediliyordu ki 3 Temmuzda da sıkça gündeme gelmişti. TR'de son 15 yılda falan ciddi anlamda maçlara müdahale edilen bir yıl varsa o Şekip'in orada kök saldığı ve büyük gücünün olduğu o 2 yıldır. Bir takımın her kilit maçı nasıl sabote edilir en güzel örneğiydi. TR'de bariz hakem müdahalesi son 20 yılda falan sadece o sezonlarda yapılmıştır büyük ihtimal. Benim gözümde o sezonlarla kıyaslayınca 3 Temmuz direkt saçmalık, en başından beri o kanıtlarla boşa zaman harcamadıktı zaten burada da hep yazıyordum. Ama orada şikeden yargılancak isim varsa da Şekip'ti. Feto'ya dua etsin yatsın kalksın yine onlar sayesinde girse de onlar sayesinde götünü kurtardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 applev0dka said: http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/00000016/TFF/MHK/IFAB-2016-2017-OYUN-KURALLARI-KITABI.pdf sayfa 94 Aşağıdaki durumlarda, gol atılıp atılmadığına bakılmaksızın, oyun durdurulur ve endirekt serbest vuruş ile oyun tekrar başlatılır: • Vuruşu yapan oyuncu hız almayı tamamladıktan sonra topa vurur gibi yaparak yanıltırsa (hız alırken yanıltmaya izin verilir); hakem vuruşu yapan oyuncuya ihtar verir kural cidden o şekilde değişmiş bu arada, tekrar yok top direk rakibe veriliyor. bilmiyenler açıp 2 saniye google okusun Sen okuyup anlamadıktan sonra biz okusak ne değişir? Bugün arkadaşlarla lafı geçti de, kesin burada da bilmeyen cahil vardır diye merak edip girdim, elma şaşırtmadı heheh. Emenike'nin topa koşusu 5 adımsa ilk adımda şöyle bir durup bakıyor, sonra devam edip koşuyu tamamlıyor ve vuruşu yapıyor. Attığın kuralda da "hız alırken yanıltmaya izin verilir" ibaresi var zaten senin gibi anlamayan biri çıkarsa bari parantezden anlasın diye ama onu bile anlayamayanları düşünmemişler, kusura bakma :p "Topa vurur gibi yaparak yanıltma" diyor zaten, "koşar gibi yaparak yanıltma" demiyor mesela. Üç dört ayrı yerden vurgulamışlar da anlamayan anlamıyor. Bilal'e anlatır gibi anlatırsak, koşarken mehter, maymunluk falan serbest. Topa gelip gelip ayağını kaldırıp vurur gibi yapıp da EHE diye vurmadan bırakmak yasak sadece. Emenike'nin yaptığı da bu değil zaten, izin verilen durum. Bu da FIFA kural kitabından alıntısı, Türkçe anlamayan adam İngilizce ne anlayacak ama olsun, bulunsun başkasına yarar belki; "... feinting to kick the ball once the kicker has completed the run-up (feinting in the run-up is permitted); the referee cautions the kicker ..." Konya'nın penaltısı bence penaltı, maç da bok gibiydi, takım da hala bok gibi, teşekkürler. PS: Hakemler elbette müdahale ediyor, Digiturk ve TFF de bunun öncüsü. Biri kopup giderse zevki kalmıyor, en çok para da Fenerbahçe taraftarında. Stad boş, LigTV cirosu az, henüz az bile yapıyorlar. Toparlanamazsak devre arasına doğru daha da desteklemeye başlarlar. Genelde nötrleyici hareket yapıyorlar ama bu sefer normal dağılımı bozmuş oluyorlar, sorun o. Yani "ilk 25 haftaya karışayım son 9 hafta şampiyonluk mücadelesini kendi haline bırakırız" diyorlar da belki komple kendi haline bıraksan ilk yarı BJK, ikinci yarı biz 10 puan fark atacağız da kafa kafaya geleceğiz. Sen ilk yarıdaki BJK gazının etkisini nötralize ettiğin zaman bu sadece FB'ye yaramış olur, falan filan. Türkiye'de futbol biteli rahat 5-6 yıl oldu, alışkanlık ve sevgiden maymun gibi izliyoruz işte malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 LOL. "bilmeyenler google okusun" adam anlamiyor boyle kabul edecegiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 aklınca benim telefondan yazarken yaptığım yazım hatasıyla dalga geçmiş de kendisinin yaptığı rezillik nolacak artık ben yazmaya utanıyorum. neyse umarım o resmini koyduğum kitabı alarak başlar çalışmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 popcorn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2016 bacyo & epıl Baggio said: applev0dka said: http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/00000016/TFF/MHK/IFAB-2016-2017-OYUN-KURALLARI-KITABI.pdf sayfa 94 Aşağıdaki durumlarda, gol atılıp atılmadığına bakılmaksızın, oyun durdurulur ve endirekt serbest vuruş ile oyun tekrar başlatılır: • Vuruşu yapan oyuncu hız almayı tamamladıktan sonra topa vurur gibi yaparak yanıltırsa (hız alırken yanıltmaya izin verilir); hakem vuruşu yapan oyuncuya ihtar verir kural cidden o şekilde değişmiş bu arada, tekrar yok top direk rakibe veriliyor. bilmiyenler açıp 2 saniye google okusun Sen okuyup anlamadıktan sonra biz okusak ne değişir? Bugün arkadaşlarla lafı geçti de, kesin burada da bilmeyen cahil vardır diye merak edip girdim, elma şaşırtmadı heheh. Emenike'nin topa koşusu 5 adımsa ilk adımda şöyle bir durup bakıyor, sonra devam edip koşuyu tamamlıyor ve vuruşu yapıyor. Attığın kuralda da "hız alırken yanıltmaya izin verilir" ibaresi var zaten senin gibi anlamayan biri çıkarsa bari parantezden anlasın diye ama onu bile anlayamayanları düşünmemişler, kusura bakma :p "Topa vurur gibi yaparak yanıltma" diyor zaten, "koşar gibi yaparak yanıltma" demiyor mesela. Üç dört ayrı yerden vurgulamışlar da anlamayan anlamıyor. Bilal'e anlatır gibi anlatırsak, koşarken mehter, maymunluk falan serbest. Topa gelip gelip ayağını kaldırıp vurur gibi yapıp da EHE diye vurmadan bırakmak yasak sadece. Emenike'nin yaptığı da bu değil zaten, izin verilen durum. Bu da FIFA kural kitabından alıntısı, Türkçe anlamayan adam İngilizce ne anlayacak ama olsun, bulunsun başkasına yarar belki; "... feinting to kick the ball once the kicker has completed the run-up (feinting in the run-up is permitted); the referee cautions the kicker ..." Konya'nın penaltısı bence penaltı, maç da bok gibiydi, takım da hala bok gibi, teşekkürler. PS: Hakemler elbette müdahale ediyor, Digiturk ve TFF de bunun öncüsü. Biri kopup giderse zevki kalmıyor, en çok para da Fenerbahçe taraftarında. Stad boş, LigTV cirosu az, henüz az bile yapıyorlar. Toparlanamazsak devre arasına doğru daha da desteklemeye başlarlar. Genelde nötrleyici hareket yapıyorlar ama bu sefer normal dağılımı bozmuş oluyorlar, sorun o. Yani "ilk 25 haftaya karışayım son 9 hafta şampiyonluk mücadelesini kendi haline bırakırız" diyorlar da belki komple kendi haline bıraksan ilk yarı BJK, ikinci yarı biz 10 puan fark atacağız da kafa kafaya geleceğiz. Sen ilk yarıdaki BJK gazının etkisini nötralize ettiğin zaman bu sadece FB'ye yaramış olur, falan filan. Türkiye'de futbol biteli rahat 5-6 yıl oldu, alışkanlık ve sevgiden maymun gibi izliyoruz işte malesef. fesleğen gibi oturtmak mı deniyordu buna? hayır adamalr birde parantez içinde açıklamışlar lan ciddi ciddi hala daha bunu koyup gelmiş kendi argümanına destek gibi sadfsadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar