Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
beşiktaş doğranmayınca rakip takımların salya sümük ağlaması normal.

Hayır verilenden çok verilmeyen var, verilince ağlanıp verilmeyince hakem de insan yaklaşımı çok komik oluyor.

bölüm moderatörü gelip beşiktaş haksız penaltılarla yeniyor diye yazınca daha da komik oluyor. Objektif olarak bakış bu şekildeyse neden hala bazı arkadaşların ceza almadığını da anlamış oluyoruz.
Mesaj tarihi:
Bölüm moderatörü taraf tutmayacak veya kendi fikri olmayacak diye bir şey yok. Takım da tutar, herhangi bir takıma torpil veya kıyım yapıldığını da düşünebilir, bu düşüncelerini dile de getirir. Gündem konusunun moderatörü de bir siyasi fikre sahip olup tartışmalara katılabilir ve bir partiyi kötüleyebilir mesela. Ha, o partiyi seven birisi yine o moderatörü de objektif olmamakla suçlar mı, suçlar, maalesef örnekleri de var. Vizyon bölümündeki bir üye de bir dizi, kanal veya stüdyo hakkında olumsuz fikir belirtebilir nitekim.

Kararlarda objektiflikle bunu karıştırmayın. Ha, bu fikirlerin herhangi bir kararı etkilediğini düşünüyorsanız da buyrun adminlere özel mesaj atıp bildirin, problem olmaz.

Maalesef bölümdekilerin %95'i (evet, buna hem forumda hem bölümde çok eski, bilindik üyeler de dahil) moderasyonun ne olduğunu bilmiyor, dahası gerçekten objektif bakmaktan bihaber, olmayacak şikayetlerde bulunup buna yaptırım uygulanmayınca adam kayırılıyor diyorlar.
Mesaj tarihi:
Stringray said:

bjk hiçbir zaman şaşalı oynamadı ki zaten. geçen sene çok atıyorduk, defans bundan da kötüydü kaleci en kötüydü. bu sene o kadar atamıyoruz sadece, o kadar da yemiyoruz. zaten hemen hemen aynı puan toplanmıştır karşılaştırılırsa bjk geçen sene ve bu seneyle. bu sene fb ve gs kötü başlayınca bjk 'şampiyon' olarak da öyle bir algı yakaladı sanıyorum. şu an abartacak ya da gömecek bir şey yok yani çok gaza geliyor taraftar her iki yöne de.

gs'nin defans bizden de kötü, geri dörtlü komple çöp, orta saha da vasat ama kaleci iyi olduğu için yakın işte takımlar. fb düzgün transfer yapıp yıldızlar da takımı ciddiye alıp oynarsa şampiyon olur rahat. iki üç nokta atış transferle bjk çok daha yakın şampiyonluğa da işte para yok sfsds transfer yapamıyor takım.

Geçen sene ofans olarak gayet keyif veriyordu bana Beşiktaş. Ben GS'li olarak oturup keyifle BJK maçları izledim mesela, ki artık kendi takım maçlarımı bile düzenli takip etmeyecek kadar soğudum. Ha 90 dk böyle değil ama gayet kaliteli atakları, organizasyonları vardı. Türkiye için güzeldi bana göre futbolu. Bu sene Avrupa maçları itibariyle o kadar etkili olmasa da (Gomez eksikliğine bağlıyorum ben) yine bana iyi göründü. Dediğim gibi ama kıstas olarak GS'yi kabul ettim.
Mesaj tarihi:
Moderasyonun ne olduğunu pekala biliyoruz, herhangi bir takımın başlığında ilgili takımla ilgili objektif bakış açısından tamamen uzak, neredeyse insanları tahrik edecek bir yorum yapmak değil moderasyon. Yorum pekala yapılır, ancak moderasyonun bu yorumları yaparken takım tutarak değil objektif olarak yapması gerektiğini düşünüyorum.

Vizyon bölümü örneğinde bir moderatörün bir filmle ilgili fanboyluğu/haterlığı(türkçe yıkıldı) gibi düşünebiliriz.

Açık bir şekilde mesajlarının %75'i rakip takım konularında tahrik temalı olan bir kişi, hele ki bu kadar şikayet almış olmasına rağmen ceza almadıysa, görevi kötüye kullanarak koruduğunu düşünürüm. Bu tabi benim kendi fikrim, yorumları sana yeterince tahrik edici gelmemiş olabilir...

Bu noktada, beğenmyorsan adminlere şikayet et cevabı da çok klişe, 10 küsür yıldır forumu takip ediyorum, ne yapayım seni şikayet mi edeyim? =)
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Geçen sene ofans olarak gayet keyif veriyordu bana Beşiktaş. Ben GS'li olarak oturup keyifle BJK maçları izledim mesela, ki artık kendi takım maçlarımı bile düzenli takip etmeyecek kadar soğudum. Ha 90 dk böyle değil ama gayet kaliteli atakları, organizasyonları vardı. Türkiye için güzeldi bana göre futbolu. Bu sene Avrupa maçları itibariyle o kadar etkili olmasa da (Gomez eksikliğine bağlıyorum ben) yine bana iyi göründü. Dediğim gibi ama kıstas olarak GS'yi kabul ettim.

bu sene çok ihtiyatlı oynuyoruz bir de. şl'de mecburen öyle oynadık geçen sene ligdeki gibi oynasak deşerlerdi. ligde de kadro sakatlık ve formsuzluk nedeniyle küçülünce bir iki gol atıp bıraktı maçları takım hep. geçen sene haftada 1 maç rahat rahat takılıyordu herkes. bu sene o yüzden güzel görünmüyor futbol ben de katılıyorum.

üzerine bu sene transferler ve sistem net şekilde uyumsuz. aboubakar 4231 golcüsü değil, talisca 4231 10 numarası değil ama öyle oynamaya çalışıyoruz ısrarla. bu adamlar şu an elden çıkamayacağına göre de sistem değişecek başka çaresi yok.
Mesaj tarihi:
@Rew bölümün tek moderatörüysen tarafsız davranmak zorundasın. Burada özellikle diğer takımlardan taraftarların bu düşünce yapın yüzünden yaptırımlarına, kararlarına zerre saygı duymadığının farkındasın değil mi?

-

Ayrıca geçen yıllarda ha haklı ha haksız sebeplerden sürekli önde olana karşı ağlama huyumuz olduğundan ve bu konuda tecrübeli olduğumuzdan iki senedir bir şey fark ettim, geçmişe dönük birkaç kez dönüp baktım hatta aynı şey sürekli olmuş.

Bu ülkenin taraftarı şampiyonluk yarışında önde kim varsa sürekli hakemler tarafından kollandığını ve şampiyon yapıldığını iddia ediyor. Kendi takımının vasıfsızlığını vs. tartışmak yok ama sürekli hayali argumanlar ile elinde hiçbir destek yokken çok rahat iddia ediyor, ediyormuş. Düzen bu olmuş, değişme olmayacağından "hakemlerle orada" diye zırlayanları artık iplemiyorum. Ciddi anlamda ergen yetememezliği çünkü.

Hani hep yazıyorum yine yazacağım. Hakemlerle 2. olan BJK bu ligde en çok faul yapılan ve rakiplerine en az kart gösterilen takım. Korunan takım iki senedir böyle istatistiğe sahip olmaz.

Kendi takımınızın bokluğuna ağlayın önce, başkalarının sikiyle gerdeğe girip, mutlu olamayınca da çıkıp vasıfsız ergenler gibi ortalıkta dolanmayın.

Hani tiksiniyorum şunu konuşmaktan ama hata konuşacaksak da BJK'den önce GS maçlarına bakın. Finali bu cümleyle yapmak istemezdim ama hadi FB'lilerin yine ağlama laf etme hakkı var. Bir GS'linin çıkıp BJK'yi koruyorlar deme hakkı hiç yok. TV'lerde bile üstüne basa basa kaç pozisyon, hata konuşuldu vs...

Ha ben buna hatadır diyip geçiyorum çünkü pozisyonlara bakıyorum; ya hata diye ağlanan şeylerin hata veya kayırma veya eyyam ile alakası yok ya da gerçekten hata ise zaten ligde istikrara oturmuş hatalar oluyor. Aynı hafta bile farklı maçlarda 3-4 kere rastlayabiliyorsun bazılarına vs...

Neyse düzen böyle oturmuş gelir-gider. Zırlamaya devam.
Mesaj tarihi:
Hayır mesela bir de ben çok fazla futbol grubuna vs. üyeyim, çeşitli forumlar, kapalı gruplar, Whatsapp grupları vs. bir ton şey yazılıp çiziliyor ve okuyorum.

Abi geçen Arsenal'li adamlar bile "HAKEMLER BİZİ KATLEDİYOR" diyor. Liverpool'lusu çıkmış "O.Ç federasyon Chelsea'i şampiyon yapacak" diyor.

Aşağıladığınız AKP'nin mağdur kafasının istemsizce topluma enjekte edilmiş hali bu resmen ya. Birader EPL'de bile tuttuğu takım kötü gidiyor diye hakemlere atlanır mı ya? Hani kendi tuttuğu şey en ilahi olan, en kusursuz yapı ve başarısız oluyorsa mutlaka başkalarının parmağı vardır. Olmasaydı başarısız olma ihtimali yoktur. Bu direkt şu kafa yani

Aynı adamların GS'lisi FB'lisi işte BJK korunuyor diyor. Aynı adamın BJK'lisi 3-4 sene önce Bilic yetersizliğinden şampiyonluk hediye ettiğinde GS-FB korunuyor diye ağlıyordu vs...

Takım ayrımı yapmıyorum. Herkeste aynı bok var. Ama işte yapacak bir şey yok.

Bu ağlama olayı özellikle şampiyonluk yarışını ilk defa sosyal medyada takip edince dikkatimi çekti. Eskiden ben de böyle yapardım da işte şimdi harbi tiksiniyorum görünce. İyi ki o çocuklukları bırakmışım diyorum...
Mesaj tarihi:
Şimdi iki konu birbirine karıştı.

Bir üye olarak (bu sıradan üye olabilir, moderatör olabilir, tw olabilir, admin olabilir) herkesin fikir belirtmeye hakkı var. Bu fikir bir takım hakkında olumsuz/kötü olabilir.

İkinci konuysa moderasyon. Moderasyon takımı (admin ve tw'ler de dahil) tek fark olarak kural dışı mesajlara yaptırım uyguluyor. Bu uygulamada da tarafsız olmak zorunda.

Siz moderatörün takım tutmasındaki veya yorumlarındaki taraflılıkla moderasyon kararı sırasındaki yaptırımını bir tutuyorsunuz. (Ha bu arada konu özelinde "ağlama" mesajlarına ceza gelirse forum genelinde bundan en karlı çıkacaklar BJK'lılar :P). Şu konu özeline gelirsek kaç haftadır ara ara konuşuluyor bu "ağlama" mesajlarını kaldırma düşüncesi. Ama tutup "BJK'lılar" veya sevmediğim X üye yapınca ceza isteyip başkasına laf etmessem olmaz.

Bu arada cidden kasıtlı bir kötü niyetimi görür veya düşünürseniz şikayet edin abi, ben bunun arkasındayım. Hiçbirinze darılmam kızmam ettiniz diye. Araştırılsın, bir sebebi varsa bana da yaptırım uygulansın. Şikayet etmem, hiçbirinize de gücenmem, kırılmam. Diğer bölüm mod.ları (mesela Darkrider) görüyor zaten şeffafça, orada da uzun uzun yazıyorum neden ceza almaması gerektiğini üyelerin, kimi zaman haklı görülüyor, kimi zaman haklı görülmüyor. Orada benden şikayet eden olduğunda ona da "hadi len kendi işine bak" demiyorum, karşılıklı konuşuyoruz.

Bahsettiğiniz sürekli tahrik içerikli mail atan üyeler zaten sınırı aştıkça ceza alan (ve muhtemelen anladığım kişiyse şu anda da cezalı) üyeler, ama aşmadığı halde ceza istediğinizde (başka üye atsa ceza almayacağı mesajlardan) evet vermiyoruz. Ha, tersi de oluyor, benim ceza istediğim üyeye verilmediği de oldu (Yine mesela Dark biliyor, hatırladın sen Dark ;) ). Veya kişisel olarak çoğu mesajından hoşlanmadığım, sevmediğim ama kurallar dahilinde yazdıkça da hiç laf etmediğim (ki zaten etme hakkım yok, olmamalı) "valla üslubunu ben de sevmiyorum ama cezalık değil" dediğim, bugüne kadar tek ceza almamış üye de var.

Ama dediğim gibi, orası işi moderasyon kısmı. İşin mesaj muhabbet kısmında takım tutarım, rakip takımla ilgili yorum da yaparım, abartmadan malubiyetle dalga da geçerim, kendi takımımla da geçiyorum zaten, geyiğine de girerim. Şakayla karışık "hakem kolluyor" da derim yani. Ha, bir kere moderasyon yetkilerimi de kullandım bunda, ama ondan da pişman değilim, takım o kadar beceriksizliğin üzerine transfer ettiği oyuncunun belgelerini yollayamayınca başlığı "Dursun Şarküteri Genel Tartışma" oldu. Ondan pişman değilim.
Mesaj tarihi:
Benim tepkim modluğuna değil izlemediğin maç üzerinden itham da bulunmanaydı.

Rewendor said:

Kaale almayan cevap mesaj atmaz, kaale alan da ona göre cevap verir zaten.

Diğer konuda, BJK'nın futbolu (lig maçını az izledim, avrupa'da takip ettim daha çok) GS ile kıyasladığım için benim için hala iyi futbol :)

Rewendor said:

Penaltı üzerinden gitmek fazla düz adamlık da, şu anda BJK'nın hakem desteğiyle liderlik mücadelesi verdiği ortada. Eşit koşullarda tüm o şaşalı futboluna rağmen FB'nin falan arkasındaydı net şekilde :)
Mesaj tarihi:
Of abi ya ulan 2 puan farktayiz böyle çılgın bir ağlama yok. Geçen sene nasıl vurduysak demek ki, fener gs kardeş oldu, az biraz fark atınca yine ağlamalar başladı. Abicim şu ligde Fenerbahçe kadar kollanan takım var mı on yıllardır. Bak gs nin şampiyonluğu daha fazla ama gs ye bir şey demiyorum. Gs bir şekilde muslera yla ya da dualarla (fetö dualarıyla! Ahahah Olm bunu dedi ya la başkanınız. Aziz den mi öğreniyosunuz bunları, cidden?) şampiyon oluyor. Adamlar leş ama 2 kupa alıyor falan. Elbette haksız maçları kupaları vardır ama genel değil bu. Ya sizin son 2 Başkanıniz ali sen ve aziz yıldırım neyim tatavasindasiniz hala bir mafya aşağı bir mafya yukarı. Hakem odası basmalar futbolcu kaçırmalar, şikeler, tehditler. Ula insanda biraz utanma olur başka takıma hele Beşiktaş'a laf ederken.
Mesaj tarihi:
abi çok uzuyor bu muhabbetler ya kısasını söyleyim ben. mhk vs kimse oturup pilan kurmuyor büyük resmi görmeye çalışmayın.
hakemler pek iyi değil evet ama 30 kere yavaş çekimde 3 açıdan izlediğiniz pozisyonlara herifler 1 kere ve anında karar vermek zorunda. çok takmayın o yüzden. yorumlanır burada tartışılır pozisyonlar ama her muhabbet hakem kayırdı, biçti olayına gelmesin.
üç büyükler genel olarak kollanıyor özellikle iç sahada evet. ama direk bir müdahale vs yok çok geride kalmadıkları sürece. bu sene fb aşağıdayken biraz boostlandı işte yukarı alındı. geçen sene birkaç gs maçlarında skandallar oldu da kimse sallamadı adamlar zaten orta sıralarda diye. ama şu anki puan durumunda kimsenin boostlanmasının bir espirisi yok. hayır son 4-5 hafta olsa hadi bir ihtimal diyeceğim de ligin ilk 3 maçından sonra x takımı hakemlerle kazanıyor muhabbetleri çok boş yani.
Mesaj tarihi:
Yok ya ben boş olduğuna katılmıyorum. Bir takım bir şekilde desteklenecekse sezon başında da yapılıyor ki ya daha sezon başı bişey olmaz densin.

Gecenin sezon sebebini bilmemekle birlikte ağır biçimde Trabzon'u dogradilar mesela. Paşa yi da ağır dogradilar deniyor ama izlemedim yorum yapamayacağım paşa hakkında.

Trabzon bu sene de dograniyordu, şimdi biraz ayar çektiler mesela Birkaç haftadır kollanıyor. Yani mhk bilerek bir şey yapmaz demesin kimse, burası Türkiye.
Mesaj tarihi:
Peregrin said:

noldu ya dun boluyla berabere kalinca icinize mi oturdu yoksa hakkiniz mi yendi gene.

kapi gibi cumhurbaskaniniz var, zatialiniz cekin yine federasyon size biseyler ayarlar sdf
her olayı fetoye bağlayıp hükümet yanciligi yapan başkan ve as başkanınızın olması ve buna rağmen bize laf atmak. Biz eleştiriyoruz, o varsa çarşı muz da var notrluyordur kafanı yorma. Tayyip in kendisi fenerli lan bi defa.

Misal tosun tosun demişsin, Beşiktaş'ta herkes tosun yedeğe çekilsin böyle emek hırsızlığına oynayacaksa diyor. Sizde olsa aferin kocuma, ağlamayın zaaa çekilirdi.
Mesaj tarihi:
Abi sıkıntı onda çoğunlukla şeydi, TS ezildiğini düşünüyordu ve taraftar ile oyuncular o psikoloji ile sahaya aktığında sürekli bir agresiflik içindeydi. O da hakemleri etkiliyor ve kararlarına etki ediyordu.

Mesela GS maçında geçen sene büyük doğrandı TS ama onun dışında ağlanılan maçların büyük çoğunluğunda kararlar hep doğruydu. Yani bilerek indirmeye çalışma yoktu, ama üzerlerine hata yapıldığı doğruydu.

3 sene önceki BJK mesela bir benzerdi. Takım zaten agresif sahaya çıkınca ve hakemlerde o psikolojiye kendini şartlamış adamlar kart görmeye de yatkın oluyor, hakem de normalde çıkarmayacağı şeyleri çıkartıp kontrol altında tutmaya meyilli oluyor vs...

Bizim ülkede hakemlerin en büyük sorunu psikolojik yeterliliklerinin olmaması. Baskı altında kalmaları ya da baskı ile mücadele etme yöntemlerinin çağ dışı olması.

Tolga Özkalfa mesela. Niye bok gibi bir hakem? Bu adam kontrolü tutmak için bol kart göstermenin mantıklı olduğunu düşünen ve bunu uygulayan bir hakem. Oyunun içine ediyor, tartışmalı bir ton olaya imza atıyor ve kontrolü yitiriyor vs...

Her neyse; hakemler en nihayetinde kötü. MHK'nin hakemler üzerinde kasıtlı komutlarla takım kayırdığını ben artık düşünmüyorum. Elbet art niyetli hatalar yapan hakemlerde var, ben tertemiz bir federasyon ve MHK var demeyeceğim hiçbir şekilde ama öyle abartıldığı gibi yok.

Ayrıca bir takım korunacaksa ve şampiyon yapılacaksa hakemlerden ziyade fikstürle vs. yapılır. Aziz'in bir türlü gerçekliği inkar edilemeyen tapeleri bile fikstür ayarlamaları üzerineydi hatırlarsanız, hakemler üzerine değil.
Mesaj tarihi:
Caguar said:

Rewendor said:

Diğer konuda, BJK'nın futbolu (lig maçını az izledim, avrupa'da takip ettim daha çok) GS ile kıyasladığım için benim için hala iyi futbol :)

Rewendor said:

Penaltı üzerinden gitmek fazla düz adamlık da, şu anda BJK'nın hakem desteğiyle liderlik mücadelesi verdiği ortada. Eşit koşullarda tüm o şaşalı futboluna rağmen FB'nin falan arkasındaydı net şekilde :)

Pozisyonları özetleri izliyoruz sonra işte :) Zaten bu sene çok maç izlemediğimi pek çok defa dile getirdim farklı topiklerde. Zaten dediğim gibi şakayla karışık yapıyorum yorumları. Kendi takımıma da yapıyorum, alakasız Avrupa takımına da benzer yorumlar.

"Takımıma kayırılıyo dedi tahrik oldum" demekle "Oruçluydum, önümde sigara içti tahrik oldum dövdüm" demenin pek farkı yok. Ha tutup hakaret ederse veya kasıtlı tahrik etmeye kalkarsa o ayrı.
Mesaj tarihi:
Valla dark Katılmıyorum. Çünkü her türlü pozisyonla hakkı yendi Trabzon un. Penaltıları verilmedi, karsi takımın kırmızılar verilmedi falan filan. Hani o gs maçı vitrindi ya, o maça bakma sen. Hayır bir de sezon boyu sürdü hani beyler yeter vurmayın adam öldü de demediler. Sezon boyu vurdular. Sanırım orada Tayyipci olsa da başkana bi garez vardı. 9 ay 10 gün ceza vermişlerdi hatta kadınlara hakaret edince, Türkiye de böyle anticinsiyetci süper bi ceza yok mesela shshsbsvd
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Caguar said:

Rewendor said:

Rewendor said:

Pozisyonları özetleri izliyoruz sonra işte :) Zaten bu sene çok maç izlemediğimi pek çok defa dile getirdim farklı topiklerde. Zaten dediğim gibi şakayla karışık yapıyorum yorumları. Kendi takımıma da yapıyorum, alakasız Avrupa takımına da benzer yorumlar.

Burada ya da fener topiginde yapma abi o zaman işte triggerliyosun milleti. Kendi takımına yap, hakemlerle şampiyon Beşiktaş diye ehe mehe şaka takılıyorum olmaz.
Mesaj tarihi:
Şimdi yani insanlar hakem hatalarına ciddi ciddi şike yada takım kayırılmasına mı bağlıyor?
Hiç mi epl izlemediniz? Hakemler oyun aksın diye bazen öyle pozisyonları devam ettiriyo ki Tr de Gs-Fb maçında olsa Bjk taraftarı bile iner sahaya. Bildiğin hakem hatası işte. Komplo teorisiyle maç izlemeye gerek yok.

Bu arada bende eyyam yaptığını düşünüyorum hakemlerimizin ama o büyük takımların oynadıkları küçük takımları ve hakemi etkilemesi - ezmesi yüzünden genelde. Avrupada, Cl de falanda oluyor zaten. Ona yapacak birşey yok. Mesela Manu-Gs maçında elle indirilen topa verilmeyen penaltı yada Bjk-Kiev maçı gibi.
Mesaj tarihi:
Esas konu kaçıyor, bu tür mesajlardan kimsenin "trigger" olmaması gerekiyor. Zaten olay o. "Ben bu mesajdan tahrik oluyorum kızıyorum" diyen sorunu kendinde aramalı, mesajda değil. Futbol takımı konusunda insanlar fazla çabuk sinirleniyorlar, zaten bölümün genel olarak derdi de bu. Burada ciddi ciddi şekilde federasyonun ya da hakemlerin bir takımı kayırdığını veya doğradığını da düşünebilir biri. Veya yerine göre ufak müdahalelere de destek çıkılıyor diyebilir. Mesela geçen sezon başı TS'ye gerçekten kasıtlı kıyım yapıldığına inanıyorum ben. Ya da bu sezon Mete Kalkavan'ın çok da iyi niyetli olmadığını düşünüyorum pozisyon değerlendirmelerinde. Ha, bunu "beşiktaş hakem desteğiyle zirvede" diye abartmak da işin geyik kısmı. Yine geçen sezon ikinci yarı GS için de ciddi ciddi biraz kollama vardı daha beter düşmesin diye. "Şakayla karışık" dememin sebebi de o, tamamen şaka değil, ama mizahla yoğrulmuş. Ha, zaman zaman alakasız tek pozisyondan geyiğine "yine kollanmış takım" geyiği de dönüyor mu, dönüyor.

Bu tür hakem desteği kösteği muhabbetinden trigger olacak kişi biraz da hatayı kendinde aramalı. Bunlar tahrik olunacak mesajlar değil, olmamalı. valeq'ten gidelim mesela, arada sınırı aşan mesajları da vardı, zaman zaman tekil mesajlardan, zaman zaman genel tutumdan uyarı ve ceza da aldı. Ama pek çok mesajı yine tahrik olunmaması gereken mesajlardı. Teker teker birkaç mesajını inceledik mesela moderasyon bölümünde, biraz olarak insanların futbolda genel kontrol kaybetme eğiliminden, biraz da adamın ismi çıktığından pek çok sıradan mesajı gereksiz tepki çekti. Ondan sonra da "üye kollanıyor" oldu.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...