Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization VI

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

@Kriko: Lan lale sana kemik atan oldu mu?

(Civ oynarken kavga çıkarıp sonra beni Steam den falan silen bir kezban olarak hakikaten çok doğru bir noktaya parmak basmışsın ama)

@Bir üstteki arkadaş: Abi sanki üreticiden kutulu oyun alıp tek tek paketleri açıp çıkan keyleri satıyorlarmış gibi insanı salak yerine koyarlarsa her şeyi derim yani
Sosyal ağlarda paylaş

abi üzgünüm ama bir civ fan olarak civ5'ten sonra oyundan tat alamıyorum. ha 5'i oynadım mı oynadım ama single player'de rise of mankind eklentili 4'teki tadı vermiyor hiçbiri. Ha stabil bir mod değildi sağlam pc istiyordu falan yine de çöküyordu kasıyordu endgame'de rise of mankind ama olsun yine de çılgın keyifliydi. o mod'daki (sanırım beyond the sword'da yoktu modile geldi diye hatırlıyorum) puppet ülke olayı mükemmeldi, kültür ile convert etme ya da kültürden dolayı diğer ülkeye katılmak isteme olayı güzeldi, biten civ'in tekrardan doğması güzeldi.

din olayı hala acaip basit, din sayesinde alınan trait'ler acaip saçma. din deme bunun adına, hedelek de yine civ 5'teki mantığa gelir. vay efendim dinden ötürü kültür geliyor, çekiç geliyor yav he. din kardeşliği daha önemli olmalı belli bir çağa kadar, dindarlık ya da open-minded'lık gibi seçeneklerimiz olabilmeli. dindarlık daha savaşa yararken open-minded'lık farklı science gibi olaylar getirebilmeli. ya da dinimizi bu yönelimle seçmeliyiz. dini reform yapmaya çalışabilmeliyiz ancak ne kadar örümcek kafa bir din oluşturduysak reform o kadar zor olmalı. random event bile olabilir reform diğer yaptıklarımıza göre. dini isyanlar çıkmalı vs vs.

spy olayı berbat, detay yok, koy spy'ı tech çalsın olayı bundan ibaret. diplomasi zaten yok gibi gerçek dünyadan kopuk, too dumbed down.

civ 6 oynamadım tabi ama bu tarz yenilikler getirdiklerini hiiiiiiç sanmıyorum. yine saçma sapan kendi dünya mekaniklerine sahip bir oyun olup çıkacak, city state'ler falan ne abi geliyorsun son çağa hala bir city state.

keyif için oynarım dediğim gibi ilaçlı milaçlı ama uzun uzadıya beni saracak kendine bağlayacak bir oyun olmayacak sanırım civ 6 da 5 gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

district yanı isteyen wonderların bir listesi lazım öbür req ile birlikte. mesela atıyorum industrial district yanı river yanı hill vesaire. umarım bir aslan yapar da nete koyar :P

civfanatics'de şunu buldum:

said:
You need 1 housing for every 1 population.
You need 1 amenity for every 2 population.
You can have 1 district for every 3 population.
Sosyal ağlarda paylaş

Of conditionlar çok saçmasapan ya bazı wonderlar için, alhambra filan kasınç yani. Şu komşuluk saçmalığına hiç gerek yokmuş.

Üsküdara laf ettim diye başıma musallat oldu resmen, üç şarkıda bir üsküdarı tekrarlıyor bu gece sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

Durun durun!

Today Team Liquid is proud to announce the creation of our Civilization Team and an initiative to launch Civilization VI into the world of competitive esports.

https://www.teamliquidpro.com/news/2016/10/21/discovering-new-land-with-mrgametheory

HAUHSDAFUHOUSHDFHUAHDSOFHOAIHDFIUHAOSDIUFHAHSDOFHIUHFIUASODFHU

Bi oyunu 10 saat süren oyundan E-Spor çıkarmaya çalışmak. ZAUHHUASHDHUASHDH
Sosyal ağlarda paylaş

Allahım yarabbi modern eraya girince artık üsküdara giderken epik bombastik john williams orkestra aranjmanına döndü, frodo yüzüğü mordora değil de üsküdara götürüyormuş gibi hissediyorum şu an dinlerken. 1535te dayanamadım kendim diktim rodos heykelini artık.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır, dediğim gibi policy olayları, evrekalar filan çok iyi yenilikler. ama hex puzzle tam bir saçmalık. ikisini de söylüyorum.

ama şu müzik serinin en kötüsü direkt. bütün gece üsküdar'ın her çeşit aranjmanını dinledim. müziği kapattıracaklar ilk defa bir oyunda. bu kadar mı az olur track sayısı, dönüp dolaşıp hop üsküdar, hop üsküdar. arap da değil roma ile oynuyorum güya.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

hayır, dediğim gibi policy olayları, evrekalar filan çok iyi yenilikler. ama hex puzzle tam bir saçmalık. ikisini de söylüyorum.

ama şu müzik serinin en kötüsü direkt. bütün gece üsküdar'ın her çeşit aranjmanını dinledim. müziği kapattıracaklar ilk defa bir oyunda. bu kadar mı az olur track sayısı, dönüp dolaşıp hop üsküdar, hop üsküdar. arap da değil roma ile oynuyorum güya.

daha oyuna bakma firsatim olmadi ama Sam sen zaten oyun cikmadan sevmemistin
Sosyal ağlarda paylaş

agenda olayi falan ai ile oynarken ayri bi keyif getirmis, sacma sonuclar da dogurabiliyo tabii ki. barbarossa komsum statelerle aram iyi olunca tehdit falan etti ama simdi alliance kurduk agzini acmiyo mesela adam, herseyden memnun. fakat luxuryleri falan isterken fahis fiyatlar cekiyolar. adanin diger kosesindeki fransa sifir iliskim olmasina ragmen sirf herkese delege gonderdim diye benden hoslanmaya basladi su an gibi gibi.

sam de baydi artik topikde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...