Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Joker Game

Sam

Öne çıkan mesajlar

https://img7.anidb.net/pics/anime/180302.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=qX5QKi0qwlY
ikinci dünya savaşı öncesinde, japonya tarafından kurulan d ajansı isimli bir ordu istihbarat örgütünün üyelerinin japonya ve dışındaki maceraları.

production ig tarafından yapılan bir roman uyarlaması seinen. 12 bölüm olacak. tamamen ciddi ve tarihi bir seri arayanlara özellikle tavsiye edilir.
Sosyal ağlarda paylaş

4

Evet işleniş olarak biraz zayıftı da kurgu olarak mükemmeldi, benim çok hoşuma gitti. Bir casusun tamamen side character olarak arka planda kalıp olayı başkasına çözdürmesi filan bayağı başarılı olmuş.

İşleniş olarak zayıf kalması da normal, 20 dakikalık bölümde daha öncekilerden bağımsız bir olayı anlatıyorlar ve bütün hikayeyi, girişini, gelişmesini, sonucunu sığdırıyorlar.
Yaymaya kalkışsan, araya biraz da filler sıkıştırsan 3. bölümden de, 4. bölümden de ayrı ayrı sezonluk anime çıkarırsın. Sulandırmadan yapsalar bile en az 4-5 bölüm rahat çıkar.

Tabi bu şekilde de gereğinden hızlı geçiyorlar bölümün tadını alamadan bitiriyorlar o açıdan biraz tatsız geliyor, ama hala güzel bence. Zaten amaç bu standalone hikayelerin her birinin üzerinde ayrı ayrı durmak değil, casusların faaliyetlerini göstermek olduğundan onun pek önemi yok bence.

Ayrıca kumar masasında görmeden önce de şüphelenecek çok davranışı vardı zaten. Daha en başından patlamayı duyunca yere yatmak yerine camın dibine koşturmasını ben bile saçma buldum, askeri eğitim almış birinin daha o anda abi sen ne ayaksın lan diye çıkışması lazımdı. Orada yanına çağırıp al dürbünü bak diyip ha orası benim evimdi demesi de tuhaf. Olay anında dikkatimi çekmedi ama adamın sonradan jetonunun düşmesi, adam şahit olsun plana iyice ikna olsun diye yaptığını anlaması normal. O kumarhanenin pek temiz bir yer olmadığı da ortada. Bir anlık şüphelenmesi yeter zaten, şüphelendiği anda geri kalan noktaları birleştirmiştir anında.

Bölümün tek kötü yanı Oikawa'nın yakalandığı anda Akame ga Kill villainına dönüşmesiydi. O kısmı facepalm cidden.
Ama onun haricinde çok başarılı.

Sosyal ağlarda paylaş

abi bi ajan kendi kimliğini niye böyle ortaya atsın. mektup ile coini gönderseydi, gerçeği öğrenmek için buraya git deseydi direk :P bunun dışında daha çok bilgi ile feedlemesi, interaction gerekiyordu. ama eleman sherlock kesilip olayı çözüyor, o yüzden meh yani.

maddohaus atmosferi, havayı çok iyi veriyor gerçekten zaten ama writing kötüydü bence yani. sonda zaten writing'in aküsü bitiyor. seriyi episodic yapınca herhangi bi direction da olmuyor. üstüne caseleri böyle kötü işlerlerse olmaz yani. 3.bölüm iyiydi de her case tek bölüme sığmıyor yani.

sonda officer'ı tek başına confront etmesi bile saçmalık. zaten daha iki bölüm önceki ilk case ile aynı sona çıktık farkındaysanız, officer corruption gene.

https://imgur.com/tFCF32V.png
şuna da güldüm bildiğin yani :D

Sosyal ağlarda paylaş

madhouse değil, production ig. onlar dışında yapabilen yok ciddi serileri bu kadar oturaklı.

4

kurgu süperdi. japon yapımı olarak gene dönüp dolaşıp "ah biz ne kötüymüşük" diye ağlayacaklar yani yapacak birşey yok ona. almanlar & japonlar günah çıkarma faslını geçemedi. "of amarigaya ne koyduk" bölümü bu seriden çıkarsa şaşarım. işte maksimum "amarigadan öğrendik pislik yapmayı" deyip geçtiler.

eleman sherlock kesilmiyor, tamamen beceriksiz bir adam olmayınca eline geçen bilgileri değerlendiriyor işte. sondaki "sevgilimdi" kısmı biraz havada olmuş ama artık ona da film icabı diyelim. kötülerin dellenmesi de gene biraz "of ne kötüydü bizim ordunun subayları" diyebilmenin eseri biraz.

yani şu bölümde suçlular çinli falan çıksa gene çin resmi gazeteleri filan çıldırırdı, komedi ölçüde ciddiye alıyor bütün pasifik ülkeleri japonlar "HONTONİİİİ SUMİMASSEEEEEENN" diye ağlamayınca her yapıtta. gate ile ilgili muricalılar ne ağladı gören anlar yani.

episodic olmasında bir kötülük yok, tarihin en iyi serisi sac'ın yarısı episodic. illa 10 bölüm arc olmasına gerek yok iyi bir seri yapılması için. her bölümde ayrı bir ajanın macerası olacak belli zaten op'daki neredeyse bir düzine charı görünce. belki beraber çalışırlar birkaç bölüm o da mümkün. peşin hükme hacet görmüyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

7

hem öyle, hem ben anlamadım neden alman ajanını kurtarmıyor madem ittifak kurmuşsunuz. onun dışında iyiydi ama, tek kötüyü almanlar yapacak diye korkmuştum. neyse ki ingiliz'e de suç yükledi.

"savaş çıkınca işimiz biter" sözünü "kan dökülmeyecek şekilde ülkemize avantaj sağlayamamak bizim yetersizliğimiz olur, sonra da mankafa ordu subaylarına kalır kararlar" anlamında yorumladım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...