aquila Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 "hedefi" yok ki, marsi iskalasa nolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Amac mars'in yorungesine girmekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 hedefi nasıl olmaz, yeniden kullanılabilir roketlerle mars'a gitmeye çalışıyorlar. Bence center core'un inememesi, mars'ın yörüngeyi ıskalamaları falan baya büyük fail. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Sence oyle de, senceyle benceyle ilerlemiyordur adamlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 tamam işte ilerde bu sorunları nasıl çözerize odaklanıp hallederler ama fail yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 araba attılar marsın yörüngeye ARABA nasıl fail olabilir ki girsin girmesin asdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 7thBreath said: hedefi nasıl olmaz, yeniden kullanılabilir roketlerle mars'a gitmeye çalışıyorlar. Bence center core'un inememesi, mars'ın yörüngeyi ıskalamaları falan baya büyük fail. maalesef öyle değil, amaç falconun kalkışını ve 3 ateşleyicinin sapa sağlam inip inmemesini test etmekti, araba sadece şov. kaldı ki roadster zaten tam olarak mars yörüngesine de oturmayacaktı, arada bir yörüngede kalacaktı. asıl önemli 2 ateşleyici sağlam bir şekilde geri indi, core gg ama elon musk zaten core'un diğerlerine nazaran önemsiz olduğunu eskiden kalma bir itici olduğunu söylemişti önceki bir röportajda. "HEDEFİ NASIL OLMAZ YA" tam türk bakış açısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 ya mars'ın yörüngesine araba mı attılar hakkaten? mars'ın yörüngesine? araba bi de. ben roket falan gidecek de yörüngeye girince bırakacaklar diye düşünmüştüm. payload'u ne zaman roketten ayırdılar? bir de gitmesi ne kadar sürecek? edit: ekim civarı varması bekleniyormuş unofficially Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 olay araba atmaları değil, marsın yüzeyine nükleer güçle çalışan alet indireli bile yıllar oldu zaten. bütün mesele adım adım marsa insan göndermeye yaklaşmak ve bu sırada insanoğlunun ilgisini çekmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 doğru aslında da araba'dan dolayı oluşan algı çok farklı oldu sanırım hakkaten. 1-2 aya içi insan dolu otobüs atacaklarmış gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Cokomantis said: doğru aslında da araba'dan dolayı oluşan algı çok farklı oldu sanırım hakkaten. 1-2 aya içi insan dolu otobüs atacaklarmış gibi :) Abi aynen işte, herif demode olmuş uzayı fethetmek fikrini tekrar popüler bir hâle getirip halk desteğiyle abd hükümetini veya diğer hükümetleri de yatırım yapmaya yönlendiriyor. 15 yıl önce eski nasa çalışanlarının vs. katıldığı uzay ile ilgili toplantılarda marsa fare koloni kursak dediğinde ordaki kişilerin bile ciddiye almadığı adam 2 şirket kurup bütün insanlığı angaje etti. hani iş adamlığı bilimadamlığı falan bir yana da adamın insanlar üzerindeki nüfuz etme becerisi gerçekten inanılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 hedefi olmaz derken, adamlar eğlencesine fırlatmadı demek istiyorum sonuçta bir amaç doğrultusunda yapılmış test uçuşu. Musk'ın bir girişimci olarak sunduğu, en çok ilgi çektiği konu yeniden kullanılabilirlik ve akabinde fırlatma maliyetlerini düşürmek. adam bir pazar olduğunu düşündüğü için bu işleri yapıyor, hatta Falcon Heavy'de center core'un tasarımında bir dünya değişikliğe gittiler artık atılan uydular küçülüyor diye center core'u küçülttüler, proje uzadı, 3 kere proje iptal aşamasına geldi vs. vs. Kısacası o coreların hepsinin yere sağ salim inebiliyor olması projenin devamı için BAYA elzem. arabada mars'ın yörüngesine değil güneşin yörüngesine yollanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 oradan da marsın yörüngesine geçecek en sonunda https://hugelolcdn.com/i/499601.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 odchu said: Bu starman in arabasini roketin neresine takmislar ya, hangi acidan gorduk dunya etrafindayken. Sonra nasil ateslediler de yola cikti, bulamadim cizim fln araba kapsülün içerisinde, kinder sürpriz yumurta gibi bişey http://www.abc.net.au/news/image/9404732-3x2-700x467.jpg iç yüzeydeki siyah paneller ekran, o anki açısına göre dışarıdaki görüntüyü içeri yansıtıyor ve biz şunu görüyoruz http://s3.india.com/travel/wp-content/uploads/2018/02/Starman.png uzay boşluğunda bir tesla yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 https://youtu.be/wbSwFU6tY1c?t=2486 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 ben canlisini kacirmistim, 5-10 dakikalik ozetini izledim, arabayi boslukta takiliyo, selfie cubugu gibi uzantilarla kameralarla kendini cekiyo zannettiydim askdlfj sunun whitepaper gibi bir zimbirtisi var mi, okuyalim bari a-z'ye nedir ne degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 inanamiyorum buna ya, bizi kandiriyorlar boslukta diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 fairingler açıldı işte. baya uzay boşluğunda araç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 link attım baksanıza cnms ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 hatta bu uçuşta yapılan bir test de fairinglerin başka bir gemi tarafından okyanusta kurtarılmasıydı. o da başarısız olmuş. yine basın toplantısında anlatıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 abi patide bile olayda birçok yeri anlamamış adam var valla komplo teoricilerinden farkınız yok ya dsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 ginaly niye bizi kandiriyorsun... uzayla ilgili size ilginc bisey soyleyeyim genelde uydularin oldugu yerde (LEO) yercekimi yeryuzundekinin 90%i falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 ginaly said: odchu said: Bu starman in arabasini roketin neresine takmislar ya, hangi acidan gorduk dunya etrafindayken. Sonra nasil ateslediler de yola cikti, bulamadim cizim fln araba kapsülün içerisinde, kinder sürpriz yumurta gibi bişey http://www.abc.net.au/news/image/9404732-3x2-700x467.jpg iç yüzeydeki siyah paneller ekran, o anki açısına göre dışarıdaki görüntüyü içeri yansıtıyor ve biz şunu görüyoruz http://s3.india.com/travel/wp-content/uploads/2018/02/Starman.png uzay boşluğunda bir tesla yok yani Lutfen troll ol ya sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 sardalya said: ginaly niye bizi kandiriyorsun... uzayla ilgili size ilginc bisey soyleyeyim genelde uydularin oldugu yerde (LEO) yercekimi yeryuzundekinin 90%i falan Bu da yer cekimini hangi referansa gore dusundugunle ilgili. LEO'da dolasan aracin icindeysen eger hissettigin yer cekimi kuvveti sifir abi. Ama seni o yorungede tutan kuvvet elbette dunya'nin yercekimi kuvveti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2018 valla trollük değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar