Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

azerilerin türklerden nefret etme sebepleri

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Bir çok sebep olabileceği gibi gayet mantıklı sebeplerde vardır. Mesela Şah İsmail Hem İran'daki Güney Azerbaycan'da hemde Azerbaycan Cumhuriyetinde Alparslan'a denk hatta daha fazla öneme sahip milli bir kahramandır. Kızılbaşlar direk Azerilerin atalarıdır.

Bu ülkede hem kızılbaşlardan hem Şah İsmail'den ölesiye nefret eden, Yavuz Sultan Selim köprüsü yaptıracak kadar gözü dönmüş bir iktidar var.

Yavuz Sultan Selim köprüsünün adı yalnızca Türkiye'de alevilere atılan bir kazık değildir, Güney Azerbaycan ve Azerbaycan Respublikası atılan kazıktır.

Daha net ifade edeyim;

Bu Az wikipedia'sında Yavuz Sultan Selim'e ayrılan girdi

https://az.wikipedia.org/wiki/I_S%C9%99lim

Buda Şah İsmail'e ayrılan girdi.

https://az.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eah_%C4%B0smay%C4%B1l_X%C9%99tai
Sosyal ağlarda paylaş

ben baküde 2 sene yaşadım abi, afadersin ama bok gibi şehir ve insanlar da leş istisnaları ayırırsam.

hani yazmışlar etmişler türkler böyle diye ama kendileri de öyle veya çok daha beterler.

hobi olarak türklerden nefret ediyolar, sonra da gelip trnin en iyi üniversitelerine beleşten kapağı atıyorlar hiçbişi bilmeden.

benim zamanımda çoğu kişi sallamasa da en azından 2 devlet tek millet dalgası vardı, şu an daha beterdir durum heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

kami said:

ben baküde 2 sene yaşadım abi, afadersin ama bok gibi şehir ve insanlar da leş istisnaları ayırırsam.

hani yazmışlar etmişler türkler böyle diye ama kendileri de öyle veya çok daha beterler.

hobi olarak türklerden nefret ediyolar, sonra da gelip trnin en iyi üniversitelerine beleşten kapağı atıyorlar hiçbişi bilmeden.

benim zamanımda çoğu kişi sallamasa da en azından 2 devlet tek millet dalgası vardı, şu an daha beterdir durum heralde.

Şu o kadar doğru ki. Oturmasını kalkmasını bilmiyor develer, trafik desen Ankara trafiğine rahmet okutur. İnsanlar kaba saba ve özellikle ikiyüzlü. Özellikle her işlerinde hile hurda yapmayı seviyorlar, bizden daha fazla hatta. 2 dövlet bir millet diyen azeri seni silkmeye çalışıyordur başka bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

sözlük başlıklarını taşımayın şuraya ya
hadi önemli bişey olur neyse şu çöp direk

+1

Ayrıca ünide benim eve gelen 3 azeri kız gayet mutluydu...
4 saat boyunca bi ona bi ona...

Ha ertesi gün nefretlerini kazanmıştım o ayrı konu +1 nefrette benden ozaman.
Sosyal ağlarda paylaş

bakululer iyidir. azerinin egitimlisi turkun egitimli comarini rahatca donunda sallar. cahili ile cok takilmaya gerek yok. rus dillisi, rus egitimlisi rus hayranidir. seni-beni sevmez. ben de onlari sevmem (genel olarak ruslari vasat insanlar olarak goruyorum zaten...)

genelde bizimkilerden nefret etme sebeplerinden birisi de ilk giden vatandasimizin millete kazik atmasi, milletin karisina kizina sarkmasi-saldirmasi her turlu cakalligi yapmasidir.

genelde her ulkede bizimkilerin ilk biraktigi izlenim bu zaten.

diger taraftan su da var, su anda azerbaycan'da 30k kayitli turk olmasi lazim. (donem donem 30-35k ya kadar varan da kayitsiz, rotasyonlu calisan oluyor) bundan cok daha fazla rus var. ama ruslar yabanci olarak kabul edilmiyor, post soviet state olmalarindan dolayi. bu yuzden en cok 2.vatandasi olan bizlerin ekonomik duruma gore rakip kabul edilmesi garip degil.
(ayni isi ben de yaparim!! bu adama ne para veriyorlar!! kafasi) bu kiskanclik bir yere kadar dogru, cok vasat adamlar tr'den gelip tr'de kazanamayacaklari paralari aliyorlar. ozellikle kimi sektorde "bu benim akrabamdir, asirettendir vs." kafasi ile getirilen tipler ne yazik ki var.

genel bir nefret var mi? yok lan.. sehirlilerin geneli turkleri harbi seviyor. yaklasiminiz olumlu ise, biraz sabirli iseniz hele sorun sikinti cok yasamadan rahat rahat takilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Akhlaur said:

Genel olarak doğru açıklamış dasaa bi azeri olarak katılabilirim. Donunda sallar kısmını hafif demiş ama, baya baya sallar. Kültür bakımından çok ilerideler okumuşları.

haci adamlarin egitimlisi unlu operalari bilir, takip eder, buyuk tiyatro eserlerinin hepsini bilir, klasik muzik konserlerine gider. bale iyidir, klasik muzik konserleri basarilidir, jazz onceden iyiydi artik cok yok.

turkun kulturlusu senede 2 kitap okursa, sinemada 5 filme giderse sanslisin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...