Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Euro 2016

aktiftablet

Öne çıkan mesajlar

Xaero said:

şunu baya bi süredir duyarım ama gerçek mi internet uydurması mı acep. orijinali için source var mı?

he bu arada %100 doğru yani...

kariyeri boyunca 10 milyon euro kazansın futbolcu en az. sonra "ama 35'inden sonra çalışmayacak, ailesine nasıl bakacak ühühühü"

LAYNNNN... 5 nesile yetecek para 10 milyon euro, neyin "aileye bakması"ndan bahsediyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaero said:

Şunuda okumakta fayda var...

http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/turkiye-neden-basaramiyor

Ah su antrenorlerin vasifsizligi...
Isin kotu yani antrenorlerimiz vasifsiz demesi gereken kisiler de antrenor. Her iki "yorumcu"dan biri firsat bulsa direk takimin basina gecme derdinde.

Altyapilarda durum daha da vahim. Bir insanin profesyonel futbolcu olmasi icin 18 yasina kadar 11 bin saat futbol oynamasi gerekir deniyo. Bu 11 bin saatin en onemli kismi 2 bin ile 5 bin arasindaki yani gavurlarin Junior Coaching dedikleri kisimmis. Bizde junior coaching takimlar icin sadece ufak bir gelir kapisi. Cunku cocugunun junior coaching almasini isteyen babalar bissuru masraf yapmak zorunda. Gokhan Zan HIC altyapi egitimi alamamis. Tuncay Sanli'yi hali sahaya o gun antrenorler gelmese hic kimse tanimayacak. Dusunun milli takimin oyuncusu altyapi gormemis birisi....

Bi de bizzat kendimden ornek vereyim. Amcam eski bir futbolcu. Ama futbolculugu 80lerde siyasi nedenlerle sona ermis birisi. Ben dogduktan sonra ne zaman bize gelse mac yapardik. Babamdan beni futbolcu yapabilmek icin izin istediginde babam "Ben topcu olcak diye tek kurus harcamam" demis. Samsunspor ise sirf kendileri ile antremana cikabilmem icin bussuru para istediginden yatmis. Amcam hala bana seni topcu yapamamis olmak en buyuk pismanligim der.

Amcamin su anda 19 yasinda olan bir oglu var. 1.90 kusur boyunda ve forvet oynuyordu. Gecen sene once Buca sonra Altinordu cocugu istedi ama bonservis vermeye yanasmadilar. Samsunspor'un istedigi para 50 bin. Ipotekleyebilecegi bir evi de yok. Amcam hayati boyunca asgari ucretin ustune pek cikamamis birisi. Evet kuzenim de belki Ibram kadar super duper yetenekli degil ancak yeterince oynayabildigini de bizzat gordum. Samsunspor'dan anlayis istediklerinde kendilerine "Bize futbolcu degil para lazim. Ya para getirir ya da kendi bilir" yanitini aldilar. Tabii bu 50 binin kac bini kulube gidecek mechul :) Kuzen de durumun farkinda ve madem topcu olamayacagim okuyayim dedi ve futbolu birakmaya karar verdi. Simdi universite okuyor. Belki degil milli takim ptt 1.lig forveti ancak olacakti ama bir takimdaki antrenor cebind koyacagi 3 5 lira icin bunu rahatlikla engelleyebildi. Cunku kuluplerin altyapilarindaki hocalara ne egitim veriliyor ne de adam gibi maas.

Tabii bir de universitelerimizin beden egitimi bolumlerine bakmak lazim. Beden egitimi bolumune girmek icin 100 metreyi bilmem kac saniyenin altinda gecmek gerekiyor... Mezun olmak icin de baska turlu fiziksel aktiviteler.. Universite oyuncu yetistirecek yer degil oyuncu yetistirecek adami yetistirecek yer olmali.

Bir sekilde okulunu bitiren ogrencinin suratina ise lisans almak icin kol gibi egitim ucreti carpiyor. Aramizda universiteyo bitirdigi gun (yanilmiyorsam) 35 bin lirasi olan kac kisi var? Demiroren ve tayfasi 500er bin yuro ile kac BESYOluya antrenor olma sansi taniyabilirdi hesabini siz yapin.

Amma dolmusum lan. Telden yazmak da zormus. Sokiim boyle memleketin altyapisina. Televizyonlarda "OLTYOPO ONOMLO" diyen dallamalar bi tane bile reel oneri sunamiyolar ya... Cildirmamak elde degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de bir akrabam futbolcuydu. Aynen forvetti. Genç yaşta parladı da, GS'ye transfer oldu, ama 6 ay sonra takıma Hakan Şükür katılınca haliyle pek şans bulamadı, bir süre sonra birinci lige geri gitti. Ara ara ismi BJK ve GS ile anıldıysa da yanlış hatırlamıyorsam süper lige çıkmadı daha. Futbolu bıraktı, birinci ligde antrenörlük teknik direktörlük yaptı. Sonra GS'den tanıdığı Bülent Korkmaz'ın yardımcısı oldu, Bülent GS'nin başına geldiğinde onla beraber antrenör olarak GS'ye geri döndü. Genç futbolcularla özellikle ilgileniyordu. Bülent gitti, ama o kaldı. Şimdi 13 yaş takımı başında, genç yetiştirmeye çalışıyor. Muhtemelen aynı dertlerden muzdarip. Bi ara denk gelirsem sorayım ne var ne yok diye.
Sosyal ağlarda paylaş

sakiri'nin golunun van basten'in meshur goluyle ayni olmasi da guzel hikaye oldu.

polonyali milik almanya macinda da baya tuketmisti son vuruslardaki beceriksizligiyle. yine fena kacirdi bi kac tane. en faydali hareketinin golde toptan kacmasi ironikti zaten.

ama beklemedigim derecede zevkli bi mac oldu. golun efsaneligi bi yana, 1-1'e bakip eh dersin belki, lakin ki oyle degildi.

hirvat-portekiz macindan da umutluyum pozisyon bollugu filan adina
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...