Xaero Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Finlandiya'nın başkenti Helsinki, metrolarında turnike olmayan tek Avrupa kenti. Buna karşın metroya biletsiz binen yolcu oranı sadece yüzde iki. http://aljazeera.com.tr/haber/turnikeye-gerek-yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 onlar da zaten turk asilli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 evet finlandiyalılarda moğol-türk asıllı gurur duyuyorum be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Bizde olsa parani verirken arkandan gelip salak misin diye laf atarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 hollanda'da trenlerde turnike yok, metro neymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 genelde otobüsler filan da öyle avrupa'da.zaten ucuz da baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 öööeeeeeeeaaaaaağğğğğğhhhhh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Bizde bedava olunca tramwayla son duraklar arasında gezer durur millet. yaşlılar hele vapurları falan esir alıyorlar böyle olsa ne yaparlar merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 sadece finlandiya degil avrupanin cogu yerinde turnike olsa bile bakan eden yok arada kontrol için bi duraktan biniyorlar siviller o zaman kitlerler cezayı herkes basıyor tabi medeni ülkelerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 müslüman, middle eastern, türke falan perma-ban çekseler bari ülkece zaten azıcık nüfusları var, o kadar hızlı çürütürler ki o medeniyeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 kaçak binen sayısının zararı kontrol için elemana harcanaın parasından daha az Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 abi devlet heryerden geçirdiği için, bizim geçirme ihtimalimiz olunca durmuyoruz doğal olarak. pragda da yoktu turnike. biletini otobüse binince(istediğin kapıdan binip) okutuyosu, üstüne tarih saat işleniyor. eğer kontrolde (olursa) tarih saatsiz bilet veya tarihi geçmiş bilet olursa ceza yiyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Tek Avrupa kenti değil, bazı Alman şehirlerinde de gördüm turnikesiz metro mesela ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 ben basmam valla 2 lira falan git gel 10 lira giriyo beter olsunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Şu sistemin ankara'da, istanbul'da uygulanma ihtimalinin bile olmaması aradaki farkı çok güzel özetliyor. Büyük şehirse münih de büyük şehir, orada da yok turnike falan. Şurada çomarların içinde ömür çürütüyoruz resmen ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 tek avrupa ülkesi değil, medeniyet kıtasının bir çok yerde aynı uygulamalar mevcut. okulla gitmiştik amsterdam'a, türkler zaten kalabalık gittiğinde grupta 2-3 bilet alan çıkarsa "ahaha mal mısın olm" şakalarıyla sindirilip kaçak bindirtiliyor. hatta bir tane türk kontrolör vardı duymuştu muhabbeti, geçin lan hadi geçin öğrencisiniz felan demişti. bizim gibi medeniyet ve dalga konusu olmamak arasında kalanlar ise biraz daha fazla para vererek ucu açık bilet alıp ne şiş yansın ne kebap tarzı takılıyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 olur koclar gibi olur..istanbul ankarada filan..koymazsin turnikeyi..kimse bilet basmaz..cikista koyarsin turnikeyi..basmamis olan herkese 200 tl cezayi kitlersin.bir daha mi yapti 400 ..inatci mi 1000...sonraki sefere eleman metroyu yikamaya silmeye viledayla gelir.. onlar da buralara ole geldi..yabanci ellerdeki gurbetcilerimizin anlattigi meshur masallardir bunlar..bir gun arabayla kirmizi isikta gectiydim de 1000 euro bir ceza kesmisler arabayi sattim diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 zkuyudaki metrobis turnikelerinden 2ser 2ser gecebiliyorsunuz cok rahat aklinizda bulunsun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 neutrino said: Şu sistemin ankara'da, istanbul'da uygulanma ihtimalinin bile olmaması aradaki farkı çok güzel özetliyor. Büyük şehirse münih de büyük şehir, orada da yok turnike falan. Şurada çomarların içinde ömür çürütüyoruz resmen ya. Paris'te de uygulanamıyor mesela o sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Abi paris'te en son vardı turnike diye hatırlıyorum. En azından benim kullandığım hatlarda (şehir merkezi) vardı, banliyöleri bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 fizban said: hollanda'da trenlerde turnike yok, metro neymis. benimde trenlerimde biletci olarak stannis dolansa bende turnike koymam :P http://i.imgur.com/0DM1qTe.jpg ha bu arada biletsiz bindikleri icin kavga ediyorlardi :P sonra OHA KONTROLCU STANNIS REIS olmustuk ehueheu trenlerde ariza cikaran tipler zaten bir noktadan sonra sasirtmiyor sizi tipki su cocuk gibi :P http://i.imgur.com/zSHnkc8.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 tek derdimiz turnike olsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 dana22 said: olur koclar gibi olur..istanbul ankarada filan..koymazsin turnikeyi..kimse bilet basmaz..cikista koyarsin turnikeyi..basmamis olan herkese 200 tl cezayi kitlersin.bir daha mi yapti 400 ..inatci mi 1000...sonraki sefere eleman metroyu yikamaya silmeye viledayla gelir.. onlar da buralara ole geldi..yabanci ellerdeki gurbetcilerimizin anlattigi meshur masallardir bunlar..bir gun arabayla kirmizi isikta gectiydim de 1000 euro bir ceza kesmisler arabayi sattim diye.. yooo eskiden bizim banliyo trendlerindede yoktu turnike, gidip giseden bilet alip binerdin sorun kalabalikta kontrol yapmak zor, zaten zararina calisan duzgun yonetilemiyen TCDD basa cikamiyordu, insanalr tren kullanmaya korkuyordu o zaman cunki bilet kontrolu yapanlar bile korkudan cikamiyordu vagonlara. iste en son bir cocugu hariket halindeki trenden attiydi gaspcilar, sonra biraz biraz guvenlik onlemi almaya basladilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 neutrino said: Abi paris'te en son vardı turnike diye hatırlıyorum. En azından benim kullandığım hatlarda (şehir merkezi) vardı, banliyöleri bilemiyorum. Evet var, işte turnikesiz sistem uygulanamıyor diyorum ben de. Hatta turnike değil bildiğin otomatik kapı var üstünden altından da kaçak geçeme diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Laurelin said: dana22 said: olur koclar gibi olur..istanbul ankarada filan..koymazsin turnikeyi..kimse bilet basmaz..cikista koyarsin turnikeyi..basmamis olan herkese 200 tl cezayi kitlersin.bir daha mi yapti 400 ..inatci mi 1000...sonraki sefere eleman metroyu yikamaya silmeye viledayla gelir.. onlar da buralara ole geldi..yabanci ellerdeki gurbetcilerimizin anlattigi meshur masallardir bunlar..bir gun arabayla kirmizi isikta gectiydim de 1000 euro bir ceza kesmisler arabayi sattim diye.. yooo eskiden bizim banliyo trendlerindede yoktu turnike, gidip giseden bilet alip binerdin sorun kalabalikta kontrol yapmak zor, zaten zararina calisan duzgun yonetilemiyen TCDD basa cikamiyordu, insanalr tren kullanmaya korkuyordu o zaman cunki bilet kontrolu yapanlar bile korkudan cikamiyordu vagonlara. iste en son bir cocugu hariket halindeki trenden attiydi gaspcilar, sonra biraz biraz guvenlik onlemi almaya basladilar. Atılan çocuk ortaokul ve liseden sınıf arkadaşım, daha dün görüştük hatta tekrar. Çok feci olaydı hakikaten. (ortaokuldaydık atıldığında, düzelttim), ortaokul-liseyi beraber okuyan dinazorlardanım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar