Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4K ve VR destekli Playstation 4.5

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bingildak said:

bahane değil zaten deneyim.

pc'i tv'e takıp kullanmışlığım var.

ikisini aynı şey zannediyorsanız baya konuya yabancısınız demektir.

bir kere OS gamepad ile çalışmıyor. köşe takımında mouse/keyboard kullanmak diye bir şey yok. isterse wireless olsun fark etmez. çoğu oyunda mouse/keyboard desteği olmadan options, programlar arası geçiş, açıp kapama falan sıkıntılı. sürekli olarak mouse/keyboard gerekiyor. onu da setupı bozmadan köşe takımı deneyimine dahil edemiyorsun. in-game sesli chat yoksa problem. bir şey değiştirmek için sürekli mouse/keyboard'a geçmen gerekiyor. ondan diyorum farklı bir OS gerekiyor diye. konsol OS'i nasıl gamepad ile her şeyi yapıyorsa PC donanımını kullanırken de aynı şekilde gamepad ile her şeyin yapılabilmesi gerekiyor.

bluray ne ayrıca, sene 2016.

köşetakımına oturdum mu tuvalet dışında doğrulmam bile.

sizin dediğiniz bu oluyor : http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2013-04-11/couch1.png

konsol ile çok farklı bir deneyim şu

Tabiki daha optimize bir os olsa güzel olur ama şu haliyle de idare ediliyor. Modüler masamsı şeyler var iş görüyor keyboard mouse için
Mesaj tarihi:
bingildak said:

bahane değil zaten deneyim.

pc'i tv'e takıp kullanmışlığım var.

ikisini aynı şey zannediyorsanız baya konuya yabancısınız demektir.

bir kere OS gamepad ile çalışmıyor. köşe takımında mouse/keyboard kullanmak diye bir şey yok. isterse wireless olsun fark etmez. çoğu oyunda mouse/keyboard desteği olmadan options, programlar arası geçiş, açıp kapama falan sıkıntılı. sürekli olarak mouse/keyboard gerekiyor. onu da setupı bozmadan köşe takımı deneyimine dahil edemiyorsun. in-game sesli chat yoksa problem. bir şey değiştirmek için sürekli mouse/keyboard'a geçmen gerekiyor. ondan diyorum farklı bir OS gerekiyor diye. konsol OS'i nasıl gamepad ile her şeyi yapıyorsa PC donanımını kullanırken de aynı şekilde gamepad ile her şeyin yapılabilmesi gerekiyor.

bluray ne ayrıca, sene 2016.

köşetakımına oturdum mu tuvalet dışında doğrulmam bile.

sizin dediğiniz bu oluyor : http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2013-04-11/couch1.png

konsol ile çok farklı bir deneyim şu

alakası yok, sana katılmıyorum. ben exclusiveler olmasa konsol almazdım açıkçası. işte tek generasyon konsol şeklinde olması da bonusu idi. salona hayvan gibi kasa taşımıyorum dersen kabul ama onun için kablo döşetebilirsin. gamepad'i cross platform her oyun otomatik algılıyor abi, herhangi bi tuşa bastığın gibi. pc oyunları için 100% gamepad desteği bekleme zaten. :)

wireless mouse ile oyunlara tıklamak zor geliyorsa, windows'ta browse etmek zor geliyorsa, gamepad destekli steamos var bunun için. ayrıca evet 2016'da bluray var, çünkü kutulu oyunu resell yapabiliyorsun oyunu bitirdikten sonra. digital'e 60$ verip sonsuza dek kitlenmek var, aynı oyunu pc'de çerez fiyatına alabiliyorsun salelerde. orası ayrı konu da neyse.
Mesaj tarihi:
ya şu gamepad rahatlığı muhabbetine konsol övmeyi bırakın vallahi. konsol sadece exclusive için alırım. 4 hala almadım bekliyorum güzel bi exclusive çıksın. last guardian falan.

250 lira bi oyuna para veriyosun, grafikleri genel performansı pcden daha kötü. takas olayında sanki beleşe takaslıyomuş gibi de yazmayın. 50 60 lira bırakıyosun en aşağı elinizde oyun hala populerse.
Mesaj tarihi:
konsolda oynadigim oyuna pc'de oynadigim oyundan daha az para veriyourm ben. onun da yontemleri var.

cok basit bi cevabi var sorunun, hardcore gamer'saniz pc alacaksiniz. aksi takdirde konsol. ben konsola gectigimden beri bi gaming pc ozluyorum ama burada ne zamanim oluyor ne de evim musait, haliyle konsolda guzel guzel takiliyorum.
Mesaj tarihi:
pc cok hammal bisi ya
yani ben laptoptan oynuoyrm buyuk ekran lazim oldumu takiyorum 55inche ordan oynuorm
onun disinda ps3 te var
PC cok bole nerd isiymis gibi gelio
sigara icmek gibi bisey, 2. sinif vatandas ama parasi var gibi.
bi degisik.
Mesaj tarihi:
yalniz bingildakh akli kanepe konusunda
yani araya masa koymadan klave mouse la oynayamiosn
anca dark souls 2 gibi pc ye portalanan oyunlar var onlarda olur o. Onun disinda ayrica bide aparat falan almak lazim
ben araya masa koyuyorm
Mesaj tarihi:
konsola ve pc ye cikan (ki cikan tum konsol oyunlarinin nerdeyse %95 i) tum oyunlarin zaten controller destegi var ki. mouse olanlar sadece pc icin cikanlar. kavga falan yok artik. eskiden konsol oyunlari gelmiyordu pc ye eyvallah diyordum ama simdii pc oyunlari konsola cevriliyor bolca.

edit : ha dersen ben sadece mouse ile oyun oynarim, onu bilemem :)
Mesaj tarihi:
yalan o kendini avutursun, sony'nin bazı exclusive'lerini pc'de hiç bi zaman göremeyeceksin ve yapan da olmayacak.

Flassh said:

yeni nesil konsollar ilk cıktıgında bunları hep demiştik gg olucak diye ilerde

milyar dolarlık bi iş yapıyosan muhtemelen kendi ürünün hakkında bunu öngörürsün zaten, durum son kullanıcının inanılmaz zeki olması değil yani.

muhtemelen planlanan da buydu, microsoft ilk hareket eden oldu ve ps de cevap verecek. bu e3'te ikisini de görücez.
Mesaj tarihi:
Bone said:

Goering said:

kasa koyucak yerim yok 55'' OLED'im var akıyorum...

https://us.msi.com/Notebook/GT72S-Dominator-Pro-4K-6th-Gen-GTX-980.html

tak televizyona, ak.

4K destekleyen OLED'ler +12k
benimki ucuz yollu 5-6k
Mesaj tarihi:
KillJoy said:

Goering said:

şu an ara dönemdeyiz.

3d bekledi konsolcular, feasible değildi yapmadılar.
VR bekledi konsolcular, tutmayacak VR.

bu kadar basit.

cycle'la falan çok alakası yok, geçiş dönemi daha doğru.

3. zıplama aşaması (yani 1-2 sene içerisinde büyük atılım olucak o yüzden hem üretici hem tüketici yatırım yapmak için bekliyor)

şöyle söyleyeyim. ps eye kinekt gibi şeylerin satışına kıyasla 50-100 kat daha fazla satacaktır.
sadece patide destekleyen konsolu,pc'si olanların %80i alacaktır.

ki bi yandan ps vr bi yandan microsoft hololens, bi yandan htc vive aka steam vr.

vr çok pis geliyor.

neye göre tutar diyorsun?
kullandın mı bilmiyorum ama kinect baya iyiydi zamanına göre.
VR+PS4,5'u; mevcut konsol kullanıcılarının %10'u alsa bile çok çok büyük bir başarı olur...
bence %3-4 olarak kalır PS4,5 gelse bile.
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

sanki biraz sallamasyon gibi bir haber. 4k pc de yok nerdeyse onu bir gecelim once, vr zaten ps4 destekli.

belki 1080p de fps olarak artis saglayan daha guclu bir sey olabilir ama cok mantiksiz geldi bana bu, gecmislerinde yok boyle 2 senede yeni sistem. hic bir firmada yok daha dogrusu.

4K PC'de var bu arada.
evet, gidip Division'ı 4K 90fps'de oynatacak alet çok çok pahalı, onu yapamazlar, kabul.
ama Playstation 4.5'ta oynayacağın 4K oyunlar da zaten Diablo 3, HotS, CSGO ayarında oyunlar olacak.
ha grafikleri kısıp Battlefield 4'ü de 4K'de oynatabilirsin, ama bir anlamı olur mu bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
4k pc de var da hangimizde hakkini verecek alet var anlaminda yazmistim. eger herseyi kisarsan her oyunu 4k da oynarsin.

ps4 de 4k olmayacagini 4k tvlerin %1 kiside bile olmamasina bagliyorum biraz da. belki bir guc gostergesi olarak kullaniliyordur.

ne tv yayini var ne film, vs. 1080p nin ilk zamanlari gibi anca 10 sene sonra falan tv yayini geldi 1080p lere.
Mesaj tarihi:
hakkını vermesi gerekmiyor ki? gidip Division'ı 4K Ultra'da oynatsın demiyorum. PS4'e ilk çıkan oyunları 4K'da oynatabilsin yeter diyorum. Tomb Raider felan.
Mesaj tarihi:
olm 4k'da 60 ustu stabil fps icin 980ti falan almiyor mu millet? ps4'un icine oyle bir sey koymalari lazim ki bunun mumkun olmasi icin, lel. eskisi gibi ibm cell mucizeleri de yok, bildigimiz x86. mucizeyi genel mimari dizaynindan cikaracaklar umarim.
Mesaj tarihi:
ps4k'yı siz 4k gaming olarak mı anladınız? lol

4k anca filmlerde olur, bugün pc'lerde bile sli 980'ler titanlar zor başa çıkıyor 4k ile, bi de bunun konsol olacağını ve içinde 980'lerle gelemeyeceğini düşünmüş olmanız lazım. 600$'ı aşmayacak bi konsol falan olacaktır, eh içindeki grafik işlemciyi siz düşünün artık. işlemciyi de 2.1GHz'a çıkartacaklar sanırım 1.6'dan o kadar. tüm amaç VR'ı milleti bayıltmıcak şekilde akıcı oynatmak ve belki BELKİ ufak bir grafik farkı (düşük ihtimal). ha bi de 4k adıyla marketing ve xbox ile yarış.

tut ki zaten eşşek gibi grafik farkı sunarlarsa ps4 sahipleri ağızlarına sıçar, kendi kitlesini yabancılaştırmış olurlar.

xbox one'ın grafik upgrade'leri de etken tabii burada, onu da bilmiyoruz.
  • Yeni Oluştur...