dasBock Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 dasaa kim kime laf anlatıyor bilmiyorum ancak milyonlarca askerin beynini yıkamış bi adam ve topluluk için "tipik alman aptallığı" diyecek hıyarlığı sergileyebiliyosun. demiyim dedim ama dedirtmek için zorluyosun insanı inan. konuyu yine skimsonik bi yere taşıyosun herzamanki gibi ancak bi log out ol şu forumdaki yorumlarını oku, sanırsın ki her bir ski sen biliyosun afedersin. hep en doğru sensin hep en iyisini sen bilirsin. adam yerine koyduk da cevap yazdık şurdaki yazılarına. arkadaşımın babası der hep "adam sandık eşşeği alnımıza değdi .." diye. neyse zıplatmıcam akşam akşam sinirlerimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 4senelik amator spor tecrubesi ile millete doktorluk dersi veren adamdan yurek burkan ozlu sozler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 dasaa ya döndükten sonra birşeyler olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 esas amaçları adamları öldürmek. dersinki 11bin kişiyle ülke sanayisi kalkınacak. ölene kadar faydalanıyolar işte. esas üretimin yüzde 5i değildir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Tecavuz olayinda ben Almanlarin toplama kampinda neler yaptiklarini bilmiyorum ama alt sinif olarak gordukleri insanlara tecavuz etmemis olduklarini tahmin ediyorum. Ruslarin ise Berlin isgali sirasinda toplu tecavuzleri vs meshur. Hikayeleri cok bununla ilgili, "Frau, komm" yazarsaniz detaylari bulursunuz. Berlin tecavuz edilmedik birakmamislar acikcasi. Isin tecavuz yonu bu. Toplama kampi yonu ise cok acayip, beni en cok etkileyen duvardaki tirnak izleri olmustur hep. Durust olmak gerekirse anlatilanlarin ne kadari gercek ne kadari degil bilmiyorum ancak sunlarin yuzde 1'i bile dogruysa tuyler urpertici. Korkunc olansa aslinda bunun cok da eski olmamasi, 1940 dedigin 70-80 sene oncesi, bir omur. Hani insanligin o noktadan buraya geldigini gormek sevindirici mi yoksa bunlarin daha yeni olmus olmasi dusundurucu mu bilemedim. Emir komuta altinda insanlarin acayip isler yapabildigini zaten Milgram deneylerinden biliyoruz - bu yuzden ben komutanlarin vs nasil bir kafada olduklarindan (her ne kadar inanilmaz ekstrem de olsa) cok bunun toplu bir sekilde nasil organize edilebildigini merak ediyorum. Yani tamam teknoloji vs yok ama milyonlarca insanin evlerinden kaldirilip tipis tipis trene bindirilmesinden bahsediyoruz. Hani isin kamp kismindan once ben kampa gelene kadarki kismi anlayamiyorum. Yani bu rakamlar cidden korkunc. Hani burda 1 kisinin olumunden ne kadar rahatsizlik duyuyorsak, milyonlarca insanin toplu katliamindan bahsediyoruz. Akil almasi zor cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 dasaa sen hiç böyle bir adam değildin abi ya... keşke o halinle hatırlasaydık. inan şunu da kötü niyetle yazmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Abi bence de. Ben bir ara inanamadım rp yapıyor falan sandım. Ama sanırım adam ciddi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Sotto said: Tecavuz olayinda ben Almanlarin toplama kampinda neler yaptiklarini bilmiyorum ama alt sinif olarak gordukleri insanlara tecavuz etmemis olduklarini tahmin ediyorum. Ruslarin ise Berlin isgali sirasinda toplu tecavuzleri vs meshur. Hikayeleri cok bununla ilgili, "Frau, komm" yazarsaniz detaylari bulursunuz. Berlin tecavuz edilmedik birakmamislar acikcasi. Isin tecavuz yonu bu. Toplama kampi yonu ise cok acayip, beni en cok etkileyen duvardaki tirnak izleri olmustur hep. Durust olmak gerekirse anlatilanlarin ne kadari gercek ne kadari degil bilmiyorum ancak sunlarin yuzde 1'i bile dogruysa tuyler urpertici. Korkunc olansa aslinda bunun cok da eski olmamasi, 1940 dedigin 70-80 sene oncesi, bir omur. Hani insanligin o noktadan buraya geldigini gormek sevindirici mi yoksa bunlarin daha yeni olmus olmasi dusundurucu mu bilemedim. Emir komuta altinda insanlarin acayip isler yapabildigini zaten Milgram deneylerinden biliyoruz - bu yuzden ben komutanlarin vs nasil bir kafada olduklarindan (her ne kadar inanilmaz ekstrem de olsa) cok bunun toplu bir sekilde nasil organize edilebildigini merak ediyorum. Yani tamam teknoloji vs yok ama milyonlarca insanin evlerinden kaldirilip tipis tipis trene bindirilmesinden bahsediyoruz. Hani isin kamp kismindan once ben kampa gelene kadarki kismi anlayamiyorum. Yani bu rakamlar cidden korkunc. Hani burda 1 kisinin olumunden ne kadar rahatsizlik duyuyorsak, milyonlarca insanin toplu katliamindan bahsediyoruz. Akil almasi zor cidden. abi barakalara girince ben de tırnak izlerini görüp bu hasiktir çekmedim değil. ancak ilk işim rehbere sormak olmuştu. "bunlar tabiki o dönemden kalma izler değil ziyaretçilerin işleri. o dönemden arda kalan baraka yok bunlar replikaları" demişti. çok tarih bilgim ve ilgim yok açıkcası. ancak yanılmıyorsam hitler yahudileri ekonomik güçlerini kırmak için yoketmek istedi değil mi? white power da buzulun görünen kısmı. benim aklıma hep şu soru takılıyor: hitler birden avusturyanın göbeğinden çıkıp hadi gençler toplanın burda führer benim benim borum öter 20 yıllık komşunuzu kesicez demedi. bunun bi altyapısını oluştu önce. nazilere yavaş yavaş aşıladı yahudi öfkesini ki adamlar komşularını kesecek duruma geldiler. e bu süre zarfında zengin yahudi zaten kaçıp gitmemiş midir? abimin eski eşi yahudi. günümüzdeki museviler bu kadar çakalsa o zamankileri tahmin bile edemiyorum. yani kokuyu alan kaçmıştır zaten geriye de yoksul kesim kalmıştır ki bunu yok etmen yahudi cemaatinin ekonomik gücünü kırmaz ki? bilmiyorum yanılıyomuyum düşüncemde. bu arada polonyaya ziyaretimde Schinler'in fabrikasını da gezdim. açıkcası çok beklediğim gibi değildi çok fazla müze havası katıp tarihi dokuyu zedelemişlerdi ancak bi kez daha anladım ki cennet diye bi yer varsa o ve onun gibiler tahtta oturuyodur. edit: evet işin asıl korkunç yanı bunun çok uzun süre önce olmamış olması ve aslında hala gündemde olması. bugüne kadar 3 kez yolda ingilizce konuşurken dazlaklardan "burası almanya burada almanca konuşacaksın yoksa çek git" uyarısı aldım. "sen alanyaya gelince türkçe mi konuşuyosun" deyince uzuyolar. akıllı adamlar değiller sonuçta. ancak 2,5 yıldır doğu almanyadayım ve şunu çok net farkettim: almanyada nazilerin adını almak yasak olmasa ortada cirit atarlar. çok fena ırkçılar hala. erfurt'ta türk sokağına girince duvarlar neo nazi mesajlarıyla dolu. kısacası serbest bıraksalar aslında almanyanın hala nazizim etkisinde olduğu ortaya çıkacak. beni korkutan bu işte. tarihten ders almamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 ders alinacak bisey gelmedi ki baslarina. iki nuke de berline atsalardi belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 toplama kampları hakkındaki topicte verimsizlikten bahsetmek talihsizmiş çok şey yazası geliyor insanın da son nokta +1 moriarty Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Bu konuda benden cok cok bilgili olanlar vardir elbette ancak Hitler 1. Dunya Savasi, Versay Antlasmasi ve bunun sonuclari ile elit ve zengin Yahudi kesim uzerinden cok feci oynuyor. Gercekten altyapisini acayip hazirliyor yani. Almanya'nin bozguna ugramasi, ordusuna sinir konmasi, inanilmaz enflasyon ve ara donemdeki Weimar doneminin basarisizligi zaten Hitler gibi kitlelere hitap eden adami bir anda one cikariyor. Yani dusununce ilginc tabii bir anda yukselmiyor belki ama teknolojinin olmadigi dusunulunce... Tabii bu arada Alman halki fakirlesirken bakin yahudiler hala zengin rolunu iyi yediriyor, akil almaz bir propaganda var, bir anda posterler resimler konusmalar, Yahudiler tum bunlarin sorumlusu gibi gosteriliyor. Elbette Komunistler ile birlikte. Zaten yanilmiyorsam uydurma Reichstag yangini ile komunistlerin uzerine oynuyor. Tabii cok atladim yanlis da yazmis olabilirim, iyi bilenler duzeltip daha da acabilirlerse konuyu guzel olur. Beni daha cok etkileyen sey hep propaganda olmustur. Yani o zamanki ortalama halkin vizyonunu, zeka seviyesini vs de dusunursek bu tarz resimler, karikaturler bana hala rahatsizlik verir.. https://www.google.com/search?q=jude+karikaturen&espv=2&biw=1455&bih=694&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjllLrv_KDLAhVjuYMKHTqhBCAQ_AUIBigB#tbm=isch&q=nazi+propaganda+posters+jews&imgrc=0BZrsYr29L7E7M%3A Su tarz mesela. Etkileyici ve urkutucu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 nasıl bu hale geldi işler, bu kadar insanın gözü nasıl boyandı bunu okuyun, yalnız bir gecenizi falan alacaktır. kitap kadar uzun. ama bence değer. zaten bize de ne kadar yakın oldugunu goreceksiniz okudukça. sonumuz benzemesin. https://eksisozluk.com/entry/56576191 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 ya birşey soracam. dikkatinizi çekti mi hiç? akitin karikatürlerini falan internette rastgele gördüğümde çok dikkatimi çekti. bak şimdi nazi 1-http://media.brainz.org/uploads/2010/12/poster_for_the_eternal_jews_exhibition.jpg 2-http://history105.libraries.wsu.edu/fall2015/wp-content/uploads/sites/7/2015/09/pnp290676.jpg bizimki 1- 2- 3- benzer bir özellikleri var. belki hitap ettiği kitlenin zeka seviyesini bildiklerinden belki başka birşeyden, bilemiyorum altan. ama hep dikkatimi çekmiştir bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 abi niye dasaa ya bu kadar yüklenilmiş diye tekrar yazdıklarını okudum da, ne var abi yazdıklarında? neden önümümüze koyulan dram soslu tarihsel materyali gayet merakla sorgulayınca diğer gözleri yaşlı grup "susar mısın gerizekalı kız ağlıyor şu an!!" tepkisi veriyor ki. abicim bunu sorgulamakta birşey yok. alman kadar pratik, üretken, çalışkan adamın gerçekten insan oldürmek için o kadar gereksiz işlere gireceğine ben de şüpheyle yaklaşıyorum. öldürmez demiyorum, öldürmüştür, öldürdü ama amacı gerçekten yok etmek olsa neden bu kadar zahmete girsin kemik kırdırsın, ocaklarda yaksın ki. bunun çok daha pratik ve masrafsız yapılabilecek halleri varken üstelik. koca ülkenin politikası 'yahudileri yok edelim' olarak anlaşılabilirken, 'yahudileri çeşitli fantastik yöntemlerle, yavaş yavaş, zevk alarak öldüresiye işkence edelim, çimlere basanı ise direk öldürelim' demek arasında baya fark var. savaş dediğin nane kaynakların olduğu sürece sürdürebildiğin birşey. o dönem tüm ülkelerin ürettiği toplam tank top tüfek sayısına batığında insan oha diyor. almanlar 350 bin zırhlı aracı savaş sırasında üretiyor. bizim şu an tsk envanterinde 10 bin zırhlı araç yok öyle diyeyim. kaldıki 2. dünya savaşı sırasında almanların ilk hamlelerinden birisi demir ikmal yollarını güvence altına almak ve diğer kaynakları temin etmek için norveçi işgal etmek oluyor. ingilterenin bu savaşta ada olması büyük savunma avantajı sağlıyordu. almanyanın sanayi üretiminin yanına yaklaşamıyordu ancak ingilterenin en önemli gücü akrifa ve ortadoğu ülkelerinde sömürgelerinden elde ettiği sınırsız kaynaktan geliyordu (iş ve asker gücü de dahil). savaşın afrikaya sıçraması büyük oranda bu yüzden. rusya zaten malum, savaşa katılan diğer devletere göre misliyle kayıp vermesine rağmen nüfus gücüyle kazandı savaşı. herneyse sonuç olarak müthiş bir kaynak savaşı var ortada. yani demek istediğim olay sırf kaynak yönetimi, sanayi üretimi üzerine kurulu iken birilerinin fantazi yöntemlerle öldürmek için on binlerce insanın beslenip barındırıldığı koca koca tesisler yapmasını ben de sorguluyorum. şu adamları götürüp bir kömür, demir madeninde niye çalıştırmamışlar? neden fabrikalara, tersanelere işçi yapmamışlar ben de merak ediyorum. hani bu konuda da yazılmış farklı kamplarda üretimde kullanıldığı. demekki öyle bir uygulamaları da var. e peki milyonlarca kişiyi neden öldürdün ve daha yüklü miktarda iş gücünden faydalanmadın? o yüzden bu olaylarda büyük spelkülasyon ve abartma var diye düşünüyorum. aha güncel örneği yukarıda tırnak izleri gördüm etkilendim diyor, gerçek bile değilmiş halbuki. ekleme: ha bi de o kemik kırma olaylarını daha önce duymuştm. ama orada daha iyi yansın yorumunu ben gayet duygusal buluyorum. tıpkı sırf eziyet olsun diye ocaklarda yakıldığının düşünüldüğü gibi. benim bildiğim kadarıyla bu insanlardan geriye kalıntı kalmaması isteniyordu. toplu mezarlar, kemikler gibi ileride sorun olacak, baş ağrıtacak, delil olacak şeyler geride kalmasın isteniyordu. o yüzden kemikler kırılıp ocaklarda yakılıyordu (aslında yandıktan sonra kalanlar kırılıyor diye okumuştum sanki ama farketmez). yoksa bir yahudiyi trenle kampa getirip oraya yerleştirip beslemenin maliyet 1 mermiden çok çok daha fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 doçland hıdrellez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 sonrasi yahudi propagandasi..1-1000 .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Sotto said: Korkunc olansa aslinda bunun cok da eski olmamasi, 1940 dedigin 70-80 sene oncesi, bir omur. Hani insanligin o noktadan buraya geldigini gormek sevindirici mi yoksa bunlarin daha yeni olmus olmasi dusundurucu mu bilemedim. 1994 yılında dünyanın gözü önünde ruandada 3 ay gibi bir sürede yaklaşık 1 milyon insan öldürüldü. gayet çoluk çocuk palalarla sokaklarda parçalandı. gaz odası gayet merhametli duruyor orada yaşananlar yanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Sotto said: Frau, komm Bak bunu bilmiyordum ben 2 milyon alman kadına tecavüz edilmiş falan baya sert girmiş kızıl ordu. Sen kalk slavlara untermensch de, o slavlar gelip bütün genetik havuzunu değiştirsin sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Sotto said: Bu konuda benden cok cok bilgili olanlar vardir elbette ancak Hitler 1. Dunya Savasi, Versay Antlasmasi ve bunun sonuclari ile elit ve zengin Yahudi kesim uzerinden cok feci oynuyor. Gercekten altyapisini acayip hazirliyor yani. Almanya'nin bozguna ugramasi, ordusuna sinir konmasi, inanilmaz enflasyon ve ara donemdeki Weimar doneminin basarisizligi zaten Hitler gibi kitlelere hitap eden adami bir anda one cikariyor. Yani dusununce ilginc tabii bir anda yukselmiyor belki ama teknolojinin olmadigi dusunulunce... Tabii bu arada Alman halki fakirlesirken bakin yahudiler hala zengin rolunu iyi yediriyor, akil almaz bir propaganda var, bir anda posterler resimler konusmalar, Yahudiler tum bunlarin sorumlusu gibi gosteriliyor. Elbette Komunistler ile birlikte. Zaten yanilmiyorsam uydurma Reichstag yangini ile komunistlerin uzerine oynuyor. Tabii cok atladim yanlis da yazmis olabilirim, iyi bilenler duzeltip daha da acabilirlerse konuyu guzel olur. Beni daha cok etkileyen sey hep propaganda olmustur. Yani o zamanki ortalama halkin vizyonunu, zeka seviyesini vs de dusunursek bu tarz resimler, karikaturler bana hala rahatsizlik verir.. https://www.google.com/search?q=jude+karikaturen&espv=2&biw=1455&bih=694&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjllLrv_KDLAhVjuYMKHTqhBCAQ_AUIBigB#tbm=isch&q=nazi+propaganda+posters+jews&imgrc=0BZrsYr29L7E7M%3A Su tarz mesela. Etkileyici ve urkutucu.. Moriarty'nin paylastigi linki henuz okumadim, kendi yorumum ile cevap vereyim Psikilojik caseler uzerine "You are not so smart" diye bir kitap okumustum. Orada yaklasan bir firtinadan kacmaya megilli olanlar, olmayanlardan daha azdir diye anlatiyordu. Insanlar ilk is olarak kacsaydi, tarihte felakete ugrayan bircok insan ugramamis olurdu diye dusunuyorum. Orn Ic Asya'dan baslayip supure supure gelen Mogollar Macaristan'i ele gecirdiginde nasil oldu da hala oldurecek insan buldu? Kendi mantigimla aciklamaya calisayim: Olayin icinde olan insan, daha sonra olaya disaridan bakan perspektife sahip degil. Basina ne gelecegini bilmiyor olabilir, ya da durumu kontrol edebilecegine, kendi sansini kendi yaratacagina inaniyor olabilir. Yahudilerin basarili insanlar olusu onlari isadami, tuccar, bilim adami, sanatkar gibi konumlara getiriyor ve bu insanlardan muhtemelen cogu hayat standartlarini ve pozisyonlarini sadece kaldiklari yerde koruyabilir. Bir sonraki gun tutuklanacagini bilmiyor ise, kalmayi gitmekten daha risksiz bulabilir cogu. Ki konumlari sabit durduklari yere bagimli olmayan bazi sanatci ve bilim adamlari gidiyor da aslinda, ama isadaminin gitmesi zor. Ayrica Almanlar'in oldurdugu Yahudiler'in cogu Almanya disindan. Yani Alman Yahudileri'nden kacan olmustur yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 ruanda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 bu arada mengele ve deneyleri.. Kendisi 4 gün boyunca aç bir şekilde trenlerle kampa gelen Yahudiler arasında inceleme yapar, sağlam olanları ayırır, kendisine göre çürük olanları ise gaz odalarında ölüme yollardı. Bu sağlam Yahudiler üzerinde ise deneyler yapardı. Bazı deneyleri ise şunlardı; Bir insanın basınca ne kadar dayanabildiğini öğrenmek için güçlü Yahudileri yüksek basınç odalarında iç organları patlayana kadar tutmak (bu sayede Alman paraşütçülerinin ne kadar basınca dayanabildiğini tespit ediyordu), Alman kamuflajlarının ne kadar soğuğa dayandığını test etmek için fiziken güçlü ve önceden doyurulmuş Yahudi mahkumlara kamuflajları giydirip onları içi buzlu su dolu küvetlerde bekleterek kaç dakikada öldüklerini izlemek (bu sayede Alman birliklerinin Norveç saldırısında buzlu su içinde kaç dakika dayanabileceklerini test ediyordu), Mahkumun midesini, mahkum hiç bir anestezik yönteme maruz bırakılmazken çıkartıp, yemek borusuyla ince bağırsağı birleştirerek bu şekilde yaşayıp yaşayamayacağını hesaplamak (bu deneyi onlarca kez tekrarladığına dair bulgular var), Kadınların şiddet dayanım noktasını bulmak için cinsel organlarına elektrik vermek, Farklı kan gruplarındaki insanların kanlarını birbirlerine transfer ederek mahkumlar üzerindeki etkilerini incelemek (bu sayede farklı kan grupları arasında transfer olasılığını gözlemliyordu), İnsanların boylarını uzatmak için mahkum bir cüce ile normal bir insanın bacaklarını kesip, normal insanın bacaklarını cüceye dikmeye çalışarak bacakları kullanıp kullanamadığını gözlemlemek, Yapışık ikizleri ayırmak, ayrık ikizleri yapıştırmak... ve daha niceleri. sacma gelecek ama tip bilimi soguk sok vs ile bilgilerini bu mengelenin yaptigi deneylere borcludur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Flassh said: adamların neredeyse 100 sene önce yahudi öldurmek için yaptıkları kamp bile bizim suanki yerleşimlerden daha güzel ve düzenli almanlık harbi güzel ya (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 hep gitmek istemişimdir ya. dasbock, biraz da nasıl gidildiğini, tur, rehber, varsa orada shop, gidiş dönüş süresi, yakında gidilebilecek yerler vs bilgiler versen ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 http://s17.postimg.org/p1b0k3ogf/11885077_755066124604128_5743681617325824312_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2016 imamizer said: Sotto said: Korkunc olansa aslinda bunun cok da eski olmamasi, 1940 dedigin 70-80 sene oncesi, bir omur. Hani insanligin o noktadan buraya geldigini gormek sevindirici mi yoksa bunlarin daha yeni olmus olmasi dusundurucu mu bilemedim. 1994 yılında dünyanın gözü önünde ruandada 3 ay gibi bir sürede yaklaşık 1 milyon insan öldürüldü. gayet çoluk çocuk palalarla sokaklarda parçalandı. gaz odası gayet merhametli duruyor orada yaşananlar yanında. Gaz odası dediğin şeyin gazı öyle uyutarak öldüren doğalgaz veya karbonmonoksit gibi bir şey değil, Zyklon-B denen ve böcek ilacı deneylerinde keşfedilen bir madde. Yoğun maruz kalınca insanlar bazı maddeler nedeniyle içten-dıştan yanarak, gözleri mahvolup ciltleri eriyerek, içerdiği siyanür nedeniyle de ayrıca sinir sistemleri iptal olarak ölüyorlar. Bu süreç de 10-15 dakika sürüyor, öyle saniyeler değil. Vücutlarını kontrol edebildikleri sürece duvarları döverek ölüyorlar, başta "duş almaya" gittikleri söyleniyor falan, psikolojik olarak da inanılmaz bir dehşet. O zamanlar en azından haberleşme ve medya günümüz seviyesinde değildi, ayrıca hükümetin tersine propaganda yapmak için koskoca bir bakanlığı vardı ve toplama kamplarının içeriği konusunda ciddi yanlış bilgilendirme yapılıyordu. Dünya geneline baktığında da ibnelik bildiğin yasal suçtu, kölelik serbestti, sömürgecilik serbestti, kadınların seçme-seçilme hakkı yoktu falan filan. Komple geriydi yani dünya. Şimdi öyle değil, uydusu da var, drone'u da, hayvan gibi medyası da. Etik konusunda da ciddi yol alındı, sorsan herkes modern falan, ama hala dünyanın dört bir yanında zulüm ve gizli sömürgecilik var. O yüzden günümüz genel durumu daha kötü bile denebilir bence. Güçlüysen haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar