Bone Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 yenilebilir mantarları kastediyorum elbette. shiitake, porcini, portobello, istiridye mantarı arasında ne fark var, tat, pişirilme, hazırlanış ve kullanım felan açısından. gastronomi eğitimi almış veya mutfak deneyimi olan birilerinden rehber istiyorum. türkiye'de satılan beyaz kültür mantarları gibi ucunu koparıp içine kaşar koyup tavada pişirip yiyecek miyiz, bu kadar mıdır bunların olayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 gastronomi uzmanı değilimde porcini mantarı ince dilimlenip servis edilir genelde.soğanlı falan biftek veya makarnaya sos olsun diye hazırlıyosan. türkiyede nası satılıyo bilmiyorum ama burda dilimlenmiş şekilde satılıyo zaten pakette.kaşar koyup nası olur bilemedim ama sapı gayet lezzetli porcininin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 İstiridye mantarını güçlü ocağın varsa bütün bütün, yoksa jülyen doğrayıp tereyağında az soya ve muhtelif baharatlarla pişirirsen lezzetli oluyo. Baya omlet misali koy kahvaltıda yensin. Kanlıca mantarını baharat ve zeytinyağıyla ovup döküm tavada ya da ızgarada pişir, et gibi otur ye. Kestane mantarını kültür yerine kullan, kültür mantarı mümkünse yeme. Porçini, şinigami vb mantarlar pazarda satılmıyo, süpermarket mantarları da bana kimyasal silah fabrikası gibi geliyo. Bu aralar kanlıca bulamazsın, istiridyenin güzelini bulamazsın, kestane belki bulursun kilosu 8den falan. Pizza yapacak olursan akar. Ama sapını çıkarıp kaşarla pişirmek çok dandiri bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Diyelim ki denedik, yanlislikla zehirli mantar uretme ihtimalimiz var midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 spawn'a karıştıysa belki de, çok düşük ihtimal. Zaten saf suştan üretiliyor morfolojisi falan çok farklı zehirli mantarların, beyaz çürükçül fungus ailesinde insana toksik bir mantar türü yok zannımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Drall said: ... şinigami vb mantarlar pazarda satılmıyoabi oldurur o, satilmasin. bu arada bilgiler cok faydaliymis. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 @Drall kültür mantarı neden kötü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Türkiyede baya mantar çeşidi var ama kültürü yok adam gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Kültür mantarının ne lezzeti var ne hikayesi ya. Bugün pazardan kestane mantarı aldım kilosu altı liradan, kültürle yapabileceğin her şeyin daha lezzetliaini yaparaın kestaneyle. Şimdi bunların sapını ve sporlu cebini ayırıcam, cebi ve sapı doğrucam, sporu alınmış şapkaları ya bütün bırakıcam ya dörde falan bölücem risotto yapıcam. bi kısmıyla da kavurmalı mantarlı parmesanlı, mantarlı brokolili falan ekşi mayalı pide yapıcam Bunlar hep fikir, yapması basit ve annenizin yapmadığı şeyler sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Yapma gözünü seveyim nesi basit, tarifler apayrı bir kültür de yapması da apayrı bir uğraş, malzemeleri yıkadın doğradın risottoyu karıştırdın su ekledin karıştırdın derken bir ton uğraş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Abi öpüştün koklaştın soyundun falan hep uğraş, sen dümdüz boşal geç bence Nası? Mantıksız geldi dimi? Güneş alan bi mutfakta hafif tok bir halde biranı yudumlayarak yaptığın yemek de sevişmek gibi işte, yemesi de orgazmı oluyo. Bulaşığı da gusül işte sdgfdh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Amacını anlıyorum ama benzetmeye çalıştıkça çirkinleşiyorsun abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 sporlandıysa at çöpe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar