Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tutorial isteği: mantar


Bone

Öne çıkan mesajlar

yenilebilir mantarları kastediyorum elbette.
shiitake, porcini, portobello, istiridye mantarı arasında ne fark var, tat, pişirilme, hazırlanış ve kullanım felan açısından.

gastronomi eğitimi almış veya mutfak deneyimi olan birilerinden rehber istiyorum.

türkiye'de satılan beyaz kültür mantarları gibi ucunu koparıp içine kaşar koyup tavada pişirip yiyecek miyiz, bu kadar mıdır bunların olayı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gastronomi uzmanı değilimde porcini mantarı ince dilimlenip servis edilir genelde.soğanlı falan biftek veya makarnaya sos olsun diye hazırlıyosan.

türkiyede nası satılıyo bilmiyorum ama burda dilimlenmiş şekilde satılıyo zaten pakette.kaşar koyup nası olur bilemedim ama sapı gayet lezzetli porcininin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstiridye mantarını güçlü ocağın varsa bütün bütün, yoksa jülyen doğrayıp tereyağında az soya ve muhtelif baharatlarla pişirirsen lezzetli oluyo. Baya omlet misali koy kahvaltıda yensin. Kanlıca mantarını baharat ve zeytinyağıyla ovup döküm tavada ya da ızgarada pişir, et gibi otur ye. Kestane mantarını kültür yerine kullan, kültür mantarı mümkünse yeme. Porçini, şinigami vb mantarlar pazarda satılmıyo, süpermarket mantarları da bana kimyasal silah fabrikası gibi geliyo. Bu aralar kanlıca bulamazsın, istiridyenin güzelini bulamazsın, kestane belki bulursun kilosu 8den falan. Pizza yapacak olursan akar. Ama sapını çıkarıp kaşarla pişirmek çok dandiri bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kültür mantarının ne lezzeti var ne hikayesi ya. Bugün pazardan kestane mantarı aldım kilosu altı liradan, kültürle yapabileceğin her şeyin daha lezzetliaini yaparaın kestaneyle. Şimdi bunların sapını ve sporlu cebini ayırıcam, cebi ve sapı doğrucam, sporu alınmış şapkaları ya bütün bırakıcam ya dörde falan bölücem risotto yapıcam. bi kısmıyla da kavurmalı mantarlı parmesanlı, mantarlı brokolili falan ekşi mayalı pide yapıcam

Bunlar hep fikir, yapması basit ve annenizin yapmadığı şeyler sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi öpüştün koklaştın soyundun falan hep uğraş, sen dümdüz boşal geç bence

Nası? Mantıksız geldi dimi? Güneş alan bi mutfakta hafif tok bir halde biranı yudumlayarak yaptığın yemek de sevişmek gibi işte, yemesi de orgazmı oluyo. Bulaşığı da gusül işte sdgfdh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...