Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

flightradar24.com

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim de merak ettigim bisi var.

rus pilotlari ucagi indirirken cok daha yavas hizlarda indiriyor sanki. bu her zaman smooth bir inis demek degil elbette, yavas hizlarda indiriyorlar.

var mi bu konuda bilgisi olan.
Mesaj tarihi:
dana22 said:

ucaklardan biri cakilirsa gorurum o suzulmeyi..

cok uzun suredir boyle yaw
inerken reverse thrust veriyorlar diye bisi duydum ama o da sacma sanki.

@dana: olmaz yaw orada.. raaadol
Mesaj tarihi:
hani bilinen de sudur ki rusya bayagidir ekonomik kriz vs sebebi ile teknolojik aletlere savas araclarina ucaklara vs gerekli bakimi eksik yapiyor..bir de ole bir aliskanliklari varsa pilotlarin..mazallah..
Mesaj tarihi:
Laurelin said:

ama gerek yok bu akdar bilgiye, bak arkadas cozmus olayi, iste bu yuzden suphesizki islam kolayliklar dinidir

https://www.youtube.com/watch?v=drdzXECkzmc

şunlara genelde gülüyoruz da
şu adama antitez üret desen üretmem ben.

mesela yer çekimi yavaş yavaş mı azalıyor yoksa bir noktada pat diye gidiyor mu, yerden binlerce km yukarda olsak dünyanın hızından daha az bir hızda mı döneriz?, bir nokta mı var atıyorum 100km yukarı çıktığın anda artık sen dünyanın etrafında dönmüyor musun
veya uydular dünyanın çevresinde dönüyorlar ama yer çekimine yenik düşüp aşağı gitmiyorlar mesela, o zaman bu uydulara yer çekimi etki etmiyorsa nasıl dünyanın çevresinde dönüyorlar vs vs gibi sorular.

işin özeti adam uçak yukardaysa niye daha hızlı varmıyoruz dediğinde gülüyoruz da işte bu yüzden diyemiyoruz. (bir çoğumuz en azıdan, sayısal okuyanlar biliyordur.)
Mesaj tarihi:
totemic said:

şu ucakların rota işlerinden hiç anlamam ama bu dubai - los angeles uçağı neden resimdeki gibi bir rota çiziyor? benım kırmızı ile işaretlediğim gibi gitse daha çabuk varmaz mı?

Çok ilginç ya yaşamsal faliyetlerinizi düzgün bir şekilde yapıyor olabiliteniz inanılmaz ilginç.

Vucut iyi kırmıyor kendini. Allah'ın varlığını kanıtlamak için bence kullanılabilirsiniz.

Atayistler bunu açıklayamaz kesinlikle.
Mesaj tarihi:

kyloren said:

totemic said:

şu ucakların rota işlerinden hiç anlamam ama bu dubai - los angeles uçağı neden resimdeki gibi bir rota çiziyor? benım kırmızı ile işaretlediğim gibi gitse daha çabuk varmaz mı?

Çok ilginç ya yaşamsal faliyetlerinizi düzgün bir şekilde yapıyor olabiliteniz inanılmaz ilginç.

Vucut iyi kırmıyor kendini. Allah'ın varlığını kanıtlamak için bence kullanılabilirsiniz.

Atayistler bunu açıklayamaz kesinlikle.

cmylmz da geldi.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

uçaklar otomatik iniyo şimdi pilot indirmiyor

muhtemelen.

zaten rus pilotlar da o kadar uçuşta sıkıntıdan votkaya gömülmüş oluyorlardır, indir desen indiremezler.
Mesaj tarihi:
Flam said:

Fistan said:

uçaklar otomatik iniyo şimdi pilot indirmiyor

muhtemelen.

zaten rus pilotlar da o kadar uçuşta sıkıntıdan votkaya gömülmüş oluyorlardır, indir desen indiremezler.

benim bildiğim hava çok sisli değilse kendileir indiriyolar.
Mesaj tarihi:
Ben bilmemekle birlikte şöyle bir örüntü kurayım.

asıl sisliyken indirmeleri gerekmez mi? hani insictive kabiliyeti yok ya makinaların?

bilemiyorum şimdi. sadece soru. mantıksız olabilir. vücudum kırılabilir, patlayabilir.
Mesaj tarihi:
Yani tam otomatik pilot indirmiyor da bayağı destek oluyor diyelim.

%100 oto inebilen çok nadir pist var dünyada, yani en son öyleydi arttırdılar mı bilmiyorum. Yanılmıyorsam 10 pistte falan vardı.

ILS'siz pistlere inmek bayağı zor ama ya, bu hatta Katmandu'da da mı neydi çamura saplanan THY uçağının pilotlarına yol vermişlerdi zordılar diye vs...
  • Yeni Oluştur...