Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cezalar beni yıldırmaz ben yine taciz ederim


Feamer

Öne çıkan mesajlar

isin ilginci artik kimse toplumsal yozlasmadan vs bahsetmiyor..bu tip davranislari islami usul yasam icerisinde islami olmayan kadina davranis olarak konumlandiriyorlar..

yani kadin kapali bunlari istedigi gibi kole ise..zaten istedigi ..gerekirse imam nikahi kiyar istedigimi yaparim sana ne diyor..

oteki durumda ise etek giymis ruj surmus ..o saatte ne isi var..zaten basi da acik..hadi ..modunda..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İslamla ilgili değerlendirmelerin senin ve senin gibi cehalet içinde yüzenlerin bilgi kıtlığı ile alakalı.
Başka türlü bu açıklamayı nası islama bağlıyosunuz anlamlandırmak güç ötesi...

Ayrıca adam bildiğin at penisi. Söyledikten sonra zaten ufaktan bi pişmanlık hissetti ama geri viteste yapamadı. Yani ortam falan dedi saçmaladı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kayserili said:

İslamla ilgili değerlendirmelerin senin ve senin gibi cehalet içinde yüzenlerin bilgi kıtlığı ile alakalı.
Başka türlü bu açıklamayı nası islama bağlıyosunuz anlamlandırmak güç ötesi...

Ayrıca adam bildiğin at penisi. Söyledikten sonra zaten ufaktan bi pişmanlık hissetti ama geri viteste yapamadı. Yani ortam falan dedi saçmaladı.


niye islamda açık giyene saygı göster o da insan mı diyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nako said:

kayserili said:

İslamla ilgili değerlendirmelerin senin ve senin gibi cehalet içinde yüzenlerin bilgi kıtlığı ile alakalı.
Başka türlü bu açıklamayı nası islama bağlıyosunuz anlamlandırmak güç ötesi...

Ayrıca adam bildiğin at penisi. Söyledikten sonra zaten ufaktan bi pişmanlık hissetti ama geri viteste yapamadı. Yani ortam falan dedi saçmaladı.


niye islamda açık giyene saygı göster o da insan mı diyor?


3 kuruş para alıcaksın diye çalıştığın yerin bile belli başlı kuralları var. Uymak zorundasın.

Adam sana herşeyden sonsuz şekilde vaad etmiş.
Ne bekliyodun? Hiç bi kuralı yada yasası olmasın mı?
Ama bi insanın saygı gösterip göstermemesi inanana, inanmayana, açık olana, kapalı olana, onla ve karakteriyle ilgili. Bunun herhangi bi dine bağlanması saçma. Kuranın neresinde açık olana tecavüz edin yazıyor? Boş boş konuşmayalım lütfen.
Adamın at penisliğinin, cehaletinin islama bağlanması çok aşırı saçma...
İnanmak zorunda değil kimse. Saygı göstermek zorunda da değil diyelim hatta.
Ama saygı göstermeye başladığı an kişi, gerçekten insancıl davranış sergilemeyi öğrenmiş oluyor. Çünkü her türlü farklılığa rağmen saygı ve farklılıkları kabullenme önemlidir. Evrensel insan böyle olunuyor.
Mahallesinden çıkmayan insanlar için durumlar farklı olabilir tabi.

ps: Evrensel insandan kasıt mağara adamlığını aşabilmiş, çağdaş birey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Inanca saygi gostermek sacma. Biri sana tamamen inanarak ben Inanna'ya tapiyorum abi dese saygi gosterir misin, oyle dusun. Benim icin Islam ve Babil dini ayni kategoride; sacmalik sadece.

Bir de niye inanmiyorsun diye soruyorlar ya, bu soruyu soracak kadar cahil birine nasil saygi duyayim, cahil der gecerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk önce bu gibi vakalarda suçluları ikiye ayırmak lazım diye düşünüyorum.

1- akıl hastaları
2- yaptıkları eylemleri en birinci hak olarak görenler.

1. grupta olanları konuşmaya veya tartışmaya gerek yok, bu gibi hasta insanları vergi verdiğimiz devlet bir şekilde toplumdan ayıklaması ve mümkünse tedavi etmesi lazım.

2. grupta olanlar ise biraz daha karışık bir mevzu. bunlarında akıl ve ruh sağlıklarının yerinde olduğunu iddia edemeyiz ama yapacakları eylemin başında karar verme kabiliyetinde olduklarını da atlamamız gerekir ki zaten ayrım yapmamızı gerektiren de bu kabiliyetleri.

bu insanlar taciz, tecavüz, gasp, hırsızlık, başı bozukluk, toplum düşmanlığı... gibi kötü ve toplumun düzenini bozacak davranışlara kalkışabilecek kadar bozuk düşünce yapılarına sahipler kabul ama hasta bireylerden ayrı olarak bunun oto kontrolünü yapacak kadar arızalı değiller ama işte burada kendi kendini frenleme konusunda bazı açıklar yaratıyorlar/buluyorlar kendilerine.

a. kanunların yeteri kadar uygulanmaması ve takip edilmemesi
b. bazı kişi, kurum ve etnik kimlikler için kanunlarda esneklik yapılması
c. örf ve adetlerin bu gibi davranışlara göz yumması ve/veya desteklemesi
d. yaşadıkları toplum tarafından davranışları yüzünden dışlanmak yerine saygı görmeleri.
e. bazı güç odaklarının kendi çıkarları için bu kitleyi kendi tarafına çekecek düzenlemelere gitmeleri.
f. din*

* şimdi bu din olayı, cahilce iddia etiğiniz gibi bir şey değil ama mevcut yürürlükte olan ""sunni" islam dini maalesef tamamen bu gibi özendirici ve frenleme mekanizmalarını devre dışı bırakacak yorumlara sahip ve bunu da bazı güç odakları tarafından kendi çıkarları için desteklenmesi mevcut.

lakin dediğim gibi bunu genel olarak "Müslümanlık" diye telaffuz edilmesi sizin cahilliğiniz olmasına rağmen sizin suçunuz değil, suç kendine "müslüman" diyen güruhtan kaynaklanıyor, sizin sorumluluğunuz doğrusunu merak etmemek ki, bunu yaprak bu güruha dolaylı destek de oluyorsunuz. misal benimde yeni öğrendiğim ve https://forum.paticik.com/read.php?17,8035384,page=5 burada da karmatiler diye başlık altında paylaştığım gibi "gerçek islamın başka bir şey oluşu" ve bunun yazıda da değinildiği gibi bazı kişiler tarafında hangi çıkarlar doğrultusunda yönlendirildiği...

mesela yazıda karmatilere itafen ki benzerini moğolar için cengiz sonrası içinde duymuştum,

said:
...peygamberin rüyasında geçtiği gibi; bir kadın san’a’dan hadremevt’e kadar tek başına gidecek, allah’tan başka kimseden korkulmadığını görecekti...


konumuz din olmadığı için demek istediğimin anlaşıldığını umarak bu konuyu geçiyorum

diğer taraftan

e. maddesinde açıklamaya çalıştığım gibi, bazı kişiler tarafından taraftar toplamak için veya konumlarına meşrutiyet kazandırmak için bu gibi davranışlara göz yumulması veya teşvik edilmesi durumlarını da göz ardı etmememiz lazım ki bu kişiler devlet başı, aşıret başı, din başı gibi konumları işgal ediyorlarsa a, b, c, d ve f gibi maddeleri de kendi çıkarları için kullanmaktan kaçınmazlar ki zaten görüyoruz bu gün bunu, ve bunları anlatmaya çalıştığım gibi doğru olarak teşhis edilmesi sorunun çözümü bakımında hayati önemde olduğunu düşünüyorum.

misal özge can olayında dikkat çekilmesi gereken bir nokta var yanlış hatırlamıyorsam akpli veya o çevrelerden biri "bütün kızlar üniversiteye giderse bizim oğlanlar evlenecek kız bulamayacak." gibisinden bir beyanı vardı. şimdi bu lafın motivasyonu din filan değil kabul edersiniz ki, din burada ilacın kolay yutulması için içine katılan tatlandırıcı gibi bir şey, asıl amacı örtücü bir kılıf. amaç kendi seçmen ve taraftar kitlesine şirin gözükmek istemesi ve kadınların bir şekilde baskılanması.

burada bir parantez açmak istiyorum daha açıklayıcı olması için germenik ve turan kavimlerinin kendilerinden önceki dünyanın hakimiyetini paylaşan medeniyetlere karşı galip gelmelerinin altında yatan en büyük etkenler, kadınların toplum içine sınırlandırılmaması ve yukarında verdiğim maddelerin çıkar için kullanılmaması yatıyor. öyle ki, bir çok arap seyyah müslüman olmayan oğuz boylarına elçi veya tüccar olarak gittiklerinde, tecavüz, oğlancılık, sübyancılık ve hırsızlığın cezalarını dehşete düşerek anlatıyorlar.

evet kadınları bir şekilde baskı altına aldığımız zaman ve onları erkeklere bir şekilde ganimet olarak verdiğimiz zaman kendimize sadık bir kitle yaratabiliyoruz ve bunu istediğimiz gibi kullanabiliyoruz,

sonra bu kitleden, artık akıl ve ruh sağlı olarak çığırdan çıkmış ve bu yapılan manipülasyonlar ile frenlerinden kurtulmuş biri, üniversite çıkışı aracına binen sıradan(*1) bir müşteri(!)yi "okulda önüne gelenle yatıyorsunuz bende tadına bakmışım çok mu" diye kendine bir hak ve aklama yapabiliyor.

şimdi burada bir parantez daha açmak istiyorum, dikkat etmemiz gereken "bizim çocuklar kızsız kalacak" ve "üniversitede seks var" beyanları. burada kendisinden üste bulunan bir zümrenin kendisinin sahip olmadığı (misal genç, bakımlı kızlar) imkanlara özenme ama özenme ile birlikte buna en kolay şekilde sahip olma isteği. nedir bunların eyleme dökülmüş hali, tecavüz ve hırsızlık.

işte bu yüzden, toplumun belli bir kesimin, belli bir kesimine yaptığı bu kötü davranışlar, kural tanımamalar ve baskılar bazı güç odakları tarafından destekleniyor.

misal x partisi diyelim, bu gibi davranışların x partisi tarafından desteklenmesi o partiye pratik kazanımlar sağlar, misal daha az eforla, zihnen ve ruhen az gelişmiş toplum bireylerini kendi etrafına çeker, ulaşılması ve elde tutulması daha fazla efor gerektiren diğer kesimi ise yukarıda a b c... diye maddelediğim kanaları kullanarak, kendi tarafına çektiği diğer kesime bir "av" olarak sunar, bu sayede hem kendine muhalif olan kesimi ortadan kaldırır, hemde kendi kitlesini tatmin etmiş olur.

"efendim üniversitelerde fuhuş var, efendim üniversiteler geldi ahlak bozuldu." gibi beyanlar buna güzel bir örnektir

kimsenin itiraz etmeyeceği gibi, hali hazırda sahip olduklarımız değil ama gerçek üniversiteler, sorgulayan akılcı bireyler yetiştirir. bu bireyler x partisinin çıkarlarına tabi ki karşı dururlar. ne yapmak lazım gelir? bu okulların ve mezunlarının bir şekilde egale edilmesi gerekir. iyide kim ve nasıl yapacak?

işte bir örnek, yukarıda dediğim gibi, üniversitede fuhuş var dedik ve bir sapkını bu insanlara musallat ettik, x partisi olarak devlet organlarında taraftar veya paralel adamlarımız var, bunlar polis ve hakim. bunların vasıtası ile bu adamın ya az yada hiç ceza almamasını sağlıyoruz, sonra o tecavüzcünün veya tacizcinin toplumun içinde bulunan sivil unsurlarımız tarafında pohpohlanmasını sağlıyoruz ve bu sayede bunu gören diğer benzer durumda olanlarda üzerine vazife çıkarta bilsin.

işte bu kadar basit. ama bu resmin diğer tarafında olan bizler ne yapıyoruz? yok efendin, din, yok efendim "anadolu çomarı, yok efendim zaten böyle böyle diyerek bir de biz suyu bulandırıyoruz."

peki yazının başında dediğim gibi bu kimseler bu yaptıklarını bir şekilde kazanılmış hak olarak görüyor, misal bu yaptıkları davranışlardan zerre suçluluk duymadıkları gibi sen karşı çıktığında ise bu sapkın davranışlarını en şiddetli şekilde savunma gayreti içine de giriyorlar. işte burada bizim suyu bulandırmamız x partisinin daha çok gizlenmesine ve bizim onların maşası olan bu güruh ile baş başa kalmamıza neden oluyor. oysaki bu birey olarak bizim değik vergi verdiğimiz devletin görevi, bu arada devlet bu gibi durumlar için oluşturulmuş bir kurumdur ve dünyada tek "devlet" tc değildir bazıların ilk defa gördüğü ve "devlet, devlet" diye çağırdığı gibi

neyse günceli geçersek, şu konuya https://forum.paticik.com/read.php?98,8315020,page=2 vaktim olmadığı için muadil olamamıştım, bir ara gözüm takıldı baktım dram olmuş, bir bakayım dedim neden olmuş, anca zaman ayıra bildim lakin konu kilitlenmiş :( neyse, orada bir önderi var, sivil kollar kurulsun ve mücadele edilsin diye. dediğim gibi mücadele edeceğimiz kişi yaptığı eylemi doğal hakkı olarak gördüğü için kuracağımız bu kollar düdük çalarak hırsız kovalamaya benzemez, kaldı ki, hırsızlar bile artık suçluluk duyup kaçmıyor. sen onların üstüne gittikçe, dinimize saldırıyorlar, bizi asimle diyorlar diye toplanıp senin üstüne gelirler, pkk belki iç savaş çıkartmadı ama bunu yaprak çok güzel bir iç çatışma ortamı yaratabilirsiniz.

neyse yazının sonuna gelmişken bir zihni sinir procesi de ben üreteyim

böyle bir örgütlenme değil ama benimde fantezisini yaptığım bir başka bir "birim" var, ilham olarak da geçmiş zamanda bir kitapta okuduğumu düşündüğüm iskitler ile ilgili bir bilgiye dayanıyor. Bilenler bilir, iskitlerin kurgan mezarları vardır ve buraya silah ve diğer eşyaları ile gömülürler, erkekler için sorun yok ama bir çok kadın mezarında silahlara rastlanması araştırmacılara ilginç gelmiş. bununla ilgili bulgu veya tezlerden -orasını hatırlamıyorum- biride eşleri düşman tarafında öldürülen veya kendisi tecavüze uğrayan kadınların toplum tarafında kabul görmesi için düşman canı alması gerekliği gibi bir şeydi, hatta amazon efsanesinin iskit kadınlarının savaşçılığına atfen ortaya çıktığı ise sıkça söylenir.

neyse, benimde aklıma bu bilgiden yola çıkarak, tecavüz ve fuhuş vakalarına karşı tamamen kadınlardan oluşan bir birlik yapmak geldi, öyle elinde sopalarla sokaklarda dolaşan kalabalıklar gözünüze gelmesin dana çok hitman tarzı gizli infazcılardan bahsediyorum.

tabi, bağdat caddesi konusunda da değinildiği gibi anlık tecavüzcülerin peşine düşmekten ziyade, toplumda yozlaşmayı çıkartanların ortadan kaldırılmasına yönelik, bataklık kurutucu icraatlar yapacaklar.

misal, bir beldede, küçük yaşta fuhuşa zorlanan biri var, veya metropolerde bu işin simsaları ve tuzakçıları var, normal kanun işleyişi içinde maalesef dünyanın neresine gidersek gidelim bu gibi kişiler ile mücadele o veya bu yüzden olması gerektiği gibi yürütülmüyor, üstelik bu kimseler her hangi bir yargıya gerek görmeden rahatça suçluluğu tespit edilecek ama mahkeme gibi yerlerde ise suç yüklenemeyecek kimseler, işte bunların sessizce infazı bazı çevrelere gerekli mesajları verir diye düşünüyorum. yoksa ilk sayfadaki videoda ki adamların kafasına sopa ile vurarak pek bir şey elde etmiş olamıyoruz diye düşünüyorum

yazımın sonuna gelmiş olarak olası yazım hataları için okuyucudan özür diliyorum, word belgesinde 5 sayfa yer kaplayan bir yazıyı yazmak için daha fazla itina göstermek gerekiyor ama o zamanda bende yok...

(*1) şunu unutmuşum, sıradan derken daha önce hiç bir tecavüz ve taciz mağduru olmamış, bu sayede kendilerinin kullanabileceği bir araç olarak düşünülmeyen demek istedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Inanca saygi gostermek sacma. Biri sana tamamen inanarak ben Inanna'ya tapiyorum abi dese saygi gosterir misin, oyle dusun. Benim icin Islam ve Babil dini ayni kategoride; sacmalik sadece.

Bir de niye inanmiyorsun diye soruyorlar ya, bu soruyu soracak kadar cahil birine nasil saygi duyayim, cahil der gecerim.


Surda saygi kavraminin ne olarak anlasildigina gore degisiyo sanirim konu. Saygi duymamak genel olarak kufretmek, o kisinin dini ile dalga gecmek ve kendi icinde gerceklestirecegi ibadeti kabul etmemek olarak algilaninca isler kizisiyo haliyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Surda saygi kavraminin ne olarak anlasildigina gore degisiyo sanirim konu. Saygi duymamak genel olarak kufretmek, o kisinin dini ile dalga gecmek ve kendi icinde gerceklestirecegi ibadeti kabul etmemek olarak algilaninca isler kizisiyo haliyle.

2016'da hala saygısızlık yapmamak ile saygı göstermek arasındaki farkı çözemedik forumca maalesef. :)

ineğe tapan da saçma gelebilir ama gidip adamı da inancını da her fırsatta aşağılamak medenilik değil. tam tersi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...