Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boku dake ga Inai Machi (Erased)


ShadowFury

Öne çıkan mesajlar

a.k.a. The Town Where Only I am Missing
a.k.a. ERASED

http://i.imgur.com/dPS27QZ.jpg

said:

Struggling manga author Satoru Fujinuma is beset by his fear to express himself. However, he has a supernatural ability of being forced to prevent deaths and catastrophes by being sent back in time before the incident occurred, repeating time until the accident is prevented. One day, he gets involved in an accident that has him framed as a murderer. Desperate to save the victim, he sends himself back in time only to find himself as a grade-schooler one month before fellow classmate Kayo Hinazuki went missing. Satoru now embarks on a new quest: to save Kayo and solve the mystery behind her disappearance.



Sezonun en iyi animesi olmaya aday muhteşem bir mystery. Üçüncü bölümle birlikte kendi topiğini de haketti açıkçası.
Her sahnesi ayrı güzel. Setting, atmosfer, karakterler, premise filan muhteşem. Konuya girişi filan da mükemmel. Özellikle duygusallık yapıcam diye kasmadan duyguları sadelikle aktarması filan hayran bırakacak cinsten -arada zorlama birkaç sahne olsa da genel olarak çok başarılı-

Tartışmasız bir şekilde AOTS material. Özellikle mystery sevenler kaçırmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ya çok pis bişey bu

Bir yandan mutlu oldukları sahnelerde filan ben de mutlu oluyorum, kızın mutlu olduğu her sahnede benim içim ısınıyor ya o kadar bağladı karakterler. Diğer yandan da her an bir puştluk yapılabilir diye gerim gerim geriliyorum filan bayağı ortada bırakıyor. Neşeli/huzurlu atmosferi böyle dramatik/ağır atmosferle bu kadar başarılı bir şekilde harmanlayabilmek gerçekten zor iş ya. Yazarı da, anime kadrosunu da ayakta alkışlıyorum.

4

Beklenen oldu gibi, kız yine gidici.

Çocuk ta kesin loopa girecek. Of çok pis süründürecek bu bizi ya. En pis yanı da göstere göstere vuruyor, sufferinge doyucaz bu sezon :p

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5

Olay aslında çok boktan.. Şimdi zamanı değiştirip yeniden geri geldi anladı ki kızın ölüm tarihi değişmiş, geri gidince (bir önceki checkpointe) yaptığı her şey (kızı yolda 10 saniye lafa tutması bile) sonuçta olay akışını etkileyecek, ölüm olayı saati vs değişecek bıdı bıdı. işin içinden nasıl çıkacak acaba. Kızda bu kadar niye takıldı ki anasına odaklansa aslında. Şefle konuşan adamda piçlik var.

Poşet içindekiler neydi bu arada?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oha çok pis boka sardı olaylar.

5

18 yıllık loopa girmek yerine bir ileri bir geri atlayıp duracak demek ki. Öylesi daha güzel olabilirdi ama, sufferinge doyardık.
Gerçi böyle de bayağı bi suffering potansiyeli var. Şimdi de Airi'yi kurtarmak için yine çocukluğuna döner herhalde. Kaç defa loopa girecek hesabı şimdiden yapılabilir aslında, katledecek kaç karakter var ona göre sayalım ^^

Kızda takılma sebebi de büyük ölçüde gücünün o şekilde çalışması. Yani annesini öldüren katille Hinazuki'yi öldüren katilin aynı veya ilişkili kişiler olduğu kesin. Diğer bir sebep te belli ki kızı seviyor, onu da kurtarmak istiyor sonuçta.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet o dediğin mystery türü için de, time travel konsepti için de,thriller türü için de geçerli. Üç kat risk almış durumdalar resmen, en ufak hatada bütün animenin içine edebilirler. Şimdilik çok iyi gitse de sonradan berbat bir şey çıkma ihtimalini göz ardı edemiyoruz ne yazık ki.

Ama bunda genel problemlerle pek uğraşmayacaklar gibi gözüküyor o yüzden biraz daha iyimser bakıyorum. Parallel timeline filan hiç karıştırmadan geçmişi değiştirirsen geleceği de değiştirirsin mantığıyla gidiyorlar. Sci-fi olsa yapamazlar tabi, çok sırıtır ama fantastik olduğu için grandfather paradoxa koyayım sana bir şey olmasın deme özgürlüğü var sonuna kadar.
(Bir de fiziksel time travel yok tabi, sadece bilinç transferi var, o da paradokslardan sıyrılma konusunda bayağı etkili bir formül)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


ufak kızı biri kaçırmamış annesi döverek öldürdüğünü gördük, diğer okullardaki kaçırılmaları da anasının sevgilisi şüpheleri anneden uzaklaştırmak için yaptı desek.

OC'nin anasını kim öldürdü o zaman zibidi sevgili mi?

airi'de öldüyse eğer bu bölümde, olacakları söyliyim. bizim oğlan ileri geri gidecek ama kimseyi kurtaramıcak. son bölümde kendini feda edip herkesi kurtarmanın bir yolunu bulacak. gg oldu mu sana boku dake ga inai machi 8-)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spo

Hinazuki'nin ardından hemen kaybolan kız bence de ailenin işi. Dikkatleri üzerlerinden atmak için yaptılar yada yaptırttılar.

Yalnız bu kız timetraveldan önce de kaybolmuş muydu, yoksa eleman geçmişi kurcaladı diye mi oldu orada karıştırdım. Bakmadım önceki bölümlere.

Bir de manager ve konuştuğu adam da kesin bir şeyler var. Kızın evi kesin bu yaktı. Konuştuğu adam da güzel yer, tam okul yolu üstünde diyordu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 ile ilgli ama spoiler olabilecek tahmin

restoran müdürüyle konuşan adam 20 sene önce kaçırılan çocuklardan birinin babası, adam bir şekilde bizim esas oğlanın böyle zaman içinde atlama yapabildiğini keşfetti ve çocuk loopa girsin diye önce anasını öldürdü şimdi de ikinci atlamayı yapabilmesi için kızı öldüreek

anasının ve kızın öldürülmesi bizim esas oğlanın tetiklenmesini şöyle sağlayacak eğer geçmişte o adamın kızı kaçırılmamış olsaydı 2006 da esas oğlanın anansını ve airi yi öldürmesine gerek olmayacaktı

tutar mnı bilemedim ama göglede gösterdikleri karkaterler 5 bölümdür ters köşe yaptırıyor bize

esas katili yakalamak için daha çok cinayet işleniyor

en azından ben olsam böyle yazardım/bağlardım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6

Olayları bayağı bi açtılar, eksik detayları doldurdular ama hala bayağı havada duruyor.

En sonda da deja-vu procladı yine. Sırf katili gördü diye mi, yoksa oradaki birini öldürecek te onun için mi oldu? O kadar polis varken Airi'yi öldürmeye kalkışmaz herhalde, Satoru'yu polis arabasındayken kaza süsü verilmiş bir şekilde öldürmeye/kaçırmaya çalışacak ta o arada bir polisi mi öldürecek acaba?
Tabi oradaki polisler de işbirlikçiyse kızı öldürme ihtimali de var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...