Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Honeymoon Tavsiyeleri

bingildak

Öne çıkan mesajlar

bu ağustosta gitmelik yerleri araştırıyoruz ama high season olmasından dolayı baya zorlanıyoruz ya.

ilk planımız 2 hafta thailand gibi exotic bir şeyler yapmaktı, ondan sonra iş değiştirme durumu olunca 1 haftaya düşmek zorunda kaldık.

öyle olunca italya baktık, italyanın tatil dönemine denk geliyor. her yer kapalı diye eledik.

3 şehir mi yapsak dedik, balayı konseptine ters diye, gezmeli bir şey yapmayalım dedik.

aslında ikimizin de istediği yatıp, dinlenmek. deniz, güneş, masaj - keyif.

bunu en iyi yapan yer yine türkiye, zaten yurtdışına gezme/kültür amaçlı her yıl 2 kere gidiyoruz.

türkiye'de bakacaksak da özel bir şey bakalım dedik d-hotel maris

http://www.booking.com/hotel/tr/dhotel.en-gb.html

özelden kasıt ne:

1) antalyada olmasın çünkü ben antalyalıyım
2) çocuk - aile konsepti olmasın, sahilde yatarken, kahvaltı ederken bebe sesi, çocuk sesi duymayalım
3) sahili cümbüş olmasın, erişim kolay olsun, spa'dır falan güzel olsun
4) a la carte restorantları falan kaliteli olsun

dmaris 10k falan 5 gün için ama all exclusive değil ve içerisi felaket pahalıymış. yani 10k verdin, 15k da içerde harcarsın. tr'de 5 gün tatil yapıp araba parası vermenin luzümü yok.

şimdi dubrovnik bakmaya başladık - TR opsiyonunu hala açık tutup.

dubrovnik'te oteller ehhh, TR'e kıyasla kısa kalıyorlar ama kötü değil yani. beni asıl rahatsız eden tarafı resortların gerçek resort olmaması. şehir ile resort arasında bir yerde kalıyorlar.

şehir desen şehir değil, 2 günde ilginç her yerini görüp, her şeyini tadarsın gibi geliyor.

sahiller public, otele ait değil. insanlar üst üste gibi duruyor fotoğraflarda.

şimdi yarım yamalak dubrovnik tatili için o kadar para vereceğime TR'de özel bir tesis kovalamaya devam mı etsem diyorum.

fikir versenize kurban olayım ya. tesisler böyle TR'de gidilebilecek, servisi - kalitesi iyi, balayına uygun falan.

high season olması çok zorluyor bizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hırvatistan veya biraz daha güneyde Karadağ veya Arnavutluk olur. Ama Türkiye'deki gibi lüx olmayabilir, diğer taraftan daha sakin ve temiz olur.

Biraz gezmeli olacak ama Baltıkta veya Akdenizde 2-3 duraklı Cruise turu bakabilirsiniz.

İspanya'ya İbiza veya Kanarya adalarına gidebilirsiniz.

Amerika tarafı uzak kalmazsa orta amerika'da bir sürü yer var. Uzakdoğu çok curcuna gibi geliyor bana eğer sahillere gitmiceksen.
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta olduğu için 4-5 saatten fazla uçuş olan yerlere bakmıyoruz.

2 gün yolda ölmesin diye.

cruise baktık, cruise'da sorun çıkış tarihleri belli, istediğimiz tarihte yok ve 7 gün sürüyor. tarihleri oturtmak imkansız gibi balayı için.

kıbrıs a karşı bir nahoşluğum var ya, oldum olası sevmedim ama bakayım, hiç bakmadım önceden.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Liberty Hotels Lykia - Lykia World Oludeniz

çocuklu falan ama bir yandan da fotolar sanki swap yapıyorlarmış gibi. sürekli çiftler birbirini elliyor falan emin olamadım.

ama güzelmiş, bunu aldım kenara.

dasaaa, bakıyorum şimdi dediğine de

Oranın sırf yetişkinlere özel olanı da var. 16 yaş mı ne altındaysan giremiyorsan. Biraz daha karıştırsan bulursun bence. Balayı odası sayısı da fazlaydı ben araştırdığımda.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ya aslinda ispanya, yunanistan falan da olabilir. ama cok bilgim yok oralarla alakali.

yunanistan pahalı ve kalitesiz genel olarak. ben operasyon yaptım orada, baya inspection falan yaptım. hizmet sektörünü sevmiyorum şahsen. birkaç alternatif baktık ama istedikleri parayı etmiyor ya.

ispanyada süper lükse gitmediğin sürece kaliteler düşük. aynı şekilde ispanyada da golf operasyonu yapmıştım, baya inspection yaptım. tesisler eksi ve renovasyonda adam gibi para harcamıyorlar. personeli az tutuyorlar. hizmet kalitesi düşük. eski püskü çoğu tesis odalar dışında. ambiyansı öldürüyor otel genelinde.

bütçeyi yükseltsek ispanyada çok güzel alternatifler var da zaten sonuna kadar kökledik
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben de not aldim aklima dediklerini.

adam&eve'i tercih eden tanidiklarim oldu, abi hepsi super sonradan gorme, kro tiplerdi. (bu oteli genellememe yetmez tabii ki, sadece tanidik olarak dahi olsa super kro tiplerin cevremde oldugunu gosterir.. neyse ki arkadas degiller)
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

bu ağustosta gitmelik yerleri araştırıyoruz ama high season olmasından dolayı baya zorlanıyoruz ya.

ilk planımız 2 hafta thailand gibi exotic bir şeyler yapmaktı, ondan sonra iş değiştirme durumu olunca 1 haftaya düşmek zorunda kaldık.

öyle olunca italya baktık, italyanın tatil dönemine denk geliyor. her yer kapalı diye eledik.

3 şehir mi yapsak dedik, balayı konseptine ters diye, gezmeli bir şey yapmayalım dedik.

aslında ikimizin de istediği yatıp, dinlenmek. deniz, güneş, masaj - keyif.

bunu en iyi yapan yer yine türkiye, zaten yurtdışına gezme/kültür amaçlı her yıl 2 kere gidiyoruz.

türkiye'de bakacaksak da özel bir şey bakalım dedik d-hotel maris

http://www.booking.com/hotel/tr/dhotel.en-gb.html

özelden kasıt ne:

1) antalyada olmasın çünkü ben antalyalıyım
2) çocuk - aile konsepti olmasın, sahilde yatarken, kahvaltı ederken bebe sesi, çocuk sesi duymayalım
3) sahili cümbüş olmasın, erişim kolay olsun, spa'dır falan güzel olsun
4) a la carte restorantları falan kaliteli olsun

dmaris 10k falan 5 gün için ama all exclusive değil ve içerisi felaket pahalıymış. yani 10k verdin, 15k da içerde harcarsın. tr'de 5 gün tatil yapıp araba parası vermenin luzümü yok.

şimdi dubrovnik bakmaya başladık - TR opsiyonunu hala açık tutup.

dubrovnik'te oteller ehhh, TR'e kıyasla kısa kalıyorlar ama kötü değil yani. beni asıl rahatsız eden tarafı resortların gerçek resort olmaması. şehir ile resort arasında bir yerde kalıyorlar.

şehir desen şehir değil, 2 günde ilginç her yerini görüp, her şeyini tadarsın gibi geliyor.

sahiller public, otele ait değil. insanlar üst üste gibi duruyor fotoğraflarda.

şimdi yarım yamalak dubrovnik tatili için o kadar para vereceğime TR'de özel bir tesis kovalamaya devam mı etsem diyorum.

fikir versenize kurban olayım ya. tesisler böyle TR'de gidilebilecek, servisi - kalitesi iyi, balayına uygun falan.

high season olması çok zorluyor bizi.

voyage sorgun.

bir arkadaşı daha balayına gönderdim,hala beni her gördüğünde teşekkür eder.

edit: antalyada ama :)
Sosyal ağlarda paylaş

antalya olmaz demişsin ama gloria serenity resort a bi bak derim (all inclusive istediğin için bunu öneriyorum). a la carte lar gerçekten çok iyi, yemekler alkol vs ultra lüks. çocuk sesi duymayı bırak ağaçların arasında şezlonglarda insanla bile zor karşılaşıyorsun (beleğin denizi ağustosta zaten sıkıntılı, sahile pek uğramamıştım, orada durum farklı olabilir.)
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

antalya olmaz demişsin ama gloria serenity resort a bi bak derim (all inclusive istediğin için bunu öneriyorum). a la carte lar gerçekten çok iyi, yemekler alkol vs ultra lüks. çocuk sesi duymayı bırak ağaçların arasında şezlonglarda insanla bile zor karşılaşıyorsun (beleğin denizi ağustosta zaten sıkıntılı, sahile pek uğramamıştım, orada durum farklı olabilir.)

otel gerçekten iyiydi yıllar önce gittiğimde (gloria golf resort dimi bu?)
ama o aradan geçen kanal hoş değil ya, kanallı ve yollu oteller (td)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...