Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

japonya'nın diğer yüzü

Feamer

Öne çıkan mesajlar

suBzer0 said:

Neyse gulduk eglendik yine hic art niyet olmadan merak ettigim birsey soracagim. Aileniz de musluman var mi? Anneniz babaniz teyzeniz halaniz vs.? Mesela onlar sizce nasil bir muslumanlik yasiyor? Onlarada gercek islam laflarini filan soyluyormusunuz?

luzumsuz, ve uzun surede zararlı bir müslümanlık yasıyolar.

saölüyorum onlarada
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

suBzer0 said:

Neyse gulduk eglendik yine hic art niyet olmadan merak ettigim birsey soracagim. Aileniz de musluman var mi? Anneniz babaniz teyzeniz halaniz vs.? Mesela onlar sizce nasil bir muslumanlik yasiyor? Onlarada gercek islam laflarini filan soyluyormusunuz?

luzumsuz, ve uzun surede zararlı bir müslümanlık yasıyolar.

saölüyorum onlarada

Ilginc.. mesela ben karismiyorum insanlarin inancina filan. Seninki de baska bir tarz tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

konuda yazılanları okumadım, ilk mesajdaki ekşi postuna değinecek olursam muhtemelen doğrudur yazılanlar. animelerde o yazılanlar (kadının nispeten değersiz oluşu, tecavüz, taciz olayları vs) sık sık işleniyor, halk içinde karşılığı var demek ki.

japonlar biraz daha bireyselciliğe önem verse 10 numara yer olur da işte, şuan ki haliyle yaşanacak yer olduğunu düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tecavüz olayını bilmem ama aşırı baskıcı kültürel yapının ve dizginlenen cinsel dürtülerin sonucu olarak sapıklığın fazlalığını çevrede de okuyabiliyor insan, öyle pek gizli saklı değil. Zira hepsini geçtim en basit çocuk çizgifilmlerinde bile kadının donu gözüktü ehi ehi sahneleri koymalarından youtubedeki saçma sapan japon tv programlarına, yarışmalarına, şaka programlarına falan kadar belli oluyor. Adamların prime time'da bondage yarışmaları var yahu, baya "şaka komedi içerikli" olarak sunuluyordu, bunu bir de sanat olarak falan sunuyorlardı, adı falan vardı...

Yine aynı baskıcı kültürün etkisi olarak gerek eş seçiminde kadınların sessiz ve ezik tercih edilmesi gerekse kariyer yapan kadınların direkt ikinci planda kalması çokça dile getirilen şeyler.

Pek anormal değil yani yazılanlar. Diğerleri hakkında pek bilgim yok, ama elbette 6 sene orada yaşayan adam az çok bir birikim bir tecrübe yaşamıştır da yazmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

hanginiz daha zenginsiniz acaba lan..

yani ikiniz de harbi saglam zenginsiniz de hanginiz daha zenginsiniz acaba..

not: ben fakirim

Ben şahidim hem fakir hem de atayiz. Ayakkabıları bile karton adamın, evinin karton olduğunu zaten bütün ahali biliyor. Acıdım da bizim şantiyeden artık membranlardan karton ayakkabısına taban yapsın diye verdim.

pıst geliyor musun lan şubat ayında benimle.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:

Baba 5 yıla yayılan sohbetler sonunda annem kendi bıraktı din min işlerini. Ailenin bazı üyeleri için çok geç de annem mantıklı bir insan oldugu için discourse'a açıktı.

Enteresan bir şekilde kardeşim hala inanıyor ama. Mesela yaşamıyor dini hiçbir şekilde ama inanıyor. O da küçük oldugu için benden sadece dalga geçiyorum, o da ezik olmadıgı için gülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...