Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode VIII / The Last Jedi [2017]

DA2019

Öne çıkan mesajlar

imamizer said:

çekilmiş en iyi star wars filmi net rogue one. onu izletin yeter. fan boy olası varsa diğerlerini istediği gibi izlesin çocuk/eş/arkadaş her kimse.
fan boy olunca zaten tersten, düzden, ortadan bi daha bi daha izler seriyi, yıllar sonra foruma gelir rogue one'a en iyi star wars filmi dedim diye bana cevap yazar.

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Uzağa gitme, bu topiktekilerin ortalamasını bile alsan muhtemelen 8 alır.

Benden 9. Daha çok SW filmi yapılsın. Cedaysız laytseybırsız falan filmler de yapılsın.

Han Solo gençliği süper fikir mesela
Yoda'nın master'ını tanıyalım
Şahane bir villain yaratsınlar sith olmayan ama çok zeki falan onun serisini izleyelim.

Açlık oyunları, vampir yakışıklı beni ısırsa romantizmi v.b. çekeceklerine SW çeksinler de izleyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

http://fortune.com/2017/01/25/star-wars-powers-toy-industry/

Haber aksini söylüyor.

Research firm NPD Group said Star Wars sales totaled nearly $760 million in the U.S. alone last year, beating 2015 by $60 million. That made Star Wars the top property in the toy world, based on dollar sales.

2017 de ne olur bilinmez tabi.

Edit. Tabi kaynağı güvenilir kabul ederseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

guvenilirde cok detaya girmemis, adam videoda gosteriyor iste. star wars hala oyuncak satisi olarak bir numara ancak oversature olmaya basladi ve kalite figurlerde ozellikle korkunc dustu

luke/han solo filan yok elde kalan oyuncaklarda, birsuru yeni rey/finn/poe figuru kalmis elde ama. ben eskiden toplardim, ep1 olsun attack of the clones olsun hasbro figurleri gercekten kaliteliydi.

ilk bespin luke misal

https://i.imgur.com/mnnWjPk.jpg

su ben lisedeyken cikmisti, kucuk bi operasyon gecirdigimde arkadaslar gecmis olsuna gelirken hediye getirmisti

https://i.imgur.com/jhiVgx1.jpg

buda son cikan

https://i.imgur.com/d7WF2D1.jpg

ayni sekil en acinicak olan millenium falcon olabilir. biz kucukken butun hayranlarin hayalini suslerdi, hala daha koleksiyoncular pesinde kosuyor, millet alip boyamak istiyor kennerin orjinal millenium falconunu

https://www.youtube.com/watch?v=jaaqd-gL3sI

buda hasbronun force awakens millenium falconu

https://www.entertainmentearth.com/images/AUTOIMAGES/HSB3678lg.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Merak etme elleri mahkum çekecekler. http://www.boxofficemojo.com/franchises/chart/?id=starwars.htm

Peluşu, oyuncağı bunları eklemedik bile.

sanki onceden yokmus gibi lol.

lucas oyuncak endustrisini yaratanlardan be.

yenisinin ici daha bos ama star wars ici super dolu, her saniyesi super detayli tasarlanmis bir film degildi.

ikisi de (yenisi ve eskisi 1-2-3'u pass gectim simdi) eglenceli uzay civcivcivcivlemesi idi.
ikisi de iyi tuketim malzemesi idi.

sadece bi tanesinde daha cocuktunuz. aslinda hepsi bu.

simdi gelmis "nerede o eski domatesler" geyigi yapiyoruz.

filmin aksayan kisimlari yok demiyorum, tonla var.
zenciyi filmden cikartinca hicbisi degisiyor mu?
poe neden tembel bir yazar tarafindan yazilmis?
hux neden 90larda beyaz show'da calismis bir skec yazarinin kaleminden cikmis?
onceden phasma gibi gereksiz sadece oyuncak satmak icin yaratilmis karakterler yoktu (boba fett...) neden boyle gereksiz bi adami sadece 4dk gostermek icin filme koymuslar (boba fett??)
onceden rey gibi ne oldugu, soyu sopu belirsiz birisi yoktu (anakin)simdi neden boyle bisi yaptilar? (en azindan seni forcelar getirdi yavriim demediler)

her neyse, cok severim sw'yi. izledigim ilk filmlerdendir lan. bir de babamla izledim falan. taparim yani.

ama onceden de eglencelikti, simdi de eglencelik. simdi sadece daha gunumuz genclerine gore eglencelik. bir de ticari yani lucas icin "OLM FILMI CEKELIM DE BEN MERCH FALAN BIR SEkILDE KENDIMI HALLEDERIM!" dedigi olan bir durumdaydi. adam kendisine min para alacak sekilde filmi cekip merch ustunden yurumustu, yani amaci para krimaktan sonra hayalini cekebilmek idi.

simdi o cok kaynakli esinlenmeler olan, uzay samuraylari gitti yerine "wowowowowow!! ver parayi dostum zenci var, cekik var, pempe sacli guclu kadin var!" tadinda little little into the middle bir film geldi.

modern zamanlara uygun bence.

eglenin. tutup da nostaljiye bogulmanin "eskiiii domatessleeer kokardiii" demenin cok geregi yok. son yillarda izledigimiz cogu benzeri sci-fidan kat be kat iyi oluyor sw'ler/
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa +1

Star Wars her zaman klişeydi, her zaman eğlencelikti. Ama çocuktuk, bize çok büyük geliyordu, şimdi büyüdük hala aynı oranda büyük gelmesini bekliyoruz, gelmeyince de rahatsız oluyoruz. Bütün olay bu. Neyse ki o zamandan birkaç beden büyük çekmişler de şimdi sıkan birkaç kısmı olsa da hala tam oturuyor yani, problem yok.
Yoksa bu filme getirilecek eleştirilerin %80 i aynen noktasına virgülüne dokunulmadan diğer filmlere de getirilebilir, çok abartı bi farkı yok (kalan %20 de eski filmlerden yamulan çok şey var abi argümanları zaten)

E biz büyüdük, Star Wars ta birazcık ta olsa büyüyebilseydi keşke diyoruz tabi zaman zaman. Ama onun için de Rogue One'ı çektiler zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Su ucleme o kadar dandik ki anlatacak kelime bulamiyorum ya. Star Wars hep boyle filan degildi, en azindan bir hikayesi vardi. Hikaye Anakin uzerinden isleniyordu/Emperor uzerinden isleniyordu ama kendi icinde bir tutarligi vardi.

Burada herseyin alti o kadar bos ki. Disney'in her hamlesi soyle mi yapsak boyle mi yapsak, oldursek mi oldurmesek mi ama sonunda oldurelim veya vaz gectik yasatalim uzerine. Hic bir wow hic bir sasirtmaca hic bir merak yok. Sokulan tonla bos karakter, Snoke'undan Captain Phasmasina. Orijinal Star Wars'da karakterlerin bir agirligi vardi. 3 kelime eden Boba Fett bile cult statusundeydi.

Inanilmaz bos temellere dayanan bombok bir ucleme maalesef. Insan sevdigi seyin bu kadar pic edilmesine uzuluyor ve hep dedigim gibi adamlar para kazanacak olayi filan degil bu. Tamamen isguzarlik ve isin ozunu kacirmis olmak.

Lucas bir evren yaratti ama Fan'ler o evreni Lucas'tan bile iyi ozumsemisti. Disney'in ise Star Wars Franchise'inin ne oldugu konusunda en ufak fikri bile yok.
Sosyal ağlarda paylaş

https://bittergertrude.com/2017/12/20/this-is-not-going-to-go-the-way-you-think-the-last-jedi-is-subversive-af-and-i-am-here-for-it/amp/

yazının başı

Star Wars has always had its finger on the pulse of the cultural fear of the moment. In the original trilogy in the 1970s and early 80s, it was The Man– an evil establishment that needed to be purified by a younger generation. In the prequels of the 90s, it was evil corporations secretly colluding with a corrupt government to create endless war. Now, in early 21st century America, the villain is an unstable young white man who had every privilege in life, yet feels like the world has wronged him. Unbeknownst to his family, he finds and communicates with a faraway mentor who radicalizes him with a horrific, authoritarian ideology. By the time his family finds out, it’s too late, and now this unstable young white man has this horrific ideology, access to far too many weapons, and the desperate desire to demolish anything that he perceives as a threat– or is told to perceive as a threat.

Sosyal ağlarda paylaş

boba fett yanlis hatirlamiyorsam oyuncagi satsin diye onceden gazlanan bir karakter. hatta yine yanlis hatirlamiyorsam film cikmadan once oyuncaklari sunulan ilk karakter olabilir. bayagi bir gazliyorlar merch satsinlar diye.

hani zaten 5cumle soyleyip cikiyor.

giysisi de onceden (bakin tutarlilik geliyor) bir hunter olarak tasarlanmis darth vader'in giysisi aslinda.. darth vader, bildigimiz vader olunca "qanqa bu cok iyi oldu ama yea... bence oyuncagi satar bunun" karakteri.

filmin kendi icindeki tutarliligi buydu yani. cikan sonuc guzel de hakikaten nostalji kafasi bu yani.

tutarsiz olan ve kopuk olan cok sey var yeni filmde.
bi kere eskisi gibi "sinemadaki guzel olan her seyin derlemesi" degil. sw'nin sahneleri birebir bir suru guzel filmin sahnelerinin, eglenceli bir konu ile birlikte derlemesi idi. cok tatliydi.

her neyse, tavsanin suyunun suyu bu. o kadar dandiriklik normal.

haber klonlari gibi asdfasdf

Sotto said:

Su ucleme o kadar dandik ki anlatacak kelime bulamiyorum ya. Star Wars hep boyle filan degildi, en azindan bir hikayesi vardi. Hikaye Anakin uzerinden isleniyordu/Emperor uzerinden isleniyordu ama kendi icinde bir tutarligi vardi.

Burada herseyin alti o kadar bos ki. Disney'in her hamlesi soyle mi yapsak boyle mi yapsak, oldursek mi oldurmesek mi ama sonunda oldurelim veya vaz gectik yasatalim uzerine. Hic bir wow hic bir sasirtmaca hic bir merak yok. Sokulan tonla bos karakter, Snoke'undan Captain Phasmasina. Orijinal Star Wars'da karakterlerin bir agirligi vardi. 3 kelime eden Boba Fett bile cult statusundeydi.

Inanilmaz bos temellere dayanan bombok bir ucleme maalesef. Insan sevdigi seyin bu kadar pic edilmesine uzuluyor ve hep dedigim gibi adamlar para kazanacak olayi filan degil bu. Tamamen isguzarlik ve isin ozunu kacirmis olmak.

Lucas bir evren yaratti ama Fan'ler o evreni Lucas'tan bile iyi ozumsemisti. Disney'in ise Star Wars Franchise'inin ne oldugu konusunda en ufak fikri bile yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...