Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode VIII / The Last Jedi [2017]

DA2019

Öne çıkan mesajlar

çekilmiş en iyi star wars filmi net rogue one. onu izletin yeter. fan boy olası varsa diğerlerini istediği gibi izlesin çocuk/eş/arkadaş her kimse.
fan boy olunca zaten tersten, düzden, ortadan bi daha bi daha izler seriyi, yıllar sonra foruma gelir rogue one'a en iyi star wars filmi dedim diye bana cevap yazar.
Sosyal ağlarda paylaş

Odeon said:

machete yaparsak rogue one ep5 ten sonrami izleniyor OOoOooO iyice karisti

Yok yok sen benim listeye göre izlet. Çekim sırası ve kronolojik sıra dışında bir şey yok. Devreleri hepten yakmasın.

Clone Wars'u da izlesin tabi, ama onu bitirmek uzun sürecektir epey. Sonradan izler. Tabi animasyon olduğu için ilgisini de çekebilir, bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Odeon said:

machete yaparsak rogue one ep5 ten sonrami izleniyor OOoOooO iyice karisti

rogue one spinoff oldugu icin ana sirada yok :p uclemeler icin gecerli birtek machete, gerisi keyfe kalmis :D

ezelden beri her turlu yapimda problemdir zaten prequel izleme siralari. hobbit okumamis birine once silmarillion sonra guc yuzuklerine dair okumasi gerektigini soylerlerdi bir zamanlar ancak kronolojik gidince heleki yeni basliyanlar icin iskence oluyor, baslatan kisi empati yapmiyor orada. ilk uclemeyi izlemeden ep1 ile star warsla tanisan biri bile en kotu 2-3 cekilmemis oldugu icin new hope izledi pesinden. SW de kolay gene cok daha sacma seriler var kronolojik izlemenin felaket oldugu

https://i.imgur.com/VPq1k9L.jpg

sunu kronolojik olarak okumak kabus misal :p onun yerine belli chapterlara odaklanmak veya clusterlardan gitmek daha mantikli. basim sirasi kronolojik olmayinca cift kat kafa karisikligi oluyor. ayni sekil 40k ya yeni basliyicak birini horustan baslatmak yerine en guvenlisi eisenhorndan baslatmak misal

https://i.imgur.com/QGsImr2.jpg

gundam misal benzer karisik, kronolojik izlenmeye calistigi zaman fanservice icin yapilmis side storyler butun olayi bozuyor. normalde ilk seriyi izleyenler icin cerezlik yapimlari kronolojik diye izleme sirasina soktumu bayiyor yani. gundamda 78 senesinde yapilmis bir yapimdan baslatip 90 lara, 2000lere, sonra 80 lere filan donuyorsun corba oluyor. misal gundama yeni basliyana otomatik "modern remake seedi izle, begenmez isen hic bulasma yoksa 78den baslican" diyebiliyorsun

fan savaslari uzun is ya :P 1-2 den sonra clone wars izlenmesini, 3 den sonra rebels izlenmesini onerende var neticede :( new hope a gelemeden potansiyel yeni fani yolda kaybediyorsunuz ehuehu
Sosyal ağlarda paylaş

aynen problemlisiniz ben de onu diyorum işte.

ne zaman yanımda birileri 456123, 123456 kavgası verse kalkar giderim. dünyanın en boş tartışması.

hiç bilmeyip merak edene söyleyin abi, 456 başlarsan son üç film geçmişi anlatacak. bu sana daha zevkli geliyorsa öyle izle, ama zaman sırasıyla gitsin istiyorsan düz izle. izleyene kalmış.

machete order rüyalarıma giricek. seriden film atlamak nedir ya. iyi ki siz değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şöyle söyliyim, star wars, Sanat tarihinin ve Sinema tarihinin ortalarda filmlerinden biridir. HA Popüler kültür anlamında, işte eleştirel teori kapsamında çok şey söylenebilir, bir çağ açtığı doğrudur vs, Ama KESİNLİKLE sinema sanatında önemli bir yer kaplamaz.
YAhu Kurosawa'lar, bergmanlar, tarkovskyler, Cronenbergler, David Lynchler kimler kimler var aga, sanat tanrıları adamı çarpar valla yapmayın..

Cuce said:

lovecraft0Z said:

valla sw blade runner gibi vs iki üç tane (hatta iki tane) çekilip bırakılsaydı bir daha da kimse ellemeseydi ne oyuncak ne bişey, harika kült bir film şeklinde hafızalarda kalırdı herkes de saygı duyardı

Arkadaşlar sw hiç bir zaman muhteşem bir sinema eseri değildi.
ilk defa bu kadar gerçekçi görsel efektler + muhafazakar amerikan sağ imajı yeniden canlandıran işte beyaz eril karakterin babadan dededen mistisizmi alıp içindeki enerjiyi keşfedip bilimi aydınlanmayı sttrederek hakikati buluşu ve düşmanı (sovyetler) dövüşü. + çok ince uğraşılmış tasarımlar + uzay westerni
sw bundan ibaret abartmayın artık. Dolaysıyla bu filmde gayet olmuş

sw klasik bir hikayenini, ınsanlık tarıhının kemıklesmıs bazı temalalarının klasıklerının en ıyı harmanlanıp sınemaya tasınmıs hallerınden bırıdır. baska hıc bır fılm bu hıkaeyı veya karakterlerı bu kadar ıyı anlatmadı.

sıfırdan yarattığı bır takım temalar tıplerde var veya tekrar yuzeye cıkarttığı.

baya bomba bısı star wars. ole kenara atıp gecebılcegımız bısey deıl. yarattığı dalga ve enerjı ole avatarla termınatorle falan karsılastırılacak bırsey deıl. hatta bazı acılardan silver age'e denk bir etkisi var kültür acısından.
Sosyal ağlarda paylaş

kurusowa ile diğerlerini aynı ipe dizmek zaten patlak bir yaklasım.

hepsinin işlerine 3 basıp 5'e katlar star wars. populer kültüre etkisi bfalan filan değil kdediğim benim. hikaye ve anlatım olarak her türlü bomba işte.

net pür daha iyi işte.
şimdi bergman için atıp tutamam o kadar izlemedim the flyla falan karsılastırmak luzumsuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...