Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vodafone Süpernet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ttnet fiberi kutuya kadar getiriyor, kutudan eve bakır kablo. Çoğu yerde böyle. Superonline kendisi döşüyor hattını, tamamen fiber. Vodafone'unki de vdsl2. Hızlı internet diye bize kakalıyolar işte.
Mesaj tarihi:

baya baya önce mahalleyi kazdılar bizim sonra bi baktım superonline kutusu var binada 1 sene filan oldu alalı baya iyi ya altyapının kimin oldugu umrumda değil.sfsdf

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Grego said:

hattın fiber olduğunu nasıl anlıyoruz ki? ttnet i bağlayanlar fiberi biz veriyoruz diyor, bugün superonline ı bağlayan yok özhakiki fiber bizimki diyor. oyuncak ettiler.

Basitçe apartmanda kutusu olup evin içindeki modeme kadar fiber kabloyla gelenler bildiğimiz fiber oluyor. Superonline şuan fiberde sadece bu şekilde ilerliyor. TTNET genelde dedikleri gibi apartmana kadar gelip bakır kabloyla eve giriyor. Vodafone zaten fiber uzunluğunda sonda direkt Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor sayılır.
Mesaj tarihi:
demin yürürken gördüm, her yerde harıl harıl kablo çekiyorlar. sordum nedir diye. fiber kablosu dediler. 4g alt yapısı için çekiliyor baz merkezlerine dediler. bu bizim aldığımız interneti etkiler mi yoksa tamamen bağımsız bir hat mı çekiyorlar bazlara?
Mesaj tarihi:
@bingildak Etkileyebilir de etkilemeyebilir de, sonuçta fiberin kaçlık ve ne amaçla çekildiğine bakar.

Bunun yanı sıra abi binaya kadar fiber geldikten sonra oradan kapıya bakırla gelse ne olacak allah aşkına.
Mesaj tarihi:
Bright said:

Çıkış miktarını arttırmadan bütün cep telefonlarının hızını arttırırlarsa gene congestation'un dibine vurabilir internet ülke çapında.

AKK'ları kısarlarmış hahaha

ne gülerim ya.
Mesaj tarihi:
Telefondaki kotaların düşük olma sebebi daha çok altyapıydı. 4,5 G ile birlikte kotalar ciddi miktarda artabilir çünkü mobil altyapı konusunda neredeyse tüm operatörler IP RAN projesi ile altyapılarını yeniliyor/güncelliyor.
Mesaj tarihi:
Ben rüyamda kazı çalışması yapan kablonet elemanları görmüştüm bi kere. MAhalleye geliyolar, yalvarıyorum bizim eve de çıkın diye. Hatta çay yapıp falan götürmüştüm.
Mesaj tarihi:
Sanırım 12sinde başvurdum 14ünde aradılar onaylıyor musunuz diye ve bugün bağlandı. Başka hattan geçtiğim için hızlı olabilir, İzmir merkezdeyim diye de hızlı olabilir ya da akıllandılar işlerini hızlı yapıyorlar.

http://www.speedtest.net/result/5002329909.png

Ping çok yüksek yalnız.
Mesaj tarihi:
Gladmir said:

kayserili said:

Bende kotasız 10mbp aylık 120 tl imiş vodafone. Şimdi öğrendim. Saniyede 1 mb download yaparsınız rahat rahat diyolar. Doğrumudur? Çok para mı yav ayrıca? Bilemedim.

10 mbit kotasiz/adil kullanim kotasiz tarifeye 100 civari veriyorum KabloNet. Vodafone dan extra indirim alabiliyorum ama en az 25 mbit olmaliki degistirdigime degsin.

1.2 MB/s ile stabil download ama upload dusuk kablonet de.

Bu konuyu okuduktan sonra vazgeçtim bağlatmadım zaten. Tokat yicekmişiz az kaldı.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Ben durumumu güncelleyim.

2 gün önce aradım, dedim hani bağlantınız.."Adınıza böyle bir kayıt-abonelik sözleşmesi" yok dediler. :P MNG kargo ile gönderdikleri sözleşmeyi imzalayıp, Whatsapp dan kimlik fotokopisi teyit isteyen firmanın cevabı :P Hhahahhaha. Dedim görüşmeler kayıt altında dimi..Evet..."Dünyanın en aptal firması sizsiniz. Beni bir daha aramayın..." Bugün aradılar açmadım..

Şaka gibi hakikaten.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Vodafone'a geçenler size kötü bir haberim var.

Yüksek upload için vodafona geçtiyseniz eğer, 1-2 ay içinde Turk Telekom'da 4.5g başlangıcı ile, vdsl2 hatlarındaki tüm abonelere upload değerini 4mbit olarak ayarlayacak. Hatta aldığım duyuma göre 5mbit'de olabilir. Bunula beraber download oranında da bir iyileştirme bekleniyor.
Mesaj tarihi:
Ne güzel Vodafone'a "kendileri" yüzünden geçemediğim için bana iyi geldi. Hala arıyolar, anlatıyorum üye yapmayı siz beceremediniz diye, anlamıyolar. Upload ı artırsalar nolcak, ayın 15 inde AKK bitiyo, 15 gün 2000 yıllara geri dönüyoruz. Önce AKK yı halletsin embesiller.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Biraz önce 32 mb 64gb adil kullanım kotası modemle birlikte 61 tl ye 24 ay imza attım.

Eğer 60 gb Adil kullanım kotası yetmezse 120 gb 66 tl lik paketle değişiklik yapabileceğimi söylediler. Şu an deneyeceğim bakalım yetecek mi ?

Tt net pahalı fiyatlara daha yavaş ve düşük internetleri var. Galiba reklam parasını bi çıkaralım modundalar. D smart hala yalın internet parası alacağım diye uğraşıyor sene olmuş 2016 (Sinirden köpüren surat)

Düzeltme 64 gb değil 60 gb
Mesaj tarihi:
Zamanında tt netin şu salyangoz hızında internetinden çok çektiğim için hız konusunda fazlası olsunda eksiği olmasın modundayım. Tt net zamanında 8 mb kadar derdi ama hiç bir zaman 8 i göremezdin. 8 i burak 2 yi görsen şükrederdin. Aradığında aslında sorun sizde vs vs diye savuştururlardı başlarından. 16 mb 60 gb a.k.k. 50 tl idi. 5 tl fazlasına 32 mb 60 gb a.k.k. aldım. 5 tl yi nereye vermiyoruz ki. Bursa da bir yerden bir yere otobüsle giderken verdiğin para. 60 gb a.k.k. yetmezse 120 gb a.k.k. alacağım. Eğer o da yetmezse 240 gb a.k.k. paketini alacağım
  • Yeni Oluştur...