Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Captain America: Civil War (2016)

scorch

Öne çıkan mesajlar

Abi Marvel Unlimited üzerinden okuyorum da bu comic eventleri. Şimdi Dark Reign i bitirmek üzereyim, ama Civil War ın aksine bunda hikayeyi doğrudan ilerleten ciltler yok dolayısıyla 10-15 ayrı seriye nasıl yansımış bu event onu kronolojik koymuşlar kafa beyin kalmıyo bir süre sonra, bir yerde Johnny Storm u dövüp komaya sokuyorlar az ötesinde Baxter Building de gayet güzel takılıyo falan, ehhh oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Laurelin'in anlattıklarına ek

Captain America bir de gizli kahramanların kimliklerinin devlet kontrolünde bir yerde bile olsa açığa çıkmaması gerektiğini söylüyor. Ailelerini ttehlikeye atabileceği, "işlerini" yapmalarını engelleyeceği gibi çekinceleri var. Zaten Iron Man'in gazına gelen Spider man de bir yerde kimliğini basın toplantısında açıkladıktan sonra bayağı bir sıkıntı çekiyordu.

benim anlattıklarıma ek değil yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Tony starki sagci devletci ilan et sonra kaptana solcu de sonra ayni seyi dedik huehuehue

Bone bu konularda gorusunu facebookta sinirli tut bence :p

ben demişim ki:

"solcu = özgürlükçü
sağcı = muhafazakar
gibi bi algı var hepimizde ama durum o kadar basit değil aslında"

sen demişsin ki:

"sag-sol ayrimi cok sadelestirilmis bir olgu ve senelerce birsuru gereksiz sey yuklenmis ustune"

ben demişim ki:

"iron man kapitalist, tüketimin sınırsız özgürlüğünü savunuyor ama aslında sağcı"

sen demişsin ki:

"klasik sagci cumhuriyetci kanat ise MUH SECOND AMENDMENT modunda devlet hayatimiza girmesin limitlemesin diyor"

benzeri şeylerden bahsettiğimizi göremeyip kişisel boyuta indirgemeyi düşünüyorsan, bence sen görüşlerini facebook'a bile yazma.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

ben demişim ki:

"iron man kapitalist, tüketimin sınırsız özgürlüğünü savunuyor ama aslında sağcı"

sen demişsin ki:

"klasik sagci cumhuriyetci kanat ise MUH SECOND AMENDMENT modunda devlet hayatimiza girmesin limitlemesin diyor"

benzeri şeylerden bahsettiğimizi göremeyip kişisel boyuta indirgemeyi düşünüyorsan, bence sen görüşlerini facebook'a bile yazma.

Bone ya Civil War ı bilmiyorsun

ya da okumayı bilmiyorsun.

Civil War da Iron Man superhumanların devletçe register edilmesinden yana, bir başka deyişle Laurelin in dediği anlamda "hayatımıza karışmayın" sağcısı olan Captain America. Dolayısıyla aynı şeyi değil tam ters şeyleri söylüyorsunuz.

Gl hf.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir birde tony futurism furyasi yokken futurist olmus bir adam, elon muska bosuna IRL tony stark demiyorlar :P

adam cevreci, savas karsiti, insanligin gelecegini dusunuyor vs bunun yaninda marvelin yaptigi en sekuler kahramanlardan biri ki bariz agnostik/ateist ki kendi diyordu bir sayida bilimin ustunde birsey yoktur diye

captain ise direk cumhuriyetci kafasi iste

turkiyede sag diyince devletci diye kazindigindan algi kitligi yasiyoruz bu konuda bazen iste, tam tersi hani sol guclu bir devleti savunur, devletin duzenliyici olmasini ister. politik sag ise devleti engel olarak gorur

klasik sol guclu develt organizasyonu derken klasik sag guclu ordu der falan filan, zaten cok karisik iste cunki yaradilistan bu yana suren duzen / kaos dengesini sag sol gibi cok sig kavramlarla anlatmaya calisiyoruz

hem muhafazakarlik hem devletin guclu olmasi ise iste nasyonel sosyalizm oluyor direk, turkiyedeki rejimde su anda bu iste :P
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız film ve çizgiromanın çatışma sebepleri tümüyle farklı duruyor. Filmin olayı daha çok "Çocukluğundan beri yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen, askerliği bile beraber yaptığınız can dostunu/kankanı MİT ve polis arıyor, sütten çıkmış ak kaşık olmadığını biliyorsun, gidip ona yardım ve yataklık yapar mısın?" sorunsalı.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

DarKRideR said:

Bu Civil War'dan önceki sayı House of M'di değil mi?

Secret War (2004)
Thor:Ragnarok
Avengers Disassembled
(House of M)
Civil War

Bu sirada. House of M X-Men tarafinda, oykuyle dogrudan ilgili degil.

hacı peki;

http://www.amazon.com/Wolverine-Old-Logan-Mark-Millar/dp/0785131728/ref=pd_bxgy_14_img_2?ie=UTF8&refRID=11ZKGM8GY0Z3MYM88H75

http://www.amazon.com/gp/product/0785198938/ref=s9_im_gw_g14_i11_r?ie=UTF8&fpl=fresh&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=desktop-5&pf_rd_r=10GJ4J5P85K32PX1ET7G&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=2090148982&pf_rd_i=desktop

şu ikisi arasında ne fark var?

Vol. 0'a baktım da bunu alanlar bunu da aldı dedi diğerine, ilkinin devamımı yoksa komple hepsinin ciltlenmişi falan mı?
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere gaza gelip marvel unlimited aldım da seriler hep karışık mı çıkmış yoksa eksik mi çok anlamadım. istediğim seriler için de reading order kasmaya da üşendim o dönem.

marvel unlimited için bildiğiniz güzel bi site var mı. şunu şunu oku diye anneye anlatır gibi anlatacak.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Old Man Logan tamamen ilgisiz.

Bir aylik Marvel Unlimited al, oradan okursun hepsini tablet ya da PC'den.

yok ilgisiz olduğunu biliyorum sfsad

yani farkı ne onu soracaktım. direkt Old Man Logan alsam o 260 sayfalık olanı işimi görür mü yoksa vol0 vol1 olanlar da onun aynısı mı ya da devamı mı öncesi mi vs diye merak ettim.

edit: bir de belirli yazar/çizerlerin belirli serilerinin evde hardcopy olarak bulunmasını istiyorum. old man logan bayağı övülen bir seri sağda solda çok gördüm de; gerçi kötüleyeni de çok background hariç bir bok yok diye bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
df said:

bi kere gaza gelip marvel unlimited aldım da seriler hep karışık mı çıkmış yoksa eksik mi çok anlamadım. istediğim seriler için de reading order kasmaya da üşendim o dönem.

marvel unlimited için bildiğiniz güzel bi site var mı. şunu şunu oku diye anneye anlatır gibi anlatacak.

Civil War reading list yaz mesela Google'da, cikar hemen. Kolay o.

Old Man Logan'i okuyali yillar oldu abi, ciktiginda okumustum. Guzeldi.

Bendis'inki yeni cikti ama, bilmiyorum hic, okumadim. Ovulen Old Man Logan eski olan, epey de guzel iste.
Sosyal ağlarda paylaş

reading order ı bulurum netten de marvel unlimited içinde hepsi var mı? önemli olan bu. eğer yoksa boşa vermeyeyim 10 dolar. civil war, spiderman, ironman, xmen ilgimi çekenler bunlarla sınırlı. bu serilewrde iyiyse sıkıntı yok =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
df said:

reading order ı bulurum netten de marvel unlimited içinde hepsi var mı? önemli olan bu. eğer yoksa boşa vermeyeyim 10 dolar. civil war, spiderman, ironman, xmen ilgimi çekenler bunlarla sınırlı. bu serilewrde iyiyse sıkıntı yok =)

Son 6 ay cikanlar yok sadece. Ben ne aradiysam buldum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

civil war dan sonra bakarım ona da şimdi ilk sayıdan başladım civil war a. marvel kendisi vermiş sitesinde order iyiymiş. http://marvel.com/comics/discover/114/civil-war-the-complete-event

ilk sayfadan bi beyin error verdi sağdan sola gidince de alışırım artık soldan sağa gitmeye =) hep manga okumanın zararları =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...