Remus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 İstifa ettim işten, taaa 18 Aralığa kadar ihbar sürem var. Ama ben çok işe de gitmek istemiyorum, iş de yapmak istemiyorum. Konu ile ilgili yasal bir zorumluluğum bulunuyor mu? Ona göre tavır alacağım.
Genwa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 O sürenin parasını tazminat olarak ödüyorsun işveren illa geleceksin derse. İş arama izni de alabilirsin sanırsam, günlük 2 saat mi ne.
Remus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Peki işi kötü yapmanın bir yaptırımı var mı?
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 iş yeri senden ihbar süresince kalmanı çok nadiren ister zaten. hemen bunları irdelemenin anlamı yok. istifanı sun, asap gitmek istiyorum de onlar ne diyecek bakalım, sonra bakarsın.
guncel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 geri tarihli dilekçe yazdırmıyorlar mı
Genwa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Diretir de sen işi iplemezsen muhtemelen tek eksi yanı referans olur. İşverene mali zarar yaptıracaksın falan filan da öyle uğraşırlarsa dava falan açarlar ancak.
Remus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 ''Yasal ihbar süren 4 hafta, bugünden itibaren hesapladığımızda 18 Aralık Cuma gibi sona eriyor. İşleri devretmen daha kısa sürede tamamlanırsa erken bir tarihte de gidebilirsin.'' Mail bu ben devrettim diyeceğim.
nyks Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Gayette istiyorlar. Ben istifa ettikten sonra çalışmıştım. Bir tanıdığım çalışmadı, başka bir işe başladı hemen. Patronda direk mahkemeye verdi ve kazandı. Bir ton para vermek zorunda kaldı tanıdık. Yani isterlerse işe git ve takıl. Kimse senden performans falan beklemez sonuçta.
guncel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 uzlaşmak istiyorlar, maaş istemessen verirler çıkışını
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 iste is yerine bakar..kari kiz filan varsa onlara asil bolbol cay kahve ic..bilgisayarin birine coreklen sezon sezon dizi izle..ole takil iste..
Remus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Devrettim aslında kalanların hepside açık projeler.
elesso Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 çok aranı açmadan sallama olarak çalış. bir gün gene ihtiyacın olur adamlara...
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Çalışma hızını ve temponu azaltabilirsin. Oluşacak dertler seni fazlada germeyeceği için sıkıntı yok. Başka bir yerle anlaşmadıysan ve benzer sektörde çalışacaksan kötü ayrılmamak adına normal devam et süre bitene kadar
wiski Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Her iş günü 2 saatlik iş arama iznin var, bu izinleri istersen her gün, istersen ihbar sürenin sonunda toplu olarak kullanabilirsin dilekçe ile beyan ederek. 4 hafta ihbar da 20 iş günü olduğunu varsayarsak totalde 40 saatlik iş arama iznin oluyor ki bu da 5 iş gününe denk geldiğinden 5 gün erken çıkabilirsin terhis mahiyetinde izin gibi :) İhbar süresi içinde bir süre çalışıp kalan kısmın parasını ödeyerek ayrılırım demen ya da işverenin seni bir süre çalıştırıp sonra bekletmeden göndermesi imkansız kanunen. İhbar süresini ne çalışan ne de işveren bölemiyor.
nyks Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Türkiye'de kanunların ne kadar titizlikle uygulandığı hesaba katılırsa, karşılıklı anlaşırlarsa sorun olmaz bence.
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Remus said: İstifa ettim işten, taaa 18 Aralığa kadar ihbar sürem var. Ama ben çok işe de gitmek istemiyorum, iş de yapmak istemiyorum. Konu ile ilgili yasal bir zorumluluğum bulunuyor mu? Ona göre tavır alacağım. Dört haftan var, işverenin de legal olarak hakkı var tutmaya. İkna etmediğin sürece çemkirme gibi bir hakkın yok. Anlaşamaz ve çalışmazsan 4 haftalık brüt ücretini ödemek zorunda kalırsın. İşlerini güzel devredip, kıllık yoluna gitmeyip, birikmiş izinlerini ve kalan gün sayısı başına 2 saatlik iş arama iznini topluca kullanmayı teklif edebilirsin. İkna olmazlarsa her gün 2 saat erken çık sen de kıllığına, o da senin hakkın. İstifa dilekçenin sende kalan kopyasına da mutlaka "x tarihinde ayrılması uygundur" diye yazdırıp yetkili birinden ıslak imza al. Kafan rahat olsun.
scorch Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 guncel said: uzlaşmak istiyorlar, maaş istemessen verirler çıkışını en çok bu oluyor evet. ben bir de yeni işe ihbar sürem var diye ücretsiz izine çıkmıştım 2 arada bir derede yeni işten izin alamam daha 1 sene kolay kolay diye fdsd
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 İyi de ne kadar çalışırsanız o kadar maaş alıyorsunuz zaten. Yani ihbarı 2 haftaya anlaşırsa zaten 2 haftalık maaş alır, 4 haftalık değil. İhbarı hiç çalışmazsa da hiç maaş almaz haliyle. Demek ki gerçekten iş devretsin istiyorlar. Remus başka bir topakta belirtmişti zaten şirkette alanında tek olduğunu, dolayısıyla istemişlerdir.
Suark Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 gitmen lazım, ihbar sürecinde çalışman gerekiyor şirket isterse
Remus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Aslında devir edilecek çok şey hiç bir şey yok. Hep yeni veya yeniye yakın projeler kaldı.
-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Remus said: İstifa ettim işten, taaa 18 Aralığa kadar ihbar sürem var. Ama ben çok işe de gitmek istemiyorum, iş de yapmak istemiyorum. Konu ile ilgili yasal bir zorumluluğum bulunuyor mu? Ona göre tavır alacağım. yakın örneklerden biriyim, anlatayım. şubat ayında istifa etmiştim eski işimden, yeni işime de 4 hafta sonra başlayacaktım. eski işim bağımsız denetimdi. istifa etmeme rağmen gayet ağır işlere, hatta daha önce denetimine gitmediğim şirketlere gönderilmiştim. tabi burda işin denetim olmasını da göz önünde bulundurmak lazım, ancak benim tutumum "yapmam, etmem, istifa ettim ben" şeklinde değildi. sonuçta 2.5 sene çalıştım, insanlarla da aram iyiydi. beni işine alan müdürlere de söylüyordum durumu. sen de bence rutin bir şekilde devam et işlerine. sallamamazlık etme, ama çok da asılma. belli olmaz, yarın öbür gün gene işin düşerse nasıl ayrılmış olduğun önemli hale gelir.
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Bazı firmalar adamı biraz süründürmek için vereceği bir maaşı düşünmüyor. Kısmen kendilerince intikam alırlar yada en kısa sürede işlerini devrettirip çıkarlar. Gerçekten isteyip istememeleri biraz firma politikası biz3 günde adamın işlerini diğer personele yüklenir yenisi alınana kadar onda kalır.Farklı durumlar söz konusu Baggio said: İyi de ne kadar çalışırsanız o kadar maaş alıyorsunuz zaten. Yani ihbarı 2 haftaya anlaşırsa zaten 2 haftalık maaş alır, 4 haftalık değil. İhbarı hiç çalışmazsa da hiç maaş almaz haliyle. Demek ki gerçekten iş devretsin istiyorlar. Remus başka bir topakta belirtmişti zaten şirkette alanında tek olduğunu, dolayısıyla istemişlerdir.
Remus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Yarın büyük patronlardan biri ile konuşacağım. İçimi dökeceğim belki bırakırlar beni ihbar süresi olmadan.
Öne çıkan mesajlar