Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4 #3

Sam

Öne çıkan mesajlar

ana oyundan daha iyi questler olsun dialoglar olsun, olmus yani dlc degil exp. direk far harbor. hatta cha yuksek degilse gitmeyin paso dialog check cikiyor konusmalarda cunku.

hani adadayken obur settlementlar saldiriya falan ugramasa hep burda kalinir geri gitmeye gerek yok baya kocaman ada sagda solda gizli sakli tonla sey var, unmarked quest falan.

queste gitmek icin yola cikiyorum sabahtan yolu izleyip quest yerine varinca aksam olmus oluyor lol gece sis falan derken orman cekilmiyor hic sdf birde bazi yerler cok buyuk kargo gemisi mi ne vardi bi tane altini ustunu vs dolasicam diye oyunda 2 gun gecti resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası asıl oyun bu dlcdeki standarta sahip karakter, quest ve dialoglarla çıkmış olsaydı dialog tekeri ve git vurdan ibaret questler dahil bir çok şeyden pek şikayet edilmezdi. Hatta w3'le ciddi manada yılın rpg oyunu kategorisinde kapışabilirdi bile.

Tabi bunu derken bin yılın en iyi karakterleri, en iyi questleri falan diye düşünüp gitmeyin. Teker yine 4 seçenek olduğundan bok. Ama ana oyundaki gibi 4 farklı seçenekten aynı cevabı almıyorsun en azından. Asıl oyuna kıyasla bir kısım quest ve karakter çok daha iyi. Rpg oyununa benzetmişler biraz skill check soruyor bazen mesela.

Genel olarak ana oyundan daha fazla beğendim diyebilirim. Keşke baştan böyle yapsalarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
mod kit daha yeni cikti. muhtemelen onun sebebiyle ancak mod larda kit oncesi duruma gore kapsamli, kaliteli modlar henuz gormedik. tek tuk. mod forumlarinda bir hareketlilik yok. bir cok insan skyrim mod frameworklerinin, toollarinin ve animation librarylerinin f4 e aktarilmasini ya da yeniden yapilmalarini bekliyor. base resourcelari bekliyor yani. ancak onlardan da henuz buyuk olanlarinda bir ses seda yok.

bakalim 3-4 ay sonra ne olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Harbor ile ilgili genel yorumlarim:

1- F4 un renk paleti ile ilgili storm u nasil aptalca bulduysam bu ek paketlerin land mass i ile ilgili olanlari da hep aptalca bulmusumdur. Netekim hakkaten de aptalcaymis. Land mass in buyuk cogunlugu kullanilmiyor.

2- oyunda illa bir oldurulecek raiderlar olacak. burada da trapper lar raider. oldurulecek bir human faction koyacaksan bari biraz grift bir seyler olsun.

3- ana oyunda side questlerdeki humor, populer kulture gondermeler/referanslar, iyi yazilmis kucuk olaylar, 40 lara yapilan gondermeler vs burada da devam ediyor. (otel cinayet questine bayildim.)

4- Survival oynuyorum. fast travel kapali. Dolayisi ile her yere tabanvay gitmek zorundayim. yorumu buna gore yapacagim. Bence landscape sanki biraz onceden random generate edilmis gibi. Elder scroll oyunlarinin hemen hepsinde varolan sorunum burda da var. butun contenti skip ederek dag kecisi gibi ziplaya ziplaya herseye tirmanip , compass hedeflerine duz cizgi gidebiliyorum. bu yuzden mutlaka event/POI vs kesin kacirmisimdir.

5- acaip derecede skyrim dragonborn DLC yi hatirlatiyor bana.

6- baslarda biraz lovecraft tadi alacagiz sandim. ama cok guzel baslattiklari o atmosferi hemen terkediyorlar. uzucu.

7- Hikaye olarak ana oyundan daha basarili. ancak adanin dizayni olarak ana oyunun kesfetme hissiyati, hazzi yok. biraz fazla bortu bocek icinde dolasiyorsunuz.

8- karakter etkilesimlerinde checkler agirlikli olarak geri gelmis, ancak f4 un karizma checki sistem olarak tam bir facia uzerine kurulu oldugu icin sac bas yolduruyor hala. o tekerlegi ve o charisma checkini dizayn eden adami kovsunlar yahu.

9- Nick i mutlaka goturun, karizmayi da onden biraz yukseltin. benden soylemesi.

10- burada iken settlement saldirilarinin durmasi lazim. Zira survival oynuyorsaniz (ve faction traveliniz henuz yoksa) anakaraya geri git. settlementi kurtar. tekrar buraya kadar geri yuru. sonra burda ayni noktaya geri don. adami kanser eder.

11- genel olarak ana oyundan bazi noktalarda daha basarili diyebilirim. ana oyunun mekanlarinin uzerine bu hikaye anlatimini bindirebilselerdi daha olumlu bir oyun olurdu.

12- Henuz bitirmedim, sonunu bilmiyorum, iyi kotu bir yorum yapamayacagim.
Sosyal ağlarda paylaş

toplamda dlc'lerin yarısının inşaat üzerine olması üzdü. building güzel ama o kadar da değil, season pass'i yüksek fiyatından almak kazık olurmuş resmen. keşke automatron gibi wasteland'e faction ekleyen bir dlc daha gelseymiş, az kaldı sadece rust devils.

nuka world iyi görünüyor, far harbor ve o öne çıktı. keşke new vegas dlc'leri gibi 4 parça yapsalardı hikaye dlc'si inşaata odaklanmak yerine.

fallout shelter'ın pc'ye gelecek olması iyi olmuş, telefonda hiç olmuyor, tablette de geç çıkınca fo4 ile çakıştı bakamadım fazla. pc'de el altında durunca rahatça oynanır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...