Daesu Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 alma vaktin cok degilse hikaye falan bi bok yok ortada, minecraftcılık oynamak istiyosan vakit öldürürsün güzelce, enclave enstitü zırvalıgını 22 kere cebinden cıkarır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 bitki dikmekle falan ugrasamam ama atmosfer iyiyse arada girip shooter niyetine dolasilabilir wastelandde. illa fallout1 in successor olmasina gerek yok. betestayi oldugu gibi kabul etmek lazim napalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 power armor haritası http://i.imgur.com/yPy26sg.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 institüye girdim güvenlerini kazandım; BoS'a gittim ispitlemeye, bakın bunlar syth sempatizanı alın bunları içeri şeklinde bir dialogue option cıkar ümidi ile yok tabi ki oyle bir opsiyon, araştırdım biraz tüm factionlar ile revered olunabiliyormuş sdfg. İnsan biraz derinlik görmek istiyor ya rpg oynarken iyi ki para vermemişim, saplarım yapacagınız rpgye a)uninstall b)uninstall c)uninstall d)sarcastic uninstall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 enstitunun synthci oldugunu dunyada en son ogrenen sensin zaten, herkes biliyo asf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 bi noktada çakışıyorlar işte son 2 görev falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 yok ilerki görevde gidip ispikliyosun böle bi durum var başkan haberin olsun diye, bos dahil oluyor olaya SERİNİN HAKKINI VERMİŞLER :D:D:D: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 shaun ve faction'lar hakkında So I recently saw a post explaining that the player didn't care about Shaun, others said they didn't touch the main quest because of the fact that they just didn't care about our son. It occurred to me while writing my own post that Fallout 4 did this on purpose. I'll explain everything below. Part 1: Themes So first off is our theme, what the game tries to embody here and how we can use that to look at our actions to get a message. The theme for Fallout 4 is "parenting": we are going to be watching over and helping something grow, through our decisions we will mold something to reflect ourselves. This is an important theme that seems to be applicable to not only ourselves, but all factions in the game. Part 2: Shaun's parallel with the Commonwealth The Institute, Brotherhood, Minutemen, and Railroad have an agenda, a feeling of how life should be lead, and with your character, you can see that lifestyle come to fruition. They have styles of parenting that you adopt and reflect onto the wasteland. In this light you choose sides with what you most closely believe in: independence, security, progress, or freedom to name the core concepts of each faction. this reflects your parenting style: if you were to raise Shaun, this might be the style you'd teach them in. SPOILERS IN THIS PARAGRAPH However because you lost that chance since Shaun is already grown up and has been taught a way of life disconnected from you, this means your chance for raising your son is lost, and instead, your "child" is now the wasteland. SPOILERS END Part 3: Pacing/Execution So, with this established, we can suddenly see why the game is paced the way it is. We are told we need to save our son, that we want to find where he is and keep him safe, this is built to set up how we care for raising our son while we are given instead quests to help settlements in their infancy, we build them up, feed them, protect them, provide them with ways to protect themselves, much like a father would. When we've gotten several settlements established, we'll be close enough to diamond city that we can continue our main quest, but notice how much the player progresses, along the lines of nurturing for the wasteland and his settlements. Realize that we lost our son (kidnapped), we lost our wife (dead) we lost our home and world we knew (war), so we raise the wasteland as our child, we find companionship in our allies, and we rebuild a better world and home for us and the other inhabitants. Our drive is to save Shaun, but our result is to save the commonwealth. o zaman https://www.youtube.com/watch?v=0t0uCWjQ6Og Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Quel-Thul said: yok tabi ki oyle bir opsiyon, araştırdım biraz tüm factionlar ile revered olunabiliyormuş sdfg. İnsan biraz derinlik görmek istiyor ya rpg oynarken iyi ki para vermemişim, saplarım yapacagınız rpgye a)uninstall b)uninstall c)uninstall d)sarcastic uninstall ahaha elder scrolls IV`ten beri gidim ilerletemediler mi lan su hikayeyi tutarli ve inandirici bir sekilde isleme isini. sam yani hikaye dedigin sadece arka planda yazili duran hikaye degil, bu hikayenin oyuna iyi yansitilip yansitilamamsi ve gercekci bir sekilde islenip islenememesi. surdan bile isin ikinci kisminda her zamanki gibi sistiklarini dusundurtuyor acikcasi. arka plandaki hikaye cok iyi olabilir ama bunu tutarli bir sekilde yansitamiyorlarsa bir ise yaramaz uzgunum. of yani direk aklima elder scrolls iv geldi herseyin en mukemmeli olabildigin (yazdi zaten laurelin archmage thief ve fighter guildmaster vsvs), vatandaslarin kanini emiyosun diye hapse girip parani verip ciktiktan sonra sehirdeki herkesin sana naber kanka diyalogu cektigi falan. olmuyor yani olmuyor :/ uzuluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 tamam anladık on rails koridor rpg'si, "press to enter next area" tarzı istiyorsunuz, onun da yapıcısı var. onları oynayın, üzmeyin kendinizi bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Savunma sistemleri hemen aktif olmuş asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Adam bana yazmış, adımla hitap etmiş, ben de cevap vermişim. bu kadar rpgde yazı okumaya heves edip, şurada iki paragrafı özümseyemeyen ilginç bir kitle var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Sam simdi kabul et BOS ve yeni power armor mekanikleri olmasa oyuna ayni notu verirmisin :P Pa ve bos hatrina oynatiyor kendini ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2015 Payı çıkardım, bos questi de yapmadım 2 gündür sanırım. 0.5 kırarım onlar olmasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 111 saat akıp gitti. Radyodan klasik müzik dinleyerek etrafı tanımaya çalışıyorum. Her tarafta onlarca güzel hikayenin parçası oldum. Tanık olduğum hüzünlü hikayeler yutkunmamı zorlaştırıyor. Boğazıma defalarca düğümler bağlandı. Yaşlılar evinin her odasında adeta kendi geleceğimin fotoğraflarını gördüm. İskeletlere bakarak hikayelerini okudum . Yorgunluk serin bir esinti gibi geldiğinde sadık dostum Bozkurt ile halkın huzur bulduğu köylerde dinlendim. Güneye doğru inerken batıdan doğuya uzanan otoban var. Şu ana kadar otobanın güneyine adım atmadım. Güneyde büyük bir şehir olduğuna dair söylentiler var. Önceliğim halkı güvenli alanlara toplamak. Ardından milli iradeyi arkama alarak ilerlemek. … F4 notum 94 / 100 -6 puan teknik sorunlardan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 legendary merdane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 f4 ün ne kadar güzel olduğu, bir oyundan ne beklediğin ile alakalı. "rpg" rol yapma kısmını "bana bir senaryo versinler, karakterin başı sonu belli olsun, ben oralarda takılayım" diye algılamıyorsan, "bana ana hatları verin ben doğaçlama yapacağım" diyorsan, oyunun sana imkan sağladığı makul isteklerini karşılaya bilirsin, ama bu yapmak istediğin doğaçlama, "gölgelerde gezinen eli sopalı hapçı bir manyağın başından geçen sofistike hikayeler" ise bunu düzgün bir şekilde oynamana imkan sağlamıyor oyun. bakın burada "düzgün bir şekilde oynamana imkan sağlamıyor" diye belirtim. bunun manası, bir şekilde bu uçuk isteğini bile karşılaya biliyor olman. düzgün yapılamıyor olması ise, "düzgün" bir derecelendirme ile oyunu bir çok noktasını vasat yapar, tabi bazı arkadaşlar beğenmedikleri "diyalog tekeri" kıvamında iletişim halinde oldukları için dertlerini, çok kötü, boktan gibi ifadeler ile anlatıyorlar. sen bu seçeneklerin üstüne geldiğin zaman atıyorum "çok kötü" yü seçiyorsun, ve anlatmaya başlıyor, dinliyorsun hay allah adam bildiğin ortalama bir değeri (Vasat) ı anlatıyor. böyle diyalog tekerin ben... diye başlayıp oyunu siliyorsun falan :) şimdi doğruya doğru elimizde vasat(ortalama) işlenmiş bir arka plan, yer yer eksikleri olan vasat bir ilerleme ve vasat diyalog seçenekleri var özetle elimizde vasat bir "hikaye" var. heyhat, "çök kötü", "rezil", "boktan" diye tanımlamamız için çok büyük yapısal hatalar, tutarsızlıklar, başının sonun bir olmaması, eksiklikler ve mantıksızlıklar olması lazım veya hiç olmaması lazım hikayenin... şimdi ne demek istediğimi minimumun spoiler vererek dragon age 1 den anlatayım. oyuna başlıyorsun grey warden şöyle uçar, böyle kaçar, tek rakibi thy falan diye gaz gaz geliyorsun, ve böyle bir önemli kurumuma yalap şap bir çanak vasıtası ile giriyorsun ve bu kadar tantana ile elde etiğin en büyük yetenek rüya görmek... oyun sana ne demiş sonu ne olmuş, yine benzer bir örnek oyun sana anlatıyor şöyle bir kimse var ki bu kimse aman allahım yok böyle bir şey o kadar kuvvetli bir varlık, sende tırsa tırsa gidiyorsun ama bir bakıyorsun odana ne ne olduğunu anlamadan rakibin yerde... misal bunun gibi örnekler bir hikaye için daha büyük sorunlar. gelelim diyalogların biçim ve işlenişine. daha öncede dediğim gibi saatlerce w3 oynadıktan sonra senin dahlin olmadan konuşan karakterler beni artık rahatsız etmiyor, yes, no falan da umrum da olmuyor hayli ile. ve şimdiye kadar oynadığım oyun süresi içinde f4 e vasat altı not verecek bir durum ile karşılaşmadım, yanı ne eksiği ne fazlası var... daha önce bir çok kere denildiği gibi ve istisnasız herkesin katıldığı gibi kısaca "hikaye" diyebileceğimiz alanlarda oyun vasat, çok nadir vasat altına iniyor ama bundan daha sayıda vasat üstü durumla karşılaşıldığı da oluyor. sonuç olarak, nükleer bir kıyamet ile tahrip olmuş alternatif bir gelecekte, oraya buraya giderek çeşitli maceralara karıştığın bir oyun. ha niye fallout ismi? çünkü her şeyi ile hazır bir dünya da macera aramadan işini yapıyorsun. yeni dünya yaratacağım diye ortaya çıkıp güdük saçmalıklar ile ortada kalma tehlike de yok misal dragon age, misal poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 http://www.youtube.com/watch?v=yvGXCisAaR4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 ekşiden, oyunun ne kadar başarısız olduğunun kanıtı bir alıntı yapayım said: 1 - rpg değil: en önemli olay bu. fallout bir rpg'dir arkadaşım. sen bunu her önüne gelene daldığın, karizmanın, build'lerin sadece 1-2 diyalogda başarılı olmanı sağladığı bir oyuna çevirirsen bu fps olur artık. bu yılın bu konudaki en iyi örneği için (bkz: witcher 3). şimdi bu alıntıda her şey normal taki witcher 3 kadar... şimdi karizma diyorsun, build diyorsun, önüne gelene dalma diyorsun ve bu nedenlerle oyununun kötü olduğunu iddia ediyorsun ve bunları göz önüne alarak witcher 3 ü örnek göstererek onun bu alanlarda "rpg" olduğunu söylüyorsun... sonra niye komplike bir hikaye yok, nasıl olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Sam said: tamam anladık on rails koridor rpg'si, "press to enter next area" tarzı istiyorsunuz, onun da yapıcısı var. onları oynayın, üzmeyin kendinizi bu kadar. yav sevgili sam oyunun dizayni ile hikayenin tutarli bir sekilde yansitilip yansitilamamasinin ne alakasi var. severim yani izometrik ve dedigin gibi oyunlari fakat acikcasi fallout3,4 gibi fps tarsi bir fallout da benim icin hos bir yenilik oldu acikcasi fallout1i fallout 3-4 grafikleri ile oynamak isterdim yani. ama yani cok zor degil birbiri ile dusman iki factionin en sevilen uyesi olamadigin bazi controller koymak diye dusunuyorum. bu tek bir ornek tabi simdi yani tek ornekten cikip da oyunu karalamaya calisiyorum sanilmasin. bu genel bir betesta kafasi ve heves kaciriyor bu tarz seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 şu filmlerden birini izlediniz mi peki hiç? http://ecx.images-amazon.com/images/I/516S7sX28wL.jpg http://www.panicposters.com/media/catalog/product/cache/1/image/f63dc5ec28f3175f8a7f615bd217eb71/p/p/pp32043-fistfull.jpg http://comicartdepot.com/wp-content/uploads/2015/04/last-man-standing-movie-poster.jpg hepsinde aynı senaryo, birisine denk gelmiş olsanız bu kadar imkansız gelmeyecek herhalde buradaki durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 ya birde hepsine birden üye olup en üst rütbeye çıkmak zorunda mısın? öyle bir anlatıyorlar ki, sanki senaryo gereği üçüne birden girip üçünü birden bitirmen gerekiyormuş gibi? bak şu eleştiri yapılabilir, "daha ne olduğunu bile anlamadan, pat minutemen oldum pat bos oldum, ama oyun ilerleyince fark etim ki ben bunların hiç birine üye olmak istemyiyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 özellikle railroadla tanışmam ve yerle bir etmem arasında yarım saat falan oldu heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Oynamasi cok keyifliyken herseyin cok hizli gelismesi yakismiyor oyuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2015 http://i.imgur.com/DPrLLDz.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar