Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev yapımı bira - butik bira

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Mayhem said:

bende almayı düşünüyorum bundan. hiç deneyen oldu mu?

Ben aldım da 2 aydır evde duruyor mal gibi, bir türlü girişemedim. Bu haftasonu inşallah :p

Alınması gerekenler 120 TL'lik sabit kit + her yapım başına 90 TL'lik maya kiti ve 50 adet kapak + birkaç yapışta bir de temizlik malzemelerinin yenilerini alma maliyeti. Kılavuzunda 23 litre çıkıyor diyor bir defadan, 2 litre fire verse bile 42 şişe çıkıyor yani. İlk yapışta bile 2 katına yakın kar ediyorsun, tekrar tekrar yaptıkça da maliyet düşüyor. Aşırı viral değilse piyasadakilerden de daha güzel bira oluyor(muş sözde). Görücez bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Mayhem said:

bende almayı düşünüyorum bundan. hiç deneyen oldu mu?

Ben aldım da 2 aydır evde duruyor mal gibi, bir türlü girişemedim. Bu haftasonu inşallah :p

Alınması gerekenler 120 TL'lik sabit kit + her yapım başına 90 TL'lik maya kiti ve 50 adet kapak + birkaç yapışta bir de temizlik malzemelerinin yenilerini alma maliyeti. Kılavuzunda 23 litre çıkıyor diyor bir defadan, 2 litre fire verse bile 42 şişe çıkıyor yani. İlk yapışta bile 2 katına yakın kar ediyorsun, tekrar tekrar yaptıkça da maliyet düşüyor. Aşırı viral değilse piyasadakilerden de daha güzel bira oluyor(muş sözde). Görücez bakalım.

ha bütün bira üreten firmalar salak, senin evde ürettiğinden daha iyi bira üretmeyi öğrenememişler fabrikalarında trilyon yıldır?

kötüler :<

sözde.. alın siz kobay olun beğenirseniz gelelim.

yarın başka bir şeydede biz kobay oluruz.

de ayrı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

ha bütün bira üreten firmalar salak, senin evde ürettiğinden daha iyi bira üretmeyi öğrenememişler fabrikalarında trilyon yıldır?

Yok değillerdir de, tonlarca litreden düşük maliyet/emek odaklı mass üretim teknikleriyle bireysel ev üretimini kıyaslayanlar salak (ya da olsa olsa troll) olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Lectre said:

Yok değillerdir de, tonlarca litreden düşük maliyet/emek odaklı mass üretim teknikleriyle bireysel ev üretimini kıyaslayanlar salak (ya da olsa olsa troll) olabilir.

mass üretim tekniklerini adamlar pazara daha fazla hakim olabilmek için yapıyorlar.
burada iş biraz müşteri memnuniyetini belli oranda tutup tadı bozmadan maliyeti düşürmeye giriyor.

gözden kaçırdığınız bi nokta var. Bizde yaygın değil ama avrupa da kasabalarda bile ufak tefek bira üretimi yapan yerler kişiler var. Hatta bölgede bulunan zincir marketlerde bile satılıyor.

Tat olayı çok göreceli binlerce farklı tat var birada.
Yani sen evde bira üretip efes'in tadının çok üzerine çıkabilirsin.
ama ben efes sevmediğimden tuborg'un altında kalabilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

mass üretimden küçük marka üretimine kadar çok fazla şeyi evde denedim yaptım. hakkaten yumurta pişirmeye üşenen ya da zerrece verdiğim örneğin alakasını bile anlamamış bir insan olarak diss e girişmek çok üzücü bir hayatın belirtisi.

bugün başlasam dur bakalım şu bira işine diye 3 ay içerisinde nitrojenli stout yaparım öyle de kesin konuşuyorum.

insanlığın ilk ürettiği şeylerden biri la bira. fabrika yok o zamanlar. fabrika diğer arkadaşların da belirttiği gibi standardizasyon, maliyet düşürme işlerine yarıyor. büyük ölçekli işlerde porsiyon (misal şişe) başı maliyetin azıcık artması bile önemli. sen küçük ölçek çalışırken saçma sapan kalitelerde şeyler kullanabiliyorsun.

standartın fabrika kalitesinde olmaz, bazı processleri yapamazsın ya da çok uğraşarak yaparsın ama onların yapmaya yaklaşmayacakları pek çok şeyi rahatlıkla yapabilirsin. kendinden başka kimseye beğendirmeye çalışmadığın için de pop bokluğunda olmaz.

üret biraz üret üret.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Lectre said:

sektörde rekabetinde iyi/lezzetli olma üzerinden döndüğünü göz ardı edenlerde salak o zaman?

ekmek mi satıyorsun?

ha evde yapmanın artısı işte hep bir boş masan olur, içeceğin zaman çevrendeki insanları rahatsız etmeden, egonu tatmin etmeden, insan gibi içersin falan belki, öneririm ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...