Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chronicles of Elyria

akirafes

Öne çıkan mesajlar

Mesela "50 years older" yerine "50 years old"dan yada I have written'dan başlayabilriz ama hepsini söylersen bir anlamı kalmaz. Super ingilizce bilirim falan demiyorum ama sen tavırlarınla öyle birşey ima etmeye çalışıyorsun ama Türkçe yazdıkların daha anlamlı ve düzgündü bence. Fransızcayı da bilen bi arkadaş düzeltirse daha iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

sQu said:

Ciddi ciddi tartışıyor adam valla, ben kaçtım. Sabahın 7sinde kendimden tiksindim bir anda

Yazdıklarını bir daha oku bence. Ne Alıp veremediğin varsa farkında değilsin yırtınıyorsun bir hata bulmaya. Benden bu kinin nefretin niye anlayamadım. Gerçekten insaf.
Hayır kendinle de yetinmiyorsun bir de
"Fransızcayı da bilen bi arkadaş düzeltirse daha iyi olur." said:

Diye yardım aranıyorsun Herhalde amacın aki nerede yanlış yazdı virgülüne kadar bulmak. Üzülerek bildiririm çok boş bir amacın var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Araştırma:
Araştırma deneme yanılma üzerine kuruldu. Günlük crafter hayatınızı etkileyecek bir yöne doğru adım atıldı. Diyelim ki bir ustalıkta uzmanlaşmış seviyeye geldiniz. Bir sonraki item yapışınızda gerektiğinden fazla extra malzemeler kullanarak O itemi nasıl daha iyi hale getireceğinizi geliştirmeye başlarsınız. Mesela daha keskin bir kılıç. Daha hafif ve esnek bir zırh. Hatta Küçük ve büyük baş hayvanlarınızın yaşam süresini uzatabilirsiniz. Araştırma bazen uzun bazen kısa sürebilir bu random olmasına rağmen sizin ve başkalarının bu araştırma konusuna verdiğin emeğin oranına göre dereceli olarak endekslidir. Ne kadar çok malzeme fazla koyarsanız o kadar çok yeni bir keşfe yaklaşmış sayılırsınız.
Bir itemi craft etmek zordur. Her zaman başarı garanti değildir.
Ne kadar çok malzeme kullansanız da araştırmanıza bir etkisi olmayabilir. Sizi çok yorgun düşürebilir. Barı Sola doğru kaydırırsanız bir şeyler keşfetmek için daha yüksek bir şansınız olacak. Ama bu başarısızlığa ve malzeme kaybına yol açabilir. Barı sağa iterseniz işçiliğin kalitesi düşecek fakat süreçten daha az yorulacaksınız. Daha hızlı daha fazla item imal edeceksiniz. Yaptığınız malzemenin zorluğuna göre yaralanabilirsiniz de
Event-Driven Triggers: You may have the option to research new technology based on changing world state such as the advancement of the story or going to war with another kingdom.

Skill & Mastery-Driven Triggers: If you get specific skills to a certain mastery, the synergy between the different skills may provide you with additional research opportunities. For example, achieving mastery in certain carpentry and tailoring skills may provide you the opportunity to research interesting new technologies.

Resource-Driven Triggers: Having multiple resources in your inventory that can be combined together in new and unique ways can often provide you the ability to do research. For example, if you’ve got copper and tin ore in your inventory and attempt to make a copper bar, you may be able to research bronze.

Location-Driven Triggers: Some technologies require characters to be in specific locations in order to unlock specific technologies. This makes sense intuitively. After all, it doesn't really make sense for someone who's land-locked to be researching boat-making.

Guildler ve topluluklar imalattan artı değer edinir. Eğer bir okul veya guilde üye iseniz daha az malzeme harcayacak daha fazla başarı edineceksiniz. Araştırmalarda guilde bulunan her bireyin katkısını ortak kullanacaksınız. Mesela A itemi 5 kişi icat etmeye çalışıyorsa 5 x daha hızlı icat olacak. Okullara kabul edilirken bir antlaşma imzalayacaksınız. Buna göre icadınızın patent hakkını bulunduğunuz okula veya guilde vermiş kabul edileceksiniz. O toplumdaki herkes bunu kullanabilecek.
Hatta Okullar veya guildler bu patenti başka toplum ve bireylere para karşılığı satabilecek.
Patent tek bir kişi tarafından icat edilmiş veya bir topluluğa ait ise kontrol eden kişi bu patenti gerçek 3 dünya haftası kadar elinde tutabilecek. Eğer bu süreyi uzatmak isterse Çok pahalı bir meblağ ile 3 hafta süre daha alacaklar. Eğer almazlarsa bu patent yanacak ve yeni icat edecek sahibini bekleyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Özeti research 1-2-3-4-5 şeklinde değil. A-B-D gibi bir çok secenekden istediğini seciyorsun. Daha keskin bir kılıç yerine daha çok kılıç üretimini geliştirebilir. Toptan satarak daha hızlı pazar ve para kazanabilirsin. Ayrıca formüller sır. Birisi kılıcı eline alarak nasıl geliştirildiğini ögrenmiyor. Formül sahibi ölürse sır onunla birlikte ölüyor.
Oyuncular ne geliştirmek ne araştımak isterse onu seciyor. Bir şey icat edildimi başka oyuncu o icadı aynı clan da değilse yapamıyor. Ancak satın alabiliyor. Teknoloji zamanla daha da gelişiyor. Eğer oyuncular icat yapmazsa teknoloji geri kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu soru bana mı? Gerçekten alan yetkilisi mi soruyor bunu?
Bu bir proje. İyi farklı değişik fikirleri var. Şu an aktif 15000 kişi takip ediyor ve beğeniyor. 25000 kişiye ulaşınca kick start başlayacak. Geçen devlerle bir açık oturum oldu. Bir kaç soru sorma şansım oldu. İlgili ve meraklı insanlar. Olur, olmaz. Benim yarın sağ olacağımın garantisi yok. Bu projeyi buraya taşımamın ne zararı var? Neden bu kadar rahatsız oluyor bir kesim?
Daha çevirecek çok güzel bilgiler var. Fakat çevirilerimle alay ediyorlar. Peki kendileri neden çevirmiyor? Sen alan yöneticisi, kendince yararlı buluyor diye benim hakkımda yazıp hem küçümseyip hem de bir şekilde alay ediyorsun. Buraya bitirilir veya bitirilmez. Bir projeyi, vakit ayırıp yazıyorum, İnsanların alay etmesine müsaade ediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim yazdığım mesajdan nasıl böyle bir sonuca vardın bilemiyorum ama oyun ile ilgili kendi fikrimi belirttim. Yapamayacakları bir oyun için hayvan gibi reklam yapıyorlar ve insanlar da saçma sapan hype yapıyor, buna sen de dahilsin. Oyuna resmen bok atıyorum, esas ben ne yazacağımı sana mı soracam :) Ne garip bir insansın abi sen ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...