Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gelirinizin yuzde kaci kiraya gidiyor?

DoruK

Öne çıkan mesajlar

TR'de mortgage anlayışı

Kredi Tutarı: 401.000 TL
Faiz Oranı: 1,12 %
Toplam Faiz: 179.655,03 TL
Toplam Geri Ödeme: 580.655,03 TL
Tahsis Ücreti: 2.005 TL
Ekspertiz Ücreti: 495 TL
Taşınmaz Rehin Ücreti: 160 TL
Peşin Faiz Tutarı: 8.020 TL
Aylık Maliyet Oranı: 1,2086 %
Yıllık Maliyet Oranı: 14,5031 %

5 yıllık ödeme planı yanlış anlaşılmasın, yıllar arttıkça BALLANIYOR
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

400k ya da orta direk ev alinamiyor

400 kenarda dursa, üzerine 400 koysan iyi semtte ortalama üstü zor alıyorsun. 400'un 5 yıllı geri ödemesi neredeyse 600 lel. banana republic.

kira vermenin sonu yok diyen arkadaşlara da bir not düşeyim.

400k'nın reel faizi şu aralar aylık 4k fln. 800 bin tl'e aldığınız evin kirası 2-2.5k arası.
Sosyal ağlarda paylaş

buradan bekar ve ortada "sebep" yokken kendi evine çıkan varsa hepsine selam ederim.

üniden mezun olduğumdan beri kendi evime çıkmak istiyorum. insanlar anlayamıyor bunu genelde. anne babalarıyla yaşamaya bayılıyorlar, bir adamın evlenmeden durup dururken kendi evine çıkmasını algılayamıyorlar. ki benim ailemle aram fln süper, haftasonları ve senede 3-4 ay eve gelmiyolar. buna rağmen kendi düzenim olsun istedim hep.

ortalamanın altında maaşla çalışarak iş kurma öncesi geçici bir dönem yaşayan biri olarak eve çıksam %40'ı falan gidecek eve o yüzden çıkamıyorum. sırf kira bu.

iş kurmaya soyunduğumda para lazım bi yerden para bulsam yine çıkamıyorum.

iş kurduğumda başlarda yine doğru dürüst kazanamazsam eğer yine çıkamıcam.

ne sikko bir dönem lan. :( bi yerlerden voliyi vurup çıkmam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Istanbul paralı kıro ve arap doldu. Irkçılık olarak algılamayın ama cidden yol yordam bilmeyen, paralı insanlar yüzünden ve gelen araplar yüzünden talep hiçbir zaman bitmiyor. Bu yüzden de fiyatlar asla ucuzlamıyor iyice abarsa da.

Hani cidden kendi yaşıtlarıma göre fena kazanmadığımı düşünüyorum. Bu halimle ev alabilmem gerekli 10 yılda ödesem de. Gidip gecekondudan bozma mahalleler dışında ev mev alamam şu halde. Anca para biriktireceğim 5-10 sene. Sonra da 10 senelik kredi alacağım. 50 yaşımda filan rahata kavuşurum güzel bir mahallede işte...
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

buradan bekar ve ortada "sebep" yokken kendi evine çıkan varsa hepsine selam ederim.

üniden mezun olduğumdan beri kendi evime çıkmak istiyorum. insanlar anlayamıyor bunu genelde. anne babalarıyla yaşamaya bayılıyorlar, bir adamın evlenmeden durup dururken kendi evine çıkmasını algılayamıyorlar. ki benim ailemle aram fln süper, haftasonları ve senede 3-4 ay eve gelmiyolar. buna rağmen kendi düzenim olsun istedim hep.

ortalamanın altında maaşla çalışarak iş kurma öncesi geçici bir dönem yaşayan biri olarak eve çıksam %40'ı falan gidecek eve o yüzden çıkamıyorum. sırf kira bu.

evlenecen abi yok öyle eve çıkmak o yaştan sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

ya 40 yaşına kadar ailenle yaşayan ezik olacaksın. Ya da evleneceksin. Ya da ailen para verecek. Ya da hayallerinden vazgeçip, hayatın gösterdiği yolda yürüyeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi çıkamıcam derken aslında az bilgi verdim. şuanda da çıkarım da bütün para eve gider aysonu maaş biter. böyle olunca güzel olmuo, o ay canın bişey almak istiyo bi yere gitmek istiyo gidemiyosun kısaca lüksünden yiyorsun falan.

lan dedikleriniz olacaksa çıkarım yani başlarım lükse asda
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

yok abi çıkamıcam derken aslında az bilgi verdim. şuanda da çıkarım da bütün para eve gider aysonu maaş biter. böyle olunca güzel olmuo, o ay canın bişey almak istiyo bi yere gitmek istiyo gidemiyosun kısaca lüksünden yiyorsun falan.

lan dedikleriniz olacaksa çıkarım yani başlarım lükse asda

Aynı hayat standardını koruyarak diyorum.

Yoksa çık silivride eve. O lüksünü de korursun.

Sırf ayrı eve çıkmak için, keyifli işlerden vazgeçmek de saçma. BMW alıp, benzin koyamadığından garajda öldürmeye benziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...