deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Maaşımın %12.5'i gidiyor kiraya; %37.5'i de araba + bedelli kredisi. Tek başıma yaşıyorum. Gerisini de çatır çatır yiyorum. Yaşasın İstanbul'da yaşamamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 %15'si kiraya gidiyor, mezuniyet sonrası bir ara %50 veriyordum:Ç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 TR'de mortgage anlayışı Kredi Tutarı: 401.000 TL Faiz Oranı: 1,12 % Toplam Faiz: 179.655,03 TL Toplam Geri Ödeme: 580.655,03 TL Tahsis Ücreti: 2.005 TL Ekspertiz Ücreti: 495 TL Taşınmaz Rehin Ücreti: 160 TL Peşin Faiz Tutarı: 8.020 TL Aylık Maliyet Oranı: 1,2086 % Yıllık Maliyet Oranı: 14,5031 % 5 yıllık ödeme planı yanlış anlaşılmasın, yıllar arttıkça BALLANIYOR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 400k ya da orta direk ev alinamiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Sanırım bir yeni proje kıstırıp temelden girmek en karlısı oluyor. Çok araştırmadım emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 barbu said: 400k ya da orta direk ev alinamiyor 400 kenarda dursa, üzerine 400 koysan iyi semtte ortalama üstü zor alıyorsun. 400'un 5 yıllı geri ödemesi neredeyse 600 lel. banana republic. kira vermenin sonu yok diyen arkadaşlara da bir not düşeyim. 400k'nın reel faizi şu aralar aylık 4k fln. 800 bin tl'e aldığınız evin kirası 2-2.5k arası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Temelden girmek daha karlı da o zamanda kira + o projeye para ödüyorsun. Bizim tanıdıklar genelde gözü karartıp alıyorlar evleri, maaşların %80'nini basıp falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 yok abi... yeni projeler o bölgedeki bitmiş evlerle hemen hemen aynı fiyatlardan satışa çıkıyorlar artık. yabancılar falan yardırdığı için satış kaygısı olmuyor adamların. çoğu zaman bitmiş bir evi almak daha makul görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Insaat halinde 75-80 m2 evler 700-800k filan goztepe, Cade civarinda. Daha makul bir yeter ev buldun diyelim, cadde olmayan. 550-600k. Insaat butince yine 650-700k eder. Nah alinir ev 30larin basinda. Evli olacan ve esin de iyi para alacak. Belki o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 valla benim araştırdığım hiçbir proje öyle olmadı, hepsinde en az 30-40% lık artış oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 maaşımın 3'te 1'i gidiyor lan kiraya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Ha bi de yeni bina, site vs. bakıyorsanız ne 400 ne 800, içi suriyeli dolu siteler 1 milyondan falan kapı açıyor artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Yüz yıldır makul kiraya oturduğun evin çaprazına bir site veya AVM dikildiği anda kirası x2 oluyor. Kodumunun şehrinin her yerine avm dikmeyin lan. Resmen şehirden sürüyorlar seni. Git dağ tepede yaşa diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Belki önümüzdeki yıllarda istanbul a transfer okurum diyordum. Yok lan, İzmir'de devam edeyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 buradan bekar ve ortada "sebep" yokken kendi evine çıkan varsa hepsine selam ederim. üniden mezun olduğumdan beri kendi evime çıkmak istiyorum. insanlar anlayamıyor bunu genelde. anne babalarıyla yaşamaya bayılıyorlar, bir adamın evlenmeden durup dururken kendi evine çıkmasını algılayamıyorlar. ki benim ailemle aram fln süper, haftasonları ve senede 3-4 ay eve gelmiyolar. buna rağmen kendi düzenim olsun istedim hep. ortalamanın altında maaşla çalışarak iş kurma öncesi geçici bir dönem yaşayan biri olarak eve çıksam %40'ı falan gidecek eve o yüzden çıkamıyorum. sırf kira bu. iş kurmaya soyunduğumda para lazım bi yerden para bulsam yine çıkamıyorum. iş kurduğumda başlarda yine doğru dürüst kazanamazsam eğer yine çıkamıcam. ne sikko bir dönem lan. :( bi yerlerden voliyi vurup çıkmam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Istanbul paralı kıro ve arap doldu. Irkçılık olarak algılamayın ama cidden yol yordam bilmeyen, paralı insanlar yüzünden ve gelen araplar yüzünden talep hiçbir zaman bitmiyor. Bu yüzden de fiyatlar asla ucuzlamıyor iyice abarsa da. Hani cidden kendi yaşıtlarıma göre fena kazanmadığımı düşünüyorum. Bu halimle ev alabilmem gerekli 10 yılda ödesem de. Gidip gecekondudan bozma mahalleler dışında ev mev alamam şu halde. Anca para biriktireceğim 5-10 sene. Sonra da 10 senelik kredi alacağım. 50 yaşımda filan rahata kavuşurum güzel bir mahallede işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 bingildak said: valla benim araştırdığım hiçbir proje öyle olmadı, hepsinde en az 30-40% lık artış oldu o %30 kurtarmayabilir işte her projede :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Black-ice said: buradan bekar ve ortada "sebep" yokken kendi evine çıkan varsa hepsine selam ederim. üniden mezun olduğumdan beri kendi evime çıkmak istiyorum. insanlar anlayamıyor bunu genelde. anne babalarıyla yaşamaya bayılıyorlar, bir adamın evlenmeden durup dururken kendi evine çıkmasını algılayamıyorlar. ki benim ailemle aram fln süper, haftasonları ve senede 3-4 ay eve gelmiyolar. buna rağmen kendi düzenim olsun istedim hep. ortalamanın altında maaşla çalışarak iş kurma öncesi geçici bir dönem yaşayan biri olarak eve çıksam %40'ı falan gidecek eve o yüzden çıkamıyorum. sırf kira bu. iş kurmaya soyunduğumda para lazım bi yerden para bulsam yine çıkamıyorum. iş kurduğumda başlarda yine doğru dürüst kazanamazsam eğer yine çıkamıcam. ne sikko bir dönem lan. :( bi yerlerden voliyi vurup çıkmam lazım. evlenecen abi yok öyle eve çıkmak o yaştan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 istemiyorum lan evlenmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Black-ice said: buradan bekar ve ortada "sebep" yokken kendi evine çıkan varsa hepsine selam ederim. üniden mezun olduğumdan beri kendi evime çıkmak istiyorum. insanlar anlayamıyor bunu genelde. anne babalarıyla yaşamaya bayılıyorlar, bir adamın evlenmeden durup dururken kendi evine çıkmasını algılayamıyorlar. ki benim ailemle aram fln süper, haftasonları ve senede 3-4 ay eve gelmiyolar. buna rağmen kendi düzenim olsun istedim hep. ortalamanın altında maaşla çalışarak iş kurma öncesi geçici bir dönem yaşayan biri olarak eve çıksam %40'ı falan gidecek eve o yüzden çıkamıyorum. sırf kira bu. iş kurmaya soyunduğumda para lazım bi yerden para bulsam yine çıkamıyorum. iş kurduğumda başlarda yine doğru dürüst kazanamazsam eğer yine çıkamıcam. ne sikko bir dönem lan. :( bi yerlerden voliyi vurup çıkmam lazım. ya 40 yaşına kadar ailenle yaşayan ezik olacaksın. Ya da evleneceksin. Ya da ailen para verecek. Ya da hayallerinden vazgeçip, hayatın gösterdiği yolda yürüyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 yok abi çıkamıcam derken aslında az bilgi verdim. şuanda da çıkarım da bütün para eve gider aysonu maaş biter. böyle olunca güzel olmuo, o ay canın bişey almak istiyo bi yere gitmek istiyo gidemiyosun kısaca lüksünden yiyorsun falan. lan dedikleriniz olacaksa çıkarım yani başlarım lükse asda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Adam mutluysa niye bozmaya calisiyosunuz olm sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Black-ice said: yok abi çıkamıcam derken aslında az bilgi verdim. şuanda da çıkarım da bütün para eve gider aysonu maaş biter. böyle olunca güzel olmuo, o ay canın bişey almak istiyo bi yere gitmek istiyo gidemiyosun kısaca lüksünden yiyorsun falan. lan dedikleriniz olacaksa çıkarım yani başlarım lükse asda Aynı hayat standardını koruyarak diyorum. Yoksa çık silivride eve. O lüksünü de korursun. Sırf ayrı eve çıkmak için, keyifli işlerden vazgeçmek de saçma. BMW alıp, benzin koyamadığından garajda öldürmeye benziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 kaç yaşına gelmiş abi hala anne babayla oturulur mu.. evlende torun sevsin insancıklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2015 elesso da bariz zorla evlendirilmiş adam. Her dakika evlenin mesjaı atıyor araya sdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar