Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WD 1 TB Hard Diskimi Göremiyorum

noddle

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, merhaba,

Yeni aldığım bilgisayarıma Windows'u SSD driver'ına yükledim. Bilgisayarda ayrıca 1TB'lık hard diskim de var. Denetim masasındaki depolama alanları bölümünde gözüküyor ancak bilgisayarım'da sadece 120 GB'lık SSD'yi görebililiyorum, bir şey yüklemeye çalıştığımda ise yine 1TB'lık Hard disk gözükmüyor, sadece SSD gözüküyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

hdd bağlantılarıyla oynadın mı?

Yok bilgisayar DOS sistemi ile kurulu satın aldım zaten. Windows'u hangi sürücüye yükleyeyim diye sorarken hem ssd hem de hdd gözüküyordu ancak Windows'u kurduktan sonra bilgisayarım'da yok. Depolama alanları bölümünde hdd var. (Denetim masası ->sistem güvenlik-> depolama alnları)
Sosyal ağlarda paylaş

Baya noob sorusu gibi geldi ya da ben yanlış anlıyorum.
Bilgisayara sağ tuş tıklayıp > yönet > Depolama > Disk yönetimine tıklıyoruz sağ tarafta hdd gözüküyor ise üzerine gelip sürücü harf ata ya da yolu değiştir seçip d/e/f/g/h ne beğenirsen atıyorsun sonra 1 dk kadar bekle bazen algılaması geç oluyor restart atman yeterli.

Edit: Harf ata vs yok ise 1tblık hdd seçilip Basit Birim Oluştur demen yeterli. Yeter ki o sağ taraftaki tabloda hdd gözüksün.

Hea yok orada da gözükmüyor ise sen kabloları kontrol et en iyisi.
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Baya noob sorusu gibi geldi ya da ben yanlış anlıyorum.
Bilgisayara sağ tuş tıklayıp > yönet > Depolama > Disk yönetimine tıklıyoruz sağ tarafta hdd gözüküyor ise üzerine gelip sürücü harf ata ya da yolu değiştir seçip d/e/f/g/h ne beğenirsen atıyorsun sonra 1 dk kadar bekle bazen algılaması geç oluyor restart atman yeterli.

Edit: Harf ata vs yok ise 1tblık hdd seçilip Basit Birim Oluştur demen yeterli. Yeter ki o sağ taraftaki tabloda hdd gözüksün.

Hea yok orada da gözükmüyor ise sen kabloları kontrol et en iyisi.

Darejedi, disk yonetimi bolumunde hdd gozukmuyor..
Sosyal ağlarda paylaş

noddle said:

BonePART said:

BIOS'da gözüküyor mu?
Bir de işletim sistemin ne.

Bonepart, selamlar, kusura bakma daha once hic BIOS ile tanismadim, nasil bakabilecegim konusunda yardimci olabilir misin?

Diger taraftan isletim sistemim win. 8.1 pro 64 bit.

Tesekkur ederim.

biosa girmek içiçn anakartan anakarta farkediyor ama genelde
del f9 felan bir dügmeye basman gerekiyor
buna basarsan bios acılır ordan harddisklere bakabilirsin
biosta büyük harddiski tanı ya da ssdleriş tanı diye bi secenekte olabiliyor onada bakmak lazım
eger foırmatlanmamıs drive olsaydı disk managementte gozukmesi lazımdı
unallocated drive diye
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

noddle said:

BonePART said:

BIOS'da gözüküyor mu?
Bir de işletim sistemin ne.

Bonepart, selamlar, kusura bakma daha once hic BIOS ile tanismadim, nasil bakabilecegim konusunda yardimci olabilir misin?

Diger taraftan isletim sistemim win. 8.1 pro 64 bit.

Tesekkur ederim.

biosa girmek içiçn anakartan anakarta farkediyor ama genelde
del f9 felan bir dügmeye basman gerekiyor
buna basarsan bios acılır ordan harddisklere bakabilirsin
biosta büyük harddiski tanı ya da ssdleriş tanı diye bi secenekte olabiliyor onada bakmak lazım
eger foırmatlanmamıs drive olsaydı disk managementte gozukmesi lazımdı
unallocated drive diye

BIOS'ta geçtim, görünüyor.
Boot Priority'de gözükmüyor fakat 'Boot Menu' ve 'Sata information' bölümlerinde gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...