Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emlakçı Dilemması

Grego

Öne çıkan mesajlar

sonunda bir ev buldum. çıkacağım amaçok karıştı.

ilan sahibi emlakçıyı aradım. bana evi göstermesi için birini yolladı, baktık. tamam dedim tutacağım. evi gösteren diyor ki abi kapora ver ev sahibi gelinceye kadar tutalım evi, dedim olmaz. havaya niye kapora vereyim, ev sahibiyle oturalım sözleşmeyi yapalım kaporanı mı komsiyonunu mu neyi istiyorsan al. tamam dedi. emlak ilanı sahibi emlakçı e, evi bana gösteren kişi r.

detay

ertesi sabah konuşmak için arıyorum r yok, ben de e yi aradım. böyle böyle konuştuk anlaştık r ile, ben onu şu fiyata indirirsek tamamım, tutacağım dedim. ben bir r ile konuşayım daha uyanmamıştır dedi. bunlar konuştular, sonra r bana bu adamın isteklerini taşımaya başladı. işte şöyle olsun, böyle olsun. depozito bu olsun, hemen alalım bir kapora vs. hayda dedim, o zaman ben adamla konuşup anlaşayım. 100 lira için neyin pazarlığını yapıyoruz şu an dedim. e abi anla işte nasıl adamlarla çalıştığımızı dedi.?

dolayısıyla e ye gittim, adam kaporayı ver yoksa ben kapora kim verirse ona vereceğim, al bak bu kartvizitim arkasına da yazacağım kapora alınmıştır diye, gel dükkanı da göstereyim. ama tutmaktan vazgeçersen kaporan yanar der demez, konu kapandı. dedim yok ben düşüneyim. eve doğru giderken r arıyor, "abi ev aslında benim sorumluluğum, ben vermezsem e birşey yapamaz, ev sahibini ben biliyorum, sen haklısın dediklerinde, kapora nasıl yanar ya, e nin öyle demesine çok içerledim bozmak istemedim orda" diye aradı.

e nin r tanımı ; bize ev bulur getirir, komisyonu paylaşırız.
r nin e tanımı ; dini bütün bir abimizdir, böyle adamlarla çalışıyoruz işte. emlakçı.

abi, ev tutacağım derken resul ile erdoğan arasında pembe dizi çekiyorum amk ya.
Sosyal ağlarda paylaş

ev mi yok başka, boşver. emlakçı'ya de ev sahibi geldiğinde haber verin ben başka ev arıyorum o arada, böyle olmaz bu iş hadi eyv. diyip çık, mahalledeki diğer emlakçıları gez. piyasası yoğun bir mahalleyse aynı evi başka emlakçıdan da bulursun zaten ; )

bu arada kapora olayı resmiyeti olan bir durum değil mi? eğer öyleyse evrak fatura bişey iste. kartvizit ne anasını satayım
Sosyal ağlarda paylaş

e dogru olanı dıo zaten, indirim yapmıs adam sana heh
Grego said:

fatura istediğimde aldığım cevap;

- fatura ne? etim ne budum ne, o zaman 600 e indirdiğin komisyonu yıllık kiranın %12 sine çekersin, kdv yi de ödersen, tabi keselim.

emlakcı olayı fena ama bı ıhtıyac. O servıs bedelinide verion işte
emlakcının hası %12 yi alan, sadece sozlesmeyle ev sahıbını baglayan adamdır. Gerisi çapulcu zaten her turlu atlatırsın
Sosyal ağlarda paylaş

aynen, diyorum tamam tutuyorum ev sahibini getirin imzalayalım vereyim paranızı. ev sahibi ayın şu zamanında gelecek, o zamana kadar tutmak istiyorsan kapora vereceksin diye dayıyor herif. kaporayı kim verirse ona veririm ben diye de ekliyor.

adamın hala çocuğa şeker verir gibi, bak şimdi kartvizitimi veriyorum sana, arkasına da yazıyorum kapora alınmıştır diye, giderken de dükkanı gösteririm. bu işler böyle yapılır demesi aklımda knsjgb. hammurabi adam sanki, kartviziti senet, kanun diye geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bana da emlakçı boş bi not kağıdına xx tutarında kapora alınmıştır diyip imza atmıştı onla yetinmiştim vakti zamanında. ben zaten bu işlerin resmiyette yapılmamasına hep kıl oluyorum. usta çağırırsın 500-1000 liralık iş yapar fatura veremez. emlakçı boş kağıda yazıp imza atar verir.

bu işler niye böyle ?
Sosyal ağlarda paylaş

iki emlakçı varsa ya onlar aralarında anlaşmıştır, ya da ikisi de senden para koparmaya çalışıyordur ayrı ayrı. hatta ikisi bi arada da olabilir

ya ikisini bi araya getirip emlakçı payı şu kadar veririm ama sözleşme imzalandığında dersin. kapora ayrı bir şey zaten, evi başkasına vermesinler diye verirsin. ama direk ev sahibini istiyor ve çağırmıyorsa o zaman söyle ev sahibini arasınlar, konuştursunlar seninle. ya da kapora için sözleşme hazırla bi tane, eğer kapora vermene rağmen başkasına verirlerse evi veya xx tarihine kadar ev sana kiralanmazsa sen paranı ödemene rağmen 2 kat alacaklı durumda olacaklarını belirt vs.

komisyon olayına gelince, üstte dediğime ek olarak senin asıl evi bulduğun emlakçıyı arayıp bu senin yönlendirdiğin kişi pay istiyor ama ben evi senden buldum. komisyon işini napcaz diye sor. onunla anlaş direk. hatta benim elemana da biraz fişekle derse kabul etmeyip ben komisyonu sana veriyim, sen içinden istediğin kadarını ona verirsin de. aracı elemanı da gördüğünde ben emlakçıyla böyle böyle anlaştım diyip paranı ondan alcaksın dersin

bulabiliyorsan komşuya kapıcıya bakkala falan uğrayıp ev sahibini öğren, direk hallet işini. çöp dökme saatinde kapıcıyı çevir mesela, ver yardım ediyim de

anlattıklarından kapora ile komisyon birbirine girmişler sanki gibi anladım
Sosyal ağlarda paylaş

son 2 aydır çok aktif olmasa da bakıyorum. ev sahipleri uğraşmak istemiyor heralde. geçen ay bakırköyde bir dayıyla konuşup bakmıştım, ev 1600 dü. şimdi yine koymuş aynı ilanı, 1800 den emlakçıyla.

emlakçılar da uyanık, istenen kiranın üzerine ekliyorlar birşeyler, sırf kendi komisoynları şişsin diye. tamam kirayı indiririm, ama komisyonu sabitlememiz lazım diye detone oluyorlar sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Sahibindene koyup kiraya vermek bu kadar zor mu evleri ? Neden ota b.ka emlakçı !!! Ev sahibim emlakçı nedir bilmez ve bu zamana kadar kazık yediğini, evinin boş kaldığını görmedim

e zor tabii. her arayanın telefonunu açacan gerekirse 10 dakka konuşucan, kalkıp eve gidicen devamlı göstermek için, emlakçılar bi de bu işin piçi, abuk subuk laflarla pazarlamayı falan da biliyorlar.

e haliyle veririm 1500-1800 tl komisyonumu, emlakçı uğraşsın diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece kiracı komisyon veriyor kiralama işinde. Satışta her iki taraf da %3 veriyor.

NŞA'da emlakçı iyi bir şey; her iki tarafın da hakkını koruyor, ara bulucu rolü üstleniyor vs. ama memlekette bu işi yapanların çoğunun amacı emlakçılık değil dolandırıcılık.

Böyle laf dolandırıyorlarsa kesinlikle kapora verme, ev sahibi gelene kadar başkasına satarsanız eyvallah de resti çek. Sonra ev sahibinin geldiği tarihte tekrar ararsın eğer o evi çok istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...