Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

la'de sokakta kalınır mı?

roket adam

Öne çıkan mesajlar

şu sıralar malum ülke gündemi, işin kötü olması, gelecek kaygıları ve benzeri saçmalıklardan ötürü tam olarak tıkanmış durumdayım. haftalardır düşünüyorum bir çıkar yol bulamıyorum. içkiye eğlenceye vurmaktan, işe abanmaya kadar her şeyi denedim, yok. ilham verecek, farklı şeyler düşündürtecek, ufkumu açacak bi ara vermem lazım. biraz iznim var. bi 9 günlüğüne izin alıp, sırt çantası / laptop / telefon modunda los angeles'a gitsem, sokakta falan kalsam sabahlasam pislik çeksem, sizce aklıma değişik bir şeyler gelir mi, yoksa zenciler tarafından sokakta sıkıştırılıp üstüne bi de elimdeki telefonu bilgisayarı da kaptırır mıyım?

param var ama harcayamam. bilet parası artı birkaç yüz dolarlık bütçem olduğunu farzedin. tam bir evsiz gezisi olmak zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler şunu bi düzelteyim, mantık herhangi bi yere gitmek değil. amerikaya gitmek istiyorum. balkanları avrupayı falan iyi kötü gezdim. gidip eğlenme kafasında değilim yani. görüşmek istediğim birkaç adam var o civarda çalışan, girişimcilik bilişim vs muhabbetine gidicem yani.

silikon vadisini falan gezcem. san francisco'ya gidicem aslında la değil ama bilet fiyatına göre ikisinden biri olucak. SF'e göre de tavsiye verebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük şehirde sokakta kalınmaz. Şehrin yakınında havalimanı varsa orda uyu geceleri, selanikte ve lizbonda(edit: abartmışım) öyle yapmıştık biz baya rahat olmuştu.

Dipnot: sokak, park, meydan, havalimanı, otogar, sokakta tanıştığımız birinin evi vb birsürü yerde çift olarak konaklamışlığımız var eskişehirden lizbona kadarki coğrafyada, gel gör ki pariste götümüz yememişti sokakta kalmayı. Muhtemelen la de benzerdir
Sosyal ağlarda paylaş

abi hayatınızda hiç sokakta sabahlamadınız mı harbiden? Ben defalarca yaptım yani, gezerken de yaptım, çok da iyi oldu. Şu izole seyahat kafasından çıkarsanız değişik tecrübeler edinebilirsiniz, hayat tatil köylerinden ibaret değil yani. 5 star olmayan geziler de güzel olabiliyor.

güvenlikle alakalı bir sıkıntı olmayacağını bilsem ciddi ciddi giderim, konuyu açma sebebim de bu zaten. ama böbreği kaptırırsın denmiş, işte o sakat :)
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

abi hayatınızda hiç sokakta sabahlamadınız mı harbiden? Ben defalarca yaptım yani, gezerken de yaptım, çok da iyi oldu. Şu izole seyahat kafasından çıkarsanız değişik tecrübeler edinebilirsiniz, hayat tatil köylerinden ibaret değil yani. 5 star olmayan geziler de güzel olabiliyor.

güvenlikle alakalı bir sıkıntı olmayacağını bilsem ciddi ciddi giderim, konuyu açma sebebim de bu zaten. ama böbreği kaptırırsın denmiş, işte o sakat :)

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka seyahatiniz yok denecek kadar az. Her aktiviteyi kentkartla yapıyorsunuz. Gezme kültürünüz yok. Sokakları tanıma kültürünüz yok. İnsanını tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, insan çeşitliliğine hazır değilsiniz. Geziyorum diyeniz de tatava. Dünyanın her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir bankta uyumamıştır mesela. Duyulmuş yerlerini görmüştür.

Yani başını sokacağın çatıya para vermenin leşliğinden dem vurdum ben, bir iki yerde para verilir. Bursa için de öyle. Diğerleri iğrenç. Benim zihin yapım böyle, kültürüm böyle. başkası beğenmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

laptopı unut bi kere. sokakta kalcaksan zengin görünmemelisinki o sokakta yaşayan yada zor durumda olan insanlar seninle empati kurup yardımcı olabilsin, en azından zarar vermesin.

aynı şekilde üstünü başını ve tipini öyle bi ayarlamalısınki bi işyerine markete yada bir ortama girmek gerektiğinde bu çapulcu nerden çıktı ıyyy pis kokuyodur çıkarın şunu demesinler. yada parkta orda burda otururken bi köşede kıvrılmış uyurken senin durumunda olanlar bu züppede nerden düşmüş buralara şunun ifadesini bi alalım bakalım bişeyler çıkar belki ha ne dersin diye düşünmesin.

kendine bir hikaye uydurmalısın. sevgilimle aram bozuk oda la'e geldi onu arıyorum mesela. fazla hikayenin içine girmelerine izin verme buldum gibi işte görüşcem bi ara felan de kapat konuyu.

üstünde fazla nakit bulundurma. bi tane akıllı telefon bulunsun yanında yeter.

la'de ortam nasıl bilmiyorum ama kuytu yerlerde uyuma. etrafında devamlı insanların gelip geçtiği park gibi yerlerde yat. hem etrafta insanlar bulunduğu için, hemde zengin değil zor duruma düşmüş bi insan gibi göründüğün için kimse zarar vermez.

yanında bi paket sigara bulunsun isteyen olur uzatırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...